J. K. Rowling: Harry Potter

Több
20 éve 11 hónapja #160135 Írta: Erda niire (Area)
Erda niire (Area) válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Luinefaciel írta: Képek: 8)
Lupin - 8)

Ez igen jó kép!!! Én pontosan így képzeltem el Lupint, erre milyen lesz.... :shake:

'Is there anybody out there?'

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 11 hónapja #160124 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
jajdej) akkor nem csak én képtelem ilyennek!
dodie mondta, hogy valaki beírta ide, hogy kik lettek volna siriusok illetve lupinok meg tudom nézni hogy ez hol van?

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 11 hónapja #160122 Írta: Nuinladien(Tünde-l.)
Nuinladien(Tünde-l.) válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Akkor bocsi, de mindenesetre a befolyása megmaradt... értitek...
Ja, elfelejtettem: azt hiszem Rabyn írta, h. nézte a Vészhelyzetet, és "Kovácsdoki" tök Sirius. Nos, történetesen nekem is épp ez jutott eszembe, és ma mondtam a suliban Rogue-nak, monta, h. valaki írta, ezért jöttem fel. Szerintem is teljesen olyan... még a dührohamok is stimmelnek:-)

"To be the sailor of the world, bound for all parts"
W.Whitman

Több
20 éve 11 hónapja #160121 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Nuinladien(Tünde-l.) írta: Sziasztok!

Én is úgy emléxem, hogy ADava volt eredetileg...
Meg a L. Malfoy-jal kapcs. problémafelvetés is jogos, tudniillik, ha valaki, aki V. főemberei közé tartozott, olyan jól kihúzta magát a szurrcsókkakiból, hogy vezető pozícióba került a minisztériumban, nem lesz akkora ökör, hogy egy kölyök miatt Azkabanba küldesse magát...

Luciusnak szvsz nem volt pozíciója a Minisztériumban, csak egyszerűen a zsebében volt Caramel.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 11 hónapja #160120 Írta: Nuinladien(Tünde-l.)
Nuinladien(Tünde-l.) válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Sziasztok!

Én is úgy emléxem, hogy ADava volt eredetileg...
Meg a L. Malfoy-jal kapcs. problémafelvetés is jogos, tudniillik, ha valaki, aki V. főemberei közé tartozott, olyan jól kihúzta magát a szurrcsókkakiból, hogy vezető pozícióba került a minisztériumban, nem lesz akkora ökör, hogy egy kölyök miatt Azkabanba küldesse magát...

"To be the sailor of the world, bound for all parts"
W.Whitman

Több
20 éve 11 hónapja #160091 Írta: Rabyn
Mert félre van nyomtatva.
Mint ahogy a Peeves is félre van írva gyszer nomeg az 5.ben RGP van írva RBF helyett.

Több
20 éve 11 hónapja #160087 Írta: Alyr Arkhon

Rabyn írta: Én tudom miért Cikesz és nem csikesz.
Találkoztam a Fordítoval kb 2 éve, ésott megkérdeztük tőle az ominozus problemát.
Mire közölte, hogy cikesz mert a labda CIKÁZIK és ebből lett ez a szó.
Én minden kötetben Adava Kedavrát olvyastam..

És akkor a régi első kötetben miért csikesz?

Az 5. ben én avadára emléxem...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 11 hónapja #160086 Írta: Rabyn
Én tudom miért Cikesz és nem csikesz.
Találkoztam a Fordítoval kb 2 éve, ésott megkérdeztük tőle az ominozus problemát.
Mire közölte, hogy cikesz mert a labda CIKÁZIK és ebből lett ez a szó.
Én minden kötetben Adava Kedavrát olvyastam..

Több
20 éve 11 hónapja #160077 Írta: Luine Baenre

Több
20 éve 11 hónapja #160064 Írta: Alyr Arkhon

Dínchamion írta:

Szméagol írta: Sziasztok!

Alyr Arkhon írta: Ja igen, csak én emlékszem rosszul vagy a negyedik kötetben ADAva Kedavra volt a halálos varázslat, míg itt AVAda kedavra...

Tényleg! Ezt én is észre vettem. Na, megint nagyon elkeseredtem. Figyeljétek meg a következő negyedik kiadásban már AVAda kedavra lesz.
Engem például úgy zavar, hogy mikor az elsőt olvastam azt hiszem az egy második kiadás volt, abban a cikeszt végig csikesznek írták. És én "cs"-nek is mondom a mai napig. Barátaim mindig rám is szólnak...meg már az én könyvemben is "c"-vel van. "C"-vel vagy "cs"-vel kell mondani?

Egyébként a filmben adAva, legalábbis a Chamber of Secretsben Malfoy azt karja Harryre küldeni a végén, és ha jól emlékszem, a-val mondja... Csak mondjuk érdekes lett volna, ha tényleg elsüti, elvégre javában rejtőzni akar, erre főbenjáró átkokat használ?? :)

Üdv:

Nem az a-val van a gond hanem a v vagy d a második betű, csak elvileg az eredetiben avada van, de a fordító a 4.ben megváltoztatta. Viszont ezek szerint mára elfelejtette...

A csikeszt én is sajnálom...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 11 hónapja - 20 éve 11 hónapja #160062 Írta: Dínchamion
Dínchamion válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Szméagol írta: Sziasztok!

Alyr Arkhon írta: Ja igen, csak én emlékszem rosszul vagy a negyedik kötetben ADAva Kedavra volt a halálos varázslat, míg itt AVAda kedavra...

Tényleg! Ezt én is észre vettem. Na, megint nagyon elkeseredtem. Figyeljétek meg a következő negyedik kiadásban már AVAda kedavra lesz.
Engem például úgy zavar, hogy mikor az elsőt olvastam azt hiszem az egy második kiadás volt, abban a cikeszt végig csikesznek írták. És én "cs"-nek is mondom a mai napig. Barátaim mindig rám is szólnak...meg már az én könyvemben is "c"-vel van. "C"-vel vagy "cs"-vel kell mondani?

Egyébként a filmben adAva, legalábbis a Chamber of Secretsben Malfoy azt karja Harryre küldeni a végén, és ha jól emlékszem, a-val mondja... Csak mondjuk érdekes lett volna, ha tényleg elsüti, elvégre javában rejtőzni akar, erre főbenjáró átkokat használ?? :)

A cikeszt c-vel kell mondani, de pl. a Tűz Serlegében az első kb. hetven oldalon CSikesz, utána cikesz... Egyre kevésbé szeretem ezt a fordítót... :?

Üdv:

Dín

- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?

Több
20 éve 11 hónapja #160060 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Sziasztok!

Több
20 éve 11 hónapja #160055 Írta: Dínchamion
Íme egy jópofa és információgazdag oldal, lehet, h sokan ismeritek, de megszállott Hermione-fanoknak (mint én :D ) kötelező! :) Szóval: www.hermionerocks.com/

Üdv:

Dín

Több
20 éve 11 hónapja #160031 Írta: Alyr Arkhon

sherry írta: Élethű ábrázolásmód:
millu.kepeslap.com/compose.asp?i ... serid=5108

Viktor Krum erősen emlékeztet az X-Men Rozsomák (Farkas vagymi) nevezetű szereplőjére...
Bár lehet hogy - mint a törp asszonyoknál - a szakáll teszi... :D

Egyébként tegnap addig olvastam a könyvet, amíg nem volt több lap, így rájöttem hogy kiolvastam... :D

Vannak benne elsietett befejezések de Umbridge olyan élethű lett hogy erős a gyanúm, Rowling egy élő személyről mintázta.

Dumbledore se rossz, végre kiderült hogy varázsolni is tud... ezenkívül nagyon jól beszól néha a kedves Caramel bácsinak...

A roxforti tanárok és diákok ellenállása az új igazgatóval szemben... :D

Cho és Harry... no igen, nagyon gyorsan le lett ez rendezve, nem hiszem hogy Harry másfél éves vonzalom után hirtelen kiszeretne belőle...

Luna még tartogat valami titkot...

Piton sokat vesztett a félelmetességéből... ( a merengőben viszont Sirius a messze legjobb fej ) de még ő is tartogat valamit...

Most több nem jut eszembe...

Ja igen, csak én emlékszem rosszul vagy a negyedik kötetben ADAva Kedavra volt a halálos varázslat, míg itt AVAda kedavra...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 11 hónapja #160004 Írta: Rabyn

Több
20 éve 11 hónapja #159980 Írta: sherry
sherry válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Ezek tök cukik:

Háát, ari??? :wink:

Ez nekem tetszik!!

Szeretem a vissza tekintéseket:

Ez kedves, és aranyos:

Nagyon vadóc:

Kedves....

Jajj, de szexi itt valaki!!!

Nagyon csinos!!

Élethű ábrázolásmód:

Vezess, és én követlek. Ne álljon közénk viszály.

Több
20 éve 11 hónapja #159946 Írta: Prérifarkas
Prérifarkas válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"

Több
20 éve 11 hónapja #159940 Írta: Erda niire (Area)
Erda niire (Area) válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Cho szerintem kínai... a har,madik részben nem találtam rá jellemzést, e az 5.-ben találtam egy érdekes dolgot....

McGalagony ugye azt mondta, "hogy aurórnak csak a legjobbak mehetnek, ha jól emlékszem az elmúlt 3 évben végzettek frözül senkit sem vettek feel...."
Tonks meg azt mondta, hogy 3 év az euror kiképzés... tehát, ha jól tippelek, akkor utoljára Tonksot vették fel! Vagy nem?

'Is there anybody out there?'

Több
20 éve 11 hónapja #159922 Írta: Lamorak
Lamorak válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Erda niire (Area) írta: találtam pár HP képet.. szerintem rohadt jók!!

Tényleg nagyon jók.

Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)

Több
20 éve 11 hónapja #159920 Írta: Alyr Arkhon

Luinefaciel írta: Szvsz kínai...a neve nagyon is olyan hangzású...meg említi is vhol, amikor Chot jellemzi, h ferde a szeme, és ezüstös a haja. :roll:
(habár erre nem vennék mérget, mert nem emléxem szószerint, de szvsz...majd ha lesz a közelemben egy könyv, megnézem pontosan)

Az ötödikben határozottan fekete hajra emlékszem meg szeplőkre. Mást eddig nemigen írt róla...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 11 hónapja #159917 Írta: Luine Baenre
Luine Baenre válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Szvsz kínai...a neve nagyon is olyan hangzású...meg említi is vhol, amikor Chot jellemzi, h ferde a szeme, és ezüstös a haja. :roll:
(habár erre nem vennék mérget, mert nem emléxem szószerint, de szvsz...majd ha lesz a közelemben egy könyv, megnézem pontosan)

Több
20 éve 11 hónapja #159916 Írta: Alyr Arkhon
Na igen, bizonyos Régi Szép Időkben, pl amikor Shakespeare is élt, csak az számított igaz műnek amit már valaki korábban megírt.

Szóval akkor Cho most kínai vagy nem?
(az egyik képen igen, de amelyiken szürke a haja azon nem vennék rá mérget)

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 11 hónapja #159896 Írta: Dínchamion

Angwen írta: Zeneszerzők között ugyebár divat volt egymás témáira variációkat írni, és ez megtiszteltetésnek minősült, nem pedig lopásnak. Jóból jót csinálni nem szégyen: mindenki felhasznál korábbi ötleket és motívumokat. Shakespeare szinte az összes darabjához "lopta" a témát, és hogy mást ne mondjak, Tolkien is egyértelműen átvett elemeket máshonnan.

És akkor még Lamorak példáját nem is említettük C. S. Lewisról és Chaucerről... :D

Egyébként a www.harrypotterrealm.com -on lehet olvasni néhány érdekes infót (bár az igazságtartalmuk eléggé... khm... kétséges), ill. van néhány spekuláció, h kinek kellett volna játszani a filmekben. Van benne vmi, legalábbis Lupin esetében... :wink:

Üdv:

Dín

Több
20 éve 11 hónapja #159889 Írta: Enna Silme
Enna Silme válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Alyr Arkhon írta: Apropó, ha jól vettem ki a sorokból, Angelináról kiderült h fekete. Így az 5. kötetben... (azaz néger) Cho vajon ázsiai/kínai? A neve alapján igen, de vagy én vagyok roppantul figyelmetlen vagy Rowling nemigen írta le...

Asszem, nem írta sehol, bár én sejtettem. :roll:
Ezt Erda tette be:
klikk! Öhm..... csak neeem????

"De hajókról ha zengek is, lesz-e hajó nekem, hogy visszavigyen, átvigyen ily széles tengeren?"

Több
20 éve 11 hónapja #159876 Írta: Rabyn
Hűű azok a rajzok nagyon jók!
volt fantáziája annak aki rajzolta.. Én sajnos erre nem vagyok képes..

Több
20 éve 11 hónapja #159874 Írta: Alyr Arkhon

Erda niire (Area) írta: találtam pár HP képet.. szerintem rohadt jók!!

Luna: www.doyourthing.org/glock/gghpic/harluna.html
Tonks: www.doyourthing.org/glock/gghpic/lupton.html
Ez nagyon bejön: www.doyourthing.org/glock/gghpic/billgin.html
Buli után: www.doyourthing.org/glock/gghpic/nyweasley.html
ez olyan szívszorító: www.doyourthing.org/glock/gghpic/mwppbaby.html
Piton: www.doyourthing.org/glock/gghpic/snapeturn.html
Cho: www.doyourthing.org/glock/gghpic/harrycho.html
Mágiatörténet: www.doyourthing.org/glock/gghpic ... class.html

a többi kép itt:
www.doyourthing.org/glock/art.html

Hmmm...
Umbridge nem elég rózsaszín... :D
(Umbridge képében vsz valamelyik kedves tanítónénije köszön vissza Rowling néninek... :D eddig nekem ő az 5. kötet legjobban megformált szereplője )
Még csak a könyv felénél tartok...

Apropó, ha jól vettem ki a sorokból, Angelináról kiderült h fekete. Így az 5. kötetben... (azaz néger) Cho vajon ázsiai/kínai? A neve alapján igen, de vagy én vagyok roppantul figyelmetlen vagy Rowling nemigen írta le...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 11 hónapja #159779 Írta: Fio
Fio válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Néhány kép a 3. filmből:

www.severus-snape.netfirms.com/images/po...s/knight_bus_lrg.jpg :arrow: a Kóbor Grimbusz

www.severus-snape.netfirms.com/images/poapics/herm_lrg.jpg :arrow: Hermione vmit csinál :D

www.severus-snape.netfirms.com/images/poapics/harry_lrg.jpg :arrow: McGalagony és a 3-as

Majd ha megtalálom, akkor berakom ide nektek a kedvenc Piton gallerymet. :)

"Egy vonatnál nem az a fontos, hogy merre megy, hanem hogy legyen bátorságod felszállni rá!"

Több
20 éve 11 hónapja #159768 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

"Be the change you want to see." Gandhi

Több
20 éve 11 hónapja #159753 Írta: Erda niire (Area)

Több
20 éve 11 hónapja #159692 Írta: Rabyn
Emberek megtaláltam magamnak a tökéletes Siriust!
Nemtudom ki szokta nézni innét a vészhelyzetet a rlt klubbon. Szal abban van egy doki a Kovácsdoki. A tegnapi részben fekete garbóban volt, és ahogy nézni tudott, teljesen olyan volt mint az a sirius akit én képzeltem magamnak.

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.226 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére