J. K. Rowling: Harry Potter
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Luinefaciel írta: Képek:
Lupin -
Ez igen jó kép!!! Én pontosan így képzeltem el Lupint, erre milyen lesz.... :shake:
'Is there anybody out there?'
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Rabyn
- Nem elérhető
dodie mondta, hogy valaki beírta ide, hogy kik lettek volna siriusok illetve lupinok meg tudom nézni hogy ez hol van?
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Nuinladien(Tünde-l.)
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- Köszönetek: 0
Ja, elfelejtettem: azt hiszem Rabyn írta, h. nézte a Vészhelyzetet, és "Kovácsdoki" tök Sirius. Nos, történetesen nekem is épp ez jutott eszembe, és ma mondtam a suliban Rogue-nak, monta, h. valaki írta, ezért jöttem fel. Szerintem is teljesen olyan... még a dührohamok is stimmelnek:-)
"To be the sailor of the world, bound for all parts"
W.Whitman
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Nuinladien(Tünde-l.) írta: Sziasztok!
Én is úgy emléxem, hogy ADava volt eredetileg...
Meg a L. Malfoy-jal kapcs. problémafelvetés is jogos, tudniillik, ha valaki, aki V. főemberei közé tartozott, olyan jól kihúzta magát a szurrcsókkakiból, hogy vezető pozícióba került a minisztériumban, nem lesz akkora ökör, hogy egy kölyök miatt Azkabanba küldesse magát...
Luciusnak szvsz nem volt pozíciója a Minisztériumban, csak egyszerűen a zsebében volt Caramel.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Nuinladien(Tünde-l.)
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Én is úgy emléxem, hogy ADava volt eredetileg...
Meg a L. Malfoy-jal kapcs. problémafelvetés is jogos, tudniillik, ha valaki, aki V. főemberei közé tartozott, olyan jól kihúzta magát a szurrcsókkakiból, hogy vezető pozícióba került a minisztériumban, nem lesz akkora ökör, hogy egy kölyök miatt Azkabanba küldesse magát...
"To be the sailor of the world, bound for all parts"
W.Whitman
- Rabyn
- Nem elérhető
Mint ahogy a Peeves is félre van írva gyszer nomeg az 5.ben RGP van írva RBF helyett.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Rabyn írta: Én tudom miért Cikesz és nem csikesz.
Találkoztam a Fordítoval kb 2 éve, ésott megkérdeztük tőle az ominozus problemát.
Mire közölte, hogy cikesz mert a labda CIKÁZIK és ebből lett ez a szó.
Én minden kötetben Adava Kedavrát olvyastam..
És akkor a régi első kötetben miért csikesz?
Az 5. ben én avadára emléxem...
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Rabyn
- Nem elérhető
Találkoztam a Fordítoval kb 2 éve, ésott megkérdeztük tőle az ominozus problemát.
Mire közölte, hogy cikesz mert a labda CIKÁZIK és ebből lett ez a szó.
Én minden kötetben Adava Kedavrát olvyastam..
- Luine Baenre
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Dínchamion írta:
Szméagol írta: Sziasztok!
Alyr Arkhon írta: Ja igen, csak én emlékszem rosszul vagy a negyedik kötetben ADAva Kedavra volt a halálos varázslat, míg itt AVAda kedavra...
Tényleg! Ezt én is észre vettem. Na, megint nagyon elkeseredtem. Figyeljétek meg a következő negyedik kiadásban már AVAda kedavra lesz.
Engem például úgy zavar, hogy mikor az elsőt olvastam azt hiszem az egy második kiadás volt, abban a cikeszt végig csikesznek írták. És én "cs"-nek is mondom a mai napig. Barátaim mindig rám is szólnak...meg már az én könyvemben is "c"-vel van. "C"-vel vagy "cs"-vel kell mondani?
Egyébként a filmben adAva, legalábbis a Chamber of Secretsben Malfoy azt karja Harryre küldeni a végén, és ha jól emlékszem, a-val mondja... Csak mondjuk érdekes lett volna, ha tényleg elsüti, elvégre javában rejtőzni akar, erre főbenjáró átkokat használ??
Üdv:
Nem az a-val van a gond hanem a v vagy d a második betű, csak elvileg az eredetiben avada van, de a fordító a 4.ben megváltoztatta. Viszont ezek szerint mára elfelejtette...
A csikeszt én is sajnálom...
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Dínchamion
- Nem elérhető
Szméagol írta: Sziasztok!
Alyr Arkhon írta: Ja igen, csak én emlékszem rosszul vagy a negyedik kötetben ADAva Kedavra volt a halálos varázslat, míg itt AVAda kedavra...
Tényleg! Ezt én is észre vettem. Na, megint nagyon elkeseredtem. Figyeljétek meg a következő negyedik kiadásban már AVAda kedavra lesz.
Engem például úgy zavar, hogy mikor az elsőt olvastam azt hiszem az egy második kiadás volt, abban a cikeszt végig csikesznek írták. És én "cs"-nek is mondom a mai napig. Barátaim mindig rám is szólnak...meg már az én könyvemben is "c"-vel van. "C"-vel vagy "cs"-vel kell mondani?
Egyébként a filmben adAva, legalábbis a Chamber of Secretsben Malfoy azt karja Harryre küldeni a végén, és ha jól emlékszem, a-val mondja... Csak mondjuk érdekes lett volna, ha tényleg elsüti, elvégre javában rejtőzni akar, erre főbenjáró átkokat használ??
A cikeszt c-vel kell mondani, de pl. a Tűz Serlegében az első kb. hetven oldalon CSikesz, utána cikesz... Egyre kevésbé szeretem ezt a fordítót...
Üdv:
Dín
- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
- Dínchamion
- Nem elérhető
Üdv:
Dín
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
sherry írta: Élethű ábrázolásmód:
millu.kepeslap.com/compose.asp?i ... serid=5108
Viktor Krum erősen emlékeztet az X-Men Rozsomák (Farkas vagymi) nevezetű szereplőjére...
Bár lehet hogy - mint a törp asszonyoknál - a szakáll teszi...
Egyébként tegnap addig olvastam a könyvet, amíg nem volt több lap, így rájöttem hogy kiolvastam...
Vannak benne elsietett befejezések de Umbridge olyan élethű lett hogy erős a gyanúm, Rowling egy élő személyről mintázta.
Dumbledore se rossz, végre kiderült hogy varázsolni is tud... ezenkívül nagyon jól beszól néha a kedves Caramel bácsinak...
A roxforti tanárok és diákok ellenállása az új igazgatóval szemben...
Cho és Harry... no igen, nagyon gyorsan le lett ez rendezve, nem hiszem hogy Harry másfél éves vonzalom után hirtelen kiszeretne belőle...
Luna még tartogat valami titkot...
Piton sokat vesztett a félelmetességéből... ( a merengőben viszont Sirius a messze legjobb fej ) de még ő is tartogat valamit...
Most több nem jut eszembe...
Ja igen, csak én emlékszem rosszul vagy a negyedik kötetben ADAva Kedavra volt a halálos varázslat, míg itt AVAda kedavra...
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Rabyn
- Nem elérhető
www.freeweb.hu/gyzyke/denem.jpg (- Denem
www.freeweb.hu/gyzyke/peeettooon.jpg (- Piton
www.freeweb.hu/gyzyke/ginny.jpg (- Ginny
www.freeweb.hu/gyzyke/poszter.jpg (- a kedvec poszterem!
www.freeweb.hu/gyzyke/fantasy/ff30.jpg (- egy Lupinos kép
www.freeweb.hu/gyzyke/fantasy/fan23.jpg (- Ron és Malfoy
www.freeweb.hu/gyzyke/fantasy/fanfi4.jpg (-Dumbli
www.freeweb.hu/gyzyke/fantasy/fanfi5.jpg (- jelenleg a kedvenc HP-s képem
www.freeweb.hu/gyzyke/fantasy/awall8.jpg (- roxfort
- sherry
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Háát, ari???
Ez nekem tetszik!!
Szeretem a vissza tekintéseket:
Ez kedves, és aranyos:
Nagyon vadóc:
Kedves....
Jajj, de szexi itt valaki!!!
Nagyon csinos!!
Élethű ábrázolásmód:
Vezess, és én követlek. Ne álljon közénk viszály.
- Prérifarkas
- Nem elérhető
www.doyourthing.org/glock/gghpic/harmirror.html
Ron ezen a képen felveheti az elm utcai Freddie-vel a versenyt
www.doyourthing.org/glock/gghpic/triostudy.html
Kicsi a rakás, csak 18 éven felülieknek
www.doyourthing.org/glock/gghpic/gryfdorm.html
Hűdelaza itt valaki
www.doyourthing.org/glock/gghpic/hermione.html
8O 8O 8O
www.doyourthing.org/glock/gghpic/harsir.html
cukiii:)
www.doyourthing.org/glock/gghpic/jamlil.html
Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
McGalagony ugye azt mondta, "hogy aurórnak csak a legjobbak mehetnek, ha jól emlékszem az elmúlt 3 évben végzettek frözül senkit sem vettek feel...."
Tonks meg azt mondta, hogy 3 év az euror kiképzés... tehát, ha jól tippelek, akkor utoljára Tonksot vették fel! Vagy nem?
- Lamorak
- Nem elérhető
Erda niire (Area) írta: találtam pár HP képet.. szerintem rohadt jók!!
Tényleg nagyon jók.
Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Luinefaciel írta: Szvsz kínai...a neve nagyon is olyan hangzású...meg említi is vhol, amikor Chot jellemzi, h ferde a szeme, és ezüstös a haja.
(habár erre nem vennék mérget, mert nem emléxem szószerint, de szvsz...majd ha lesz a közelemben egy könyv, megnézem pontosan)
Az ötödikben határozottan fekete hajra emlékszem meg szeplőkre. Mást eddig nemigen írt róla...
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Luine Baenre
- Nem elérhető
(habár erre nem vennék mérget, mert nem emléxem szószerint, de szvsz...majd ha lesz a közelemben egy könyv, megnézem pontosan)
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Szóval akkor Cho most kínai vagy nem?
(az egyik képen igen, de amelyiken szürke a haja azon nem vennék rá mérget)
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Dínchamion
- Nem elérhető
Angwen írta: Zeneszerzők között ugyebár divat volt egymás témáira variációkat írni, és ez megtiszteltetésnek minősült, nem pedig lopásnak. Jóból jót csinálni nem szégyen: mindenki felhasznál korábbi ötleket és motívumokat. Shakespeare szinte az összes darabjához "lopta" a témát, és hogy mást ne mondjak, Tolkien is egyértelműen átvett elemeket máshonnan.
És akkor még Lamorak példáját nem is említettük C. S. Lewisról és Chaucerről...
Egyébként a www.harrypotterrealm.com -on lehet olvasni néhány érdekes infót (bár az igazságtartalmuk eléggé... khm... kétséges), ill. van néhány spekuláció, h kinek kellett volna játszani a filmekben. Van benne vmi, legalábbis Lupin esetében...
Üdv:
Dín
- Enna Silme
- Nem elérhető
Asszem, nem írta sehol, bár én sejtettem.Alyr Arkhon írta: Apropó, ha jól vettem ki a sorokból, Angelináról kiderült h fekete. Így az 5. kötetben... (azaz néger) Cho vajon ázsiai/kínai? A neve alapján igen, de vagy én vagyok roppantul figyelmetlen vagy Rowling nemigen írta le...
Ezt Erda tette be:
klikk! Öhm..... csak neeem????
"De hajókról ha zengek is, lesz-e hajó nekem, hogy visszavigyen, átvigyen ily széles tengeren?"
- Rabyn
- Nem elérhető
volt fantáziája annak aki rajzolta.. Én sajnos erre nem vagyok képes..
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Erda niire (Area) írta: találtam pár HP képet.. szerintem rohadt jók!!
Luna: www.doyourthing.org/glock/gghpic/harluna.html
Tonks: www.doyourthing.org/glock/gghpic/lupton.html
Ez nagyon bejön: www.doyourthing.org/glock/gghpic/billgin.html
Buli után: www.doyourthing.org/glock/gghpic/nyweasley.html
ez olyan szívszorító: www.doyourthing.org/glock/gghpic/mwppbaby.html
Piton: www.doyourthing.org/glock/gghpic/snapeturn.html
Cho: www.doyourthing.org/glock/gghpic/harrycho.html
Mágiatörténet: www.doyourthing.org/glock/gghpic ... class.html
a többi kép itt:
www.doyourthing.org/glock/art.html
Hmmm...
Umbridge nem elég rózsaszín...
(Umbridge képében vsz valamelyik kedves tanítónénije köszön vissza Rowling néninek... eddig nekem ő az 5. kötet legjobban megformált szereplője )
Még csak a könyv felénél tartok...
Apropó, ha jól vettem ki a sorokból, Angelináról kiderült h fekete. Így az 5. kötetben... (azaz néger) Cho vajon ázsiai/kínai? A neve alapján igen, de vagy én vagyok roppantul figyelmetlen vagy Rowling nemigen írta le...
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Fio
- Nem elérhető
www.severus-snape.netfirms.com/images/po...s/knight_bus_lrg.jpg a Kóbor Grimbusz
www.severus-snape.netfirms.com/images/poapics/herm_lrg.jpg Hermione vmit csinál
www.severus-snape.netfirms.com/images/poapics/harry_lrg.jpg McGalagony és a 3-as
Majd ha megtalálom, akkor berakom ide nektek a kedvenc Piton gallerymet.
"Egy vonatnál nem az a fontos, hogy merre megy, hanem hogy legyen bátorságod felszállni rá!"
- Ringbearer
- Nem elérhető
Hagrid (a kedvencem): www.doyourthing.org/glock/gghpic/hagrid.html
Cedric és Cho: www.doyourthing.org/glock/gghpic/cedcho.html
"Be the change you want to see." Gandhi
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
Luna: www.doyourthing.org/glock/gghpic/harluna.html
Tonks: www.doyourthing.org/glock/gghpic/lupton.html
Ez nagyon bejön: www.doyourthing.org/glock/gghpic/billgin.html
Buli után: www.doyourthing.org/glock/gghpic/nyweasley.html
ez olyan szívszorító: www.doyourthing.org/glock/gghpic/mwppbaby.html
Piton: www.doyourthing.org/glock/gghpic/snapeturn.html
Cho: www.doyourthing.org/glock/gghpic/harrycho.html
Mágiatörténet: www.doyourthing.org/glock/gghpic ... class.html
a többi kép itt:
www.doyourthing.org/glock/art.html
- Rabyn
- Nem elérhető
Nemtudom ki szokta nézni innét a vészhelyzetet a rlt klubbon. Szal abban van egy doki a Kovácsdoki. A tegnapi részben fekete garbóban volt, és ahogy nézni tudott, teljesen olyan volt mint az a sirius akit én képzeltem magamnak.