- Köszönetek: 0
Christopher Paolini: Eragon
- Dreamer_KF
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
az ilyeneket tudnám megfojtani egy kanál vízben. senki sem kérte, hogy mézesmázasan írjon a könyvről, de hogy egy cseppnyi jóindulat vagy valami hasonló nincs benne, és elolvasás nélkül így leoltsa a könyvet, az egy kicsit sok. belepillantani bármibe bele tudok én is anélkül, hogy tetszene.Gandalf írta: csapgeza.blog.hu/index.php/2006/12/08/p21348
"Well, I'm back."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Nem volt rosz, csak tömör, ahogy azt már mások mondták előttem és a könyvhöz jóformán semmi köze.
"Well, I'm back."
- Glorlyg
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Gilran Thalion Glorlyg
=^ . ^=
- Koko
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Feanor Faelivrin írta: Én valahogy így képzeltem a ra'zacokat: link csak talán egy kicsit félelmetesebben.
Eképzelni énis így képzeltem őket, de elég vicces lett volna ha ilyen óriásvarjak üldözik őket a filmben is.
Állítólag a megáldást (vagy hogyis mondjam) leforgatták. Tudjátok amikor mint később kiderül szépen megáld egy gyereket Eragon. Meghogy a felvételek 95%-át nem használták fel a mozifilmben.
Ezeket egy statiszta mondta.
- Feanor Faelivrin
- Nem elérhető
"A mosoly a leger
- Cerebrum
- Nem elérhető
cortez71 írta:
Ha rosszmájú lennék, azt mondanám, hogy itt is készül a négylemezes bővített változat... (elég nagy divat lett ez mostanság... Ugye a LotR elkezdte, aztán a Narniához is jött már ki ilyen, a Mennyei királysághoz is, meg még a Gladiátor is ide vehető )Cerebrum írta:
Alyr Arkhon írta: nézzetek IMDB-t ( imdb.com/title/tt0449010/ ) mert fura dolgokat találtam a szereplők felsorolásában.
A filmben ugyanis szerepel Hrothgar és Katrina is...
(nem mellékesen az egyik ra'zac magyar volt. )
Júj, ilyen csúnyán megvágták volna a filmet?
Hát, erre a filmre piszkosul ráférne egy fél órás bővítés.
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- cortez71
- Nem elérhető
Ha rosszmájú lennék, azt mondanám, hogy itt is készül a négylemezes bővített változat... (elég nagy divat lett ez mostanság... Ugye a LotR elkezdte, aztán a Narniához is jött már ki ilyen, a Mennyei királysághoz is, meg még a Gladiátor is ide vehető )Cerebrum írta:
Alyr Arkhon írta: nézzetek IMDB-t ( imdb.com/title/tt0449010/ ) mert fura dolgokat találtam a szereplők felsorolásában.
- Koko
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: (nem mellékesen az egyik ra'zac magyar volt. )
Ebben a szerepben aztán megmutathatta minden színészi tehetségét.
De amúgy egyet értek mindennel amit írtál az imént.
- Cerebrum
- Nem elérhető
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Alyr Arkhon
- Témaindító
- Nem elérhető
Feanor Faelivrin írta:
Alyr Arkhon írta: - A varázsó a vardoknál. (az egyik Iker? Mindenesetre úgy néz ki, mint Merlin) Miért nem varázsol?
Azért nem varázsolt, mert az Jördmund volt. (ha ugyan arról a szereplőről beszélünk.
Szakállas, köpenyes, öreg muki, nagy bottal a kezében. (és úgy néz ki mint Merlin)
Aaaaz Jördmund??
*megy az imdbre utánanéz*
később:
emberek, nézzetek IMDB-t ( imdb.com/title/tt0449010/ ) mert fura dolgokat találtam a szereplők felsorolásában.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Feanor Faelivrin
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: - A varázsó a vardoknál. (az egyik Iker? Mindenesetre úgy néz ki, mint Merlin) Miért nem varázsol?
Azért nem varázsolt, mert az Jördmund volt. (ha ugyan arról a szereplőről beszélünk.
"A mosoly a leger
- Alyr Arkhon
- Témaindító
- Nem elérhető
és vegyes érzelmeket váltott ki belőlem.
- Saphira. Szép, és jók a beszólásai, de mért van szőre meg tollai? Olyan a szárnya, mint az első ősmadárnak, azzal a különbséggel, hogy ő már jól repül.
- Eragon. Találtak egy színészt akinek kevesebb arca van, mint Orlando Bloomnak és bénábban sír mint Daniel Radcliffe. Ez azért így együtt teljesítmény.
- Brom. Szegény Jeremy Irons igazán kaphatott volna több szerepet is. Brom jó karakter, jól lett kihozva, többet érdemelt volna.
- Galbatorix. Dobogós helyezést érdemel a feleslegesen szereplő karakterek versenyében. A szinkronja ráadásul iszonyatos.
- Murtagh. A nőnemű nézőknek rá lehet kattanni, jól néz ki (állítólag), bár a karaktere a folyton szembelógó hajjal erősen Skarlát Willre emlékeztetett a Tolvajok fejedelméből. Mindazonáltal nagyon keveset szerepel, sajnos.
- Arya. A kinézetével két gondom van, mért nem hegyes a füle és mért nem fekete a haja? Másrészről hogy lehet olyan szabású páncélt adni valakire mint egy csak félvállat fedő póló? Tudom, szexi, de a páncélkovácsoknál nem ez az elsődleges szempont. Színészileg neki sem sok lehetősége volt, a film nagy részében éppen fekszik valahol és szenved.
- Adzsihád. Pont olyan a haja, mintha egy kopasz ember parókát vett volna, ami aztán hátracsúszik. Egyébként keveset szerepel, meg sem lehet ítélni rendesen.
- Nasuada. Hátizé. Nem arról volt szó, hogy világszép hercegnő? Úgy nézett ki, mint egy kissé túlsúlyos rappercsaj akire fura hacukát húztak.
- A varázsó a vardoknál. (az egyik Iker? Mindenesetre úgy néz ki, mint Merlin) Miért nem varázsol?
- A jósnő. Hogy is hívják? Szóval én egy öreg mesebeli boszorkányt képzeltem, fekete macskával, nem egy helyszínt tévesztett Seherezádét.
- A ra'zacok. Hát, félelmetesnek félelmetesek, ez tény, de én a rovarszerűséget nem úgy képzeltem, hogy az arcukon csótányok mászkálnak zizegve...
- Urgalok. Már leírták előttem, de én is csatlakozom. Az urgalok nem keleti barbárok akik nem tudnak beszélni csak bólogatni.
- Vardok. Na itt látszott, hogy a film készítői hadilábon állnak a fantasyval. Mért kell arab női ruhát imitáló páncélokba bújtatni az ellenállókat? Egyeidknek egyedi, de gáznak nagyon gáz.
- Durza. Nem véletlenül hagytam a végére, ő az a karakter, akivel nagyrészt meg voltam elégedve. Jól varázsol, jól gonoszkodik, bár nem úgy hal meg ahogyan kéne.
A film tényleg rövid és emiatt eléggé összecsapott. Ami nekem kicsit fáj benne, az két dolog:
- nem látom, hoyg Eragon tanulna
- nem vív meg Durzával Gil'eadban
Ami nagyon fáj:
Farthen Dur és Tronjheim. Farthen Dur méretét egyszerűen nem lehet megbecsülni. Amikor Erahon megérkezik, picinek tűnik, szűkösnek, nem egy tágas hatalmas kráternek ami iszonyatosan magas éls amiben nagyon sok ember élhet és termőföldek is elférnek. Amikor a csata előtt Eragon lenéz valami szirtről akkor jóval nagyobb, de akkor sem lehet rendesen megbecsülni, ráadásul hosszúkás az alakja, mintha völgy lenne.
Benne Tronjheim az ami teljesen hiányzik. Mutatnak valami épületet, vagy épületeket, amikbe nemigen mennek be, a törpék varázslatosan szép városa, meg a csillagzafír meg minden, teljesen hiányzik.
A vardok valami olyasféle helyen laknak, mint a fentebb említett Robin Hood film erdei banditái.
Ez számomra hatalmas csalódás volt.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Rabyn
- Nem elérhető
Öhm... Jó jelentek: A csata, az tetszett látványilag ottvolt.
Durza úgy ahogy volt:DD
Saphira kicsiben
és kb ennyi. Szerintem sok benne a fölösleges ferdítés, és az olyan jelenetek ahol lovagolnak és lovaolnak és olyan Gyűrűk Urásan mutatják őket messziről. Nem tetszett, hogy Arya veszi át Murtagh szerepét.
Tipikusan az a film viszont amire elvinném a 10-12 éves gyerekemet, hogy nézze meg, mert nekik tetszene azt hiszem.
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Zoltan
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Karácsony, a szeretet ünnepe!
Mert csakugyan, sokan vannak a világon, akiknek a karácsony valóban néhány napi örömet és boldogságot hoz. Sok család, amelynek tagjait messze elsodorta egymástól és szanaszét szórta a nagyvilágban a létért való szakadatlan küzdelem, most újra összekerül és újra összeforr abban a kölcsönös szeretetben és jóakaratban, amelyből a tiszta és zavartalan örömnek olyan bő forrása fakad, s amely olyan összeférhetetlen a világ sokféle bajával és gondjával, hogy a legműveltebb nemzetek vallási meggyőződése és a legvadabb népek durva hagyományai egyaránt a túlvilági élet legfőbb boldogságai közé számítják, az üdvözült lelkek osztályrészének tekintik. Hány régi emléket, hány szunnyadó érzést ébreszt föl bennünk karácsony ünnepe! (Charles Dickens)
Ezen gondolatokkal szeretnék kívánni egy békés, áldott és csendes Karácsonyi Ünnepet!
Üdvözlettel, Kovács Zoltán, az erdélyi Narnia honlap főszerkesztő
Narnia birodalma, mely összeköt bennünket!
www.narniakronikai.ro
- Cerebrum
- Nem elérhető
A film fő hibája szerintem egyértelműen a rövidsége, egy ilyen kaliberű filmtől, ami ráadásul egy több mint 500 oldalas könyv alapján készült azért elvárná az ember, hogy minimum két órás legyen. A hibák többsége tulajdonképpen ebből fakad. Az eleje amúgy még úgy ahogy jól indul, de a második fele irtózatosan össze van csapva.
A változtatások nem annyira zavaróak, mint először hittem, pl. az, hogy Bromot nem a raz'acok ölik meg, hanem Durza Gil'ead-ben, dramaturgiai szempontból szerintem talán jobb is volt.
Összességében amik tetszettek:
- Saphira nagyon jól néz ki, pedig a képeken valahogy nem mutatott olyan jól, jók a beszólásai, szóval teljesen olyan, mint amilyennek a könyv alapján elképzeltem
- Aryát leszámítva elégedett vagyok a szereplőkkel, jól hozzák a könyvbeli karaktereket
- a főbb dolgok azért majdnem mind belekerültek a filmbe, és összességében megvan a maga hangulata
- szépek a magyar tájak
- a raz'acok kellően félelmetesre sikeredtek
- tetszik a film legvége: Galbatorix dühében kettévágja az Alagaësia-térképet, ami mögött a sárkánya, Shruikan vicsorog ádázul
És amik nem:
- nem tetszett, hogy Saphira olyan hirtelen megnőtt, a folyamatos növekedést simán be lehetett volna mutatni néhány felvillanó képsorral is
- Arya egyáltalán nem úgy viselkedik, mint egy büszke és fennhéjázó tünde, aki nagy terheket cipel a vállán, ráadásul ha jól emlékszem egy büdös szóval nem említik, hogy ő tünde lenne, ellenben lelövik a poént, hogy ő Ellesméra hercegnője, ami ugye csak a második könyvből derül ki
- nincs Solembum; azért nem hiszem, hogy túl nagy költségtúllépést jelentett volna, ha legalább egy üldögélő fekete macskát beraktak volna a háttérbe szimplán csak a teljesség kedvéért
- a forgatókönyvíró mintha elfelejtette volna alaposabban megnézni Alagaësia térképét: Darettől a Beor-hegység nem egy köpésre van ahogy ugye Brom állítja, ráadásul a vardenekhez tartva szemmel láthatólag végig dimbes-dombos tájon mennek keresztül; hol a Hadarac-sivatag?
- Brom halálát elég ügyetlenül oldották meg, kissé elrontja a jelenetet hogy úgy kapja be az Eragonnak szánt lándzsát, hogy csak úgy hirtelen előugrik a semmiből
- Farthen D
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
na jó, de ha én írok egy fantasyt, és túl hosszú, akkor ármfogják, hogy lopom Tolkien műveinek a hosszúságát?? vagy azt várják, hogy ha valaki tündekaraktert alkot, akkor legyen 12 éves? vagy talán azt, hogy a sokszínű és sokféle nép közül a gonoszak ne legyenek rondák is, mint az orkok? vagy egyáltalán mit várnak? nemcsak Tolkien, de más scifi- és fantasyírók is kimerítettek már mindenféle lehetőséget. ha valaki előáll egy újabbal, és ahhoz hasonlót ír valaki, már megint elkezdődik ez az egész elölről.Koko írta: Meg aszongyák Arya több ezer éves, holott "csak" 100 éves.
mégis mit gondolnak az emberek, olyan könnyű egy nagyszabású történetet megírni viszonylag műveletlenül és fiatalon úgy, hogy senki máséra ne hasonlítson?
egyébként ha én tündéről írnék, vagy akármilyen varázslényről, biztos, hogy nem elégednék meg húsz vagy ötven évvel. adnék legalább háromszor ennyit neki.
"Well, I'm back."
- Feanor Faelivrin
- Nem elérhető
"A mosoly a leger
- Koko
- Nem elérhető
- Feanor Faelivrin
- Nem elérhető
Én max 2 őrtörpét fedeztem fel, azokat is levágták az urgalok.(akiknek nincsen szarva... )
"A mosoly a leger
- Koko
- Nem elérhető
De amúgy a film addig Daretig nagyonis jóó! Azután már csak összevisszaság. De kb addig a pontig még igen élvezetes a film. Nagyon kellemesen meseszerű. Dehát a célközönség amúgyis a tini korosztály szerintem.
- Alyr Arkhon
- Témaindító
- Nem elérhető
(szerintem azért az sw 3 eléri a 4-5-6 teljesítményét)
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Kar_sa
- Nem elérhető
Még nincs elég nagy rajongótábora a könyvnek
A Gy.U. filmre a legtöbb ember azért ment el, mert Gy.U. fan volt eleve, vagy egy Gy.U. fan elrángatta, ezért pl. azokon jó sokan voltak.
A HP meg.. .hát azért azzal vártak kicsit több időt, meg annak khm... bizonyos okoknál fogva kicsit több rajongója van...
Még a harmadik történettel összevetve, amivel össze lett hasonlítva, a SW első három epizódját is a 4-6. miatt nézték meg.
(szerintem egyébként a 1-3 borzasztóan gyenge, főleg a 4-6. után...)
Kārātārānen a áirâë...
- Cerebrum
- Nem elérhető
A kritikák alapján amúgy kicsit az az érzésem, mintha valahogy így okoskodott volna a rendező: "Hegyesfülű tünde? Törpök? Tündenyelvű varázslatok? Kihúzva. Kihúzva. Kihúzva. Gyerekek, ez most itt nem a Gyűrűk ura folytatása..."
- Koko
- Nem elérhető
cortez71 írta: Koko:
Imádkozz, hogy a stúdió adjon pénzt a második részre Az Eragon eddig szerintem az év bukása (23,5 millió dollár bevétel a nyitóhétvégén, imdb-n pedig 5,1-es átlaggal szerepel a film. Ilyen kaliberű filmnél ez óriási bukást jelent. Szóval imádkozni, imádkozni és imádkozni a második részért
Jesszusom... Hát egen... Eeeezt nagyon ellőtték. Hát mongyuk meg is érdemli a pontszámot. Ha nem kedvelném a könyvet azt monanám nem kell 2. rész. De így adnék neki mégegy esélyt.
Feanor Faelivrin írta: Farthen dur-ban észre vette valaki hogy nem voltak törpék?
Dehogyisnem... Külön figyeltem rá mert már mondtad elötte.
- cortez71
- Nem elérhető
Imádkozz, hogy a stúdió adjon pénzt a második részre Az Eragon eddig szerintem az év bukása (23,5 millió dollár bevétel a nyitóhétvégén, imdb-n pedig 5,1-es átlaggal szerepel a film. Ilyen kaliberű filmnél ez óriási bukást jelent. Szóval imádkozni, imádkozni és imádkozni a második részért
- Feanor Faelivrin
- Nem elérhető
"A mosoly a leger
- Koko
- Nem elérhető
- Szméagol
- Nem elérhető
Koko írta: Nekem teccet a film. A hiba annyi van benne mint a nyüh de attól még jó film.
Először is az utolsó fél óra úgy össze lett csapva h teljesen követhetetlen volt a film. Ajihád és Murtagh egy pár mondatos szereppel kellett h beérje. Brom halála lehetett volna meghatóbb, ráadásul az sem teccett ahogyan a halálos sebet szerezte. Egy lépés választotta el a filmkészítőket h elsírjam magam de elszalasztották. Tiszta nyugodtam állnak ott a sírja mellett, holot Eragon zokogott a könyvben mint a záporeső. Farthen Dur-t teljesen máshogy képzeltem. Az üldőzős rész teljesen kimaradt, amikor menekülnek az urgalok elől a vardenekhez. (Mellesleg miért vardoknak hívják őket?) Egyből h megérkeztek Farthen Durba szinte azonnal kezdődik a csata, ami mellesleg elég rövid lett sajna. A légicsata végülis ötletes volt. Rövid volt... Érezhető volt Brom halála környékétől h onnantól már csak arra megy ki a játék h minél hamarabb a moziba kerüljön.
De mindenek ellenére volt a filmben egy hangulat ami megfogott. És voltak benne azért nagyon jó részek is.
Az, hogy Browm halálát késleltették, annyiban is rontott a filmen, hogy Eragonnak tényleg nagyon kellett volna bőgnie, mert már közelebb került hozzá. És szerintem kellett volna neki valami olyasmi duma is, hogy nélküle nem tudom megtenni! Ő volt a tanítóm! Most mihez kezdjek?! - az igazán szar filmekből ez nem hiányozhat .
A hideg rögök tenyértörők, talpunkhoz komiszak. Sziklák, kövek: mint cont-rideg, nem eleven anyag.