Állatbarátok

Több
19 éve 10 hónapja #238911 Írta: Nimrocco mirimafea
Nimrocco mirimafea válaszolt a következő témában: Állatbarátok

Alyr Arkhon írta:

Ancalima Anarórë írta: Néhány éve kórussal láéptünk fel Jugoszláviábn, és a vendéglátó családomnál volt vagy hetven kinyuszi, meg egy rakás anyanyúl meg egy bazinagy ööö... kan. :D Mindenki tökre szerette a nyuszikat, aranyosak voltak meg minden, erre egyszercsak... A vacsora: nyúlpörkölt. Szerencsére volt egy rakás másféle kaja is, de pl barátnőm, aki húdenagyonszeretiazállatokat, evett belőle. Én persze hozzá sem nyúltam.

Én is szeretem az állatokat, a nyuszihús biztos finom porhanyós volt, azt is szeretem. ;)

Ha minden igaz, hamarost lesz új kutyánk menhelyről.

Milyen az a porhanyós?
Összerágod és olyan,mintha homokot ennél? :D

"Similis simili gaudet"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 10 hónapja #238907 Írta: Narmo
Narmo válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Drágaszág ész a kolompér? A nyussszi mellé?:D

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 10 hónapja #238884 Írta: Ancalima Anarórë
Ancalima Anarórë válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Hmm. Ugye tudod, hogy egy világ dőlt össze bennem? :p
Jó, szóval én finnyás lennék megenni "egy ilyen szimpatikus állatot", azzal meg "csupán" annyi volt a bajom, hogy délelőtt még simogattam meg minden.

Hajrá Alyr, MENTSD MEG ŐKET!!! :D

"... And that was the beginning of fairies..."

Több
19 éve 10 hónapja #238789 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Állatbarátok

Ancalima Anarórë írta: Néhány éve kórussal láéptünk fel Jugoszláviábn, és a vendéglátó családomnál volt vagy hetven kinyuszi, meg egy rakás anyanyúl meg egy bazinagy ööö... kan. :D Mindenki tökre szerette a nyuszikat, aranyosak voltak meg minden, erre egyszercsak... A vacsora: nyúlpörkölt. Szerencsére volt egy rakás másféle kaja is, de pl barátnőm, aki húdenagyonszeretiazállatokat, evett belőle. Én persze hozzá sem nyúltam.

Én is szeretem az állatokat, a nyuszihús biztos finom porhanyós volt, azt is szeretem. ;)

Ha minden igaz, hamarost lesz új kutyánk menhelyről.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 10 hónapja #238781 Írta: Ancalima Anarórë
Néhány éve kórussal láéptünk fel Jugoszláviábn, és a vendéglátó családomnál volt vagy hetven kinyuszi, meg egy rakás anyanyúl meg egy bazinagy ööö... kan. :D Mindenki tökre szerette a nyuszikat, aranyosak voltak meg minden, erre egyszercsak... A vacsora: nyúlpörkölt. Szerencsére volt egy rakás másféle kaja is, de pl barátnőm, aki húdenagyonszeretiazállatokat, evett belőle. Én persze hozzá sem nyúltam.

Több
19 éve 10 hónapja #238757 Írta: Niph
Niph válaszolt a következő témában: Állatbarátok
A nyuszis témához hozzászólva. A szomszédom ajándékba kapott egy kis nyuszit kb. már egy éve megvan és esze ágába sincs szegény fülest megenni. És a nyuszinak arany élete van és legfeljebb végelgyengülés végezhet vele más nem igen.

“A gyermektársaság gyógyír a lélekre.” (Dosztojevszkij)

Több
19 éve 10 hónapja #238348 Írta: Toma gazda
Toma gazda válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Izé Galcnak van cicusa már.

:?: :geek:
Milyen foglalkozást vezessek?
:geek: :?:

Több
19 éve 10 hónapja #238341 Írta: Ancalima Anarórë
Azért szerintem egy privit megér Galadhnak, nem?

Több
19 éve 10 hónapja #238320 Írta: kriszana
kriszana válaszolt a következő témában: Állatbarátok

olorin.papa írta: Kilenc éves cicát nagyon nehéz már másik gazdihoz szoktatni, mert a macskák a helyhez ragaszkodnak inkább mint a gazdihoz, meg nagyon öntörvényű állatok. Igazi egyéniségek :P sok-sok tűrelem kell átszoktatni őket...
Remélem sikerűl megoldani Tea dolgát :) /me erősen drukkol :wink:

Már én (mi) is a harmadik gazdái voltunk 2003. novemberétől mindkét cicának. 1-2 hónap alatt megszokták, nem volt gond. Előtte én is azt hittem, hogy a házhoz ragaszkodik... de tévedtem.

Tudjátok az a baj, hogyha nem sikerül megoldani (és most teljesen kilátástalan az egész), hogy a cica valami szerető gazdihoz kerüljön, akkor állatmenhelyre megy... :( és ennek nagyon nem örülnék. De sajnos nincs lehetőségem továbbvinni magammal.

"There is only one journey. Going inside yourself." (Rainer Maria Rilke)

Több
19 éve 10 hónapja #238316 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: Állatbarátok

Vewy írta: Sose fogtam fel, hogy lehet a nyulat megenni... egy ilyen szimpatikus állatot... én még a csirkét meg a disznót is sajnálom, de a nyúl egy kifejezetten vonzó, helyes állatka... :-( ((
Toma, nem hiszem, hogy Galadhnak 9 éves macska kéne, mivel kiscicát írt. De ha mégis, akkor ajánlom neki a Teát, barátságos macsek!

:P Másik kedvenc hősömtől idézve: "Öljél, vagy teged ölnek" (Skandar Graun) átírva egyél, vagy téged esznek meg, és nem igaz, hogy én nem szeretem az állatokat (mielőtt erre gondolnátok), csak néha alárendelem a létüket az én létezésemnek :oops:
Kilenc éves cicát nagyon nehéz már másik gazdihoz szoktatni, mert a macskák a helyhez ragaszkodnak inkább mint a gazdihoz, meg nagyon öntörvényű állatok. Igazi egyéniségek :P sok-sok tűrelem kell átszoktatni őket...
Remélem sikerűl megoldani Tea dolgát :) /me erősen drukkol :wink:

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Több
19 éve 10 hónapja #238285 Írta: Toma gazda
másrészt én csak a marhával vagyok így mert nem ízlik a húsa... :)

Több
19 éve 10 hónapja #238282 Írta: Vewy
Vewy válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Sose fogtam fel, hogy lehet a nyulat megenni... egy ilyen szimpatikus állatot... én még a csirkét meg a disznót is sajnálom, de a nyúl egy kifejezetten vonzó, helyes állatka... :-( ((
Toma, nem hiszem, hogy Galadhnak 9 éves macska kéne, mivel kiscicát írt. De ha mégis, akkor ajánlom neki a Teát, barátságos macsek!

Több
19 éve 10 hónapja #238277 Írta: Toma gazda

kriszana írta: Kedves Mindenki

Tudom, hogy ez nem közvetlenül ide kapcsolódik, de a segítségeteket kérem.
Két cicánk van, de a költözés miatt csak egyiket tarthatjuk meg. Nagyon hálás lennék, ha egy szerető gazdi befogadná a 9 éves csíkos házicicánkat. A neve Tea, kedves és úgy dorombol, mint egy kompresszor. A cica be van oltva, szobatiszta, de sztem nem jelentene gondot számára, ha kiengednék az udvarra.

Ha valaki, bárki, tud neki otthont biztosítani, keressen a kriszana@tolkien.hu címen vagy a 06-70/510-6698-as telefonszámon.

Köszönöm

www.tolkien.hu/forum/viewtopic.p ... c&start=20

Több
19 éve 10 hónapja #238265 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: Állatbarátok

Narmo Poice írta:

Vewy írta: Narmo: hát éhes nyúl mellett nem is lehet reggelizni! Amíg nincs kiszolgálva, addig rázza a rácsot meg rugdalódzik. :-) )) Ha meg épp kinn van, arról ne is beszéljünk :-) )

Hajjajj..ez nagyon rosszul hangzik :D

:twisted: HajJAJ a nyúlnak is, ha én vagyok éhes... :twisted:

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Több
19 éve 10 hónapja #238207 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Állatbarátok

Vewy írta: Namarie:

nálam ez többnyire úgy működik, hogy felkelek reggel, megetetem a jószágot, és utána már arra sincs idő, hogy megfésülködjek, szóval én nem is eszem :-) )

Az, hogy a kajánkból adunk az állatainknak: alapvetően szimpatikus gondolat, de nagyon rossz dolog. Az állatok nem homo sapiensek, és minden fajnak más táplálékra van szüksége. A háziállatokat azért érték el a civilizációs betegségek, mert azt etetjük velük, amit mi is eszünk. Egy kis csoki... ketchupos krumpli... fagyi... keksz... naná hogy megeszi. Aztán beteg lesz. A nyúlnak pl. a csoki méreg. De megeszik, mert finom. Ennek ellenére van cég, ami nyulaknak csokis kekszet gyárt, és a buta nyúltartók meg is veszik. Utálom az antropomorfizálást.

Normális keretek között perzse, nem arról van szó, hogy tömjük vele. Amiről eredetileg írtam, az, ha jól emlékszem, a lappoknál van, ahol nem hinném, hogy túl sok a civilizációs betegség.
Nyúlnak csoki én is marhaságnak tartom, de a kutyák nálunk néha kapnak egy-egy szem szaloncukrot. Nem sokat, és nem sokszor. Pont azért, hogy ne legyen bajuk. Viszont a foxi, mint régebben írtam, imádja a zöldségféléket és az almát. Tehát kap.

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
19 éve 10 hónapja #238197 Írta: Beren
Beren válaszolt a következő témában: Állatbarátok

Vewy írta: A háziállatokat azért érték el a civilizációs betegségek, mert azt etetjük velük, amit mi is eszünk. Egy kis csoki... ketchupos krumpli... fagyi... keksz... naná hogy megeszi.

Na, kb. ugyanezért érték el a civilizációs betegségek az embereket is. :D Ne értsétek félre, imádom a csokit, a ketchupos krumplit, a fagyit, az édes kekszeket. :D Egyébként bármit eszünk, találunk valakit aki azt mondja egészségtelen, szóval teljesen mindegy, maradok annál hogy nem eszem meg az állatokat, meg semmit aminek nem szeretem az ízét. :D
Egyébként láttam már párszor folyton beteg, giga-szuper tápon tartott állatokat, és maradékon élőket kicsattanni az egészségtől. De ezzel nem azt mondom hogy etessük maradékkal az állatainkat, hanem ahogy az ember táplálkozási szokásai változnak, úgy az állatoké is. Nem hiszem hogy egy farkas vagy egy vadmacska ugyanazokat a kajákat megenné mint egy kutya vagy egy macska.

Barátságot kötött a madarakkal meg a vadakkal, s azok segítették és nem árulták el, s attól kezdve Beren nem evett húst.

Több
19 éve 10 hónapja #238104 Írta: Alyr Arkhon

Vewy írta: Narmo: hát éhes nyúl mellett nem is lehet reggelizni! Amíg nincs kiszolgálva, addig rázza a rácsot meg rugdalódzik. :-) )) Ha meg épp kinn van, arról ne is beszéljünk :-) )

Herriott nagyon jó arc, én sokat olvastam tőle. Hát rádöbbentett, hogy ez NEM egy unalmas szakma... Figyeljétek meg: minden második sztori azzal kezdődik, hogy éjnek idején ébresztik fel valami vergődő jószághoz, általában csontra leizzad és véresen, mocskosan, hullafáradtan megy haza (mittomén farfekvéses bornyút vakart ki a tehenből, vagy hasbarúgta egy tenyészmén) , és mégis szeretettel ír...

Azért jó ha másik helyiségben vannak az állítok.
Nálunk a kutya meg a macskák kint vannak, és épp elég vastag az ajtó, hogy nyugodtan vacsorázhassunk... :D

Herriot: egyetértek. Rulz.
A kis yorkshire terrier (asszem az) Hercegnő névvel akit lefogyasztottak... az a sztori hihetetlen jó... :D

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 10 hónapja #238088 Írta: Silima
Silima válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Hát, én nem etetem előszeretettel az állatainkat asztaltól... lehet, hogy ebben az is közrejátszik, hogy kilenc kutyánk van, és ha egynek adok, mindnek kell adnom, hogy ne egyék meg egymást... de akkor mi marad nekem?! Ennek ellenére, ha csak egy-egy kutya avagy a macsek van a láthatáron, mindig boldogan adok neki falatkát...

Igen, mi is mindig az állatoknak adunk először... Mindennapos eset, hogy a macska kibőgi magának a tálka tejet vasárnap reggel, így nekünk már nem marad... :? Ha meg nem kap, addig kevereg s nyarvog a lábunk alatt, míg valaki át nem esik rajta.

Több
19 éve 10 hónapja #238059 Írta: Vewy
Namarie:

nálam ez többnyire úgy működik, hogy felkelek reggel, megetetem a jószágot, és utána már arra sincs idő, hogy megfésülködjek, szóval én nem is eszem :-) )

Az, hogy a kajánkból adunk az állatainknak: alapvetően szimpatikus gondolat, de nagyon rossz dolog. Az állatok nem homo sapiensek, és minden fajnak más táplálékra van szüksége. A háziállatokat azért érték el a civilizációs betegségek, mert azt etetjük velük, amit mi is eszünk. Egy kis csoki... ketchupos krumpli... fagyi... keksz... naná hogy megeszi. Aztán beteg lesz. A nyúlnak pl. a csoki méreg. De megeszik, mert finom. Ennek ellenére van cég, ami nyulaknak csokis kekszet gyárt, és a buta nyúltartók meg is veszik. Utálom az antropomorfizálást.

Több
19 éve 10 hónapja #238046 Írta: Namarie

Narmo Poice írta:

Éhes cica mellett sem lehet, sőt, nem is illik. Nagypapám mindig úgy csinálta, hogy először az állatokról gondoskodott, és csak ezután evett ő. É smindig adott egy-egy falatot a kutyáinak. Mindenből, amit ő evett.

Olvastam egyszer valahol, hogy nem tudom, melyik vallás szerint bűn egyedül enni, és ezért mindig adnak egy falatot valamelyik állatuknak. Szerintem tökéletesen igazuk van.

Több
19 éve 10 hónapja #238035 Írta: kriszana
kriszana válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Kedves Mindenki

Tudom, hogy ez nem közvetlenül ide kapcsolódik, de a segítségeteket kérem.
Két cicánk van, de a költözés miatt csak egyiket tarthatjuk meg. Nagyon hálás lennék, ha egy szerető gazdi befogadná a 9 éves csíkos házicicánkat. A neve Tea, kedves és úgy dorombol, mint egy kompresszor. A cica be van oltva, szobatiszta, de sztem nem jelentene gondot számára, ha kiengednék az udvarra.

Ha valaki, bárki, tud neki otthont biztosítani, keressen a kriszana@tolkien.hu címen vagy a 06-70/510-6698-as telefonszámon.

Köszönöm

"There is only one journey. Going inside yourself." (Rainer Maria Rilke)

Több
19 éve 10 hónapja #237896 Írta: Narmo
Narmo válaszolt a következő témában: Állatbarátok

Több
19 éve 10 hónapja #237675 Írta: Beren
Beren válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Én Terry Pratchett: Az igazi macska című művét tudom ajánlani, e-mailben el is tudom küldeni ha igényli valaki. (És ha nem zavarja hogy 1.7 mega a borító nélkül.)

Barátságot kötött a madarakkal meg a vadakkal, s azok segítették és nem árulták el, s attól kezdve Beren nem evett húst.

Több
19 éve 10 hónapja #237649 Írta: Vewy
Narmo: hát éhes nyúl mellett nem is lehet reggelizni! Amíg nincs kiszolgálva, addig rázza a rácsot meg rugdalódzik. :-) )) Ha meg épp kinn van, arról ne is beszéljünk :-) )

Herriott nagyon jó arc, én sokat olvastam tőle. Hát rádöbbentett, hogy ez NEM egy unalmas szakma... Figyeljétek meg: minden második sztori azzal kezdődik, hogy éjnek idején ébresztik fel valami vergődő jószághoz, általában csontra leizzad és véresen, mocskosan, hullafáradtan megy haza (mittomén farfekvéses bornyút vakart ki a tehenből, vagy hasbarúgta egy tenyészmén) , és mégis szeretettel ír...

Több
19 éve 10 hónapja #237628 Írta: Timona
Timona válaszolt a következő témában: Állatbarátok

Silima írta: Van egy könyvünk, a cíe Doromboló, tk. abban van benne. Macskás novellák, versek gyűjteménye. :D

Az nekem is meg van :D Nagyon jópofa könyv!
Macsakbarátok figyelmébe ajánlom még a Kismacskák és nagymacskák c. könyvet, macskasztorik vanak benne, édi :)

"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos

Több
19 éve 10 hónapja #237622 Írta: Prérifarkas
Prérifarkas válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Bocs, hogy ilyen remek és témába vágó kérdésem van, de nincs vkinek olyan ismerőse, akinek elajándékozandó kiskutyái vagy kiscicái vannak? Vagy esetleg egy ismerőse állatmenhelyen vagy ilyesmin dolgozik? Ha igen lécci dobjatok meg egy privivel!

Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"

Több
19 éve 10 hónapja #237585 Írta: Alyr Arkhon

Silima írta:

Alyr Arkhon írta:

Silima írta:

Celebriel írta: Olvastátok már Dr. Taylor könyveit? (Hogyan lettem állatkerti orvos?;A türelmes elefánt)

Én olvastam a Hogyan lettem állatkerti orvos.t és a Vadállatok orvosa-t. Ha már itt tartunk, a James Herriot könyveket ismeritek? (MInden égő az ég alatt, Apraja.nagyja megbabonázott, stb.) Nekem mindegyik nagyon tetszett.

Herriot jó szvsz :D

trinkler:
Ajánlom figyelmedbe Kipling Magányosan sétáló macska" c novelláját (lehet h nem ez a címe de vmi hasonló)

"A macska, aki egyedül járt sétálni" Én is ismerem, tényleg jó... Van egy könyvünk, a cíe Doromboló, tk. abban van benne. Macskás novellák, versek gyűjteménye. :D

Egyedül jár sétálni???
Nem akarlak megsérteni de ennek nagyon kalózfordítás szaga van...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 10 hónapja #237581 Írta: Silima
Silima válaszolt a következő témában: Állatbarátok

Alyr Arkhon írta:

Silima írta:

Celebriel írta: Olvastátok már Dr. Taylor könyveit? (Hogyan lettem állatkerti orvos?;A türelmes elefánt)

Én olvastam a Hogyan lettem állatkerti orvos.t és a Vadállatok orvosa-t. Ha már itt tartunk, a James Herriot könyveket ismeritek? (MInden égő az ég alatt, Apraja.nagyja megbabonázott, stb.) Nekem mindegyik nagyon tetszett.

trinkler:
Ajánlom figyelmedbe Kipling Magányosan sétáló macska" c novelláját (lehet h nem ez a címe de vmi hasonló)

"A macska, aki egyedül járt sétálni" Én is ismerem, tényleg jó... Van egy könyvünk, a cíe Doromboló, tk. abban van benne. Macskás novellák, versek gyűjteménye. :D

Több
19 éve 10 hónapja #237545 Írta: Alyr Arkhon

Silima írta:

trinkler:

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 10 hónapja #237494 Írta: Namarie

trinkler/tornanrenawe írta: Az állatorvosok szadisták, ezt mindenki tudja ;)
Viccen kívül: fel tud valaki sorolni nekem öt jó indokot arra, hogy miért is szeret az ember állatot tartani?

Hát..
-mert szeretjük őket, és mert van, kai önzetlenül is képes szeretni
-mert esztétikailag kész felüdülés rájuk nézni..
-mert megható az agondoskodás, amivela kicsinyeiket kezelik
-mert csodálatos érzés, ha rádnéznek, hozzádbújnak- szinte megtiszteleteés
-alkalomadtán van kivel morogni, ha pl. a könyvtári könyvre borítja az ivóvizét, és szétrancsírozza a virágot
-mert türelmesebbek veled, mit Te vagy velük, és sok emberrel, és ez erkölcsileg nevelő hatású
-soroljam még? Hatvantól Pestig elérne a lista...

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.067 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére