Állatbarátok

Több
20 éve 3 hónapja - 20 éve 3 hónapja #210029 Írta: Beren
Beren válaszolt a következő témában: Állatbarátok

KÁJ írta:
Szóval, benne van a természetében, persze. Kérdezem(tehát nem vitatakozom): szerintetek a nevelés mennyiben tud változtatni ezen? Egyáltalán: tud-e?

Tud. A legnevelhetetlenebb állatfajta már rég lemászott a fáról, és istennek képzeli magát.
Hogy lehet-e változtatni a kutyák természetén? 28 éve mindig volt egy vagy két kutyánk és 3-5 macskánk. Soha nem volt velük gond. Sőt, most van egy lánykutyánk, soha nem voltak kölykei. Aztán fogta a macskakölyköt, odavette a hasához. És addig nem nyugodott, amíg a macska szopni nem kezdett tőle. És egyszercsak elkezdett tejet adni... Segitett felnevelni több macskakölyköt is, akik azóta is nagyon jóban vannak mindkét kutyánkkal. (Az előbb említett egy kis tacskókeverék, a másik egy németjuhász.) Gyakran együtt alszanak, az egyik macskánk meg már nem is az embereknek hízeleg símogatásért, hanem a németjuhásznak...
És a macska is nevelhető. :-) Volt olyan cicánk, ami a kalitka tetején napozott, és az akváriumból ivott. Egy másik meg hordta haza a kölykeinek az egereket, de hozott nekik verebet, galambot, vadnyúlkölyköt (!), de amikor a kismacskák elkezdték hajkurászni a kiscsibéket, olyan pofonokat kaptak az anyjuktól hogy csak néztek...

Barátságot kötött a madarakkal meg a vadakkal, s azok segítették és nem árulták el, s attól kezdve Beren nem evett húst.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 3 hónapja #210025 Írta: Beren
Beren válaszolt a következő témában: Állatbarátok

Aniva írta: Némely emberek már-már a föld urainak képzelik magukat, ezért semmit sem kímélnek. Szerintem az állatkínzást egyértelműen szabadságvesztéssel kellene büntetni, nem pedig egy kisebb bírsággal. Ez nem old meg semmit.

Szerintem meg az ilyen embereket simán az oroszlánok elé kellene vetni. Ja, nem fogságban tartott, éhezetetett oroszlánok elé, hanem önkéntes oroszlánokat fogadni.

Barátságot kötött a madarakkal meg a vadakkal, s azok segítették és nem árulták el, s attól kezdve Beren nem evett húst.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 3 hónapja #209965 Írta: Ellana
Ellana válaszolt a következő témában: Állatbarátok

gilloth írta:

KÁJ írta:
gilloth: nem nagyon értem, h ha a bácsi cicáját megtépi a szomszéd kutya az miért a gazdája hibája? én a kutyámat próbálom leszoktatni arról, h a cicámat kergesse, de nem igazán sikerült.

Szóval, benne van a természetében, persze. Kérdezem(tehát nem vitatakozom): szerintetek a nevelés mennyiben tud változtatni ezen? Egyáltalán: tud-e?

Az állatkínzás: az az egyik dolog, ha valakit bánt egy állat és ezért ő utána negatív érzelmekkel van ez iránt az állat iránt, vagy a fajtája iránt, de sokan pl egyszerűen azt hiszik h ez a helyes, h megverni a kutyát/macskát/lovat ha nem fogad szót. Vagyis ELverni...
Azt mondjuk fel nem tudom fogni, miért veri agyon kövekkel és kapával egy felnőtt ember a szomszéd macskáját, kutyáját... :mad2: vagy akár a sajátját.
MIÉRT?????? :rmad2:

Nem mintha képes lennék elfogadni a választ... csak nem értem. Vagy én vok buta? :confused2:

Szvsz sok embernek, aki egy allatot kinoz, a cipo merete nagyobb, mint az IQ-ja... en hallottam olyat is (itt a Ujvarosban), hogy ket ember jarta vegig a kerteshazakat, es ahol kutya volt, oda bedobtak egy mergezett husdarabot, azert, mert a kutyak sokat ugattak!! Mert persze a sok okos ember nem tudja, hogy a kutyaknal ez osztonos dolog...

"Szállani, szállani, szállani egyre
Új, új Vizekre, nagy szűzi Vizekre..."
/Ady: Új vizeken járok/

• gilloth
  • Látogató
  • Látogató
20 éve 3 hónapja #209866 Írta: gilloth
gilloth válaszolt a következő témában: Állatbarátok

KÁJ írta:
gilloth: nem nagyon értem, h ha a bácsi cicáját megtépi a szomszéd kutya az miért a gazdája hibája? én a kutyámat próbálom leszoktatni arról, h a cicámat kergesse, de nem igazán sikerült.

Az állatkínzás: az az egyik dolog, ha valakit bánt egy állat és ezért ő utána negatív érzelmekkel van ez iránt az állat iránt, vagy a fajtája iránt, de sokan pl egyszerűen azt hiszik h ez a helyes, h megverni a kutyát/macskát/lovat ha nem fogad szót. Vagyis ELverni...
Azt mondjuk fel nem tudom fogni, miért veri agyon kövekkel és kapával egy felnőtt ember a szomszéd macskáját, kutyáját... :mad2: vagy akár a sajátját.
MIÉRT?????? :rmad2:

Nem mintha képes lennék elfogadni a választ... csak nem értem. Vagy én vok buta? :confused2:

Több
20 éve 3 hónapja #209846 Írta: KÁJ
KÁJ válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Evelyn: sajna ő is csak felfüggesztettet kapott, vagyis nem kell letöltenie... azt hiszik, h ezzel megfékezték? talán 1-2 évre. (bár én nem hiszem. :evil:

Phaedra: Teljesen egyet értek veled, de aki ilyen dolgot elkövet, azt nem hiszem h meghatja, ha lenézik a többiek... legalábbis most még nem.

Szerintem azokat akik állatot kinoznak a pénzbüntetés is földhöz tud vágni. ha a bíróság elég komolyan veszi a torvényt, és jó sokat kiszab. De nagyon örülök, hogy bevezették a börtönbüntetést is!! :itscool:

*****by KÁJ*****

Több
20 éve 3 hónapja #209840 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Szerintem annak örüljünk, hogy megszületett az első elmarasztaló ítélet. Sajnos, hogy kell ez törvény, mert az emberek nem bánnak megefelelően az állatokkal..

Épp azt tárgyaltuk anyukámmal, hogy lehet, hogy nálunk is úgy k lesz, hogy az az embert aki kínozza az állatokat, egyszerűen közmegvetés tárgya lesz, és egy senkiházi szemétnek fogják tartani- mert az is. ( Elnézést a szóért..) Én azt gondolom, hogy a közösség ítéletének nagyon jelentős szerepe van, és az az ember, akit valamiért lenéznek, megérzi.

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
20 éve 4 hónapja #209590 Írta: Evelyn
Evelyn válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Hát, pont most kapott elsőnek börtönbüntit állatkínzásért ember.(Az sem sok :? )Azért, mert kalapáccsal verte a kutyáját.persze pénzt is kellett fizetnie.(azt hiszik ez kiegyenlítheti a hosszú börtönbüntetést?)És e kapcsán beszélgettünk, hogy a törvény óta, azért csak most történt először börtönbüntetés, mert-sajnos-tényleg nehéz vkire rábizonyítani, hogy ő volt az.
Hát nem borzasztó? :shake:

Sose bánd meg azt, amit már nem tudsz visszacsinálni!!!

• gilloth
  • Látogató
  • Látogató
20 éve 4 hónapja #209585 Írta: gilloth
gilloth válaszolt a következő témában: Állatbarátok
sztori:

pár hete vonaton utazva egy bácsi ült velem szemben, kb 60-70 lehetett. Már nem tudom, hogy, de feljött szóba az állatvédelmi törvény. A bácsi szerint:
    :arrow: nem lehet úgyse betartatni, mert "a többi, fontosabb törvényt se tudják" (idézet tőle),

:arrow: nem lehet úgyse betartatni, mert hogy bizonyítják rá vkire, sokszor ez lehetetlen, :? (
[size=9:2umni2kf]példának mondta, h az ő cicáját a szomszéd agresszív kutya csúnyán helybenhagyta, és akkor most ő hogy bizonyítsa be, h tényleg az a kutya volt, hiszen a gazdája a felelős - ebben szvsz van igazság)[/size]

:arrow: a makacs állatokat, pl egy lovat ami nem akarja a szekeret húzni, verés nélkül lehetetlen megfegyelmezni (ezen viszont én kiakadtam, :x :evil: de ez én vagyok :? )

Szerintetek???? :hein: :hein:

Több
20 éve 4 hónapja #209497 Írta: Aniva
Aniva válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Nem tudtam, hogy már bevezették a börtönbüntetést, de abban igazad van hogy ebben az esetben is a bírságot fogják előnyben részesíteni, hisz' sokkalta nyereségesebb.

"Angels, they fell first, but I'm still here"

Több
20 éve 4 hónapja #209405 Írta: Jocii
Jocii válaszolt a következő témában: Állatbarátok

Timona írta: Ha jól tudom 2 év szabadságvesztést is ki lehet szabni állatkinzásért, de kiváncsi leszek mikor ki és miért fog ilyet kapni, mert nem hiszem, hogy túl sűrűn fogunk ilyesmiről hallani, mert inkább a pénzbüntetést részesitik előnyben... sajnos :(

igen börtön is járhat érte , de addig nem elsz szerintem iylen kiszabva , amig nem elsz egy példaértéékű ítélet.
Mert általában ez inditja meg a dolgot igazán , addig csak elméletben létezik a bünti ...

Több
20 éve 4 hónapja #209376 Írta: Evelyn
Lehet, hogy ezeket pszichiáterhez kellene küldeni.........a börtönben. :wink:

Több
20 éve 4 hónapja #209356 Írta: Lora
Lora válaszolt a következő témában: Állatbarátok
persze....mert manapság az embereknél a pénz mindent megold -.-.-

Gyöngycem (voltam valaha)

Több
20 éve 4 hónapja #209355 Írta: Timona
Timona válaszolt a következő témában: Állatbarátok

Aniva írta: Némely emberek már-már a föld urainak képzelik magukat, ezért semmit sem kímélnek. Szerintem az állatkínzást egyértelműen szabadságvesztéssel kellene büntetni, nem pedig egy kisebb bírsággal. Ez nem old meg semmit.

Ha jól tudom 2 év szabadságvesztést is ki lehet szabni állatkinzásért, de kiváncsi leszek mikor ki és miért fog ilyet kapni, mert nem hiszem, hogy túl sűrűn fogunk ilyesmiről hallani, mert inkább a pénzbüntetést részesitik előnyben... sajnos :(

"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos

Több
20 éve 4 hónapja #209354 Írta: Zarándok(Mist)
Zarándok(Mist) válaszolt a következő témában: Állatbarátok

Szerintem meg nem tünetileg kellene kezelni. Vagy azt csak kiegészítésnek. Bár megszüntetni az ehhez hasonló indítékokat rettentő nehéz. :roll:

a soul in tension thats learning to fly
condition grounded but determined to try

Több
20 éve 4 hónapja #209316 Írta: Aniva
Aniva válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Némely emberek már-már a föld urainak képzelik magukat, ezért semmit sem kímélnek. Szerintem az állatkínzást egyértelműen szabadságvesztéssel kellene büntetni, nem pedig egy kisebb bírsággal. Ez nem old meg semmit.

"Angels, they fell first, but I'm still here"

Több
20 éve 4 hónapja #209154 Írta: Drowse
Drowse válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Na, itt van az én hülyedearanyos kutyám.
img58.photobucket.com/albums/v17 ... t=maci.jpg
[size=9:2t9kglbi]Azon a képen, amiről azt hittem milyen jó, a fél feje lemaradt...[/size]

"All right, all right. I can take a hint. I know when I'm not wanted. I usually don't pay any attention... but I know."

Több
20 éve 4 hónapja #208787 Írta: Evelyn
Sziasztok.Tényleg felháborító, hogy miket tesznek ezek a ...-ok. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: És az a legborzasztóbb, hogy semmit nem lehet ellene tenni.Hiába tüntetsz,próbálod felhívni a figyelmet arra, hogy ez milyen borzasztó dolog, az ilyenekre ezek nem hatnak.Szerintem ezek nem is emberek, hanem olyanok, mint a vadállatok.

Több
20 éve 4 hónapja #208614 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Sziasztok!

Ezek előtt a dolgok előtt értetlenül állok. Mit érdemelne? Talán éljen kivert kóbor kutyaként a legkegyetlenebb környéken...

Az állatok talán nem értelmesebbek, de érzelmesebbek, az biztos és ez a lényeg, az érzelmi intelligencia.

Több
20 éve 4 hónapja #208600 Írta: Lora

Suhifarok írta:

Erda niire (Area) írta: Lehet, hogy ő lesz az első, akin kipróbálják az új törvényt.

Hát nagyon tudom ajánlani!! :crazy: [size=9:66mt9a0u](mekkora arc ez az emocica...)[/size]
Csak azt tudnám, hogy mi játszódik le az ilyen...izék lelkében, mikor ilyet csinálnak...?! :crap:

remélem nem az, hogy élvezik.... :evil: mert én is élvezném akkor, ha őt kínoznák... (lehet h gonosz vagyok, de az állat már értelmesebb néhány embernél)

Több
20 éve 4 hónapja #208596 Írta: Erda niire (Area)
Erda niire (Area) válaszolt a következő témában: Állatbarátok
azért verte szét szegény kutyust, mert ellopta három csirkéjét! 8O :crazy: Annyira barmok tudnk lenni az emberek!!!!! :down: Ha állatnak nevezném, akkor az az állatoknak sértő lenne!

'Is there anybody out there?'

Több
20 éve 4 hónapja #208540 Írta: Suhifarok
Suhifarok válaszolt a következő témában: Állatbarátok

Erda niire (Area) írta: Lehet, hogy ő lesz az első, akin kipróbálják az új törvényt.

Hát nagyon tudom ajánlani!! :crazy: [size=9:1be9d2dc](mekkora arc ez az emocica...)[/size]
Csak azt tudnám, hogy mi játszódik le az ilyen...izék lelkében, mikor ilyet csinálnak...?! :crap:

Több
20 éve 4 hónapja #208513 Írta: Timona
Timona válaszolt a következő témában: Állatbarátok

Erda niire (Area) írta: Hallottátok, hogy megint halálra kínoztak egy kutyát???? :embarassed: :bawling: :rmad2: Tegnap a fókuszban volt róla egy cikk, és eljárás indult a tettes ellen, aki beismerte a tettét. Lehet, hogy ő lesz az első, akin kipróbálják az új törvényt.

Én is hallottam és felháboritó ez már nem is ember, és nem akarok egy élőlényt sem megsérteni, ezért nem használom az állat jelzőt!
Remélem nem csak pénzbüntetés lesz belőle :evil:

Ma vittem veszettség elleni oltásra drága kutyuskámat és félelmetes, hogy micsoda hisztit vágott le előtt, tisztára flúgos volt, pedig már túl van jónéhány oltáson és eddig zok szó nélkül tűrte, szerintem ma nem volt hozzá kedve túlzottan :?

"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos

Több
20 éve 4 hónapja #208485 Írta: Erda niire (Area)
Hallottátok, hogy megint halálra kínoztak egy kutyát???? :embarassed: :bawling: :rmad2: Tegnap a fókuszban volt róla egy cikk, és eljárás indult a tettes ellen, aki beismerte a tettét. Lehet, hogy ő lesz az első, akin kipróbálják az új törvényt.

Több
20 éve 4 hónapja #208324 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Sziasztok!

Az én cicám lakásmacska szóval egészévben hullatja a szőrét. Pech. :D
Tegnap hazajöttünk a telkünkről és kénytelen voltam megfürdetni. Mondanom sem kell murisan festett.

Alyr Arkhon írta: Szméagol: Igen, akkor veszélyes, ha úgy érzi, hogy a malacokat akarod bántani, de akkor életveszélyes. Ha egyszer véletlenül vadmalacok szaladnának előtted az erdőben, akkor keress gyorsan egy fát amire felmászhatsz, mert általában hallótávolságon belül van az anyjuk és nagyon gyorsan tud ám futni.
(azért írom hogy általában, mert mi már úsztunk meg ilyet, pedig pár méterrel előlünk ugorttak fel a malacok...)

Na, igen. Csak elvileg ezeknek ki se szabadna jönni a kerítés mögül. Ugyanis ez ilyen elkerített erdő, igaz olyan is az a kerítés. Mondjuk a fenyőfára elég nehéz fölmászni.
De azért megjegyzem.

Több
20 éve 4 hónapja #208323 Írta: Lora
ittvan mégeccer a tacsi :)

www.blue-cube.info/2004/lk/P1010031.JPG kár h cuki szemei nemláccanak....

ja és még egy képecke....
www.blue-cube.info/2004/lk/P1010059.JPG

Több
20 éve 4 hónapja #208306 Írta: Drowse
Drowse válaszolt a következő témában: Állatbarátok
A mi drága egyetlen kutyánk nem ad pacsit... csak akkor hajlandó felemelni a lábát, ha ránkugrál :? :P
Neveletlen egy jószág az biztos, de én imádom
Arról sem mi tehetünk asszem, hogy ilyen neveletlen... kicsit későn került hozzánk, és akik nevelték, azok nem igazán értenek a kutyákhoz [size=9:1fuqxu74](az öreganyámról van szó)[/size] Meg aztán nem is igazán tudjuk rendesen nevelni, mert alig van itthon valaki, az meg nem tesz jót egy kutyának sem.
Val'szeg tudok majd képet mutatni a kutyuról, amint elő lettek a képek hivatva, és feltéve, hogy sikerültek. Remélem sikerültek, mert lett egy oltári jó kép is.

"All right, all right. I can take a hint. I know when I'm not wanted. I usually don't pay any attention... but I know."

Több
20 éve 4 hónapja #208192 Írta: Suhifarok
Suhifarok válaszolt a következő témában: Állatbarátok
A pacsiról jut eszembe...
Delma rettentő alázatosan tud pacsit adni, halál édes, mert ha sár van kint, akkor sétából haza jövet mindig lemossuk a lábát és közben megtanulta emelgetni, de szegény úgy nem érti az egészet és...rééém alázatos. :)

Több
20 éve 4 hónapja #208163 Írta: Lora
az yo ha szereted őket, ez is olyan ari, már megvan jonéhány éve (talán 7-8?)

ööö Bexternek hívják.... és oan ari, tud pacsit adni, ha megsimogatod a nyakánál, meg mindig ugrál :) ))

Több
20 éve 4 hónapja #208128 Írta: Erda niire (Area)
Gyöngyszem: imádom a tacsikaaaaat! :D *olvad*
Ford: ismerős a fulladós sztori. :lol:
Dodiee: :cry:

[size=9:3bxwsxg0](hihi, most mindenkivel tömör voltam, és lényegre törő)[/size]

Több
20 éve 4 hónapja #208103 Írta: Lora
ő a tacsi (neki nem hullik a szőre) ....
www.blue-cube.info/2004/lk/P1010016.JPG

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.066 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére