Állatbarátok

Több
21 éve 1 hónapja #144218 Írta: Eowynke
Eowynke válaszolt a következő témában: Állatbarátok
jaaajjjj.... hát igen, borzasztó! :cry: nagyon sajnálom szegény állatot.
És nem csak a szarvasokat, meg a többi erdei állatkát. Tudom, hogy most hülyének tartotok, de kiskoromban(még most is...) még egy legyet sem mertem megölni, vagyis nem akartam. úgy fogom fel a dolgokat, hogy neki is van joga élni... nem szabad csak úgy eltaposni egy védtelen élôlényt, akármilyen kicsi is. Mert nekünk embereknek sem esne jól, ha egy hatalmas óriás egyszercsak--hopp-és ránktapodna.. áúú....
Nagyjából ezért lettem vegetáriánus, hisz annyira sajnálom, ha megölik ôket :( És büntudatom volt minden falat húsnál, mikor még azt ettem-- majdnem minden napszakban...

Eowyn

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 1 hónapja #144195 Írta: nenya
nenya válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Ringbearer: annyira sajnálom! :cry: :cry:
Area: Ez a szarvasos sztori nagyon durva! :rmad2: El tudom képzelni, ahogy egy család az autóúton szarvast darabol... :roll:

"There are many powers in the world, for good and for evil. Against some I have not yet been measured."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 1 hónapja #144155 Írta: Elza Eldaniella
Elza Eldaniella válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Hétfőn írtam, hogy hétvégén láttuk amint a közeli tanyáról megszökött egy anya disznó 3 kis malaccal és a dolgozók kergették őket.
Na tegnap megismétlődött az eset. Amint szállok le a buszról nagy visítást hallok. A visítás felé megyek és láttom 2 munkás kergett 1 kis malacot. Hát majd nem halára röhögtem magam :lol: ahogy ott kergették a patak parton, de aztán sikerült nagy nehezen megfogniuk.
Az egészben az volt a legjobb, hogy az emberek a filmekben szoktak hasonló jeleneteket látni.

Több
21 éve 1 hónapja #144148 Írta: Ragoran
Ragoran válaszolt a következő témában: Állatbarátok
olorin.papa:Akkor ügyi vagy!Mondjuk sztem a nevelés sikere nagyban függ a sünike korától meg lehet h már vmien betegséggel kerül hozzád...
Area:Jesszus!És mint vadászzsákmányt vitték haza?Az még állati nagy kamu is..

Több
21 éve 1 hónapja #144114 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: Állatbarátok

Ragoran írta: Ring: :cry: Nem könnyű egy kis sünit felnevelni,általában nem sikerül...Még felnőtteket is nehéz.

Én Cézi sétáltatás közben taliztam több esetben is őzekkel/szarvasokkal ősz felé különösen.Egyszer nem vett minket észre rögtön és v percig legelészett nyugodtan a Cézi meg tök csöndben nagy érdeklődéssel szemlélte(pórázon)az állatkát.Miután az őzi elrepesztett persze ment volna utána.. :wink:

:itscool: Sünnevelésről annyit, hogy egyszer 5 kis sünből 4-et sikerült felnevelni :biggrin2: abbol kettö elköltözött, kettö még évekig nálunk lakott :sungl:
Nem ördöngösség, csak az etetést kell megtanulni...
Aranyosan kértek enni :P a hátukkal böködték a tenyeremet :sungl:
és amikor jollaktak ugy feküdtek a hátukon mint a jollakott kiskutyák! :wink:

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Több
21 éve 1 hónapja #144093 Írta: Erda niire (Area)
Erda niire (Area) válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Ring: :cry: Sajnálom....
őzekhet: egyik oszttársam mesélte, hogy egyszer elütöttek egy szarvast, lvágták a fejét, hazavitték és kitömették. Ez tök izé!!!!!!! :dead: :crap:

'Is there anybody out there?'

Több
21 éve 1 hónapja #144088 Írta: Elrond
Elrond válaszolt a következő témában: Állatbarátok

Ery írta: Egyszer tőlem kb. 150 méterre vonult el pár vaddisznó...
Kissé ideges lettem tőlük...
(Igaz én csendesen széles ívű kitérőt tettem, s otthon szidtam őket :twisted: )

Egy pár évvel ezelőtt hasonló történt velem a Börzsönyben. Csak a vaddisznó mama és három kölyke tíz méterrel előttünk rohant át az úton.

The echo of a distant time
Comes willowing across the sand
And everything is green and submarine

Több
21 éve 1 hónapja #144070 Írta: Ragoran
Ring: :cry: Nem könnyű egy kis sünit felnevelni,általában nem sikerül...Még felnőtteket is nehéz.

Én Cézi sétáltatás közben taliztam több esetben is őzekkel/szarvasokkal ősz felé különösen.Egyszer nem vett minket észre rögtön és v percig legelészett nyugodtan a Cézi meg tök csöndben nagy érdeklődéssel szemlélte(pórázon)az állatkát.Miután az őzi elrepesztett persze ment volna utána.. :wink:

Több
21 éve 1 hónapja #144027 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Meghalt. Nem tudom miért.

"Be the change you want to see." Gandhi

Több
21 éve 1 hónapja #143896 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Sziasztok!

Még nagyon-nagyon régen (én már csak egy-két képre emlékszem) a kocsink mögött közvetlenül ugrott ki egy kifejlett hatalmas szarvas. 8O Én csak a fejére emlékszem.
Egyszer a szomszédunk kutyáját vittük ki sétálni az erdőbe, ahol a kerítés mellett mentünk, ami elválasztotta az embert Az erdőtől. Hirtelen ott volt egy suta, meg a gidája. A gida megdermedt a rémülettől, így az anya sem futott el, csak noszogatta, míg végül eltüntek a fák között. Szarvasok voltak, nem őzek.
Egyszer átmásztunk ezen a kerítésen a pataknál, a testvéremmel. :P 8) A tájban gyönyörködtünk (ősz volt, szarvasbőgés) és innen is onnan is hallatszottak a hangok. Megkerültünk, egy dombot, melyet a patak is megkerült és ott állt Ő. Egy nagy szarvas. Mint őrültek rohantunk visszafelé, nem néztünk hátra, de úgy éreztem ő is elinalt. :)
Mikor fát ültettünk gödröt ástunk előző nap és éjszaka beleesett egy sün. Hoztunk neki tejetmeg körtét, de csak összegömbölyödött és sziszegett. :wink: Kesztyűvel kivettük és útnak engedtük az árokba. Eltotyogott.

Ringbearer: Süni naplót kérünk! :D

Több
21 éve 1 hónapja #143879 Írta: Erda niire (Area)
Elza: ez a Sanyi állati jó lehet!!!!! :lol: :lol: A tesómmal halára röhögtük magunkat! Egy sün, aki a spájz egyik polcán él a kekszesdoboz mellett!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
sünihez: már nekünk is volt alkalmunk egy sünhöz. Beleesett egy mély gödörbe, és nem tudott kijönni. egy kapával meglifteztettük, és már ment is tovább. Ari volt, de még annyit se mondott, hogy kössz.

Több
21 éve 1 hónapja #143738 Írta: Rándzsa
Rándzsa válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Azt elfelejtettem irni, h három évvel ezelőtt mi sünit találtunk a kertben.. Olyan édi volt, de anya nem engedte, h hazavigyem...

Ash nazg durbatulúk
Ash nazg gimbatul,
Ash nazg tharbatulúk,
agh burzum-ishi krimpatul.

Több
21 éve 1 hónapja #143737 Írta: Rándzsa
Ragoran: Jaja, de azért egy kicsit bosszantó, h pont minket fogot ki. De azért örülök, h a kutyinak nem esett semmi baja... Ha mégis baja lett volna, ezt soha életemben nem bocsátom meg uncstesónak :lol:

Ash nazg durbatulúk
Ash nazg gimbatul,
Ash nazg tharbatulúk,

Több
21 éve 1 hónapja #143708 Írta: nenya
A nagyszüleimnek is volt sünije. A Városligetben találták: ott kóválygott egy bébiételes üveggel a fején, nem tudta kihúzni belőle az orrát... :lol: Persze nagyim hazavitte, de csak egy hónapig volt náluk, mert nem tudtak tőle aludni. Egész éjjel randalírozott a szobában!

Az ex-főnökömnél pedig most is ott él Sanyi, aki úgy döntött, hogy háziállat lesz, beköltözött a spájzba, és akárhányszor csak szabadon engedték a kertben, mindig visszamászott a polc alá.

"There are many powers in the world, for good and for evil. Against some I have not yet been measured."

Több
21 éve 1 hónapja #143669 Írta: Elza Eldaniella
Ring irtóanranyos lehet a süni. :D
Nekünk tavasszal volt egy kis sünink. Lomtalanítás volt és a bátyám kihordta a kertvégéből egy csomo feleslegessé vált holmit. És ahogy hordta az egyik ládában megmozdult valami - a valami agy pici sün volt. Addit tartottuk magunknál míg meg nem nőt - 2 hónapig - aztán szabadon engedtük közeliben lévő réten. Egy kicsit szomorú :cry: volt a család mert nagyon megszerettük, de jobb volt így mert szabad lehet. :hello:

Több
21 éve 1 hónapja #143667 Írta: Ringbearer
Nekünk is volt ilyen, állítólag mert én mindig alszom ha kocsival
megyünk (nem tom mért :oops: :lol: ), és mire odaszolnak már
elmegy...
A Süninek kerítettünk egy jó nagy terráriumot, raktunk bele
földet, avart, és bebújt az avar alá, és most alszik!
Olyan édi, ahogy szuszog!!!! :D
Ki van száradva úgyhogy fecskendőzni kell a szájába a
a vizet!

Több
21 éve 1 hónapja #143621 Írta: Erda niire (Area)
Ring: KOMOLY?????? 8O 8O 8O :eek2: Tök cuki lehet!!!!!! Irigyellek :wink: :wink:
Sil: ez nagyon durva!!!!!!!!!!!!!!!!!! :dead: :crap:
Elza: egyszer mi is voltunk a ködös szituban, de tök imán megúsztuk, mert messzebb volt az őz. Egyszer meg megyünk ugyancsak a Mátrában egy kanyargós lefele úton, és egy kicsi foltos őzi ott áltt az út közepán. Apa befékezett, éshárom méterre előtte megállt. A gidus ránknézett a bambiszemeivel, amiben megremegett a jól ismert fényecske, a térdei összekoccantak a félelemtől, nyikkant egyett, lépett egy bizonytalant a kocsi felé, aztán beugrott a bozótba. Mi gyorsan tovvább mentünk, mert a hajtűkanyar után reménykedtünk egy újabb találkában, de nem láttuk többé. Pedig oooooooooooolyan cuki voooooooooooooolt!!!!!!

Több
21 éve 1 hónapja #143592 Írta: Ringbearer
Van egy süni bébink!!!
Irtó ari!
El van törve a lába, és amíg nem gyógyul meg,
itt lesz nálunk!!! Jajj, annyira édes!!! :D

Több
21 éve 1 hónapja #143524 Írta: Elza Eldaniella

Sil írta:

Elza Fischer írta: De most már így 5 év távlatából jó sztori az egész, de akkor nem volt az.

Hát az eléggé veszélyes helyzet ám, azt ugye tudod? Mivel itt nálunk van egy főút, ami elég hosszan az erdő mellett vezet, hallottam már ilyen sztorikat... :roll: Pl. volt olyan, hogy valaki elütött egy szarvast, az felcsapódott a motorháztetőre, a lábai be a szélvédőn, és kínjában, ahogy szabadulni akart, péppé rugdosta az elöl ülők fejét...

Hát igen, elég veszélyes volt a helyzet. Igazából azért usztuk meg szerencsésen, mert a nagybátyám a köd miatt lassan, ovatósan vezetet és figyelembe vette a "vadveszélyt" jelző táblát, de erre inkább nem emlékszem.
Ha már emlékeznem kell a történtekre, inkább arra gondolok, milyen gyönyörű volt a 3 őz, akkor is így voltam ezzel - könyebb volt feldolgozni a helyzetet.

De sajnos volt olyan helyzet, hogy az állat meghalt.
Édesapám - kb. 15 éve - jött haza valahonnan és egy kutya az út menti árokból kirohant elé, megtámadva az autót. Apu félre rántotta a kormányt. Neki nem lett baja, az autó eleje teljesen összetört, a kutya meg sajnos elpusztult a helyszínen - de ezt az üközést nem lehetet kivédeni, apu nagyon sajnálta a kutyát, de nem tudott mit tenni, hogy elkerülje a bajt.

Több
21 éve 1 hónapja #143519 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Állatbarátok

Elza Fischer írta: De most már így 5 év távlatából jó sztori az egész, de akkor nem volt az.

Hát az eléggé veszélyes helyzet ám, azt ugye tudod? Mivel itt nálunk van egy főút, ami elég hosszan az erdő mellett vezet, hallottam már ilyen sztorikat... :roll: Pl. volt olyan, hogy valaki elütött egy szarvast, az felcsapódott a motorháztetőre, a lábai be a szélvédőn, és kínjában, ahogy szabadulni akart, péppé rugdosta az elöl ülők fejét...

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
21 éve 1 hónapja #143514 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Egyszer tőlem kb. 150 méterre vonult el pár vaddisznó...
Kissé ideges lettem tőlük...
(Igaz én csendesen széles ívű kitérőt tettem, s otthon szidtam őket :twisted: )

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Több
21 éve 1 hónapja #143491 Írta: Elza Eldaniella
Rándzsa velünk 5 éve történt ilyen, Areahoz hasonlóan őzzel ill. egy egész őz családdal.
Kocsival mentünk, nagy köd volt; hirtelen elöször egy bak, majd a gida és levégül a suta urott keresztül előttünk az uton 2 m-rel. Mondanom sem kell megdöbbentünk. A nagybátyám nagyon szitkozodott.
De most már így 5 év távlatából jó sztori az egész, de akkor nem volt az.

Több
21 éve 1 hónapja #143422 Írta: Ragoran
Area:Igen kb. :?

Elza:igaziból a nagyimék kutyija,csak én szoktam saétáltatni,ha ott vok,ha meg nem vok ott nem is sétáltatják :? Mondjuk kertes házban laknak..de akkor is.

Rádzsa:Legalább megmenekült a kutyi!

Több
21 éve 1 hónapja #143382 Írta: Erda niire (Area)
Elza: az jó lehetett :lol: Elképzeli is halálos!!! :lol: :lol: :lol:
Rádzsa: az bosszantó. :evil: Velünk s volt már ilyen, csak őzikével. De rá nem lehetett haragudni, mert olyan cuki volt!!!! :D

Több
21 éve 1 hónapja #143322 Írta: Rándzsa
Velem olyan történt meg, hogy a nyáron Szolnokon voltam egy hetet, ahol gokárdoztunk. Megyünk hazafelé, a vezető az uncsitesó. Hirtelen elorditja öcsém magát, hogy:
- Vigyázz kutyaaaaa! - uncstesó a fékbe totálisan nyom
- Te b*zi - kiáltással. a kutya meg a kocsi előtt pár centivel sétál el... :evil:

Ash nazg durbatulúk
Ash nazg gimbatul,
Ash nazg tharbatulúk,

Több
21 éve 1 hónapja #143216 Írta: Elza Eldaniella

Ragoran írta: Van egy mező-szerüség a falu közepén egy völgyben amerre a Cézivel szoktam sétálni.

Rago olvasom, hogy a kutyádat Cézinek hívják - képzeld az enyémet is, ő egy kaukázusi-németjuhász keverék.

Egyébként van egy malacos sztorim a hétvégéről.
Ahol lakom ott a Rákos patak másik oldalán - tölünk 500 m-re - van egy elég nagy tanya. Vasárnap 3 óra körül az unokahúgom azt veszi észre, hogy az árokban előttünk egy nagy anyamalac 3 kis malaccal legelészik.
Kimegyünk megnézni őket, ekkor látjuk, hogy a tanyáról rohan két ember, hogy visszatereljék őket. Nekik 4-üknek meg eszükágában sem volt hazamenni - amint meglátták az embereket elfuttotak az elenkező írányba, a 2 ember meg rohantutánuk. Ugylátszik a malacoknak fogocskázni támadt kedvük. :lol: :twisted:
Jó sokáig kergethették őket, mert az unokahúgom - aki egész déután lesben állt - úgy 5 óra tájban látta, hogy terelik vissza az emberek a malacokat és sikerült is hazaterelniük őket.

Több
21 éve 1 hónapja #143108 Írta: Erda niire (Area)
Rago: ez olyan rossz lehetett. Olyan, mint amikor én voltam először a menhelyen. Azt hittem olyan lesz, mint a filmekben, külön ketrecben minden kutya egy hatalmas épületben. Aztán amikor odaértünk pofára estem. Szabadon, kerítésből tákol ketrecekben öt, vagy több koszos kutyus, farkcsóválva, reménykedve nézett. Ha közelebb mentél felugrottak a kerítésre, ugattak, csóválták a farkuk... majdnem megszakadt a szívem.... :cry:

Több
21 éve 1 hónapja #143091 Írta: Ragoran
nenya:Igen.
És ígyis volt ember akihez odament farkcsóválva,amikor meg az ipse észrevette belerugott a kutyába és egy bizonyos foglalkozású anyját emlegette. :evil:
De a munkások meg ahányszor feltünt Bogáncs "kutyiiii" felkiáltással agyonsimogatták :wink:

Több
21 éve 1 hónapja #143089 Írta: nenya
Ragoran: ez szomorú... :cry: :cry: Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de egy gazdátlan kutya számomra valahogy olyan, mint egy elárvult, szülôk nélkül maradt kisgyerek.

Több
21 éve 1 hónapja #143078 Írta: Ragoran
Sziasztok!

Hát igen vannak elég akaratos pacik és az a baj,h egy akaratosabb kutyát viszonylag könnyen lebeszélsz erről ellenben egy lovat :lol:

Tegnap voltam kint a sóskúti Unimog-találkozón és volt ott egy kiskuty.Fekete,fehér tappancsokkal.Találóan elneveztük Bogáncsnak,mivel telis-tele volt bogánccsal.Egész nap ott mászkált a vendégek között,én meg szereztem neki szalámit,pogácsát,sonkát,vizet :lol: Reggel még kilógtak a bordái,este már szélesebb volt,mint amien hosszú :lol: Este összepakoltuk a verseny maradékát(cölöpöket,1ebeket)aztán kocsiba szálltunk,elindultunk.Még ott voltak akik a sártat szerelték szét,ők is pátyolgatták a kis dögöt,szal velük játszott.Amikor észrevette,h elindultunk elkezdett rohanni a kocsi után,és oan rossz volt látni ahogy szalad,várja,h megállunk és visszamegyünk érte,de nem lehetett.. :cry: Aztán feladta,leült az utra rgy darabig nézett utánunk,aztán visszament a sáétor-szétszedőkhöz.Legalábbis arra indult el. :cry:

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.246 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére