Állatbarátok
- Toma gazda
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
: :geek:
Milyen foglalkozást vezessek?
:geek: :
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
'Is there anybody out there?'
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Erda niire (Area) írta: Különben mondták, hogy a csengő a macskákat nem nagyon zavarja, a csengő bevezetése óta, csak 10%-al csökkent a zsákmánymennyiség
Hajjaj! Ebben a mai világban már a madárkák is eltespedtek.
Én meghallok egy csengőt több tíz méterről nem hogy egy madár.
- Elza Eldaniella
- Nem elérhető
Erda niire (Area) írta: Nem tom. Nekem akkor is túlzás. Egy cicc jó ha 1.5 m feludrik. Annál többet tuti, hogy nem.
Area lehet, hogy a macskák többsége nem tud 1,5 m-nél magasabbra ugrani - ez igaz is mostani macskánkra - de volt egy anya macskánk ami lazán többi mint 2 m magasra is felugrott.
A szerszámos kamránk megközelítöleg valamivel magasabb mint 2 m és arra a macska lazán felugrott.
- Nefadar
- Nem elérhető
Erda niire (Area) írta: Különben mondták, hogy a csengő a macskákat nem nagyon zavarja, a csengő bevezetése óta, csak 10%-al csökkent a zsákmánymennyiség
Ezt hol olvastad v. hallottad, mert szerintem sokkal többel...
Nefi
Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu! :sauron1:
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Area, szerintem egyáltalán nem túlzás, sőt! A macskák nem csk ugranak, hanem másznak is igaz kőfalon tényleg nehéz. De az ügyesebb macska, aki gyakaorolja is bizony felugrik két méterre. És vegyük számításba a fákat is. A csengő! Az már jó ötlet.
Estel: Cicáról bővebben!!!
A salátázást hagyjuk abba. ez állat-, nem növénybarátok topic.
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
- Ragoran
- Nem elérhető
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
- Ragoran
- Nem elérhető
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
- Ragoran
- Nem elérhető
Elza Fiscer:Azt már én is láttam,először kb ,évvel ezelött
ici-pici tiger
ők is arik
picurok
naon figyel
gyönyörű
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Elza Eldaniella
- Nem elérhető
Arról szólt, hogy micsoda károkat okoznak a szabadon kóborló macskák. A védet ill. énekes madarak között okozzák a legnagyobb károkat. A gondatlan emberek kidoják a macskáikat az utcára azok meg levadászák a madarakat. A természet védők azzal próbálják megállítani őket, hogy a macskákat ivartalanitják.
Mutatták a szerencsétlen madarkat - amelyeket a macskák csak elkapnak, de nem eszik meg őket - próbálják megmenteni őket az erre specializálódott állatkorházban, de kevesebb mint a felét tudják megmenteni és nagyon sok pusztul el a műtétet követően is. És csak a madarak 10%-át tudják szabadonengedni miután meggyógyultak.
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Toma gazda
- Nem elérhető
Répa Saláta Cukkini és Répa meleg ágyinknak büszke ivadéka
Dögöljön meg a varázsló legyen szervestrágya
lécci egészítsétek ki!
- Olorin.papa
- Nem elérhető
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Toma gazda
- Nem elérhető
de a toklászokat és a parlagfüvet nem védi senki!
at igaz
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Én félig Pnnie-vel félig Olorinnal értek egyet talán azért, mert mindketten hevesek voltak egy kicsit. Az ember ősidőktől fogva eszik húst és SZERVEZETILEG erre is be van rendelkezve. Mindenevők vagyunk. A csimpánzok is esznek húst. Persze erre felkiálthatnánk: Hát akkor miben különbözik az ember az állattól? Tulajdonképpen semmiben. Hiszen vannak emberi állatok, de én rengeteg állati embert is ismerek. Persze, persze... Ott van az az egekig szökő érzelmi intelligenciánk, igaz? Mert ha nem lenne eszünkbe se jutna ilyenen gondolkodni, mert a hús kiemelkedő táplálék. De nem! Mi az egészségünket is kockára tesszük olyan dologért, amit soha nem fogunk megváltoztatni. Mellesleg, ha teszem azt az egész világ vegetáriánussá válna, nem borulna fel a természetes egyensúly? Az ember ugyanúgyrésze a táplálkozási láncnak, mint bármelyik állat.
Mindenesetre a haszonállatok humánus tartása elengedhetetlen. És az EU-ban is az.
Én nagyontisztelem a vegetáriánusokat. Én is az leszek majd az 100%. De ismerem magam. A nem vegetáriánusok miatt is képes lennék bűntudatot érezni.
(A növényeket nem sajnáljuk? Miért? )
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
Rago: a vidrás képek nagyon cukik!
A tigris bundás hirességekről csak annyit: én nem tenném a helyükben, mert a gyerekek példaképei, és a milliomosivadék 5. szülinapjára majd tigrisbundát kér, a szülők megveszik, stb......
- Ragoran
- Nem elérhető
- Ragoran
- Nem elérhető
Ez a vidrás sztori naon ari!
cép vidra
úszik a vidra,naon cép
vidramama kicsinyével
kis vadmalackák összebújva
Apropó,malac.El kellett adni a Nyuszimat meg a Malackát :bawling: Allergiás lettem rájuk.Már annyira,h nem kaptam levegőt,ha 1 szobában voltam velük,ha megfogtam őket,ahopl hozzáértek a kezemhez kiütések lettek.Iszonyúan sajnáltam őket...
- nenya
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Az viszont biztos, hogy nem lennék vegetáriánus állatbarátságból. Persze nem értek egyet azzal, ahogy a haszonállatokat tartják és szállítják, arról nem is beszélve, hogy szerintem egy egész életében szenvedő állat húsa sokkal több mérgező anyagot tartalmaz, mint egy boldogan és kiegyensúlyozottan élőé. Valamiféle egyensúlyt kellene találnunk a tömegtermelés és az ésszerű haszonállattenyésztés között.
"There are many powers in the world, for good and for evil. Against some I have not yet been measured."
- Namarie
- Nem elérhető
olorin.papa írta: Én is szeretem az állatokat főleg tányéron, párolva sütve, főzve
komolyra fordítva: szerintem az állatok vannak értünk, és nem mi ő értük. Használjuk hát ki az állatokat, de feleslegesen ne kegyetlenkedjünk velük. Ez engem nagyon bosszant
A lepke ügyröl annyit, hogy minek ment oda
Olórin papa.. az állatokat nem kihasználni kell.. tudom, arra gondoltál, hogy használjuk, de ők is önálló, élő, érző lények, mit Te.
Szerintem ha az ember kicsit több tisztelettel és szerettel lenne a temészet iránt, nme tartanánk ott ahol vagyunk. A természetben az ember csak egy faj a sok millió közül, és nem is biztos, hogy a legszebb, jobb, eszesebb, sőt!
A tigrisbundás színésznő meg magyarázza el a gyerekének, unkájának, hogy miért is nincs is tigris..amúgy Naomi Campbell hajlamos az ilyesmire, hogy valódi szőrmét vesz fel. Szibériában megértem a farkasbundát, de a tigrisbundát ott sem. (Szerintem az ember az állat feletti vélt hatalmát akarja ezzel kimutatni)
Oltári felelőtlen, és szerintem nem is szereti igazán a gyerekét az, aki azt mondja, hogy a környezeti problémákat majd a következő nemzedék megoldja. valakinek el kell kezdeni, és mi is sokat tehetünk, ha pl. nem öntünk ki az erdőbe és út mellé szemetet.
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Ringbearer
- Nem elérhető
Apukám első ajánéka anyának egy róka-sál volt,
amiek üvegből voltak a szemei meg ilyenek...
akkor apám még nem tudta, h anyám vegetáriánus
azért hogy ne öljék meg az állatokat! Képzeld el a szitut!
Egyébként én is az vagyok.
"Be the change you want to see." Gandhi
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Szőrme bundát hordani erkölcstelen, buta dolog. Az emberi hülyeség határtalanságáról tesz díszes tanubizonyságot. És ezt bármikor szívesen megmondom egy bundaviselőnek, még akkor is, ha az illető a barátom. Mondjuk ilyen helyzetbe nem fogok kerülni, ugyanis nincs ilyen barátom...
Egyszer a metrón utaztunk a barátnőmmel és egy ilyen "bundást" hátulról cikiztünk. Szóval jó hangosan beszéltünk a szőrmét viselőkről. Ha utánozza azért, ha eredeti azért . Eléggé kínlódott a csaj... Eleinte még felhúzta az orrát, de a végére tök ideg lett.
Area: Halálosak.
Én imádom a vidrákat!
- Elza Eldaniella
- Nem elérhető
Én a tv-ben láttam hasonlót néhány éve az egyik kandi kamerában.
Egy elegáns ruha üzletben egy próbababará volt felrakva egy fehér szőrme bunda (arra már nem emlékszem milyen állatok voltak rajta). Mikor valaki felpóbálta, akkor az állatkák leugráltak a kabátról és szerteszét szaladtak. Több nő is fel próbálta, valamelyik úgys sikított, hogy még egy sikító szellem is megirigyelhette volna , mások meg csak álltak ott mint egy kő szobor, csak egy nő volt aki jót kacagot az egészen
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
Az állatszőrméről eszembe jutott egy vicces (és igaz) történet is. Voltunk cirkuszban, és az egyik számban bejött egy nagy dobogóval egy ember, akin vidraszőrme volt. Kihívott egy embert, hogy nézze meg, milyen csodálatos szőrméje van, simogassa meg, és győződjön meg róla, hogy eredeti. Rá is atta, és mivel olyan jól állt rajta, meg is tapsolta. A tapsra hirtelen megelevenedett a kabát, és legalább 20 vidra leugrott róla, és felmászott a domogóra. A szőrme élő vidrákból voltak, ott lódtak egy vászonon, és amikor megsimogatta a nő, meg minden, nem vette észre! Az nagyon ARagrn vol, és utánna a vidrák befutottak a nérőközönségbe, és nők, meg gyerekek nyakába kúsztak, mint egy sál! Az enyémbe is belekúszott egy, és olyan cuki volt!