Állatbarátok

Több
21 éve 3 hónapja #135400 Írta: Finduilas
Finduilas válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Ma meghalt a kiskutyám. Tíz évig volt velünk. Kb egyéves korában fogadtuk be. A legokosabb, legédesebb, legmakacsabb kutya volt, akivel valaha is találkoztam. Jerrynek hívták, de a Jeremytől a Tódórig rengeteg névre hallgatott. A hátsó lábaira már jó ideje nem tudott ráállni, meggyógyítani pedig már nem lehetett. Nehezen szántuk rá magunkat, de el kellett altatni. Nagyon szerettem, és nagyon fog hiányozni.
(Azt hiszem, Ti megértitek, mit érzek most. )

"I can love
But I need his heart.
I am strong even on my own
But from him I never want to part."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 3 hónapja #135392 Írta: Supersonica
Supersonica válaszolt a következő témában: Állatbarátok

Namarie írta: Meddig tarta az aláírásgyűjtés, és akinek régi típusú személyije van, az aláírhat?

Pesten mettől meddig vannak az Állatkert előtt, és a nagyobb városokban, pl. Szeged hol van lehetőség aláírni?

Szeptember 17-én kell leadni az aláírási íveket, tehát gyakorlatilag 14-15-én kell postázni a megadott címre.
Állatkert előtt napközben (10-18 h között) lehet úgy tudom, de bármi ilyen kérdéssel forduljatok a szervezőkhöz:
Hivatalos információ a kampányról: Fiáth Szilvia: fiszi69@freemail.hu

Vidéki helyszínek, ahol gyűjtik (igen, Szegeden is van, de Debrecenben nem látok - esetleg Ti megszervezhetitek ;) )

Régi típusú személyi: persze, a személyi számot kell tudni csak hozzá!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 3 hónapja #135344 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Meddig tarta az aláírásgyűjtés, és akinek régi típusú személyije van, az aláírhat?

Pesten mettől meddig vannak az Állatkert előtt, és a nagyobb városokban, pl. Szeged hol van lehetőség aláírni?

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
21 éve 3 hónapja #135262 Írta: Rándzsa
Rándzsa válaszolt a következő témában: Állatbarátok

Augustíne írta:

Rándzsa/Baradmorgűliel írta: Augustíne: Jó, ha velük van az anyjuk, de azért valaki figyeljen rájuk... :wink:

Persze, figyelünk, de azért nem fogunk őrt állni egész éjjel 1 géppuskával a dobozuk mellett!!! :wink: :roll:

Csak félszemmel kell rá figyelniük... Ez nem arra vonatkozik, hogy vedd ki a fél szemed :roll: Az eléggé fájdalmas :P

Ash nazg durbatulúk
Ash nazg gimbatul,
Ash nazg tharbatulúk,
agh burzum-ishi krimpatul.

Több
21 éve 3 hónapja #135172 Írta: Augustíne
Augustíne válaszolt a következő témában: Állatbarátok

Rándzsa/Baradmorgűliel írta: Augustíne: Jó, ha velük van az anyjuk, de azért valaki figyeljen rájuk... :wink:

Persze, figyelünk, de azért nem fogunk őrt állni egész éjjel 1 géppuskával a dobozuk mellett!!! :wink: :roll:

ORLANDO 4ever!!!! :mrgreen:

Több
21 éve 3 hónapja #135125 Írta: Rándzsa
Rándzsa válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Supersonica: Db-ben, vagy Szolnokon van? Holnap odamegyek, és, ha kell nyomulok a féltestvéremmel... :wink:
Augustíne: Jó, ha velük van az anyjuk, de azért valaki figyeljen rájuk... :wink:

Ash nazg durbatulúk
Ash nazg gimbatul,
Ash nazg tharbatulúk,
agh burzum-ishi krimpatul.

Több
21 éve 3 hónapja #135073 Írta: Augustíne
Augustíne válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Lesz 1 elég hülye kérdésem: kivisszük a 2 hetes kiscicákat Pilisre a nyaralónba a kertbe, viszont arrafelé vannak menyétek. Nem veszélyesek a kisciccekre (mondjuk legtöbbször velük van az anyjuk)?

ORLANDO 4ever!!!! :mrgreen:

Több
21 éve 3 hónapja #134758 Írta: Jocii
Jocii válaszolt a következő témában: Állatbarátok
sziasztok :)

láttom sokan csatlakoztak eme nemes dologhoz, és ez nagyon jo és szép.
biztos vagyok benne , hoyg meglesz a kelö számu aláirás.
Ugyanakkor felrémlett bennem pár dolog.
ugyembár a cél hogy a parlament megváltozassa és napirendre tüze az állatvédelmi törvényt , és megváltoztasa annak jo pár részét.
Ez meg is történhet , DE ....
arra nagyon kiváncsi vagyok mit kezdenek ott vele.
Az elmult évek tapasztalatábol okulva elmondják hoyg szép és jo meg támogatják , azt elteszik egy azstal mélyére :(
remélem nem igy lesz ...
de érdeklödnék , valaki nem tudná megmondani mi van ha ez fog mégis történni ?
van valami ugymond B terv ?
tudom egy kicsit negativ vagyok , de a mai világban már mindenre fel kell készulni :(
márpedig egyvalami TÉNY , ez az állattörvény nem ér sokat , és ezen változtatni kell !

Több
21 éve 3 hónapja #134648 Írta: Supersonica
Layla, köszönöm az állatvédő barátaim nevében is ;)

Látjátok, így kell ezt csinálni ;)

Én is mennék szívesen, de a napi 10 óra munka után (ami amúgy is 6 utánig tart) már nincs erőm aktív részvételre, így én is pl. így próbálok segíteni. Mindenki csak annyit tegyen, amennyit tud, és így is szebbítünk a világon ;)

Most az egész baráti köröm megkapta az íveket, ők is mennek körbe, én már vagy 30-at gyűjtöttem sk., és több ívet szétosztottam, más munkahelyekre is elviszik... ha vkinek nincs ideje elbandukolni az Állatkerthez, akkor visszük helybe, mese nincs :lol:

Több
21 éve 3 hónapja #134639 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Sziasztok!

Nagyon nagy örömmel látom a szervezkedést!!! :itscool: Mikor láttam az aláírás gyűjtés akciót, rögtön gondoltam, hogy ma útba (kell) ejtenem az Állatkertet, de mint látom csak 18 éven felüliek mehetnek. Sajnálom, hogy nem tudok segíteni, de most már tényleg csak augusztus utolsó hetében jövök haza, így nem tudok segíteni. :cry: De nagyon szeretném, hogy ha valaki felfedezne valamit, akkor szólna itt vagy írjon privit, mert én nem szeretnék innaktiv állatvédő lenni. :wink:

Mary cicám megsebesült az elmúlt hetekben. :( Egy nagyon mély seb keletkezett a lábán, a húst is látni. Az isten háta mögöttti kis faluból csak kocsival lehetett volna eljutni az Állatorvoshoz Szentendrére és ezt Nagypapám megtagadta mondván:"Az állat meggyógyítja magát." A seb már lassan két hete, hogy nem hegedt be, pedig egy egyszerű kis varással simán össze lehetett volna kapni. Maryt támadják a legyek és nem lehet visszafogni. Mit tehettem szabadon eresztettem. Nagyon vidám és fürge,lényegében semmi baja, de a fertőzéstől nagyon félek... Fertőtlenítő kenőccsel kenegetem szegénykém, de szánalmas lassan gyógyul. Ha elkap valamit soha többé nem szólok a Nagyapámhoz. És ez most komoly. Nem igaz, hogy az a két liter benzin többet ér egy Életnél.

Képzeljétek, Vasárnaptól lovagolni fogok!!! :D :D :D

Több
21 éve 3 hónapja #134573 Írta: Misteq
Misteq válaszolt a következő témában: Állatbarátok
SZISZTOK :) )))))))
vissza avgyok!!(vagyis itt ülök apumnál :) )) )Képzeljétek!!Huan megnőtt :) ))És megismert:)))és összevissza puszilt :) ))és úgy örültem neki :) ))remélem hazavihetem :) )) (ha bratyim feltud tenni képet róla felteszek :) ) )
Ne haragudjatok de nem tom most elolvasni mit írtatok!
Sonica:küldöm a 3 bratyim :) )) Én sajna nem tok menni de a tesóimat odauszítom ;) )

"Soha nem hittek semmiben!Most semmivé lettek!"
"a hervadás fölé hajolva mosolygok tehetetlen"

Több
21 éve 3 hónapja #134461 Írta: Vilya
Vilya válaszolt a következő témában: Állatbarátok
A salátát az tudtam, hogy szeretik, de a paprikacsutkát azt nem. Köszönöm, hogy szóltál!!!!!
Az én fürjeim teljesen más színüek. A lány szürke (sima szürke) a fiú pedig sötét és mondhatjuk rá, hogy rajzos és a mellén van egy fehér folt és fekete csíkok vannak benne. :)

[size=9:17rof5fd](Frodó & Samu)[/size]

Több
21 éve 3 hónapja #134454 Írta: nenya
nenya válaszolt a következő témában: Állatbarátok
A lány a klasszikus vad szín

"There are many powers in the world, for good and for evil. Against some I have not yet been measured."

Több
21 éve 3 hónapja #134445 Írta: Ragoran
Ragoran válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Sztem ez hülyeség.Mmint,h nem ír6juk alá.Mert az 1dolog,h egy 10éves gyerek nem írhat alá,de sztem 12-14év fölött biztos megértjük és átlátjuk annyira a dolgot,h tudjuk mit írunk alá.Tiszta hülyeség... :evil: Mondjuk lehet,h törvényileg csak így tudják Lfogadni,de sztem akkor is hülyeség.

Több
21 éve 3 hónapja #134442 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Szvsz 18 éven aluliak nem írhatják alá az ívet:

Supersonica írta: Július 23-án kezdődhet csak az aláírásgyűjtés

Előreláthatóan legkorábban július 23-án, szerdán kezdődhet majd meg az az aláírásgyűjtő kampány, melynek célja, hogy az állatkínzás bekerüljön a Büntető Törvénykönyvbe és akár szabadságvesztéssel is büntethető legyen.

Az Országos Választási Bizottság a hitelesítéstől számított 8 napon belül jelenteti meg a határozatot a Magyar Közlönyben, majd a megjelenéstől számított 15. napon látják el záradékkal az aláírásgyűjtő íveket, melyeket ezután postai úton vagy fénymásolva lehet majd terjeszteni. (e-mailben nem.) Állatvédő szervezetek, figyelem!

Kérjük, hogy azok az állatvédő szervezetek, melyek önkénteseket tudnak küldeni Budapestre az aláírásgyűjtő kampányhoz, jelentkezzenek Szalai Balázsnál az egal@vnet.hu e-mail címen. Írják meg, hogy július 23-tól mely napokon, hány fővel tudnak a standoknál ügyeletet vállalni. Az ügyelőket lehetőleg (legalább) párosával várjuk!

Az ívet a kampány kezdetétől minden nap 10-18 óráig lehet majd aláírni a Fővárosi Állat- és Növénykert előtt felállított központi standnál, illetve a fővárosi és vidéki mobil standokon. (A pontos helyszíneket és időpontokat nemsokára közzétesszük.)
Az íveket fénymásolással lehet majd sokszorosítani, azonban semmilyen változtatást nem szabad véghezvinni rajtuk. Ha az íveken bármilyen módosítás történik, vagy az aláírók és a gyűjtő adatain kívül más is rákerül, az ívek érvénytelenek lesznek.

A petíciót kizárólag 18 éven felüliek írhatják alá. * A személyigazolványban szereplő néven és lakcímen kívül fel kell tüntetni a személyi számot (nem azonos a személyigazolvány számmal!), mely a lakcímet igazoló hatósági igazolvány hátulján is megtalálható.

Kérünk mindenkit, hogy csak egyszer írja alá az ívet és a személyi dokumentumaiban szereplő adatokat adja meg, mert az azokat szúrópróba-szerűen ellenőrzik és sok érvénytelen aláírás esetén a kampány megbukhat.
(Az aláírásgyűjtő ívekhez nemsokára letölthető lesz oldalainkról egy kitöltési útmutató is.)

Aláírásgyűjtő ívek a kampány kezdetétől igényelhetők lesznek a központi standon kívül a Vadász u. 29 szám alatti Zöld Udvarban is, az Ökoszolgálatnál.
A kitöltött íveket Budapesten a központi standnál (állatkert) lehet majd leadni; aki a postai utat választja, az (lehetőleg ajánlva) adja fel a kitöltött íveket a következő címre:
Tolna Megyei Állat- és Természetvédő Alapítvány
7100 Szekszárd, Kilátó u. 31.

Bővebb információ Fiáth Szilviától kérhető: fiszi69@freemail.hu

* tudom, hogy sokan vagytok 18 éven alul itt, de Ti pedig tudok segíteni az aláírásgyűjtésnél a kihelyezett pontokon; a család agitálásánál (esetleg anyu - apu beviheti a munkahelyére, ha felvállalja az ügyet, én is hozok be a munkahelyemre, illetve a barátaim is kézbekapják, ők is ugyanezt tegyék a munkahelyükön), csak ívet kell hoznotok, és tényleg figyelni, hogy ne írja alá 18 éven aluli, többször ne írja alá senki, mert az EGÉSZ ÍV érvénytelen lehet...

50.000 aláírás kell, két hónap alatt, kis odafigyeléssel, agitációval SIMÁN meglesz!

A vitát kirobbantó ügyről: www.zoldmagazin.com/belso/szekszard5.html#hiteles

Szerintem a pali kutyáját vagy gyerekét kéne a kocsi után kötni, hogy átélhesse a kínt :evil: , mellesleg sosem tudtam megérteni, hogy kínozhat valaki egy ártatlan állatot, mi lehet benne az élvezet. Azt tudom, hogyha BÁRKI az én cicámat bántaná, hát én kitépném a szívét és megenném reggelire! :evil:

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
21 éve 3 hónapja #134440 Írta: Vilya
Sziasztok!
>
> O " Dugo " , sajna el kell mennie abbol a csaladi hazbol ahol most el,
> ezert par het mulva a kutya menhely lenne az otthona (ami, mint tudjuk
> minden kutyat csak 14 napig tart meg, utana szuri) :cry: :cry: :cry:
>
> Szoval ha valakinek megtetszett, es szeretne a gazdaja lenni vagy tud
> valakit aki orulne egy ilyen kutyusnak hivja fel a lenti szamot, mert
> "Dugo" igazan megerdemelne egy olyan gazdit, aki szereti es foglalkozik
> vele:
>
> Dugo szemelyleirasa:
>
> - 1 eves
> - vizsla keverek (ezert nagyon mozgekony!!!)
> - szereti a gyerkocoket (most is egyutt lakik egy kisfiuval)
> - vidam, es szertelen...
>
> info szama: 06-30 497-2471 vagy06-30 468-5875
>
>
> Koszi elore is a segitseget.

Ezt a levelet kaptam egy ismerösömtől és úgy gondoltam ide berakom, hátha valaki szeretne egy kutyust.

Több
21 éve 3 hónapja #134436 Írta: Ragoran
Ragoran válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Végre csinálnak is vmit nem csak papolnak.Én azt még mindig nem vágom,h 18év alatt alá lehet-e írni :oops:
Lalaith:A mcs nem biztos,h így gondolja..
Nekem az az autógumis reklámos-video tetszett naon.. :lol:

Több
21 éve 3 hónapja #134433 Írta: Supersonica
ITT A LEHETŐSÉG TENNI VALAMIT AZ ÁLLATBARÁTOKNAK

Az aláírásgyűjtés tegnap kezdődött el, és nagy öröm, hogy az esőben is 800 körüli érvényes aláírást sikerült összegyűjteni, már az ELSŐ nap! :bounce:

DE! Hatékonyabb lenne, ha a városban, központi helyeken lenne egy-egy aláíró stand. Ehhez az engedély megvan, de önkénteseket keresnek, akik a standokon aláíratják az emberekkel az íveket, mert hely lenne, csak ember nincs...

Sok helyen van aláíratás, így koordinálni kell ezeket (FIGYELEM! a szigeten is lesz ám aláíró hely, úgyhogy 18 éven felüli arrajárók írják alá ott is ;) ), így az allatvedelem@zoldmagazin.com e-mailre írjatok, a standoknál lévő önkéntesek nem igazán fogják tudni megmondani, hogy hol tudtok segíteni!

Minden segítő kéz számít! Ne csak beszéljünk arról, hogy szeretjük az állatokat, tegyünk is érte valamit!!!

Több
21 éve 3 hónapja #134399 Írta: Vilya

nenya írta: Vilya: végre valaki!!! :hello: Nekem is vannak fürjeim!!!! Kínai törpék, egy pár, nagyon édesek. A hím egyértelm

Több
21 éve 3 hónapja #134398 Írta: Supersonica
18 éven aluliaktól NAGYON szívesen veszik a segítséget, pont tegnap mondta a Zöldmagazin főszerkesztője (aki személyesen kinn volt az Állatkert főbejárata előtti aláírató standnál), hogy nincs elég ember a standhoz, ott például lehet segíteni, ha van néhány felesleges órátok, elmondani az embereknek, miért és hogy kell aláírni. Ez minden nap este 18 h-ig van.

18 éven felüliektől is csinálhatják ugyanezt is! illetve a baráti, családi, munkahelyi, egyetemi, főiskolai körben szépen végigjárva mindenkit egyéni gyűjtőíveket lehet iratni (mármint az EREDETI gyűjtőívet elhozva az Állatkertből, azt sokszorosítani, azokat aláíratni, és a telieket visszavinni az Állatkerthez).

Uff. szólottam.

Több
21 éve 3 hónapja #134394 Írta: Nefadar
Nefadar válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Melawar: majd kérlek nekem is szólj, mert én is szeretnék segíteni.

Nefi

Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu! :sauron1:

Több
21 éve 3 hónapja #134296 Írta: nenya
nenya válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Vilya: végre valaki!!! :hello: Nekem is vannak fürjeim!!!! Kínai törpék, egy pár, nagyon édesek. A hím egyértelm

"There are many powers in the world, for good and for evil. Against some I have not yet been measured."

Több
21 éve 3 hónapja #134288 Írta: Jocii
Area: sajnos nem tudom , de utánanézek , és amint tudok infoval szolgálni , írok :)

Több
21 éve 3 hónapja #134283 Írta: Erda niire (Area)
Erda niire (Area) válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Uh...
Melawar: elég sokat írtál. Sajnos többnyire szomorú dolgokat. Az aláírásgyűjtést csak 18 éven felül lehet aláírni??? És Nagykanizsán hol van ilyen???? Én is segíteni akaroooooooooooooook!!!!! :(
Evelyn: :D :hello: :bounce:
Na, most megyek, majd 10 nap múlva találkozunk. :crying: :bawling:

'Is there anybody out there?'

Több
21 éve 3 hónapja #134253 Írta: Evelyn
Evelyn válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Hála az égnek!!!!!Elköltöztünk,és a cicám szerencsére megszokta az új otthont!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D

Sose bánd meg azt, amit már nem tudsz visszacsinálni!!!

Több
21 éve 3 hónapja #134232 Írta: Jocii
Kezdődik az állatkínzás elleni aláírásgyűjtés

Hétfőn kezdődik az az aláírásgyűjtő kampány, amelynek célja, hogy az állatkínzás bekerüljön a büntető törvénykönyvbe és akár szabadságvesztéssel is büntethető legyen. Az íveket a fővárosi állatkert bejáratánál és a Sziget Fesztiválon is alá lehet majd írni.

Az állatvédők célja, hogy a jelenleginél szigorúbban, akár börtönbüntetéssel is sújthassák az állatkínzókat. "Egyetértünk azzal, hogy az Országgyűlés módosítsa a büntető törvénykönyvről szóló 1978/IV. törvényt annak érdekében, hogy az állatkínzás bűncselekménynek minősüljön" - ez áll majd az aláírási íveken. Az állatvédők célja az 50 ezer aláírás összegyűjtése, hogy az Országgyűlés mindenképp napirendre tűzze az állatkínzás bűncselekménynek minősítéséről szóló kérdést. Bárándy Péter igazságügy-miniszter korábban azt mondta, hogy támogatja az aláírásgyűjtők célját. Gusztos Péter SZDSZ-es képviselő szintén egyetért a kezdeményezéssel.

A petíciót hétfőtől az ország szinte minden pontján alá lehet majd írni. A fővárosban az állatkert bejáratánál állítanak fel standokat, de a Sziget Fesztiválon, a Zöld Udvarban és az Ökoszolgálat irodájában is lehetőség lesz aláírásra. Az üres aláírási ív csak fénymásolva sokszorosítható, terjeszteni csak személyesen vagy postai úton lehet. Elektronikus úton az ív nem terjeszthető, mert az e-mailben küldött vagy honlapokról letöltött ívek kinyomtatva nem érvényesek.

A hivatalos fellépés előzménye, hogy június 16-án egy biztonsági őr - két társával együtt - halálra kínzott egy kiskutyát Fadd-Domboriban. A halálos állatkínzást egy biztonsági őr vállalta magára, de a kínzásnál másik két őr is jelen volt. A kutyára először lövöldözni kezdtek, majd az egyikük autója után kötötték az állatot, és száz méteren keresztül vonszolták. Az állatorvos később már nem tudta megmenteni a kutya életét. Mivel az állatkínzás jelenleg szabálysértésnek minősül, a biztonsági őrre csak állatvédelmi bírságot róhatnak ki. A helyi állatvédő szervezet, a Tolna Megyei Állat- és Természetvédő Alapítvány közbenjárását követően a Szekszárd Városi Ügyészség vizsgálatot indított csoportos garázdaság alapos gyanúja miatt is, várhatóan 3-4 hónap múlva lesz ítélet a bíróságon.

[origo]

Több
21 éve 3 hónapja - 21 éve 3 hónapja #134231 Írta: Jocii
Kizárta a kamara a kutyakínzó őröket

Három biztonsági ők kegyetlenül megkínzott egy kutyát június 16-án Fadd-Domboriban. A férfiak - mivel az eb megugatta rotweilerüket - előbb riasztópisztollyal lövöldöztek az állatra, majd személyautó után kötve mintegy száz méteren át vonszolták az aszfalton. Az állat két nap múlva elpusztult. Az ügyben több feljelentést tettek.

A Tolna Megyei Állat- és Természetvédő Alapítvány feljelentése nyomán ügyészségi vizsgálat kezdődött, amely csoportos garázdaság alapos gyanúja miatt folyik az elkövetők ellen. Szekszárd jegyzője is vizsgálatot indított: a tanúkat már kihallgatták, most az elkövetők vannak soron. A jegyző szerint vélhetően a legmagasabb pénzbírságot - 150 ezer forintot - szabják majd ki. A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara pedig kizárta tagjai közül a kutyakínzó biztonsági őröket - írja a Magyar Hírlap. K. István, a KO-SZER személyi és vagyonvédelmi Bt. vezetője nemrég azt nyilatkozta, hogy sajnálja, és utólag meg is bánta a történteket.

Az állatvédelmi törvény szigorításáért hétfőn indul az állatvédők aláírásgyűjtő akciója. "Minden bizonnyal összegyűlik szeptember 17-ére a több mint százezer aláírás, amely reményeink szerint a törvényhozókat arra készteti, hogy szigorítsák" - mondta Fiáth Szilvia, a Tolna Megyei Állat- és Természetvédő Alapítvány elnöke.

Több
21 éve 3 hónapja #134230 Írta: Jocii
Kutyára lőtt egy biztonsági őr

Meglőtte szomszédja kutyáját egy biztonsági őr Tiszadobon. A kutya megsebesült, de életben maradt. Egy hasonló eset kapcsán éppen ma Szóváltásba keveredett szomszédjával egy biztonsági őr Tiszadobon, dulakodás alakult ki közöttük, majd az őr engedéllyel tartott pisztolyával meglőtte a szomszéd kutyáját. A biztonsági őr ellen foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés bűntettének gyanújával indított eljárást a Tiszavasvári Rendőrkapitányság. A férfi állítása szerint a kutyára célzott, a szomszéd azonban úgy látta, hogy a biztonsági őr őt akarta meglőni, és véletlenül érte a lövés a kutyát. A kutya súlyosan megsérült, de életben maradt.

Június 16-án szintén biztonsági őrök bántalmaztak egy kutyát Fadd-Domboriban. A három férfi előbb riasztópisztollyal lövöldözött az állatra, majd egy személyautó után kötötték és száz méteren át vonszolták az aszfalton. Az állat két nap múlva elpusztult. Az ügy kapcsán az állatvédők aláírásgyűjtő akciót indítottak annak érdekében, hogy az állatkínzás bűncselekménynek minősüljön. A kampány ma kezdődik, az íveket a fővárosi állatkert bejáratánál és a Sziget Fesztiválon is alá lehet majd írni.

Több
21 éve 3 hónapja #134181 Írta: Lalaith Scarlett
Lalaith Scarlett válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Area:az ilyeneknek jól szétrúgnám a seggét... :evil:
Rago: ez a macskamosás jól hangzik :lol: :lol: :lol:

Huh, nincs valami tippetetek, hogy milyen programot csináljak holnap 9 enyhén fogyatékos lovastáboros gyereknek :?: (strand ma volt, lovasjátékok utolsó nap lesznek)

Nagy király hangja zeng a messzeségbe,
Kit akár a halálba is követne a népe...

Több
21 éve 3 hónapja #134159 Írta: Erda niire (Area)
Erda niire (Area) válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Mi ugye társasházban lakunk, és van egy közös teraszunk a közös kertre. A teraszra egy csomó fecske rakott fészket, de az egyik bunkó lakó mindet leverte!!!! :rmad2: Ezért feljelenthetnénk!!! A molnárfecske védett!!!! :crazy: Annyira tudom utálni az ilyeneket!!!

'Is there anybody out there?'

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.253 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére