Versek

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
19 éve 7 hónapja #248345 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Versek
Shaman, a négy sor az a terjedelem, amit meg tudok tölteni mondanivalóval. Régfen iszonyúan terjengősek és szétesőek voltak a verseim. Ezt igyekszem most kerülni. Igyekszem tömöríteni, valamit mondani, érzékeltetni; iogyekszem az olvasónak játékteret biztosítani, h azt ért7sen bele, amit akar/tud, igyekszem nem mindent kimondani. "A legszebb a fátyolozott meztelenség, nem a valóság brutalitása"- elven működöm. De megtanultam értékelni a te szókimondó, fésületlen szövegeidet is. Köszönet érte efkúnak. Ha emlékszel Artemisz rólam szóló akrosztikonjának utolsó sorára: "Imádság, elrejtve négysor-szelencébe." Ez szvsz tökéletesen mefogta a költői szándékot (az enyémet).

Majd este lesz...

Majd este lesz, és rámkövül sarával
a bálvány, aki lépked lombtalan.
Nincs semmije, csak néhány könnye van.
Meg csöndje van. Meg méltósága van.

/Pilinszky: Apokrif & Ady: Jó csönd-herceg- ommázs,
csak úgy, a verrsosok rajzásából a fejemben. Plusz Goethe: Vándor éji dala. Bocs, rá vagyok állva az intertextben-gondolkodásra. Bár asszem nem ér annyit a szöveg, h ennyit magyarázzam;)Meg az entekre is utal6 a lombtalan, lépkedő bálvány. De persze az erdélyi fejfákra is. A vers színei a zöld és a barna, tintaszürke alkonyatba oldva.Nekem egy vers annál inkább tetszik, minél inkább "látom" (I see- értem). És minél több irodalmi/versélményem kapcsolódik hozzá. De ez szvsz./

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 7 hónapja #248341 Írta: **Shaman**
**Shaman** válaszolt a következő témában: Versek
A városban, patkányok vannak, száradó zsíros kenyér a penészben.
Hálót sző a pók, s a Hold bevilágít a sötétben.
Csak én hallom, a citera szót, s papírt fúj a szél.
Árnyak szaladnak végig a kietlen sikátorok mélyén.
A szélcsendben a lehulló falevelek, mozdulatlansága merednek.
A kancsó űrtartalma adott, a benne lévő vaj avas lett.
Öreg bácsi pipázik a ház előtt ülve, fehér botja a falnak támasztva.
Koszurús lányok, mossák le a sarat a kék selyemről.
A kockakövön hallani egy lovas kocsi közeledtét.
A lámpagyújtogató, már rég alszik.
S kóbor kutyák keresik a maradékot.
Egy lány sírását hallom. Szitáron játszik most az est.

ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 7 hónapja #248312 Írta: Narmo
Narmo válaszolt a következő témában: Versek
OFF:
Alison: akkor feleslegesnek érzed, hogy berakd, mert a kutyát sem érdekli- szindróma? :oops: Bocs, ha permi nagyon alultájékozott.. :oops: Csak tipp.. ;)
OFF vége..

Több
19 éve 7 hónapja - 19 éve 7 hónapja #248310 Írta: Alcarcalimo
Alcarcalimo válaszolt a következő témában: Versek
Kéréseim 1.

Vajon megbocsát nékem az én Uram,
ha mindent látó szeme keserűen
nézi, hogy gyermeke, bár tudja ugyan,
hogy gonoszat tesz, parancsait hűen
megtartani képtelen? Bűn tengerén
hányódik és recsegő eresztékkel
imbolyog a lélekvesztőn míg fehér
vitorlája árnyaz kalózfejeket.
Süllyedő hajókon nincs ateista.
Sátáni erő vagy igaz büntetés
fekete tarajú sötét zátonya
ad deszkát teljesíteni küldetést?
Honnan tudná a szegény hajótörött,
hogy a délibábban látszódó sziget
menedéket nyújt a hullámok között,
vagy Fata Morgana, kegyelem helyett?
Lámpást kérek utószor, hogy eldöntsem:
Én Uram, mutasd meg hol van a helyem.

2005-03-21

Több
19 éve 7 hónapja #248306 Írta: Máb
Máb válaszolt a következő témában: Versek
Szűz bizton nem maradok
ha azt ott megmutatod
Piros arcom fehérbe vált.

Több
19 éve 7 hónapja #248302 Írta: ADIM a Des
ADIM a Des válaszolt a következő témában: Versek
Részemről a szabadversekért nem rajongok, mert véleményem szerint is egy rakás egymás után pakolt szó, mely bizonyára kifejez valamit, hisz azért íródott, de ez nem az én esetem. Aztán lehet, szimplán csak műveletlen vagyok, de egy orktól ne is várjatok többet :-) . Ami pedig a verseket illeti errefelé... én azért irok ritkábban, mert amikor írok, akkor valami megfog és azt viszem át az eszközeimmel az átlalam elképzelt versbe. Azért sosem nem írok, hogy írjak már valamit. Ami pedig a hozzászólásaim illeti, mivel nem vagyok egy Szofi, legfeljebb annyit mondhatnék, hogy tetszett, megfogott vagy nem, esetleg kiemelek egy részt belőle, de ez meg ettől még nem kritika, ettől nem fejlődik senki. Végezetül pedig Jaconak igaza van, valóban kellene, csak nehéz önkritikát gyakorolni, mert aki megír egy verset, szerintem csak akkor teszi fel, ha már átnézte, csinosítgatta, és jónak találta, vagyis az ő szemszögéből átment a rostán. Honnan is tudhatná, mi nem jó benne, ha szerinte jó, és vajon kinek a véleményére adjon a hozzászólásoknál, hiszen kevesen foglalkoznak behatóbban a verselés tudományával...

Tim, a háromszög cool! Már alakilag is. Mi jöhet még ezután? Betűcsillagok, betűvitorlások és betűképek dögivel. Egyetek sok betűtésztát! :-) Ha viszont hozzászólsz, akkor megfelelő betűvel vállald a beszólásod, mert ugyan kivitelezhető, hogy elolvassuk, de aki siet vagy csak átfutja a topicot, az bosszankodhat ezen eleget... különben is okosat mondtál.
Tim/Alcar, a gyöngy-versek ügyesen passzolnak egymáshoz, akárcsak a Helytartó és néja!
Alison, sorry, de jómagam lázadó, kockaellenes vagyok (csakazértsem!), még ha azért tetszik is közülük néhány...
Mirrand, a Virágmagod nagyon kedves és magáért beszél, ugyanakkor másként is értelmezhető, ha épp úgy gondolom... Ha ilyen, akkor nyugodtan írj, közvetlen ébredés után, az már kicsit nehezebb, ha közvetlen elalvás után próbálsz írni... :lol:

Piros arcú szűz
Elveszti azt hamarost
Így lesz majd falánk

"Ha nem tanulsz a hibáidból, nem érdemes elkövetned őket."

"Segíts magammal tisztának és keménynek lenni, mint a gyémánt s másokkal oly hasznosnak és szerénynek mint a szén!"

Több
19 éve 7 hónapja #248298 Írta: Mírrand / Verinen Enkeli
Mírrand / Verinen Enkeli válaszolt a következő témában: Versek
Virágmag

Egy apró szem vagyok
a világ földjében fekszem.
Félek hogy elfagyok,
hogy meg nem melegszem.
Félek az aszáj szárazától,
hogy ki nem hajthatok.
Félek erdők állatától,
nyugodtan nem alhatok.
Szomjúhozom az esőt,
születésem zálogát,
tőle kapom az erőt,
türelmesen várok hát.

[size=9:392bijdd](/me ígéri, többet nem próbálkozik verset írni közvetlenül ébredés után!)[/size]

"Alarms will ring for eternity
The waves will break every chain on me"

Több
19 éve 7 hónapja #248297 Írta: Mau Rauser
Mau Rauser válaszolt a következő témában: Versek
hangulatdarab.

Reggel-ikon

Initcigi, kávéfoszlány,
lejmolós punkok az utcán.
Megint itt vagyok. Hívnak a sínek,
s a tejszín terek az égen,
ahogy a nikotin a vérben
neveket suttog. Halkan legyintek.
A tegnapok mögöttem úsznak,
bezártak ide a komor közébe
éjszín lámpa-kapúknak.

200503190926lnkBp

Üdv:
-- Mau

Ez a művészet csodája, hogy az ember néha nagyobbat szarik, mint amekkora a seggén kifér.
(Weöres Sándor)

Több
19 éve 7 hónapja #248296 Írta: **Shaman**
Istenek Ivadékai! ( avagy maszturbáció a sátánnal)

Mocskos sár tapad a csizmánkra.
A levelek törnek, fagyott a talaj, s a kés éles.
A kutya nyála folyik, Ránk néz.
Nyáladzik a világ, s avar alatt figyelő szemek figyelnek.
Korsó tört, kútágas mellett.
Felálló falkoszok kémelnek, anyám , mondd szeret?
Kémlelnek! Atyám, faeces kor, bor, s miatyánk.
S térd hajlik, alázat, s kérelem.
Hajlott púpos öreg, nagyon büdös.
Sétálnak, utánam, se szó, csak maszturbáció.
Nem mernek! S felelek helyettük.
Lekéstétek ezt a busz.

ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK

Több
19 éve 7 hónapja #248279 Írta: Alcarcalimo
Tim: azért ez nem semmi.... és a gyöngyös sem, az egy igazi gyöngyszem...

Több
19 éve 7 hónapja #248278 Írta: Mírrand / Verinen Enkeli
Fellobbanó tűz
Viaszozott papíros
Rózsás fáklyaláng

Több
19 éve 7 hónapja #248277 Írta: Alison West
Alison West válaszolt a következő témában: Versek

Timona írta:

Alison West írta: Bár már eszünkbe jutott számtalan forma, még mindig el tudok csodálkozni, hogy hány alakzatot találunk még ki. :D Egyébként nagyon jó "kocka". :)

Nem is kocka!!!
2Ds piramis :mrgreen:
Köci :)

Áá, ahol betűket kell számolgatni, hogy kijöjjön a forma, az nekem csak kocka. :P Felőlem lehet kiskutya-formája is. :D

Nem a ruha teszi az embert; az ember teszi azt, amire a ruha kötelezi.

Több
19 éve 7 hónapja #248276 Írta: Timona
Timona válaszolt a következő témában: Versek

Alison West írta: Bár már eszünkbe jutott számtalan forma, még mindig el tudok csodálkozni, hogy hány alakzatot találunk még ki. :D Egyébként nagyon jó "kocka". :)

Nem is kocka!!!
2Ds piramis :mrgreen:

Köci :)

"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos

Több
19 éve 7 hónapja #248274 Írta: Alison West

Timona írta:

e
               bús
              világ
             tagadja
            a vak hit
           nyilvánvaló
          és szembetűnő
         jeleit mert így
        az önámítás sokat
       kárhoztatott romjai
      is új bábeli zűrzavar
     képére formálják a zord
    hallgatásba menekült hősi
   mítoszok már rég elfeledett
  egykor irigyelt mára kifakult
 tanult erényeit hisz könyvekkel
váltak mulandóan legendás jelenné

Bár már eszünkbe jutott számtalan forma, még mindig el tudok csodálkozni, hogy hány alakzatot találunk még ki. :D Egyébként nagyon jó "kocka". :)

Több
19 éve 7 hónapja #248273 Írta: Alison West

Narmo Poice írta: Alison: jó kockákat írsz, csak nemtom.. szal régebben, mikor még nem értettem ennyire/így a dolgokat én is .. szal rosszulesik ha nem kapsz rá választ? Hmm.. igen.. valszeg.. Szal emiatt ne aggódj, lehet hogy többen is olvasták, csak valami miatt nem mernek/nincs idejük rá válaszolni ;) Majd talán megérted az okát.. ezt így nem tudom elmondani.. ...... ( Alcar, Atarom: köszönöm a megértetést ;) ) .......

Hát elég rosszul jöhetett le, amit írtam..
A "rosszulesik" nem jó definíció, ezt valahogy nagyon félreértelmezhetted.
"Nem mernek" válaszolni...? :lol: Ezt szerintem te sem gondolod komolyan :P

Több
19 éve 7 hónapja #248272 Írta: Timona
e
               bús
              világ
             tagadja
            a vak hit
           nyilvánvaló
          és szembetűnő
         jeleit mert így
        az önámítás sokat
       kárhoztatott romjai
      is új bábeli zűrzavar
     képére formálják a zord
    hallgatásba menekült hősi
   mítoszok már rég elfeledett
  egykor irigyelt mára kifakult
 tanult erényeit hisz könyvekkel
váltak mulandóan legendás jelenné

*Grrr* az utolsóelőtti sor csakazértse akar egy spac- szel beljebb csúszni :evil:
Képzeljétek el úgy :P

Az alábbin sokan filóztam, hogy berakjam e...

A gyöngy

Egy kagylóhéj porszemmagányából nőttem ki magam,
hogy egyszer végre engem megtalálj,
hisz gyarló szerelmem gyöngyházfény köntösét
csak így ölthettem fel végre,
mert egyedül Te láttad meg fényemet.
Ragyogásom nélküled mit sem ér;
ha mégis a kék tenger fenekére száműzöd testemet,
akkor biztosan megfakít a sűrített iszaptömeg.
S ha egyszer újabb gyöngyhalászok jönnek,
hát én mindben ezt az elsőt keresem,
ki kényszerből, főleg szeretetből utamra engedett,
nehogy egy kapzsi ékszerész váljon belőle,
ki egy hideg zárkába zárja kedvesét,
megcsorbítva ezzel minden értékét.

márc. 16.

Fodor Ákos

Több
19 éve 7 hónapja #248249 Írta: Alcarcalimo
A gyöngyhalász

Megtaláltalak hajdan, akár kincsét
a gyöngyhalász tenger rejtett fenekén
markomba csuktalak s úsztam felfelé,
hogy gömböd szép-sejtelmes felületén
lejthessen az új nap örömtáncokat
elkápráztatva kívánó szememet;
úgy őrizlek én kagylóhéjba zárva
féltőn, mint örökké tartó szerelmet.
Ha visszatennélek a kék tengerbe
gyöngykönnyeket sírnék én is utánad;
súlyosan hullanának le a mélybe
s hűen kísérnék búcsúzó utadat.
Így akadhat rád majd méltóbb gyöngyhalász
selymes ragyogásod jobban megértő
ki rád önzetlen szeretettel vigyáz:
akár aranyzátonyt a ritka ékkő.

2005-03-16

Több
19 éve 7 hónapja #248231 Írta: Narmo
Narmo válaszolt a következő témában: Versek
Köhh.. így a távolból előbukkanva írnék pár sort OFFként.. Bár vegyétek annak, ami..

Alison: jó kockákat írsz, csak nemtom.. szal régebben, mikor még nem értettem ennyire/így a dolgokat én is .. szal rosszulesik ha nem kapsz rá választ? Hmm.. igen.. valszeg.. Szal emiatt ne aggódj, lehet hogy többen is olvasták, csak valami miatt nem mernek/nincs idejük rá válaszolni ;) Majd talán megérted az okát.. ezt így nem tudom elmondani.. ...... ( Alcar, Atarom: köszönöm a megértetést ;) ) .......

Jaco: érdekes dolgokat írtál le abban a hosszú véleményezésben, ha lehet így mondanom. Érdekes.. Igazad van valamilyen szinten, ám én talán finomítanék ezen egy picit. Arra gondoltam, hogy megírja a 'miniköltőnk' a művét, felrakja, majd véleményt vár, mert valszeg érez benne valami unalmasat/hibát stb. és akkor arra vár hogy valaki megvilágosítsa, hogy mi benne a rossz. :) És ez esetben tud javítani.. ( Nem tom ki hogy van ezzel, de én ezt várom, ha várom.. ) Magyartanárommal szoktunk ilyet csinálni: verset cserélni.. és múltkor minden akármi nélkül megmondtam neki, hogy ez nem bántás, de ez most borzalmas! És megértette, rájött, hogy tényleg van benne valami gikszer. ;) Szabadvers pedig.. nem szólok rá semmit, mert ehez nem értek annyira, sőt.. így inkább hallgatok.. :)

Boccsessz az OFFért.. Befogtam.. :oops:

Több
19 éve 7 hónapja - 19 éve 6 hónapja #248213 Írta: voltam
voltam válaszolt a következő témában: Versek
---

Több
19 éve 7 hónapja - 19 éve 6 hónapja #248202 Írta: voltam
---

Több
19 éve 7 hónapja #248198 Írta: Halálvirág/Gemini
Halálvirág/Gemini válaszolt a következő témában: Versek
Ring: az Álom nagyon szép

GemO

darált Halál
bang bang

Elvakít a napfény.

Több
19 éve 7 hónapja #248186 Írta: Mírrand / Verinen Enkeli
Beérkező hír
Legjobb ami történhet
Boldogság adag

Több
19 éve 7 hónapja - 19 éve 6 hónapja #248179 Írta: voltam

Több
19 éve 7 hónapja #248159 Írta: Alison West

Jacopo Belbo írta: Alison:
miért, talán tagadod, hogy saját magadat reprezentálod? pont Te, aki még az Ént is nagybetűvel írja? :D

Drága Jaco, Én ide nem azért írok, hogy reprezentáljak, mellesleg igazából nem is tudom, hogy miért írok ide, hiszen az elmúlt kb. 10 kockámra vagy csak alig, vagy egyáltalán nem jött reakció. Azért pakolom be őket, mert "verses topik", meg azért, hmm, igen, talán azért, hogy akik nem szeretik a kockákat, azok tudjanak min aggodalmaskodni, és beírni, hogy "jaj már megint kocka, de nem szeretem". Más miatt nem; nekem ennyi bőven elég. :twisted:

Több
19 éve 7 hónapja #248157 Írta: Alcarcalimo
Jacopo: sok igazságod vagyon, eszetlen barátom...
Egyre kérnélek, azaz pontosítanék: Kassáknak több versét nagyra tartom, sokat pedig egymás mellé hajigált, "agyonavantgardizált" betűhalmaznak... Ami a személyes véleményem róla, az nem tartozik ide: mármint a politikai hovatartozása.
Köszi:)))

Több
19 éve 7 hónapja #248148 Írta: **Shaman**
Szofi: Akkor, én most reakcióm küldöm a netre:

- Miért írsz mindig, ilyen rövid verseket?

ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
19 éve 7 hónapja - 19 éve 7 hónapja #248144 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Versek
Jacó, a 34es túlütött :wink: A hozzászólásoddal egyet értek. Köszönöm, h neked volt merszed kimondani. Remélem, azért nem utálsz nagyon :twisted:

Dodie, tisztellek, mert csak akkor raksz be te is vmit, ha összeállt benned. Mindkét újabb versed jónak tartom. A Valaki sír...-kezdetü iszonyatosan megrázó. Nekem József Attila Iszonyat-a jut róla eszembe. De a tiéd egyedi. Süt róla a megéltség. Gratulálok!

Ring, az Álom nagyon tetszett. Az átéltséggel kapcsolatban ld fent. :lol:

Wazz, attól még, h "topicgazda" vagyok, le7 reagálni a verseimre! Ha sz*r, akkor tessék megmondani, miért. Ha jó, akkor is.

Háló
(Well-nek ajánlva)

HÉV-ek, metrók klauzúrája,
látószög-váltás arabeszkje;
Isten elött ki marad árva
hajcsomókon függeszkedve?

Több
19 éve 7 hónapja - 19 éve 7 hónapja #248143 Írta: Jacopo Belbo
Jacopo Belbo válaszolt a következő témában: Versek
Finwe:
verses csoport foglalkozás
elméletileg egy zártkörű cucc, ahol különféle versformákkal meg hasonló bigyókkal foglalkozunk/nak
gyakorlatilag zártkörű teázgatásról, egófényezésről, és come together partyról van szó :D

Alison:
miért, talán tagadod, hogy saját magadat reprezentálod? pont Te, aki még az Ént is nagybetűvel írja? :D

Timona:
köszönöm :)

a többiektől pedig bocsánatot kérek az enyhén nyers hangnemért, és a valószínűleg kusza fogalmazásmódért, mint említettem a szöveg elején, kissé részeg voltam. amit írtam, azt továbbra is fenntartom :)

"- Véges-végig csak a lebzselés vonzott az univerzum lehetőségei közül, igaz? - kérdezte Buzger John"

Több
19 éve 7 hónapja #248141 Írta: Finwe
Finwe válaszolt a következő témában: Versek
mi az a VCSF?

Több
19 éve 7 hónapja #248140 Írta: Timona
Tudjátok mi a szép abban amit Jaco mondott?
- Hát az, hogy akárhogy is, de igaza van ;)

[size=9:3hjkmsnx]Csak úgy lehet tényleg fejlődni, ha néha belenyomják az orrodat a saját végtermékedbe :P , ha ezek után feladod, akkor nem is akartad soha igazán...[/size]

[size=9:3hjkmsnx]Hja kérdés: VCSF- re bárki mehet aki épp ráér amikor van, vagy még mindig zártkörű rendezvény?[/size]

Fodor Ákos

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.890 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére