Csináljunk filmet!

Több
20 éve 9 hónapja #164624 Írta: Trevian
Trevian válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Hoppá.. az bizony gáz, de sebaj, sztem kb addigra leszünk kész vele
(bár most rám lett ripakodva, hogy ne üssem bele az orrom, maradjak a kaptafánál:)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 9 hónapja #164490 Írta: icke
icke válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Üdvözletem!

Még épp idejében szóltál. Nyárra sajnos semmiképp nem tudom megszerezni egyik kamerát sem, és a vágást is csak ősszel kezdhetem el. Minden eszköz az iskolám tulajdona, nyáron nem vehetem őket igénybe. Igazán sajnálom...

icke

ignis sum quae contra frigus ardet

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 9 hónapja #164237 Írta: Trevian
icke.. azt ugye tudod, hogy valszeg nyárra jutunk el a forgatásig?

Több
20 éve 10 hónapja #163894 Írta: icke
Üdvözletem!

Trevian, mail ment! Kérlek, a stábtól érdeklődd meg, hogy tartotok-e igényt valamelyik kamerára, és ha igen, mikor. Előre szólok, hogy zsinórban több napra nem valószínű, hogy bármelyiket ki tudom kölcsönözni - egy hétvégére még megoldható, de hét közben többen is forgatnak velük.

icke

Több
20 éve 10 hónapja #163764 Írta: Trevian
Üdv icke!

Nagy-nagy köszönettel elfogadom a stáb nevében a jelentkezésedet :D sőt :******
Ha megkérhetlek, akkor a trevian@freemail.hu emailcímre juttasd el az elérhetőségeidet és hasonlókat.

Trevian

Több
20 éve 10 hónapja #163706 Írta: icke
Üdvözletem!

Rendszer alatt azt értettem, hogy milyen formátumban rögzíti a kamera a filmet. Három gyakori rendszer létezik: az (S)VHS, a DV és a BETA. Ezek közül a VHS az, amit egy átlag videó olvasni képes; a családi kamerákban nem vagyok biztos, de SVHS kimenettel a legtöbb rendelkezik. A DV kamerák digitális formában tárolják az információt, megkönnyítve ezzel a számítógépes vágást. A BETA a legfejlettebb rendszer;a komoly TV-társaságok és operatőrök mind ilyet használnak. Jelezném, hogy ezek NEM celluloid filmre forgatnak, tehát nem is hasonlítanak a mozifilmek forgatásánál használt kamerákhoz. Tömegkommunikáció szakosként mindhárom fajta kamera elérhető számomra, illetve az egyes típusok között tudok konvertálni az iskolám többféle képmagnójával. Ha esetleg jobbnak tartjátok egy ilyenféle kamerával forgatni, ellenszolgáltatás NÉLKÜL felajánlhatom a segítségemet.
Az effektekről: az általunk használt vágóprogrammal nem vagyok biztos benne, hogy mindegyiket létre tudom hozni, egyet-kettőt talán. A vágást továbbra is vállalom.

icke

Több
20 éve 10 hónapja #163371 Írta: Trevian
Üdv!

Nos, a kamerákhoz én személy szerint nem értek, de sima kézi kamerák, szo átlag, normál családi videózásra használtak..
MAGUS film lesz, ha minden igaz, és ha érdekel bővebben, akkor a www.rpg.hu fórumán a Csináld magad filmek topicban megtalálsz :)
Effektek, nos, bőven ömlő vér (najó, ez így nem teljesen igaz :) )
sebek, amiket nem tudunk megalkotni, varázslatok, felvillanó tőrök (varázstárgy) főleg varázslat-effektek.

Hogy érted, hogy milyen rendszerben?

Egyébként ezen a címen mindig elérsz
trevian@freemail.hu
vagy: 06304126503

PS: Blue Box bevágáshoz értesz?

Több
20 éve 10 hónapja #163308 Írta: icke
Üdvözletem!

A film vágásában örömmel segítek. Effekteket nem tudom, milyet gondoltatok, de szerény képességeimet e téren is felajánlom. Érdekelne viszont, hogy milyen rendszerben készítitek a filmet, illetve milyen kamerát használtok hozzá.

icke

Több
20 éve 10 hónapja #163180 Írta: Trevian
Üdv!

Huh, gyűlik a szereplőgárda.. :)
harcosaink is olyanok lesznek, hogy csak na, hagyományőrző egyesületek tagjai:)))
Viszont a technikai oldal az kicsit még hiányos, bár újabb szereplők is jöhetnek:))

Több
20 éve 10 hónapja #163139 Írta: Kobi
Kobi válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Szia!

Ha gondolod van egy ugyes csapatunk ami barmire kepes itt foleg utomunkalatokra gondolok.
Ha gondolod nezd meg a Tolkien palyazatra keszult filmunket ( megnyertuk)

Udv Kobi
Tel:06205876953
E-mail: Kobi@wiw.hu

Több
20 éve 10 hónapja #162618 Írta: Trevian
Üdv!

Nos, mi is filmforgatásra készülünk, igaz, mi MAGUS témában, de ügyes technikusokra szükségünk lenne, aki jól boldogul a film összevágásával és az effektekkel...
Ha vkit érdekel, kérem, jelezze..

Több
20 éve 11 hónapja #153872 Írta: Arnyelf
Arnyelf válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Na mondjuk én nem teljesen Tolkienes filmre gondoltam, mert azt adott korulmények kozott nem lehet megvalositani. Maradjunk a valosag talajan. :)

Bocs korrigalok, igenyesre. SOK penz kellene, az meg nincs.

Digitalis vagas. Hm jol jon.....én meg a 3D/effektek/vagas szakot muvelem. Eddig jo.

Palyazatra keszul film? Wow..sok sikert.. en is gondolkoztam rajta, csak ami kellett volna, annak tizede sem állt készen, igy maradok a régebbinél.

A lényeg, remélem nyertek! :)

Adios,

Seth

...az Ön kedvenc, ...

<---== ÁRNYELFJE ==--->

Több
20 éve 11 hónapja #152810 Írta: Kobi
Arnyelf!
A palyazatra mar keszul a film. De szivessen segitek egy uj film letrehozasaban. Csak szedjuk ossze magunkat kicsit.

A kerdesedre a valasz technikai hatter adott digitalis vagashoz eleg jol ertek es van bennem lelkesedes...

Udv
Kobi

Több
21 éve 4 napja #149899 Írta: Arnyelf
Najoreggelt :)

ICKE, KOBI : ez alatt mit értetek..?
Lehetne indulnia pályázaton, de ehhez össze kellene ülnünk.

Tel: 70/3145860 -> ide irhattok ha lesz idotok.

Danke,

Árnyelf

...az Ön kedvenc, ...

<---== ÁRNYELFJE ==--->

Több
21 éve 1 hete #148107 Írta: Kobi
Hi!

Szinte minden megvan egy filmhez csak nincs forgatokony nem tud vki segiteni szorit a hatarido.

Kobi

Több
21 éve 1 hónapja #144645 Írta: Ankalimon
Ankalimon válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
A Magyar Tolkien Társaság
mozgófilmes pályázata

A Magyar Tolkien Társaság 2004. január 3-án J.R.R. Tolkien 112. születésnapján a XX. század egyik legnagyobb írója, az utolérhetetlen mítoszteremtő és nyelvész életműve előtt tisztelegve nagyszabású rendezvényt szervez. Ez alkalomból mozgófilmes pályázatot hirdetünk.
A pályázatokra olyan alkotásokat várunk, amelyek tárgya, jellege, kivitelezésének módja J.R.R. Tolkien valamelyik, Magyarországon is megjelent művéhez ("A Babó", "A Gyűrűk Ura", "Szilmarilok", "Elveszett mesék", "A Gyűrű keresése"), "A Gyűrűk Ura" filmhez vagy általában a tolkieni mitológiához kapcsolódik, akár egy konkrét részlet, akár elvont koncepció, párhuzam formájában.
Kategóriák:

A mozgófilmes pályázatra két kategóriában lehet pályázni:
- animáció
- videofilm

Feltételek:
A pályázatra csak eredeti, jogtiszta, máshol még nem publikált, a szerzői jogok tekintetében semmilyen korlátozás alá sem eső műveket lehet benyújtani.
Minden pályázó kategóriánként maximum három alkotással pályázhat. Amennyiben egy pályázó egy kategóriában egynél több művel is nevez, a zsűri kiválasztja a legjobbat, és a további értékelésben csak az az egy mű vesz részt.
A pályázaton nem vehetnek részt a pályázat előkészítésében, lebonyolításában illetve értékelésében részt vevő személyek!
A pályázatra nem lehet nevezni a Magyar Tolkien Társaság korábbi pályázataira már beküldött alkotásokkal.
A meghirdető a beküldött pályamunkák kiállítási, felhasználási, publikálási, másolási/sokszorosítási jogát fenntartja, a beérkezett műveket nem küldi vissza. Amennyiben egy pályázó a pályaművét vissza szeretné kapni, azt csak személyesen, a pályázatot követő kiállítás lezárulta után teheti meg, előzetesen egyeztetett időpontban.

A pályázatok formátuma:
Minden pályázati kategóriában lehetőség van hagyományos és digitalizált formában beadni a pályaműveket.
A beadott pályaműveken a szerző nevét, személyi adatait, vagy bármilyen az alkotó személy azonosítására alkalmas utalást nem szabad megadni, de jól olvashatóan (a mű esetleges kiállítási elhelyezését, vagy publikálását nem akadályozó helyen) fel kell tüntetni a mű azonosítását lehetővé tevő jeligét.
A postai úton beküldött pályaművek esetében egy A/6-os (képeslap) méretű lapon mellékelten kell megadni a következő adatokat: jelige, a pályázati kategória, az alkotó életkora, neve, lakcíme, telefonszáma, e-mail címe. Az elektronikus úton benyújtott pályamunkákhoz egy külön, .txt kiterjesztésű (szabvány szöveg) fájlban kell mellékelni a fenti adatokat, és mind a pályaművet tartalmazó fájl, mind a kísérő fájl nevének meg kell egyezni a jeligével.

Az animációk, illetve az amatőr filmalkotások időbeli terjedelme nem haladhatja meg a 30 percet.
A mozgóképes alkotásokat hagyományos, VHS rendszerű videókazettán, vagy digitális adathordozón (CD, DVD) .AVI, .MPEG vagy .MOV formátumban lehet beadni.

Értékelés:
A beérkezett pályaműveket a Magyar Tolkien Társaság képviselőiből illetve az adott terület független szakmai képviselőiből álló független szakmai zsűri fogja elbírálni, névtelenül, a jeligék alapján.
Az alkotások zsűrizésénél alegfontosabb szempontok: a kreativitás és az eredetiség, a kivitelezés technikai színvonala, illetve a tolkieni mitológia minél mélyebb rétegeinek visszatükröződése.
A rendezők és a szponzorok értékes díjakat ajánlottak fel, amelyeket kategóriánként és korosztályonként az első három helyezettnek ítél oda a zsűri.
A pályázat szponzorai emellett különbözo értékes különdíjakat is odaítélnek.
A zsűri által kiválasztott művekbol a Magyar Tolkien Társaság a "Tolkien Születésnap" rendezvény helyszínén kiállítást szervez, illetve valamennyi pályamű hozzáférhető lesz a www.tolkien.hu-n, a Magyar Tolkien Társaság hivatalos honlapján virtuális kiállítás formájában.

Díjátadás:
A Magyar Tolkien Társaság a 2004. január 3-i rendezvényen ünnepélyes keretek között hirdeti ki a nyerteseket, illetve adja át a díjakat.

A nevezés módja:
A hagyományos technikával készült alkotásodat erre a címre küldd be ajánlott küldeményként: MTT pályázat, Magyar Tolkien Társaság, 1149 Budapest Egressy út 110/a I/10. A borítékon kérjük feltüntetni, hogy 'Postán maradó küldemény'.
Kérjük, írd rá a borítékra azt is, mely kategóriába tartozik az alkotásod, így: pl. Képzoművészet/ Grafika vagy: Iparművészet/Használati tárgyak.
Az elektronikus formátumú műveket CD-n, vagy DVD-n rögzítve a fenti postacímre lehet elküldeni, ajánlott postai küldeményként. (A borítékon kérjük feltüntetni, hogy 'Postán maradó küldemény'.)

Beérkezési határidő: 2003.november 28. éjfél

A kiválasztottakat és díjazottakat 2003. december. 29-ig értesítjük.

Az igazság a kis álom, amelyben az én elgondolja a világot.
A valóság a nagy álom, amelyben Isten gondolja önmagát.

Több
21 éve 1 hónapja #144002 Írta: Celia
Celia válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Nekem volt egy LotR paródia forgatókönyvem, de színészek és kamerák híján nem tudtam megvalósítani. Ha érdekel...

"..You fall and you crawl and you turn it into..."

Több
21 éve 1 hónapja - 19 éve 9 hónapja #143899 Írta: icke
Üdvözletem!

Sajnos csak most tévedtem erre, így a kezdeményezés elejéről lemaradtam. Van azonban egy baráti ajánlatom :D Tömegkommunikáció szakos gimnazistaként lehetőségem van hozzáférni SVHS, DVCam illetve BETA rendszerű kamerákhoz. Amennyiben valakinek olyan ötlete van, amelyet a társaság (vagy egy része) leforgatásra alkalmasnak ítél, szívesen támogatom az ötletet, akár operatőrként is :D Amennyiben ezt már valaki felajánlotta, úgy nem szóltam, és vissza is vonulok...

icke

Ui.: a segítségért és a felszerelésért természetesen semmiféle juttatást vagy javadalmazást nem igénylek :D

Több
21 éve 1 hónapja #143190 Írta: Legolin
Legolin válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Már lehet tudni, hogy mirol szol az a forgatokonyv :?: :roll:

... - very mátalo...

- Hold me.
- I can't.
/Edward Scissorhands/

Több
21 éve 3 hónapja #132770 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Drágáim, amint láthatjátok, elindult végre az új TolkienHU. A linkek között találtok egy Kreatív Szekció nevezetű gombot is. Ha ráklikkeltek, majd a felső linkek között kiválasztjátok a "Keresés"-t vagy az "Új írás"-t, láthatjátok a Film kategóriát.

Arra kérünk titeket, hogy mindeki töltögesse fel a meglevő forgatókönyveit, illetve azok vázlatait.

A feltöltés menete:

1. Belépsz a főoldalon bal oldalt. (A felhasználónév és a jelszó ugyanaz, mint itt a fórumon.)
2. Kreatív Szekció 'Új írás'
3. Cím: A nickneved és a műved címe.
4. Leírás: Ide pár megjegyzés, hogy mit kell tudni a művedről. (TEHÁT NEM IDE KELL BEMÁSOLNI AZ ÍRÁSODAT!!!)
5. Jobb oldalt válaszd ki a kategóriát!
6. 'Mentés' gomb.
7. Hozzászólás: Ide bemásolod a művedet. Ha kép is tartozik hozzá (illetve csak képet akarsz betenni), akkor az előugró ablaknál fel tudod tölteni a .jpg fájl-t, amelyet oda illeszt be, ahol a kurzor van.
8. Az írásodat formázni is tudod, a fórumban megismert módon, valamint meg is tudod nézni, mielőtt elmenti.
9. 'Mentés' gomb.
10. Nem kerül ki az írásod automatikusan az oldalra. Várnotok kell, amíg engedélyezem. Előfordulhat, hogy elbaltázzátok a dolgot, de ne essetek pánikba. Csináljátok meg újra, a rosszat meg kitörlöm.

Brisa

Több
21 éve 3 hónapja #132494 Írta: Misteq
Misteq válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Affene..na erről is lemaradtunk drága leendő anyám.. :P PPPPPP

"Soha nem hittek semmiben!Most semmivé lettek!"
"a hervadás fölé hajolva mosolygok tehetetlen"

Több
21 éve 3 hónapja #131924 Írta: Arwena
Arwena válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
én nem meek táborba:(

Hatan jönnek sorjában
Sorsukat még nem sejtik
Égnek pokol lángjában
Bosszúm sosem feledik.

Több
21 éve 3 hónapja #131867 Írta: Arnyelf
..a táborban minden rejtélyrol lehullik a lepel :)

...az Ön kedvenc, ...

<---== ÁRNYELFJE ==--->

Több
21 éve 3 hónapja #131813 Írta: Misteq
Arwena:leendő anyám :) hát...én is elvesztettem itt a nagy csöndben a fonalat..én arra emlékszem hogy várunk..arra hogy Árnyi feltegye a honlapjára a forgatókönyvet és elolvasshassuk...-innentől az adás megszakadt..legalábbis felém.. :oops: -

Több
21 éve 4 hónapja #130786 Írta: Arwena
Arwena válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
én se tom pontosan mirül van có de naon naon szeretné tudni

Hatan jönnek sorjában
Sorsukat még nem sejtik
Égnek pokol lángjában
Bosszúm sosem feledik.

Több
21 éve 4 hónapja #130784 Írta: Nimrais
Nimrais válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Szevasztok!
Új vagyok így előre is bocs ha olyat kérdezek amire már van válasz a fórumon...
Látom már készülődtök,csak azt szeretném tudni hogy pontosan mire.
Én is szívesen benne lennék a témában,szóval lehet vmit segíteni akkor szóljatok.

"Legkülömb ember, aki bátor.
S csak egy külömb van: aki bátrabb."
-A tűz csiholója-

Több
21 éve 4 hónapja #130388 Írta: Minerva
Minerva válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Nekem van ;) Holnap már repülök is vele ;)

"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"

Több
21 éve 4 hónapja #129879 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Szolgálati közlemény:

Mindeki!
Nincs valakinek kölcsönbe egy normál vagy digitális kamerája? Sürgősen kellene egy napra, egy Gyűrűk Ura összeállítás leforgatásához. Ha valakinek esetleg van egy, priviben jelezze nekem!

Köszönjük :)

Több
21 éve 4 hónapja #127468 Írta: Rándzsa
Rándzsa válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Árnyelf: Aztán közöld velünk a webcímet...
Kifúrja az oldalamat a kíváncsiság......

Ash nazg durbatulúk
Ash nazg gimbatul,
Ash nazg tharbatulúk,
agh burzum-ishi krimpatul.

Több
21 éve 5 hónapja #123925 Írta: Misteq
Naná hogy meginn lemaradtam-bekötöm már otthon a netet! :evil: -
A webcímed majd feltétlen tessék közölni :roll: !!!!!!

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.586 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére