Csináljunk filmet!

Több
21 éve 8 hónapja #107923 Írta: Neframíel
Neframíel válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Én szellemileg 6, úgyhogy bárkinek segíthetek. :lol:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 8 hónapja #107920 Írta: Erda niire (Area)
Erda niire (Area) válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
én 13 vagyok....

'Is there anybody out there?'

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 8 hónapja #107913 Írta: Fio
Fio válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Oppá, akkor ráhibáztam :) De télleg komolyra fordítva a szót , kinek a nevével adjuk be?? :)

"Egy vonatnál nem az a fontos, hogy merre megy, hanem hogy legyen bátorságod felszállni rá!"

Több
21 éve 8 hónapja #107899 Írta: Arnyelf
Arnyelf válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Fio: pont a duplája :)

Amugy meg nemsokára kész a teljes forgatókönyv :)

...az Ön kedvenc, ...

<---== ÁRNYELFJE ==--->

Több
21 éve 8 hónapja #107894 Írta: Fio
Huha Kincs&#337;, ez is nagyon jó csak egy baj van: Arnyelf éppenségel nem 14 éves :D ........ De valahogy megodjuk,...nem?? :)

De amugy ez a pályázat jó lehet......

"Egy vonatnál nem az a fontos, hogy merre megy, hanem hogy legyen bátorságod felszállni rá!"

Több
21 éve 8 hónapja #107788 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Vers- és forgatókönyvíró pályázat - gondolom érdekelhet egyeseket :wink: .

Az Egyszervolt Alapítvány pályázata

Az Egyszervolt Alapítvány pályázatot hirdet általános iskolás gyerekek
illetve csoportok számára.

A pályázattal lehetôséget szeretnénk adni a gyereknek arra, hogy kipróbálják vers- és forgatókönyvíró tehetségüket.

Pályázni az alábbi kategóriákban lehet:

Egyéni versenyzôknek:
1. Versíró pályázat

Csoportoknak:
2. Forgatókönyvíró pályázat
(rajzolt vagy írt filmforgatókönyv vagy filmnovella)

A pályázatot két korcsoportban írjuk ki:

6 - 10 év (alsó-tagozatos általános iskolások)
11 - 14 év (felsô-tagozatos általános iskolások)

A pályázat témája és terjedelme nem meghatározott, de a filmforgatókönyv esetében a megvalósíthatóság miatt, a kész film nem lehet hosszabb 15-20 percnél.

A pályázat beadási határideje:
2003. május 31.

Egy pályázó maximum 2 pályaművet nyújthat be egy kategóriában.

A díjkiosztó ünnepségre nyilvános rendezvényen kerül sor.

A pályázat díjai:
Minden kategóriában elsô, második, harmadik, valamint különdíjat osztunk ki.

A legjobbaknak tartott alkotásokat megvalósítjuk.
- A nyertes filmnovellát beadó pályázatból gyermek-rövidfilmet készítünk.
- A nyertes verspályázatot Gryllus Vilmos zenésíti meg, majd a megzenésített verset rajzfilm formájában elkészítjük.

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
21 éve 8 hónapja #107778 Írta: Erda niire (Area)
Csatlakozom Fionához, csak els&#337; olvasásra, kicsit morbidnak t&#369;nt. cask arra vagyok kíváncsi, hogy s&#369;ríted bele ezt a rengeteg információt 40 percbe. Szívesen segítek forgatókönyv készítésében. Vagy már az is van?

Több
21 éve 8 hónapja #107694 Írta: Fio
Arnyelf: ez nagyon konkrét!! :) De ennek ellenére tetszik.. :wink:

Hossza is megfelel&#337; ugyhogy..... Szerepelhetek benne??? :) :D

Több
21 éve 8 hónapja #107612 Írta: Erda niire (Area)
Arnyelf: WOW :o h: :hein:

Több
21 éve 8 hónapja #107481 Írta: Arnyelf
Arnyelf válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Akkor most elkezdem...

Megvan a forgatókönyv...megpróbálom összefoglalni röviden, a többit majd a honlapról.

---

2012-ben becsap a krach... atomháború...
Feléleszt valamit a Földben, amit leginkább egy szellemnek lehetne hívni... és végigsöpör a világon... megsz&#369;nik az id&#337;számítás és a történelem...

Újrakezd&#337;dik minden...de másképp. (aki ismeri a Shadowrunt, az most nyoghet)

Megjelennek olyan lények az emberi faj mellett, mint az elfek (NEM tolkieni elfek), orkok és a sötét nép. Egy nagyjából a középkor és a modern kor ötvözet alakul ki, ahol ugyan vannak l&#337;fegyverek, de még elég sok helyen használnak kardokat és egyéb "ósdi" fegyvereket.. és a mágiát. (KRULL - ha valaki ismeri)

Ebben a világban indulnak el h&#337;seink, - akik kissé nehezen birkóznak meg a barátkozás feladatával - hogy fényt deritsenek arra, ki vagy mi is volt az, amiért fogalmuk sincs az Avaloni Bölcseknek, hogy mik ezek az &#337;si romok, stb stb...

A film (1.) max 40-60 perc hosszban van meghatározva és inkább egy pilot jelleg&#369;, bevezet&#337; film lesz, mint egy teljes történet.

---

Ennyit err&#337;l... :)

Az into éppen készülget picinyke gépemen... szóval lassan nekiállok azt hiszem a jelmezterveknek is :)

Adios,

...az Ön kedvenc, ...

<---== ÁRNYELFJE ==--->

Több
21 éve 8 hónapja #107128 Írta: Fio

Eriol AElfwine írta: A filmhez statisztának jelentkezni akarok.
Privátba szóljatok már ha kellek.
Bp. mellett lakom.

Hát kedves Eriol, csak azt tudom mondani: Várj a sorodra :D de ne sért&#337;dj meg légyszí....

Több
21 éve 8 hónapja #107117 Írta: Eriol AElfwine
Eriol AElfwine válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
A filmhez statisztának jelentkezni akarok.
Privátba szóljatok már ha kellek.
Bp. mellett lakom.

Eriol...Ki álmodozva bolyong

Több
21 éve 8 hónapja #105832 Írta: Galadhriel
Galadhriel válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Van egy barátn&#337;m, aki írt egy könyvet, amit szerintem meg lehetne filmesíteni. A cím: www.tar.hu/mkp
Szóval, ha kíváncsiak vagytok rá és érdekel Benneteket, akkor írjatok az e-mailemre: armis@jakuza.hu

Namarie!

Galadhriel

Több
21 éve 8 hónapja #105730 Írta: Léli
Léli válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Telu: szerintem a filmet kéne megcsinálni.

Indoklás:

1. paródiát készíteni tényleg nagyon nehéz.
2. a klip nem taalálna nagy visszahangra (az MTT-n belül sem hiszem...)
3. a filmet más úton-módon is tudjuk "alkalmazni" (a "magánvetítéseken" kívül pl. mit a SW-osok a filmjüket, vagy a Star Trekesek a "Klingonok már a spájzban vannak"ot (ha kapunk rá engedélyt))
4. van már 1-2 nagyon jó filmalapötletünk, csak nem tudom, hová t&#369;ntek (tud róluk valaki valamit?)
[size=9:2y7h1dr4]5. a forgatókönyv írásába be tudok szállni, de csak majd nyáron, maikor lesz id&#337;m[/size]

Léli

"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."

Több
21 éve 8 hónapja #105729 Írta: Fio
Szaurin\n

Fiona!!!!!!!!!!!!!!!!! Hol a m&#369;vem???????????????? Nem találtam meg!!!!!!!!!!!!!!! Írd le, hogy hol találom meg!!!!!!!!!!!!!!!!

Milyen m&#369;ved???????????? Én nem tudok semmilyen m&#369;vedr&#337;l.... :) nem irtál el valamit?????

Több
21 éve 8 hónapja #105714 Írta: Telumehtar
Telumehtar válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Szerintem elösz&#337;r el kéne dönteni hogy mit akarunk egyálltalán megcsinálni?A paródiát??A klippet?Vagy a filmet? Elösz&#337;r döntsük el.. mert könny&#369; mindenbe belekezdeni de véghezvinni sokkal nehezebb :P

Több
21 éve 8 hónapja #105643 Írta: Szaurin
Szaurin válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Fiona!!!!!!!!!!!!!!!!! Hol a m&#369;vem???????????????? Nem találtam meg!!!!!!!!!!!!!!! Írd le, hogy hol találom meg!!!!!!!!!!!!!!!!

Dudus :crazy: :legolas1:

JÓ VICC!

Több
21 éve 8 hónapja #105503 Írta: Galadhriel
Galadhriel válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Sziasztok!
Ez a délutáni mozi szerintem szuper ötlet, és ha lehet, én is benne lennék a dologban. Csak az a gond, hogy ritkán jutok nethez, úgyhogy ha én is beszállhatok, akkor kérlek, írjatok az e-mailemre ( armis@jakuza.hu ), vagy írjatok egy SMS-t a 06-30/355-8618-as számra. Remélem, nem t&#369;nök túl tolakodónak, csak azért lelkesedem, mert már én is akartam ilyet csinálni, és már majdnem sikerült, de aztán pár ismer&#337;söm lemondta, és nem lett bel&#337;le semmi.

Namarie!

Galadhriel

Több
21 éve 8 hónapja #104864 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Szerintem azt kéne csinálni, hogy egy délután összeülni, megnézni a filmet, és közben írni a poénokat, mert általában akkor szokott d&#337;lni a hülyeség! :D
Szóval. És a Humor topicból meghívni pár emberkéket, akik a legtöbb humort írják!
[size=9:1nu70s0m]Amúgy valamilyen formában szeretnék benne lenni![/size]

"Be the change you want to see." Gandhi

Több
21 éve 8 hónapja #104674 Írta: gillz
gillz válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Míriel:

1. milyen tündevár? :eek4:
2. egyetértek
3. szintúgy

olvastad az eddigi összes Enteulesse változatot? Ha nem, akkor nézz el a nálam jelölt honlapra...

Telumehtar:

elt&#369;ntünk elt&#369;ntünk.... :wink: lusták vagyunk megírni a forgatókönyvet... :roll:

need more brainz. yourz. now.

Több
21 éve 8 hónapja #104645 Írta: Telumehtar
Telumehtar válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!

E. Eia Ayna írta: Tudtommal úgy volt, hogy csinálunk egy rendes filmet, de ez még anno a régi id&#337;kben... :roll:

Hát igen...de a többiek nagyon eltüntek :(

Míriel: Öh...én nem tom hol volt itt szó tündevárról...ha visszaolvasol megtalálod az eddigi vázlatot ;)

Több
21 éve 8 hónapja #104596 Írta: Fio
Jó én csak ajánlottam. A peroska és a Farkancsba a Piroska és a farkasba belemegy egy picit a hofehérke és a hét törpe. :wink:

Több
21 éve 8 hónapja #104593 Írta: Míriel
Míriel válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Százezer üdvözlet!

Itt - elvileg - valóban azok gy&#369;lnek össze, akik filmet forgatnának. A paródia nem tudom, hogy került ide, meg a Mátrix, az pláne sok.
A paródiához kéne egy nagyon jó forgatókönyv, ami nem ízléstelen, de humoros, és ilyet még nem láttam LOTR-témában.
Aranyos lenne a Grimm-mesés verzió, csak nem tudom, hogy kerül ez ide, mármint mi köze van a Gy&#369;r&#369;k Urához?
Tudom, én csak kritizálok és sértegetek, de gondoljátok meg jól, mire készült ez a topic.
És legnagyobb bánatomra eddig még csak minimálisan jó forgatókönyv-verzió született. Pedig nagyon jó ötletek vannak...
Úgy döntöttem, most bölcs tanácsot adok:
1. A tündéket hagyjuk békén: tündevár? Nagyon nehéz - szinte lehetetlen - úgy megcsinálni, hogy ne legyen giccses. De tényleg. Vagy szentimentális. Ha ezek közül már valamelyik bekerül ide, hát akkor a film témájának, mondanivalójának l&#337;ttek.
Hozzáteszem: Völgyzugoly és Lórien jól lett megcsinálva és eltalálva. Nekünk vajon ez sikerülne?
2. Ne legyen szó szerint Tolkien-es, mert iszonyatos jogdíjat kellene fizetnünk.
3. Valami mondanivalót kellene betennünk - hogy ne önmagáért készüljön a film - és e köré kellene építenünk a sztorit.

Nos, egyel&#337;re ennyi. Ja, és még: az Entulesse történetét kéne folytatni, mert szerintem az nagyon jó ötlet, hogy a valóság és képzelet síkjai összemosódnának, és örülnék, ha valaki ezen a szálon továbbmenne. Richárdnak meg kell halnia? A nagy dilemma: igen. Nem feltétlenül neki, de ezért a játékért szörny&#369; árat kell fizetniük a szerepl&#337;knek.
Mára tényleg ennyi bel&#337;lem:
Üdvözlettel: Míriel

Úgy érzem, tele van a szám földdel.

Több
21 éve 8 hónapja #104590 Írta: Augustíne
Augustíne válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!

E. Eia Ayna írta: Tudtommal úgy volt, hogy csinálunk egy rendes filmet, de ez még anno a régi id&#337;kben... :roll:

Jah, bocs! Tényleg! Csak most jutott eszembe, h ez is felvet&#337;dött :arrow: idáig én csak a paródiáról hallottam. Szóval nekem mind1, csak KEZDJÜK EL! :wink:

ORLANDO 4ever!!!! :mrgreen:

Több
21 éve 8 hónapja #104587 Írta: Erda niire (Area)
Akármelyik lesz, én benne vagyok. :D

Több
21 éve 8 hónapja #104585 Írta: E. Eia Ayna
E. Eia Ayna válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Tudtommal úgy volt, hogy csinálunk egy rendes filmet, de ez még anno a régi id&#337;kben... :roll:

Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.

Több
21 éve 8 hónapja #104581 Írta: Augustíne
Augustíne válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Ööö..már nem azért, de most nem úgy volt, hogy GyU-paródiát csinálunk? :wink: Ha tényleg + akarjuk csinálni, akkor el kéne kezdeni kiválasztani a heylszíneket/szerepl&#337;ket, meg +szervezni az egészet, nem? :?

ORLANDO 4ever!!!! :mrgreen:

Több
21 éve 8 hónapja #104575 Írta: Misteq
Misteq válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Fiona:hmmm..ez egész jó 5let!De melyik Grimm lenne jó?
:roll:

"Soha nem hittek semmiben!Most semmivé lettek!"
"a hervadás fölé hajolva mosolygok tehetetlen"

Több
21 éve 8 hónapja #104252 Írta: Fio
Tudjátok mib&#337;l kéne paródiát csinálni: különbözö grimmeséket összekeverni. Van már egy ilyen pici paródia amit a tesómmal csináltunk táborban. Peroska és a Farkancs 3000. Nagyon jó.
Vagy van egy novella, a Vitéz szkafanderszabó legény. Ha érdekelne akkor szoljatok.

Több
21 éve 8 hónapja #104003 Írta: Erda niire (Area)
Matrix? azt nehéz megcsinálni... fegyverek, b&#337;dzseki, olyan cuki kis szemüveg, na meg a helyszín, és a karate... mi is próbáltuk, de nem ment....

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.582 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére