Csináljunk filmet!

Több
21 éve 10 hónapja #94181 Írta: Léli
Léli válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
OFF!

Merras írta: A Star Trek klub egyik igen tehetséges tagja, Sárközy Zsolt az OFF! filmfesztiválon "A Klingonok Már a Spájzban Vannak" című filmjével nyert, amely a Tizedes és a többiek című magyar film Star Trekes remakeje volt. Nulla effekt (illetve hazudok, volt egy transzportálásos effekt), fekete-fehér az egész film, stb. Viszont jól csinálták meg a forgatókönyvet is.

Merras! Már el akartam valahol mondani egy illetékesnek, nekem nagyon tetszett a film! Én is szívesen segítenék nektek a következő filmetekben (ha tudok) (azért mégiscsak (be kell vallanom)régebb óta vagyok trekker, mint kósza :) ).

Üdv
Léli

"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 10 hónapja #94117 Írta: Erda niire (Area)
Erda niire (Area) válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Én is most filmet forgatok a haverokkal, meg is van minden, csak kamera kéne. :D Én szívesen jelentkezem színésznek. Kinél kell beajálnom magam???

'Is there anybody out there?'

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 10 hónapja #94106 Írta: Lora
Lora válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Na szoval, kell valakinek szereplő?
Vagy küldjek magamról képet meg életrajzot?

Gyöngycem (voltam valaha)

Több
21 éve 10 hónapja #93896 Írta: Merras
Merras válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Ave!

A legutóbbi film 80%-át az Uránia mozi kávézójában forgattuk le. A hangulat alapvetően jó szokott lenni, de persze muszáj fegyelmet tartani, mert különben a büdös életben nem készülnénk el 8)
Kb. egy tucat klubtaggal forgattunk. Az első két forgatási napon kint volt a számítógépem is, összekötöttük a kamerával, és egyből digiztük befelé az anyagot. A többin sajnos nem tudtam ottlenni, mert tönkrement a vinyóm :bawling:
A rendező alapvetően jó, persze ne egy Peter Jacksonra gondoljatok :D , de amatőr kategóriában jó.
No persze voltak olyan jelenetek, amiket vagy 100szor újra kellett venni, mert vagy belesült az ember a szövegbe, vagy más beállítással is fel kellett venni, stb.
Kb. 6-8 forgatási napunk volt amúgy, annyi idő alatt egy 30-40 perces filmet fel lehet venni, egy forgatási nap úgy reggel 10-től du. 3-ig tartott.

Live long and prosper!

Több
21 éve 10 hónapja #93830 Írta: Mike
Mike válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Mesélj, hogy hogy ment a munka, hány színésszel forgattatok jó volt e a rendező. MIlyen volt a hangulat a forgatáson stb.

Több
21 éve 10 hónapja #93815 Írta: Merras
Ha minden igaz, akkor február 23-án, az Átjáró születésnapon mutatjuk be a filmet.
Mike, írok, csak kérdezz! 8)

Live long and prosper!

Több
21 éve 10 hónapja #93654 Írta: Mike
Merras: Gondolom :D Szóval ha van időd akkor írj légyszi a forgatásról.

Több
21 éve 10 hónapja #93637 Írta: Idril Celebrindal./Fenrir
Idril Celebrindal./Fenrir válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Merras: hol lehet majd megnézni a filmet? Vmelyik talin esetleg? Mert ahogy olvasgatom ezt a topikot kezd naggggyon érdekelni...

"People cannot gain anything without sacrificing something... That is the principle of Equivalent Trade in alchemy."

Több
21 éve 10 hónapja #93563 Írta: Merras
Mivel már csak az utómunkák vannak -utószinkron ill. vágás- már nem... de szívesen mesélek a forgatási tapasztalatokról, ha gondolod.

Live long and prosper!

Több
21 éve 10 hónapja #93496 Írta: Mike
Ok, semmi gond és azokra a forgatásokra el lehet menni?

Több
21 éve 10 hónapja #93490 Írta: Merras
Mike, nem nézem hülyének az embereket, sorry, ha így jött le.
Amúgy a Magyar Star Trek Klubbal forgattam filmeket...

Live long and prosper!

Több
21 éve 10 hónapja #93229 Írta: Mike
Merras: Kivel forgatsz filmet?

Több
21 éve 10 hónapja #93227 Írta: Mike
Merras: Szerintetem (nem bántásnak szánom), de nem kéne hülyének nézni a többieket, mindenki tudja, hogy nem az effektektől lesz jó a film, hanem a jó forgatókönyv és a jó rendezés a lényeg. Én csak érdeklődtem, hogy átlag ember számára, milyen progik elérhetők, hogy esetleg ezeket is számítsába tudjam venni, ha egy filmben gondolkodom.

Több
21 éve 10 hónapja #93221 Írta: Merras
Milyen digitális effektekre gondolsz? Orkok fénykarddal? :P
Vannak mindenféle effektek az Adobe Premierben is, de van egy Adobe Aftereffects nevű cuccos is, amiben vannak ilyenek. Illetőleg lehet használni még 3DMaxot vagy Lightwave-et is a 3D-s effektekhez is, de ahhoz nem értek.
Ne akarjátok először nagy fába verni a fejszéteket. A Star Trek klub egyik igen tehetséges tagja, Sárközy Zsolt az OFF! filmfesztiválon "A Klingonok Már a Spájzban Vannak" című filmjével nyert, amely a Tizedes és a többiek című magyar film Star Trekes remakeje volt. Nulla effekt (illetve hazudok, volt egy transzportálásos effekt), fekete-fehér az egész film, stb. Viszont jól csinálták meg a forgatókönyvet is. Maga a minőség sem DVD minőség, ha jól emlékszem, 360*288 felbontása lehet, vagy valami hasonló.
Azota is csináltunk már egy filmet, SECS címmel, amely már színes. A lényege a COPS című amcsi sorozaton alapul, amikor rendőröket követnek kamerával, hogy hogyan akcióznak - na ezt is megcsináltuk Star Trekben. Most megint filmet forgatunk, fekete-fehérben 8)
Szóval, a lényeg, hogy nem a kamerák, digikártyák és egyebek miatt lesz jó vagy rossz egy film, ebben tökéletesen egyetértek endivel. Én még mindig azt mondom, hogy jobb egy humoros darabbal indítani, mint egy komoly cuccal, könnyebb is megcsinálni, és a hibák kevésbé gázosak. Szvsz.

bye
Merras
Én király vagyok :!: 8)

Live long and prosper!

Több
21 éve 10 hónapja #93220 Írta: gillz
gillz válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
[quote=""endi"gillz!
nem, az a scifi-szeru forgatokonyv tervem nem a matrixbol ered... annak sokkal regibb es jobb muvek hatottak ram [/quote"]

gondoltam... a "mátrix " szóval a jelenséget neveztem, azt, amiben a Mátrix, a Dark City, a Trumann-show, a Vanília égbolt ésatöbbi egyeznek.

hogy őszinte legyek, én is komolyan szeretnék színészettel filmművészettel foglalkozni, csak éppen nem a technikai oldalról. na mindegy :(

need more brainz. yourz. now.

Több
21 éve 10 hónapja #93177 Írta: Mike
Hi endi! Nincs valami olyan progid, amivel lehet digitális effekteket rakni filmekre? Vagy készíteni csak úgy. Mellesleg a MiniDV-kel is lehet jót csinálni. Lásd: www.triggerstreet.com

Több
21 éve 10 hónapja #93174 Írta: endi
endi válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
En komolyan akarok filmezessel foglalkozni, de egyelore egy miniDV kamerat vettem (200e Ft), es azzal tanulgatok kisebb dolgokat. Ezzel a kameraval, ha nagyon ugyes az ember (es okos :) , akkor olyan filmet csinalhat, amely tv-ben leadhato minosegu.
Ezutan egy felprofi kamerat fogok venni (kb. 2 millioert lehet), amivel mar ugyeskedes nelkul elerheto a tv minoseg.
Firewire kartyat sem kellett vennem, mert a laptopomban eleve van ilyen csatlakozo.

De alapvetoen az a tapasztalatom, hogy nem a technikan mulnak a dolgok. En sokmindent alkottam mar eletemben (jelenleg jatekprogram fejlesztokent dolgozom, mint grafikus-team vezeto), es jol tudom, hogy mindenekelott elszant, tehetseges, kitarto emberek kellenek BARMILYEN komoly munkahoz. Persze mondhatna valaki, hogy foleg PENZ kell, es ez is igaz, viszont a reszemrol penzt eddig konnyebb volt szereznem, mint tarsakat az alkotashoz...

Több
21 éve 10 hónapja #93159 Írta: Merras
Mike: én amondó vagyok, hogy egy normális 1 gigás processzorral már lehet jól digizni és vágni. Kell bele minimum 256, de sokkal inkább 512 ram.
Az előző gépem egy 1 gigára felhúzott 800-as celeron volt, 512 rammal, egy GeForce 2 MX-es 64 megás videókártyával. Azzal is már különösebb szenvedés nélkül lehetett vágni.
A mostani gépem egy AMD Athlon XP 1800+, 1 giga RAM, GeForce 4 mx 64-es videókártya.

Amúgy van más megoldás is a filmdigizésre - ha az egyre inkább elterjedt digitális kamerák valamelyikét használod. Ekkor kell egy FireWire csatoló a gépbe: vagy veszel kb. 10E Ft-ért egy PCI-os csatolót, vagy pedig hangkártyának egy Sound Blaster Audigy-t, amin van FireWire csatoló. Mivel a digitális kamerák DV aviban veszik fel a cuccost, ezért csak át kell nyomni a csatolón az anyagot, és már lehet vele dolgozni - de mindenképpen kell egy legalább 60-80 gigás vinyó a háttérben, mert a jó minőségű DV avik több helyet foglalnak, mint az MPEG-2.
Az Adobe Premier alól amúgy egy csomó kamerát lehet vezérelni is, ha olyan - rengeteg kamerához van a Premierben támogatás.

Live long and prosper!

Több
21 éve 10 hónapja #93158 Írta: Merras
Mike: én amondó vagyok, hogy egy normális 1 gigás processzorral már lehet jól digizni és vágni. Kell bele minimum 256, de sokkal inkább 512 ram.
Az előző gépem egy 1 gigára felhúzott 800-as celeron volt, 512 rammal, egy GeForce 2 MX-es 64 megás videókártyával. Azzal is már különösebb szenvedés nélkül lehetett vágni.
A mostani gépem egy AMD Athlon XP 1800+, 1 giga RAM, GeForce 4 mx 64-es videókártya.

Amúgy van más megoldás is a filmdigizésre - ha az egyre inkább elterjedt digitális kamerák valamelyikét használod. Ekkor kell egy FireWire csatoló a gépbe: vagy veszel kb. 10E Ft-ért egy PCI-os csatolót, vagy pedig hangkártyának egy Sound Blaster Audigy-t, amin van FireWire csatoló. Mivel a digitális kamerák DV aviban veszik fel a cuccost, ezért csak át kell nyomni a csatolón az anyagot, és már lehet vele dolgozni - de mindenképpen kell egy legalább 60-80 gigás vinyó a háttérben, mert a jó minőségű DV avik több helyet foglalnak, mint az MPEG-2.
Az Adobe Premier alól amúgy egy csomó kamerát lehet vezérelni is, ha olyan - rengeteg kamerához van a Premierben támogatás.

Live long and prosper!

Több
21 éve 10 hónapja #93138 Írta: Mike
Kezdetben elég ha jeleneteket forgatnánk, nem teljes filmet.

Több
21 éve 10 hónapja #93132 Írta: Erendil
Erendil válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Szereplőnek én is jelentkeznék!
Tündének elmennék a hosszú szőke hajammal,ha befonok pár tincset a suliban tündének hívnak! :)

Nai tiruvantel ar varyuvantel i Valar tielyanna nu vilya!

Több
21 éve 10 hónapja #92942 Írta: Lora
Lora válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Aki olyan film et készít, hogy kamerára vesz, és kell neki szereplő, én szívesen szerepelnék.

Gyöngycem (voltam valaha)

Több
21 éve 10 hónapja #92939 Írta: Mike
És milyen géped van? Mert az hogy maga a digitkártya jó, azért nem elég. Szóval szerinted ha valaki videószerkesztésre akarja hsználni a gépét, akkor milyen legyen az a gép legalább?

Több
21 éve 10 hónapja #92919 Írta: Merras
Elsősorban arra használom, hogy a kazettán lévő anyagokat írok át CD-re. Egy-két apróbb cuccost már összevágtam, igazán komoly dolgokra nem volt időm :(
Amúgy már jópár Star Trek klubos film forgatásán megfordultam, úgyhogy filmkészítésben van némi tapasztalatom 8)
Nekem az a tapasztalatom, hogy nem érdemes egy amatőr társaságnak komoly filmet csinálnia, inkább a humor felé érdemes elmozdulni. Ha alapvetően vicces a cucc, akkor a közönség hajlamosabb megbocsátani, vagy akár észre sem venni a különféle hibákat, amik óhatatlanul előjönnek akkor, ha a forgatókönyv-író, a rendező, a színészek és más egyéb állatfajták nem profik.
Szóval ha javasolhatok valamit, akkor inkább valami LOTR paródiát akarjunk csinálni 8)

Live long and prosper!

Több
21 éve 10 hónapja #92863 Írta: Mike
És mire használod a kártyát milyen vidókat vágsz, csinálsz? CSináltál már filmet?

Több
21 éve 10 hónapja #92860 Írta: Merras
Egy fél éve kb. 60.000-80.000 Ft között volt egy ilyen kártya. Az Adobe Premierhez középszinten értek. Ha megszokja az ember, akkor utána már könnyű a kezelése, szvsz.
Viszont a kártya hátránya, hogy nem engedi meg más proginak, hogy hozzáférjen, csak a Moviestarnak (tehát már progi alól nem lehet digizni), az mpeg2 vágáshoz meg le kell tölteni egy lsx-plugin for adobe premiere nevű cuccot, hogy Premiere alól is lehessen mpeg2-t vágni.

Live long and prosper!

Több
21 éve 10 hónapja #92815 Írta: Mike

Merras írta:

Mike írta: Merras: Milyen digitalizáló kártyád van? Milyen programokat használsz?

Egy Dazzle DVD Master, 720*576 felbontás, mpeg-2, vágóproginak ott van a kártya saját progija (Moviestar), de az gagyi, inkább Adobe Premiere 6.0-át használok, az elég jó cucc 8)

Nekem is megvan a progi, de még nem raktam fel. Könnyű kezelni? Te mennyire értesz az ilyen gépes videószerkesztéshez valamint kimondottan az Adobe Premierhez? Mennyi egy olyan kártya?

OFF

Olvasta valaki William Goldman - Mit is hazudtam c. könyvét?

On

Több
21 éve 10 hónapja #92809 Írta: Merras

Mike írta: Merras: Milyen digitalizáló kártyád van? Milyen programokat használsz?

Egy Dazzle DVD Master, 720*576 felbontás, mpeg-2, vágóproginak ott van a kártya saját progija (Moviestar), de az gagyi, inkább Adobe Premiere 6.0-át használok, az elég jó cucc 8)

Live long and prosper!

Több
21 éve 10 hónapja #92253 Írta: endi
endi válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Nem akarok senkit megbantani, de en komolyabb tarsakat keresek. Ugy ertem, foleg olyanokat, akik nem tanulnak, hanem mar dolgoznak, es ez mellett van idejuk komoly filmet csinalni. Tehat nem amator filmet akarok kesziteni! (Termeszetesen a technika nem lesz profi egyelore, de ha komolyodnak a dolgok akkor igen. Jelenleg technikailag - kamera stb. - egy felprofi filmet tudok osszehozni.)

Ugy latom itt sokan nagyon fiatalok, nem hiszem, hogy egy nagyobb munkaba be tudnak kapcsolodni (tanulas 1000-el, penz es idohiany).

gillz!
nem, az a scifi-szeru forgatokonyv tervem nem a matrixbol ered... annak sokkal regibb es jobb muvek hatottak ram

Alteriesse!
Kuldhetsz fotokat, szivesen megnezem.

Több
21 éve 10 hónapja #92155 Írta: gillz
gillz válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Micsoda tömeg!

Különben nem akarjuk valakinek a forgatókönyvét filmmé varázsolni? :roll: olvassuk el minden jelentkezőét, szavazzunk, és vágjunk végre bele... én inkább szinészi ambiciokkal küzdök, illetve zenei végrehajtásban birnék segiteni (hangszer, ének, zenekar összeszedése).

Miriel: ha megint benézel:

Michael Ende ehhez nagyon hasonlót írt már

mire gondolsz? konkrétan melyik művére? :aboci:

need more brainz. yourz. now.

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.586 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére