Csináljunk filmet!
- gillz
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Akkor Szerdán fél5kor a Nyugati táblánál? Dinchamion, úgy e, jössz?
Na, ma voltam a nyáron utoljára itt.
Ha vki mégis el szeretne érni, az küldhet levelet a fagi83@freemail.hu cimre, ezt édesapám tudja továbbitani nekem.
Namarie
need more brainz. yourz. now.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Cueddo
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Sziasztok!
Gillz: köszi a jókívánságot, majd igyekszem. jövő kedden lesz (meg sz-cs-p, de azok már nem olyan fontosak)
Eszembe jutott még két jó történet, ezekből is majd színdarabot írok egyszer:
- Aldarion és Erendis
- Tuor Gondolinba érkezése + Tuor és Idril + Gondolin bukása
Meg van egy jó vers is, amit majd fel lehetne használni a színdarabomhoz.
The Markirya Poem:
[size=9:2wzhky29]Man cenuva fánë cirya
métima hrestallo círa,
i fairi nécë
ringa súmaryassë
ve maiwi yaimië?
Man tiruva fána cirya,
wilwarin wilwa,
ëar-celumessen
rámainen elvië
ëar falastala,
winga hlápula
rámar sisílala,
cálë fifírula?
Man hlaruva rávëa súrë
ve tauri lillassië,
ninqui carcar yarra
isilmë ilcalassë,
isilmë pícalassë,
isilmë lantalassë
ve loicolícuma;
raumo nurrua,
undumë rúma?
Man cenuva lumbor ahosta
Menel acúna
ruxal' ambonnar,
ëar amortala,
undumë hácala,
enwina lúmë
elenillor pella
talta-taltala
atalantië mindonnar?
Man tiruva rácina cirya
ondolissë mornë
nu fanyarë rúcina,
anar púrëa tihta
axor ilcalannar
métim' auressë?
Man cenuva métim' andúnë?
----
Who shall see a white ship
leave the last shore,
the pale phantoms
in her cold bosom
like gulls wailing?
Who shall heed a white ship,
vague as a butterfly,
in the flowing sea
on wings like stars,
the sea surging,
the foam blowing,
the wings shining,
the light fading?
Who shall hear the wind roaring
like leaves of forests;
the white rocks snarling
in the moon gleaming,
in the moon waning,
in the moon falling
a corpse-candle;
the storm mumbling,
the abyss moving?
Who shall see the clouds gather,
the heavens bending
upon crumbling hills,
the sea heaving,
the abyss yawning,
the old darkness
beyond the stars
falling
upon fallen towers?
Who shall heed a broken ship
on the black rocks
under broken skies,
a bleared sun blinking
on bones gleaming
in the last morning?
Who shall see the last evening?
[/size]
Júl. 1-től valószínűleg kicsit ritkábban leszek, mert megszűnik a 150ft-os kedvezmény
Bocsi, hogy ilyen hosszú voltam
Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.
(Dylan Thomas)
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Léli
- Nem elérhető
Rayan: Olyan későn? Nem lehetne korábban? De egyébként megfelel. A legkésőbbi buszom hazafelé 23 órakor indul, úgyhogy lesz időnk, de felőlem lehetne korábban. De a talipont a nyugati az a szép nagy tábla (már megint)?
Hosszú és eredményes életet
Telcontar Léli
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Rayan
- Nem elérhető
Honlapod király
Laegolas-szal mi a helyzet, nem tudod?
Ja, és szeretném elolvasni a kósza-novellád!
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Dínchamion
- Nem elérhető
Túl lévén felvételin/éreccségin (ami még vissza van, az nem sok vizet zavar), most annyi időm van, mint a tenger! Ez ugyan nem jelenti azt, hogy többet fogok netre járni (majd ősztől, ha végre lesz pénzem otthoni internetre), de már sokkal több időm van szöszölni pl. a filmmel.
Amit kérdeznék: kellek én még? Már úgy értem, komolyan és nagyon aktívan... Mert úgy vettem észre, hogy semmit nem tudok a film dolgairól...
Az ötleteimre természetesen számíthattok.
Üdv:
Dínchamion
P.S.: OFF: Elkészült a honlapom! Nem tökéletes, de érdekes! A cím: www.nexus.hu/rdsithicus
Dín
- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?
- Fereste
- Nem elérhető
- Rayan
- Nem elérhető
Fer: Gyere!
Gillz: Jövő szerda megfelel (Bár szombaton is összeröffenhetnénk )
Úgy tudom, egyedül Léli nem pesti. Szerintem találkozzunk a Nyugatinál, mondjuk 4-5 óra körül. Vagy fél 5. Ott eldönthetjük, hogy hová menjünk. (A Jet már megszokott ilyen szempontból, vagy még jobb: 1 villamosmegállóra van a pu.-tól a Félix kávézó. Nagyon kis hangulatos hely. Jegeskávé/forró tea/kakaó minden van )
Léli, neked megfelel? Majd úgy csináljuk, hogy mindenkinek jó legyen Szorri
Jelezzetek vissza, lécci.
Gillz, ha bármi van, számom: 06-20-538-28-34
Telefonbetyárkodást kéretik mellőzni, mert visszabetyárkodok
Pussz,
Rayan
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- E. Eia Ayna
- Nem elérhető
Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.
- gillz
- Nem elérhető
Szerda jo lesz? Es hanytol legyen? Ki meddig maradhat, ja, nemtom ki honnan van. Legyen Budapesten? Ezen gondolkodjatok, es valaki tudna engem telefonon tajekoztatni, mert pentek reggel leszek utoljara. Annak elkuldenem a telefonszamomat
Eddigi jelkezok:
Rayan
Leli
Fereste
gillz
ez eddig 4. Ugye kihagytam valakit?
Akik nem ernek ra, azokra majd erost gondolunk...
Sok szerencset Cueddo!
- E. Eia Ayna
- Nem elérhető
Cue: A történetet Dín írta..
Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.
- Fereste
- Nem elérhető
- Cueddo
- Nem elérhető
Üdv mindenkinek!
Engem érdekelne a dolog, csak most mennek a felvételik ezerrel, utána meg osztálykirándulás, szal most eléggé be vagyok táblázva
Azért majd mesélje el valaki, miről volt szó...
A megvalósítással egyébként hogy haladtok?
Gillz: nemtom, te írtad-e az Entulesse-t, meg amit küldtél, de nagyon-nagyon tetszik!
Akinek küldtem, majd reagáljon a színdarabomra, legalább egy mondat erejéig, hogy tudjam, érdemes-e folytatni. Köszi
(Dylan Thomas)
- Léli
- Nem elérhető
Nekem a hétfő, a kedd és a szerda is megfelelő. Csak (mint már írtam) 5-10 ig táborban leszek. De, ha úgy jön össze, akkor csináljátok meg nélkülem.
Telcontar Léli
- gillz
- Nem elérhető
Ki az, aki eljönne a megbeszélésre, és mikor ér rá? Ajánlatom a köv.:
1/2/3 h/k/sz közül az egyik, vagy
6-a
légyszi jelezzetek! Nekem minden jó.
Gandalf: kedvem mindenhez van, de erőm meg tehetségem...
- Cueddo
- Nem elérhető
Gandalf: én már elkezdtem a Narn i Hin Húrinból
Be is dobtam már a közösbe.
Te mire gondoltál?
(Dylan Thomas)
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Brisa
- Nem elérhető
Rayan írta: Emberek! (tündék, hobbitok ecetera)
Amondó vagyok, hogy amíg két fő-fő illetékesünk (ideiglenesen) távol van (azt majd szólunk nekik időben ), csapjunk a lovak közibe!
Rayan, így kell ezt csinálni! A lelkesedésed majd (de már eddig is) magával ragadja a többieket.
Az időpont sajna nekem se jó, de én nem is vagyok annyira ízig-vérig "filmes", mint ti. (Rayan, az elismerésed jól esett. )
Az időpontok már csak ilyenek, sosem jók mindenkinek. Ha elfogadtok tőlem egy javaslatot: jú. 6-án (vagy máskor) összejöttök akkor is, ha csak 3-an vagy 4-en lesztek. Beszéljétek át a dolgokat, az eredményeket meg írjátok ide. Aztán jöhetnek a reakciók. Így szépen lassan megindul a szekér, és haladni fogtok. De ha semmi nem történik...
Brisa
- shaira
- Nem elérhető
- gillz
- Nem elérhető
Örömmel közlöm, mégis úgy néz ki, hogy ráérek, tehát akár rakhatjuk közelebbre is a találkozót. Nehogy már Léli kimaradjon!
Shaira, nem tudom az emiledet!
Gumipók: sajnos nem ismerema könyvet... de majd pótolom.
És Rayan: dejó, hogy végre valaki megszervez itt nekünk, teccik a lelkesedésed.
- shaira
- Nem elérhető
- Cueddo
- Nem elérhető
Sziasztok!
Valaki tudna nekem is küldeni vázlatot, bármit abból, amit eddig összehoztatok, hogy be tudjak kapcsolódni, és lássam, hol tartotok?
Köszönöm
(Dylan Thomas)
- Léli
- Nem elérhető
Köszi. El is pirultamRayan írta: [Léli: nagyon örülünk, ha vállalkozol írásra! Neked az ilyesmi +se kottyan.]
Én tuti, hogy nem tudok menni. Színjátszós táborban leszek júl. 5-10-ig... Viszont azon kívül bármikor ráérek (hétköznap is).Rayan írta: Ebből a pár ötletből össze kéne dobnunk valamit, mégpedig nem neten keresztül, hanem személyesen, és sürgősen.
Nem göndörfalazok, mert mindenkinek minden dolga van; mit szólnátok a jövő hét szombathoz? (Júl. 6.)
Telcontar Léli
- Rayan
- Nem elérhető
Amondó vagyok, hogy amíg két fő-fő illetékesünk (ideiglenesen) távol van (azt majd szólunk nekik időben ), csapjunk a lovak közibe!
Szerintem eddig Mírinek voltak bombajó ötletei, és nem rosszak Alyr elképzelései sem; meg persze ott van Dín alapötlete, minden forg.könyv ükatyja, és személy szerint iszonyat királynak találom Brisa elképzelését is. [Léli: nagyon örülünk, ha vállalkozol írásra! Neked az ilyesmi +se kottyan.]
Ebből a pár ötletből össze kéne dobnunk valamit, mégpedig nem neten keresztül, hanem személyesen, és sürgősen.
Nem göndörfalazok, mert mindenkinek minden dolga van; mit szólnátok a jövő hét szombathoz? (Júl. 6.)
(Csak azért, mert a 7vége már túl közeli; és nehogymá Gilly-t kihagyjuk, vagy egyáltalán: bárki mást. Mondjuk én köv. vasárnap már utazom, de nem számítok annyit ; csak szeretném előrébb vinni a szervezést, mert csak tökölünk, előre meg nem haladtunk )
Gondolkodjatok rajta, és ha nem jó az időpont, ajánljatok másikat.
Óh, és még valami. Alyr, Cueddo: ide a vázlattal meg a színdarabbal!!
'°° ]
Soxor pusz:
Rayan
Ui.: Laego, Dín, lesztek szívesek idetolni a tünde-hátsótokat! ^^)
Ui. 2.: Laego: milyen volt Tibet? Majd regéljél, légyszi!
Ui. 3.: Férfiak!!! Végre vannak férfiak! Érzékelitek, csajok? Az első és egyben egyetlen talin ott siránkoztunk az egy szem Dínchamion mellett, hogy hogy lesz nekünk filmünk pasi nélkül...Na tessék! Beindult az üzlet *nem félreérteni*
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Végre valaki, aki ismeri! Naon jó! Az volt az első fantasy könyvem! A kedvenc szereplőm - mily meglepő - Nuada. (És a főszereplőről írják is benne, hogy olvasta a Gy.U-t.)Gumipók írta: Egyik kedvenc regényemből annó elkezdtem forgatókönyvet írni...nemtudom ismeritek-e a Szelek Urának Végzetét Tom Deitz-től.
Nagyon aranyos történet és nagyon közel áll a Tolkieni szemlélethez.
A megfilmesítés sem lenne lehetetlen...tekintve, hogy a helyszinek reálisabbak az ilyen témájú regényekhez képest. (és csatajelenetek sincsenek benne, meg hegymagas trollok:::))
Persze ez az én régi filmálmom:::)))
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Gumipók
- Nem elérhető
Eddig valahogy elkerülte a figyelmemet ez a fórum, de mostantól érdeklődve fogom figyelemmelkísérni hátha a segítségetekre lehetek valamiben...
Én is sokat álmodoztam arról, hogy egyik-másik kedvencemet megfilmesítsem...gyenge próbálkozások akadtak...de komoly eredmény nélkül.
Ki tudja...hátha most részese lehetek valami szuperjó kezdeményezésnek....
Egyik kedvenc regényemből annó elkezdtem forgatókönyvet írni...nemtudom ismeritek-e a Szelek Urának Végzetét Tom Deitz-től.
Nagyon aranyos történet és nagyon közel áll a Tolkieni szemlélethez.
A megfilmesítés sem lenne lehetetlen...tekintve, hogy a helyszinek reálisabbak az ilyen témájú regényekhez képest. (és csatajelenetek sincsenek benne, meg hegymagas trollok:::))
Persze ez az én régi filmálmom:::)))
- Eglarcarien
- Nem elérhető
Your blood is not shared with your husband unless something goes wrong.
- gillz
- Nem elérhető
Azt hiszem, nem Tolkien történetei közül...
Kösz a darabot, már várom, hogy hazaérvén olvashassam
- Cueddo
- Nem elérhető
Mi lesz a film témája? Tolkien történetei közül vmi vagy inkább szerepjáték-típusú dolog?
(Dylan Thomas)
- Cueddo
- Nem elérhető
Sziasztok!
Még annyit a színdarabról, hogy szerintem az egyszerűség a legfontosabb benne, és mindent szimbolikus szinten kell szerintem felmutatni. A szövegbe néhol bele kellett írnom, itt-ott elég szerencsétlenül jött ki...
(Dylan Thomas)
- Léli
- Nem elérhető