Csináljunk filmet!

Több
22 éve 5 hónapja #63043 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Üdv mindenkinek!
A zöld kő egy varázskő amivel a tündéket lehet hívni. Hét volt belőle, de Morgoth szolgái hatot elpusztítottak, és azt hiszik, ezzel az eggyel már nem lehet hívni őket, de tévednek...
A kő amiről mintáztam a varázskövet az enyém, és tényleg a Duna-parton találtam, és a Beowulf-idézet is megvan.
És van egy kardom is (igaz, csak dísz, de ez nem látszik... :) )

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 5 hónapja #62644 Írta: E. Eia Ayna
E. Eia Ayna válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Gillz: *Eia jelentkezik, és ő is maradna a szerepjátékos variációnál*

Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 5 hónapja #62591 Írta: gillz
gillz válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Hajaj. Meg fogunk egyezni az MTT alapitásáig közös elméletben? Mert még nem nagyon vagyunk 1 hullámhosszon, de nekem be kéne számolnom szombaton 5 percben, hol tartunk. Ha sehit, elmondom eddigi meglátásaimat:
    még mindig a szerepjátékos változatra szavazok (érveim jó pár oldallal lejjebb :twisted: )
    jajj, nem tudom. télleg muszáj live konzultálni. Innen ki jön Szegedre?

need more brainz. yourz. now.

Több
22 éve 5 hónapja #61686 Írta: Esgal
Esgal válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Ihsahn:Ez egy olyan film lesz,amit mi,rajongók fogunk (pontosabban:szeretnénk)megcsinálni egy Tolkien-hangulatú történetből.Eddig kb.annyi a sztori,hogy egy társaság valahogy kapcsolatba kerül a régi időkkel(tündék vs. Morgoth szolgái,stb.),szal a XX. században játszódna,nem kosztümös,és nem is egy GYU koppintás.Ha na film bővebb történetére vagy kíváncsi,írj Alyrnak vagy nekem,és elküldjük.Ha a fent leírtak kicsit zavarosak neked,olvass vissza,én kb.így tudnám a legrövidebben összefoglalni.
Alyr:Kösz,hogy elküldted az anyagot,nagyon tetszik!

Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/

Több
22 éve 5 hónapja #60877 Írta: Ihsahn
Ihsahn válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Sziasztok! Milyen filmről van szó?

Ne itélj a kűlsőm alapján...az életben még szörnyűbb vagyok!

Több
22 éve 5 hónapja #60516 Írta: Míriel
Míriel válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Kedveseim!
Megkaptam Alyr Mesterem vázlatát. Eltekintve attól, hogy egy kicsit zavaros (még mindig nem tudom, mi az a zöld kő), és hogy a megbeszélt kalandozócsapatról szó sem esik, tök jó. Lehet, hogy némelyek sértőnek fognak találni egyes jeleneteket (inkvizítoros dolgok), de jó ötletek vannak benne, és a stílusa... :D Szóval nyami!
Ja, íme még egy vers, ami szintén énekelhető...

Weöres Sándor: Hajnalban indultunk...

Hajnalban indultunk, barátom meg én.
Egy holt vízhez értünk a Nap reggelén.
A partra ültem füstöt eregetni
és ő begázolt tavirózsát szedni.

Olyan tolkieni ezzel a "füstöt eregetni" dologgal, nem?
puszi: Míriel

Úgy érzem, tele van a szám földdel.

Több
22 éve 5 hónapja #60393 Írta: E. Eia Ayna
Kösz, Míriel, majd megkeresem..

hajdankorok embereit,
már mások látnak itt.

Több
22 éve 5 hónapja #60271 Írta: Míriel
Kedveseim!
Eiám: itt találhatod a verseket kottástul: Kőszeghy Péter - Szentmártoni Szabó Géza: Balassi Bálint Versei, Budapest, 1994.
Ha csak a versek kellenek, bármelyik Balassi-összesben megleled őket, ami minden könyvtárban bőven akad, nekem elhiheted.

Több
22 éve 5 hónapja - 22 éve 5 hónapja #60089 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!

Eia írta: Mírielem: És ezeket megtelálom valahol? Ill.. Hol találom meg?

Bocs, tárgytalan, félreértettem, hogy mit kérdeztél.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
22 éve 5 hónapja #60085 Írta: E. Eia Ayna
Mírielem: És ezeket megtelálom valahol? Ill.. Hol találom meg?

hajdankorok embereit,
már mások látnak itt.

Több
22 éve 5 hónapja #60043 Írta: Alyr Arkhon
Üdv!
Elkészült a filmnovellám, nagyrészt még vázlatos, de kész a történet fő menete, és már dolgozom a teljes változaton.
Akit érdekel, írjon privátot, vagy emailt, alküldöm emailben

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
22 éve 5 hónapja #59971 Írta: Míriel
Kedveseim!
Íme, a válogatott Balassi-versek címsora. Nem szúrom be az egészet, és van, amit bőven át kell alakítani, meg azt is meg kell nézni, hogy van-e kotta hozzá az új kiadásban, de aki ezt fogja énekelni, az választhasson már...
Én ezeket találom a legideálisabbnak:
1. Item inventio poetica: Az ő szerelmének örök és maradandó voltáról
2. Ejusdem generis
3. In laudem confiniorum: Egy katonaének
4. Amatorum carmen: De virgine margareta
5. Valedicit patriae, amicis iisque omnibus quae habuit carissima
6. Psal. 27. translatio ungarico carmine juxta buchanani paraphrasin (szerintem ez a legszebb)
7. Egy könyörgés. Uj
8. Könyörög Istennek, hogy bujdosásában viselle kegyelmesen gondját s terjessze is reá ujobb áldását.
hát ennyi.
pusszi: Míriel

Több
22 éve 6 hónapja #59114 Írta: gillz
Miriel! De reg olvastalak. Mesteredet pedig beszeld ra, h velunk is kozolje fejlemenyeit!

Több
22 éve 6 hónapja #59082 Írta: Míriel
Bocsi, hogy már megint belekotyogok, de nemrég megtudtam Alyr Mesteremről, hogy már régóta foglalkozik mindenféle fantasymű írogatásával. Hát... lehet, hogy lesz mégiscsak egy forgatókönyvvariáns?

Több
22 éve 6 hónapja #58923 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Juhé! Ha tényleg bevállalod, hálás leszek. A talin mindent részletesen megbeszélünk, jó? (Ha túl szenilis lennék, akkor emlékeztess! Tudod, a kor... :roll: )

Brisa

Több
22 éve 6 hónapja #58919 Írta: gillz
Háát... megyek, beszélek, csak hogy mit? :cry: Valószinüleg Kószás találkozón kéne beszélni azzal a ki jön... :!:

Több
22 éve 6 hónapja #58591 Írta: Brisa
Emberek, kérlek szépen mozgósítsátok magatokat! Nagyon szeretném, ha ti is ott lennétek a kerekasztalnál. Számítunk rátok.
Ha minden kötél szakad, akkor csak azt mondjátok el, hol tartotok most és mi a kiinduló ötlet.

Gillz: Jössz Szegedre? Elvállalod az 5-7 perces bemutató-előadás megtartását?

Brisa

Több
22 éve 6 hónapja #58099 Írta: gillz
mmmmmm, szval sztem nem lesz meg a sztori az alakulógyűlésig, ha addig nem találkozunk live.(pláne forgatókönyvrészlet!
De gondolkodom erőst.

Több
22 éve 6 hónapja #57986 Írta: Brisa
Figyelem!

"Szóval az előadás ajánlatom (ez csak ajánlat!):

- Mivel elnyertük a 'kreatív szekció' megtisztelő címét, igazságtalannak tartom, hogy ez alá csak mi tartozzunk, amikor annyi más topikban is folyik kreatív tevékenység. Ezért arra gondoltam, hogy őket is be kellene vonni. Konkrétan: a Humorra, a Versekre, a filmesekre és a Szinkronra gondoltam (remélem nem hagytam ki semelyiket ). Ezeken kívül javasolnék még egy kézműves 'részleget' is, ahol rajzok, festmények, szobrok és egyéb más alkotások születhetnének. Viszont előfordulhat, hogy a fent említett topikok látógatói nem lesznek hajlandóak a Kószák Szövetsége alá besoroltatni magukat (lévén, hogy ők nem kószák), két járható utat is ajálhatok:
1) megváltoztatjuk a KSz nevét egy általánosabb névre (Kreatív Szekció vagy bármi másra), vagy
2) az általánosabb név alá besoroljuk az egyes 'részlegeket' és így megmaradhatna a KSz név (mondjuk ezesetben jobb lenne, ha többi topik is kitalálna egy fantáziadúsabb nevet magának).
Mit szóltok ehhez?

- Ha mi, mint egy ilyen összetételű társulat lépnénk fel, akkor az előadás lényege az egyes részlegek tevékenységének és céljainak bemutatása lenne.

- pl. a Versek: "Tolkien világa sokakat megihletett, és kedvet kaptak arra, hogy verseket írjanak. Célunk, hogy csokorba gyűjtsük ezeket." (Természetesen egy picit bővebben kellene.) És én itt javasolnék felolvasásra egy verset.
A Humorban és a Szinkronban ugyanígy. Egy-egy remekművet itt is megismertetni a hallgatósággal (viszont az obcén szavakat ez esetben igencsak mellőzni kellene...)
A filmesek céljait is lehet ecsetelni, és a történet lényegének elmesélését is javaslnám.
A Kézművesek célja szintén a kreativitás kibontakoztatása lenne. Esetleg kiállítások szervezése (ez persze függ az MTT kereteitől). És néhány Tolkien által megihletett művet is be lehetne mutatni. (Olyan jó lenne, ha a tehetségesek alkotnának néhány dolgot a témában...)
És végül, de nem utolsó sorban mi, a kószák: velünk kapcsolatosan lehetne szó a Kószák Könyvéről, a kószálós kirándulások (esetleg táborok - bár ez függ az MTT kereteitől is) szervezéséről, a természetvédelemről (fák ültetése, esetleg a szemét összegyűjtése egy-egy kiránduló vagy más 'természetes' területen /na meg a Kósza Zoo-ról is /). És a végére természetesen ide is jöhet egy kósza-sztori." (az idézet a Kószák Szöv-éből származik.)

Ha tehát ti is szeretnétek az MTT tagjai között tevékenykedni, akkor
- kellene készülni egy rövid előadással a tevékenységetekről és a céljaitokról
- a történetet ki kellen dolgozni, hogy el lehessen mesélni (de jó az is, ha egy forgatókönyv-részletet olvastok fel)
- azt is ki kellene találni, hogy milyen nevet fogtok viselni a Kreatív Szekción belül
- és végül, akit megihletett Tolkien 'kézműves értelemben' és alkotott is, az szóljon nekem legyen szíves.

Brisa

Több
22 éve 6 hónapja #56755 Írta: Míriel
Százezer üdvözlet!
Gillz: főleg, ha esetleg kinyírják egymást (persze nem csak úgy hobbiból), mert nem tudják, ki kit akart és fog elárulni, és akkor mindenki belezavarodik a végén...
Ez nagyon tuti lenne, a megnemtörténtség kérdése pedig maradjon függőben - megtörtént-e?
na, mára ennyi belőlem: puszi mindenkinek

Több
22 éve 6 hónapja #56591 Írta: gillz
Aiya!

Míriel: ez jó! Megnemtörténtség, ha csak az egyik szereplő gondolja így, az is elég. Mondjuk egyáltalán nem érinti meg semmi, ami nem az általa ismert valóság része, ő tényleg csak játszik. Azt viszont láthatja, hogy milyen hatással van az egész a többiekre, őt ez motiválja. A végén pedig egy igazán kínzó érzéssel távozik, hogy lehet, hogy vmi mégsem az volt, aminek gondolta...

Több
22 éve 6 hónapja #56585 Írta: Rogue
Rogue válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Sziasztok!

Lécci egy kicsit avassatok be...Csak az első oldalt olvastam el. Egyébként ez az Emberek Alkonya NAGYON (hátborzongatóan) találó!!

Több
22 éve 6 hónapja #56217 Írta: Míriel
Kedveseim!

Gillz: hát, a Mágia szövete a valós világ, amit az abban nem jártasak nem látnak, csak a látszatot érzékelik. Olyan, mint amikor Tier Nan Gorduin kinyitja a Harmadik szemét.
De a lehetséges variációk nagyon jók, csak a szereplők szemszögéből lehet mást-mást állítani, vmi olyasmire gondolok, hogy más hangsúllyal mondanak el dolgokat v. más szavakkal, és máris kész az a sok variáció, amiket elénk tárhatnak.
A meg nem történtettséggel csak annyi bajom van, hogy ha játék az egész, akkor miért vennék véresen komolyan? Akkor nincs elég motiváció rá.
Keresem továbbra is az ideális verset Bárdunk számára, nemsoká megtalálom.

Több
22 éve 6 hónapja #56110 Írta: gillz
Üdv

Míriel: nem egészen értem a kérdésedet. :oops: Vagy lehet, hogy mégis? mh. Mágia szövete. Tetszik, csak momentán nem tudom mit jelent. Talán vmi ilyesmi, bár én arra gondoltam, hogy nem magyarázzuk a történteket, hogy is esett meg ténylegesen, hanem kitalálunk 3-4 változatot, ami lehetséges. Így lehet, hogy semmi sem történt, csak képzelődtek, hallucináltak, de az is lehet, hogy kapcsolatba léptek azzal a másik világgal, ami lehet, hogy ugyanaz, de lehet létezően különböző stb..., a legfontosabb, hogy nem döntjük el. Úgy kell formálni a filmet, hogy bármelyik igaz lehessen -némi képzelőerővel persze.
Tetszik az ómagyarosítás, de hogyis? Szval ugye nem végig így beszélnének, hanem csak a másik síkon (ha jól értelmeztem)

Twitch: :wink: Legyél magabiztos, nem tűntél nagyon tájékozatlannak. Megvan az első anyag?(forgatókönyv, sztorivázlat) az alapján indultunk el valaha. Szerintem csak az lehet információhiányod oka.

ágyő

Több
22 éve 6 hónapja #55919 Írta: Twich
Twich válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Aiya!
Lehet, hogy nem tudok sokat segíteni, mégis legyetek szívesek értesíteni a fejleményekről, ha nem nagy fáradtság! Egyenlőre még halvány körvonalaim sincsenek a történetről, ezért nem tudok hozzászólni a dologhoz.
Köszike!

Twich

Több
22 éve 6 hónapja #55826 Írta: Míriel
Kedveseim!
Végre itt!
Az újabb hírek: Alyr Mester hozzáfogott a forgatókönyv felskicceléséhez, amit majd meglátunk, hogy sikerül.
Találtam a Vértesben egy egész jó helyszínt, májusban nagyon szép, de ezt majd később.
Dory: megtennéd, hogy szerelmi csatározásaid nem itt éled ki? Már bocsi, de Telcontar Leli nagyon aranyosan ajánlotta be magát, talán Neked is ezt kék tenned, nem pedig őt pocskondiáznod.
Gillz: egyetértek Veled, csak hogy gondolod: a Régmúltban szerepjátékozzák magukat? V. úgy gondolod, hogy a mágia szövetébe érkeznek a szerepjátékkal? És ezt hogy érzékeltessük?
Különben még tartom az ajánlatot a régi MAGYAR szöveg összeírására, kis segítséggel menne is. Régiesen azért jobb, mert akkor nehezebb érteni viszont stílusa van, jó híd lenne a két sík között. Az óangol szöveget akkor stílszerűen régiesre kéne átfordítani, nem?
Mert nagyon eredeti lenne. De ez mindegy.
puszil Benneteket nekromantatanítványotok: Míriel

Több
22 éve 6 hónapja #55106 Írta: Minerva
Minerva válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Estel, drága Estel!
Hálám sírig üldöz!
Csak utol ne érjen... :) :) Köszííííí! (csók)
Min

"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"

Több
22 éve 6 hónapja #54964 Írta: Léli
Léli válaszolt a következő témában: Csináljunk filmet!
Ai na vennui!

Gillz: Holnap én megyek a szigetre. Ott esetleg megbeszélhetnénk 1-2 dolgot, és, ha lehetne, akkor majd foglald össze nekem, hogy eddig mit találtatok ki. Egyébként, ha lesz időm (nem tudom, mikor akarjátok forgatni) segítséggel (vagy segítségként) akár a rendezésbe is beszállhatnék. De mondom, ez attól függ, hogy mikor lesz a forgatás. Tudom, először a forgatókönyv, de hát akkor meg azt is kéne csinálni...

"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."

Több
22 éve 6 hónapja #54859 Írta: gillz
Uhh, régen kószáltam erre.
Mostmár tényleg összesíteni kéne az ötleteket, jelentkezéseket, de nekem nincs rá elég időm gép előtt. Amit még a találkozón összeírtam, az, khm, nem igazán informatív, főleg, mert a lényeges nevek nem hangoztak el-gondolok itt a rendezőre, operatőrre... De akit érdekel, annak akár el is küldhetem.

Hogy gondoljátok ezt a reinkarnációt?

Míriel ötlete tetszik, de a "keretet" nem értem. Mennyire akarjuk a valóságba átvinni a történetet? Úgy értem, a képre vitt események egyértelműen "igazak" a film szempontjából? Mert az első változatban nem az elfogadott valóság síkján indultak kalandozni, hanem csak áttételesen, szerepjáték útján. Nekem az jobban tetszik, mert nem lehetünk benne biztosak, mi is történt valójában.
Ha azt látjuk a filmen, hogy a filmbéli valóság különbözik az általunk ismerttől, akkor azt könnyen elutasíthatjuk. De ha csak áttűnés van a két világ között, a film valósága egyeztethető a mienkkel, akkor képesek vagyunk befogadni az üzenetet.

Még: kéne találkozni! Jön vki holnap Kószálni?

Több
22 éve 6 hónapja #54737 Írta: Alyr Arkhon
Üdv mindenkinek!
Látom nélkülem sem állt le az élet, de azért én is írnék 1-2 ötletet.
A szöveg, amennyiben tartjuk magunkat a tolkieni sémához, lehetne a Beowulf, vagy ehhez hasonló... nekem megvan a Beowulf egy részlete korhű előadásban természetesen óangolul, ill. az egész szöveg magyarul, modern- és óangolul. Ezenkívül majd' az összes középkori világi dal, amit manapság előadnak. (bár ez a tündékhez mérten igen késő)
De a történet így is kezdődhetne (kiindulásképpen: Vácot és Esztergomot már a kelták lakták)
Ránéztem a sziklára. Mohával volt borítva, és egy régi várrom darabjára emlékeztetett. Mik lehetnek ezek a pálcikák? Rovásírás? Hmmm...
...
Megmutattam neikk... nem látják! Miért? Bolondnak néznek... De hát ott az írás, és az a régi-régi dal a fejemben
...
persze ez még csak vázlat...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.658 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére