- Köszönetek: 0
Novellák
- Drizzt
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Dodie...hol a rákban van a 3. téma ?
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Cicaful
- Nem elérhető
Ilmarë írta: csak az a helyzet, hogy így teljesen kizárja minden lehetőségből azokat, akik nem vennének részt a klubban...
Ez nem teljesen igaz, mert ha jól tudom, akkor ezekbe a csoportokba olyanok is részt vehetnek, akik nem-MTT tagok. Vagyis részedről semmi nem változna, csupán az, hogy nem 8 ember novelláját kéne kritizálnod, hanem csak 2-3-at. Könnyebbség nem?
"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Csavargó
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Az íróköröket én személy szerint tartom feleslegesnek, de ez nem azt jelenti, hogy meg kell szünniük. Aki akarja természetesen működhet tovább az is, de elég nagy probléma volt, hogy nincs idejük az embereknek az írókörre. DE: ha megmarad mind a kettő, azt elvárom, hogy aki mindkét helyen tag, annál az első helyen a hivatalos csoport álljon.
Felőlem lehetnek hármas-négyes párok is, csak az a lényeg, hogy egy körben legyen min 12 aktív ember.
Nem voltam táborban, szóval milyen foglalkozások?
Brisa: okosodni szakértőktől? mire gondolsz? természetesen vállaljuk a nyilvánosságot.
Üdv: Csavargó
Van ,mi arany, bár nem fénylik,
van, ki vándor, s hazaér.
- Ilmarë
- Nem elérhető
Az első írókörbe javasolhatnék egy témát? Mondjuk mivel volt általános bemutatkozó novi, vita és párbeszéd rész, legyen most megint egy viszonylag szabadon választot téma, azzal a megkötéssel, hogy egy karaktert kell kidolgozni, amihez megadjátok az alapokat. Innentől mindenki szabadon gondolkodhat.
Jó szívvel menjetek!A csillagok fénye ragyogja be arcotokat!
- Cicaful
- Nem elérhető
A koncepció meg tetszik
Dodie: el tudod mondani milyenek voltak azok a foglalkozások?
"A kihívás:
- Dodiee
- Nem elérhető
- We're under the same sky
- Köszönetek: 7
De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
- Brisa
- Nem elérhető
A Kószák Könyvét én amúgy csak úgy képzeltem, hogy egyszer lehetne ez a téma, valamint belemélyednénk a megszületett novellák csiszolgatásába (tehát nemcsak írunk egy kritikát róluk, hanem ki is javítjuk a hibákat), és összeállítanánk egy könyvet belőle.
És a gyakorlati megvalósításhoz van egy ötletem:
a kész novellákat a TolkienHU-ra töltsük fel: Fan Fiction Novellák Középföldéről, ill. Középföldén túlról.
Fogunk kapni egy saját topikot, amely - márha vállaljuk a nyilvánosságot - lehet a kritikák tárhelye.
Csavargó, nem értem, hogy miért kellene nekünk bármilyen szerepet is vállalnunk a rendezvényeken?
(Egy hirtelen ötlet: egy-egy jól sikerült novellát dramatizálhatnánk is. Sokféle módszer van erre: pl. pantomim, szinkron, "normál" stb. Jó játék és össze is hozza a csapatot.)
Brisa
- Csavargó
- Nem elérhető
Összegondolkodtam valamiféle működési elképzelést! Íme:
A csoport optimális befogadóképessége kb 30 fő (ez persze nem azt jelenti, hogy utánna senki sehova sehogyan). javasolnám a már előbb felvázolt páros fordulókat: a csoport tagjai párokat alkotnak (a párok fordulónként változnak) majd mindketten novellát írnak, és a párjukéról egy kritikát. (szvsz ez nem állít senki elé lehetetlen követelményt). A témát közösen választanánk, a határidő egy két hónap lenne. Személyes találkozókat is tartanánk minden forduló végén, ám itt nem olvesnánk fel novikat meg hasonlókat, hanem megbeszélnénk a következő témát, valamint igyekeznénk minnél jobban megismerni egymást (szvsz a lghelytálóbb kritikák csak így születhetnek) egyszóval az érdemi munkák csak a neten zajlana. (talán emiatt lenne jó a kéthónapos határidő). Így véleményem szerint feleslegessé válnának az írókörök, de persze meg ios tarthatjuk őket.
Mivel a csoport az MTT-n szerveződik, természetesen Tolkienhez is kötődnünk kell, egyszóval gyakrabban kell Középföldés témát írni (ehhez van egy-két formabontó ötletem de ezeket majd később).
Aztán: nem kell mindenkinek állandóan aktív tagnak lennie, elég egy fodulóban 6-8 pár.
Kemény dió a Kószák Könyve. Egyelőre talán csak a terjesztésben kellene közreműködnünk. (az az igazság, hogy sok mindenről nem vagyok képben, de majd kialakul)
Hát nagyjából erre gondoltam. Persze még tisztázni kell, hogy egyes nagy rendezvényeken (pl LEP) milyen szerepet tudunk vállalni (a széktologatáson kívül).
Nah ennyi. Várom az észrevételekt, valamint kellene még egy vállalkozókedvű egyén a szervezésekhez!
- Arlith
- Nem elérhető
El tudnád nekem küldeni a képeket nem a primen keresztül?
"God's away, God's away
God's away on business, business"
- Liana'Ann
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Jégkék szemeit az égre emelte. Figyelte a felhők úszását az égi kupola magaslatán. Érezte, hogy más út vár rá.
- Eneira
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
arlith:nem kaptam meg a levelet...
hogy lehet blogot gyártani??? az megoldás lenne, nem? valaki, help me, plíííííííz!
Boldogok azok, kik nem láttak, mégis hisznek.
- Riliel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Cicaful írta:
Riliel írta: Akkor azt hiszem, megszabadultam a havi plussz lelkiismeter-furdalástól.
Sorry, lehet, hogy kicsit durva lesz...
De akkor mért akartál jelentkezni, ha ez csak nyűg lenne Neked???
Tudod, ez olyan "megpróbálnám, de félek, hogy túl nagy falat lenne ez nekem" dolog. Nem lenne nyűg, csak enyhén szólva kevés az önbizalmam.
"Ha hallod a Hívást, menned kell."
- Arlith
- Nem elérhető
Másrészt elgondolkoztam a létszámunkon, mondjuk így, aktív létszámunkon és ez nem túl sok. És legyen valami téma is már!
Na legyetek jók! Arlith
"God's away, God's away
God's away on business, business"
- Drizzt
- Nem elérhető
- Ilmarë
- Nem elérhető
Drizzt írta: Aki úgy érzi, hogy tagja akar maradni az első körnek (írókörök), az írjon nekem privit, és én megírom neki milyen freemail fiókot csináltam neki és hogy tud bejelentkezni a livejournalra, csakhogy haladjunk valamennyit. Gillz, Dodie ti lécci találjatok ki valami témát, jó ?
Csavargó, ha tényleg tudod csinálni (esetleg keress egy helyettest is), akkor én szívesen részt veszek a dologban. De azt pontosan meg kell majd fogalmazni miről szól az egész...és tényleg kellenek a személyes talik is...néha...egyszer-egyszer
Ha megtettem ezt, esélyem van arra, hogy maradok? Mert szeretnék maradni...
Jó szívvel menjetek!A csillagok fénye ragyogja be arcotokat!
- Dínchamion
- Nem elérhető
Dín
- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?
- Cicaful
- Nem elérhető
Riliel írta: Akkor azt hiszem, megszabadultam a havi plussz lelkiismeter-furdalástól.
Sorry, lehet, hogy kicsit durva lesz...
De akkor mért akartál jelentkezni, ha ez csak nyűg lenne Neked???
"A kihívás:
- Riliel
- Nem elérhető
Dodiee írta:
Drizzt írta:
az első már zárt, én úgy tudom, de majd Dodie kijavít, ha rosszul emlékszem.Riliel írta: Azt hiszem, idén én is megpróbálnám az írókört... De sokat ne várjatok tőlem.
Ha minden igaz van téma...na Dodie...írd be
Drizzt: Jól emlékszel. És tudod hogy jól emlékszel:P
Riliel: Az első kör egyrészt azért zárt, mert annyian vagyunk ahány embert még kezelni lehet(nagyjából, persze mindig vannak ilyen rebellis egyedek mint ez a Drizzt is.. ), másrészt hamarosan a harmadik feladatunkhoz érünk, így már bajosan lehetne becsatlakozni.
Újfent Drizzt, és az írókörösök: A témát majd e-mailben, elvben gillz. Ne offoljuk szét a topicot.
Akkor azt hiszem, megszabadultam a havi plussz lelkiismeter-furdalástól.
"Ha hallod a Hívást, menned kell."
- Dodiee
- Nem elérhető
Drizzt írta:
az első már zárt, én úgy tudom, de majd Dodie kijavít, ha rosszul emlékszem.Riliel írta: Azt hiszem, idén én is megpróbálnám az írókört... De sokat ne várjatok tőlem.
Drizzt: Jól emlékszel. És tudod hogy jól emlékszel:P
Riliel: Az első kör egyrészt azért zárt, mert annyian vagyunk ahány embert még kezelni lehet(nagyjából, persze mindig vannak ilyen rebellis egyedek mint ez a Drizzt is.. ), másrészt hamarosan a harmadik feladatunkhoz érünk, így már bajosan lehetne becsatlakozni.
Újfent Drizzt, és az írókörösök: A témát majd e-mailben, elvben gillz. Ne offoljuk szét a topicot.
- Brisa
- Nem elérhető
Csavargó írta: Igen, igen tudom. Gondolom nem lenne olyan frenetikus mennyiségű ember, hogy ne lenne elég egy aztalfoglalás vhol. (remélem nem kell bálterem után nézni.) Tolkienhez meg csak kötjük magunkat valahogy (elvileg ezért gyűltümk itt össze mert mindannyian nyagyon szeretjük)
Én nekem vannak ötleteim, hogy hogy működhetne a dolog. Szvsz elég jó ötlet, a párosával való munka, a talikon, meg nem a kritikákat meg a novellákat kéne felolvasgatni, hanem személyes élményeket megbeszélni, meg új téma kerítése..stb. Egyszóval maga az érdemi munka a neten zajlana. Ez egy elképzelés. Gondolom nem most rögtön alakulana meg a csoport hanem elég sok egyeztetés előzné meg.
Várom az ötleteket, és azokat is akik szívesen csinálnák velem együtt a szervezési teendőket is.
Jók ezek az ötletek, csak részletesebben ki kellene dolgozni őket. Csavargó, tedd meg lécci, hogy kidolgozol egy részletesebb koncepciót, amit aztán beraksz ide. Így legalább lesz egy konkrét dolog, amit meg tudunk beszélni, amit csiszolgatni lehet.
Amúgy kerülendő a hosszú előkészületi szakasz. Nem kellene elhúzni. Jöjjön létre mielőbb a csoport, kezdjünk el dolgozni. Menet közben fog úgyis kiderülni, hogy mi működik és mi nem.
Ja, és ott van a Kószák Könyve is. Örülnék, ha ide be tudnánk ezt olvasztani. (De ha nem, akkor sincs gond.)
Brisa
- Drizzt
- Nem elérhető
Riliel írta: Azt hiszem, idén én is megpróbálnám az írókört... De sokat ne várjatok tőlem.
Szerintem előbb próbáld meg ezt a novellás csoportot...bár a második írókört még megkérdezheted, hogy van-e hely...az első már zárt, én úgy tudom, de majd Dodie kijavít, ha rosszul emlékszem. Ja, és első kör...aki nem írta meg valamelyik novelláját, az léccilécci...addig ne kezdjen neki a 3.nak szerintem...persze ez magánvélemény...továbbra is...mint mindíg .
- Csavargó
- Nem elérhető
Brisa írta: Engem érdekelne a dolog, ha a kritika írás kezelhetőbb mennyiség lenne...
Csavargó, ugye tudod, hogy személyes talikat kell szervezned (a hely kerítése is a te gondod lenne), Tolkien-hoz kötődni kell stb.?
Emberek, mást nem is érdekel a csoport???
Igen, igen tudom. Gondolom nem lenne olyan frenetikus mennyiségű ember, hogy ne lenne elég egy aztalfoglalás vhol. (remélem nem kell bálterem után nézni.) Tolkienhez meg csak kötjük magunkat valahogy (elvileg ezért gyűltümk itt össze mert mindannyian nyagyon szeretjük)
Én nekem vannak ötleteim, hogy hogy működhetne a dolog. Szvsz elég jó ötlet, a párosával való munka, a talikon, meg nem a kritikákat meg a novellákat kéne felolvasgatni, hanem személyes élményeket megbeszélni, meg új téma kerítése..stb. Egyszóval maga az érdemi munka a neten zajlana. Ez egy elképzelés. Gondolom nem most rögtön alakulana meg a csoport hanem elég sok egyeztetés előzné meg.
Várom az ötleteket, és azokat is akik szívesen csinálnák velem együtt a szervezési teendőket is.
Üdv: CSavargó
- Riliel
- Nem elérhető
- Drizzt
- Nem elérhető
Csavargó, ha tényleg tudod csinálni (esetleg keress egy helyettest is), akkor én szívesen részt veszek a dologban. De azt pontosan meg kell majd fogalmazni miről szól az egész...és tényleg kellenek a személyes talik is...néha...egyszer-egyszer
- Brisa
- Nem elérhető
- Csavargó
- Nem elérhető
- Dodiee
- Nem elérhető
Köszönöm Brisának a kiigazítást: az Írókörök (legalábbis az első biztosan, de sztem a második is) továbbra is változatlan formában, vagyis a topictól és a csoporttól függetlenül fognak működni, hacsak Eleira másként nem dönt a második csoporttal kapcsolatban.
- Csavargó
- Nem elérhető
időről meg annyit, hogy én se otthon lakok (vagyis egyetemre járok és kollégista vagyok) ergo és sem duskálok az net lehetőségek között, sőt néha két hétig nem látom még az emiljeimet se, de tudok gépelni, így az a három oldal igazán nem idő, és egy floppyra feldobni azokat a dolgokat amik érdekelnek, (mert én is így szoktam, oldalanként 10 ft a nyomtatás, 10-15 oldal pedig bőven elég egy hétre) Egyik elvem az, hogy az embernek arra van ideje, amire csinál magának. Ebbe pedig bőven belefér az olyan hülyeség mint a tanulás, takarítás, írás egyaránt.
- Eneira
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- Rabyn
- Nem elérhető