Filmzene

Több
21 éve 4 hete #145507 Írta: Obi-Wan Kenobi1
Obi-Wan Kenobi1 válaszolt a következő témában: Filmzene
"Bár az a bevicsorgás Morgothnál szerintem már sok... "

Igen, az már sztem is túl sok volt. :?
Vlhogy elrontja a zene hangulatát.

"Az Első Király emlékében él még Szauron, a végső végzetes veszély..."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 1 hónapja #145382 Írta: Eleniel (csillaglany)
Eleniel (csillaglany) válaszolt a következő témában: Filmzene
Húú...
Hirgon oldalát még én sem láttam, tök jó, hogy belinkelted, Sil! :hello:
És tényleg annak a változata megy a trailer alatt!! Nem olyan szomorú és baljós, mint Boromir beszéde alatt, inkább lelkesítő, monumentálisabb!! Király! :lol:
A "sötét oldal" pedig tényleg hátborzongató, Obi-Wan... :wink:
Bár az a bevicsorgás Morgothnál szerintem már sok... :roll:

Sail away, sweet sister
(Brian May - Queen) :(

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 1 hónapja #145248 Írta: Obi-Wan Kenobi1
Obi-Wan Kenobi1 válaszolt a következő témában: Filmzene
"(Ugye ismered Hirgon oldalát, ahonnan le lehet tölteni ezt a részletet is?)"

Hú tök jó ez az oldal! 8)

Szerintem az LOTR egész zenéje baromi jó!
A kedvenceim:

-Concerning Hobbits (FotR)

-Boromir at Council of Elrond (FotR)

-Foundations of Stone (TTT)

-Hornburg (TTT)

(Van még 1-2, csak nemtom mind1iknek a nevét. :( )
Apropó, itt egy flash, ami alatt a Hornburg megy.
Baromi jó. :D

www.thelandofshadow.com/mordorgate/serva...morgoth/morgoth1.htm

Érdemes megnézni a többi flasht is, van még egy-két jó köztük. :)

"Az Első Király emlékében él még Szauron, a végső végzetes veszély..."

Több
21 éve 1 hónapja #145203 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Filmzene

Alyr Arkhon írta: A csatáknál a Gondor variáció megy? Ejha... ezt nem ismertem fel...

Mert a Gondor téma eddig nem igazán kapott túl nagy szerepet. A legerősebb pl. akkor, amikor Boromir beszél a Tanácsban.
[size=9:3d1fgnbk](Ugye ismered Hirgon oldalát, ahonnan le lehet tölteni ezt a részletet is?)[/size]

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
21 éve 1 hónapja #145197 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Filmzene

Alyr Arkhon írta:
(mért nincs olyan emotikon ami felhúzza az orrát? pont egy ilyen kéne nekem most ide... :D )

:mrgreen:

Alyr Arkhon írta: Akkor se biztos hogy ezek a zenék így benne lesznek... :D
(kötöm a wargot a karóhoz)

Ezt én nem is állítottam ;)

Our knees do not bend easily

Több
21 éve 1 hónapja #145195 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Filmzene

Felagund írta:

Alyr Arkhon írta: Azért csak vigyázzatok: az előzetesek zenéje nem a film zenéje, sőt!
Szvsz lehet hogy a végén lévő motívumokat nem Shore írta, csak alákeverték, elvégre Sil most írta hogy a 3. rész zenéjét csak mostanra vették fel.
Aragorn alatt nem 100%ig az ent téma megy, máshogy folytatódik.

Alyr: van egy TÉMA, a témának vannak VÁLTOZATAI ;)

(mért nincs olyan emotikon ami felhúzza az orrát? pont egy ilyen kéne nekem most ide... :D )

Akkor se tisztán az ent téma megy...

A csatáknál a Gondor variáció megy? Ejha... ezt nem ismertem fel...

Akkor se biztos hogy ezek a zenék így benne lesznek... :D
(kötöm a wargot a karóhoz)

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 1 hónapja #145191 Írta: Felagund

Alyr Arkhon írta: Azért csak vigyázzatok: az előzetesek zenéje nem a film zenéje, sőt!
Szvsz lehet hogy a végén lévő motívumokat nem Shore írta, csak alákeverték, elvégre Sil most írta hogy a 3. rész zenéjét csak mostanra vették fel.

Alyr: van egy TÉMA, a témának vannak VÁLTOZATAI ;)

Több
21 éve 1 hónapja #145170 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: Filmzene
Tök jó!

Most már csak az a bajom Lee-vel, hogy vimpár, akarom mondani Drakula.

Kārātārānen a áirâë...

Több
21 éve 1 hónapja #145167 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Filmzene
Hát énekelni még nem hallottam Christopher Leet, de a szöveg szerint narrátor is lesz. Abban pedig nagyon jó! A Tolkien Ensemble albumán is fantasztikusan szavalta pl a Gyűrűverset :itscool:

Több
21 éve 1 hónapja #145147 Írta: Sil
Ezt figyeljétek, Christopher Lee szerepelni fog a Rhapsody következő lemezén 8O (méghozzá énekelni is fog, mert állítólag képzett operaénekes is... 8O ):
www.christopherleeweb.com
www.mightyrhapsody.com/index2.htm
[size=9:fzst0brt]Nem egészen tudom, sírjak-e vagy nevessek... :roll: Hogy szerepel a Mighty Rhapsody Powerful és bizonyára Epic új lemezén... És mindenféle Brave Warrior-okról meg Mighty Dragon-okról énekelhet majd... :lol: [/size]

Tears unnumbered

Több
21 éve 1 hónapja #145109 Írta: Sil
Alyr: De kicsit régebben azt is írtam, hogy ezúttal nem idegen zenét kevertek az előzetes alá, mert a végén (Aragorn beszédétől) a Gondor téma egy variációja szól. :wink: (Az entes rész korábban, a kardátadásnál van.) És attól, hogy most fejezték be a filmzene felvételét, szeptemberben már simán kész lehetett belőle ennyi... :roll:

Tears unnumbered

Több
21 éve 1 hónapja #145104 Írta: Alyr Arkhon
Azért csak vigyázzatok: az előzetesek zenéje nem a film zenéje, sőt!

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 1 hónapja #145103 Írta: Arden Borough
Arden Borough válaszolt a következő témában: Filmzene

Felagund írta:

csillaglany írta: Ma is azzal indítottam, hogy rávetődtem a trailerre...
Döbbenet jó az aláfestő zene!! 8O Belőlem legalábbis érzések kavalkádját váltja ki. Hol belesajdul a szívem, hol szárnyal, hol lelkesít, hol megrémít.

Szóval nemcsak a film, meg Aragorn lesz király, de a zene is... :D

Tényleg nagyon jó!!!
(Bár nekem kicsit furcsa volt az ent-téma Aragorn alá, de el kell ismerni, hogy az az egyik legjobb dallam az egészben)

[size=9:2iq9vwiw]leglább is szerintem...[/size]

egyetértek veled! :D
bár nekem még nagyon tetszik a Rohani motívum is meg a Khazad-dum hídja rész is...

Örökké nem eshet...

Több
21 éve 1 hónapja #145067 Írta: Aeglos
Aeglos válaszolt a következő témában: Filmzene
Howard Shore valami teljesen újat hozott (a jelek szerint :wink: )
Maga a zene szerintem nagyon fennséges lett... :mrgreen:

And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.

Több
21 éve 1 hónapja #144988 Írta: Felagund

csillaglany írta: Ma is azzal indítottam, hogy rávetődtem a trailerre...
Döbbenet jó az aláfestő zene!! 8O Belőlem legalábbis érzések kavalkádját váltja ki. Hol belesajdul a szívem, hol szárnyal, hol lelkesít, hol megrémít.

Tényleg nagyon jó!!!
(Bár nekem kicsit furcsa volt az ent-téma Aragorn alá, de el kell ismerni, hogy az az egyik legjobb dallam az egészben)

[size=9:2djor5ju]leglább is szerintem...[/size]

Több
21 éve 1 hónapja #144986 Írta: Eleniel (csillaglany)
Eleniel (csillaglany) válaszolt a következő témában: Filmzene
Ma is azzal indítottam, hogy rávetődtem a trailerre...

Sail away, sweet sister
(Brian May - Queen) :(

Több
21 éve 1 hónapja #144972 Írta: Sil

Alyr Arkhon írta: De akkor még eszméletlen sok munka van a filmmel...

Párhuzamosan csináltak mindent. Londonban folyt a filmzene felvétele, PJ is ott volt, meg közben vágta a filmet, Új-Zélandon meg még mindig forgatnak... Nagyon szoros lesz a határidő...

Tears unnumbered

Több
21 éve 1 hónapja #144945 Írta: Alyr Arkhon

Sil írta: Legfrissebb infóim szerint befejeződött a RotK filmzene felvétele Londonban. :hello:

Az jóóóó!!!

De akkor még eszméletlen sok munka van a filmmel...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 1 hónapja #144936 Írta: Sil
Legfrissebb infóim szerint befejeződött a RotK filmzene felvétele Londonban. :hello:

Tears unnumbered

Több
21 éve 1 hónapja #144748 Írta: Kar_sa
Apropó: DIREKT új hozzászólás, mert:

OFF

Tegnap, okt. 6-án az ORF1-en az volt alegyen ön is milliomosban a kérdés, hogy mi volt Artúr király kardja, és a 4 lehetséges válasz:

a.Excalibur (ez az!)
b.Glamdring (Gandalfé)
c.Fullánk (Frodóé)
d.Balmung (Siegfried kardja)

ON

Kārātārānen a áirâë...

Több
21 éve 1 hónapja #144747 Írta: Kar_sa

Sil írta: Ulmo fordítása:
...
Messziről vajon hazatalálsz
...
Ha elmúlt már az éjjel
Keresd a Napot a fénnyel
...

Olórin fordítása:

Vajha esti csillagok
Vonnák fénybe léptedet
...
Rémek árny-sikolyát
Szaggassa szét a szél,
Legyen fény az útadon
társ, míg hajnal kél;
Az éj felett győztesen
Majd a Napra rátalász.

---

Ez mind nagyon szép, de én, mint évtizedes Enya-rajongó, eléggé kiismertem már Roma Ryan stílusát, és ő egészen más gondolkodású.

A problémáim:
A May It Be pontos fordítása Lehessen, ezt én a fordításomba Legyenként írom, mert rövidebb és jobban jön ki a szótagszám.

Oh, how far you are from home
Olórin fordítása a pontosabb és jobb

"When the night is overcome"
"Ha elmúlt már az éjjel
Keresd a Napot a fénnyel"

"Az éj felett győztesen
Majd a Napra rátalász."

Ezek kicsit durvák: overcome - felülkerekedik

May it be an evening star
shines down upon you

ld. az én fordításom.

Ez a
Rémek árny-sikolyát
Szaggassa szét a szél,

Ez nekem tetszik!
Tényleg így is értelmezhető.
(call - hívás, de mindkét értelemben (csábítás, "kiáltás")

May it be your journey on
to light the day

ld. az én fordításom:

Legyen hajnalcsillag ez,
Mely rád ragyog le.
Legyen, hogy a sötét jön el
A szíved igaz lesz.
Magányosan járod utad
Ó, otthonról mily távol vagy.

[Quenya; fordítás:] Eljött a sötétség
Higgy, s utad megtalálod.
[Quenya; fordítás:] Elbukott a sötét
Egy ígéret él benned most.

Legyen árny hívása ez,
de el fog szállni.
Legyen a te utad ez,
napod derűssé tenni.
Hogyha az éj fog győzni,
Felkelhetsz a napot meglelni.

[Quenya; fordítás:] Eljött a sötétség
Higgy, s utad megtalálod.
[Quenya; fordítás:] Elesett a sötét

Kārātārānen a áirâë...

Több
21 éve 1 hónapja #144729 Írta: Alcarcalimo
Alcarcalimo válaszolt a következő témában: Filmzene

És ami itt nincs fent, az egy bónusz-szám, a Harvest of Sorrow, ami egy Túrinról és Nienorról szóló ballada (és nekem 5 különböző nyelvű változatban is megvan...).

De Quenyául még nincs, ugye?
Amúgy köszi a tippeket!

Több
21 éve 1 hónapja #144728 Írta: Sil
Egyébként a BG Tolkien-utalásokat tartalmazó számai a többi albumról a következők (csak a fontosabbakat sorolom):
Battalions of Fear:
Majesty
Run for the Night
By the Gates of Moria
Gandalf's Rebirth
Tales from the Twilight World:
The Lord of the Rings
Somewhere far beyond:
The Bard's Song - In the Forest
The Bard's Song - The Hobbit
Imaginations from the Other Side:
Imaginations from the Other Side - na jó, ez tényleg csak egy sor, de az egyik legjobb számuk... :roll:

És ami itt nincs fent, az egy bónusz-szám, a Harvest of Sorrow, ami egy Túrinról és Nienorról szóló ballada (és nekem 5 különböző nyelvű változatban is megvan...).

Tears unnumbered

Több
21 éve 1 hónapja #144726 Írta: Alcarcalimo
igen, olvastam. Nekem viszont bejön (végre sikerült letölteni :) ), úgyhogy megpróbálom. Valaki meg majd kijavíthatja.... :lol: Esetleg Amani, ha épp nincs totál leterhelve!

Több
21 éve 1 hónapja #144724 Írta: Sil
Alcarcalimo: Nem kísérletezett vele senki, tudomásom szerint. Már csak azért sem, mert Amani épp nemrég jelentette ki, hogy neki nem jön be a BG...

Tears unnumbered

Több
21 éve 1 hónapja #144720 Írta: Alcarcalimo
Asszem megpróbálom lefordítani őket Quenyára (némelyiket), ha még ezzel nem kísérletezett senki.

Több
21 éve 1 hónapja #144719 Írta: Sil

Fangi írta: megnéztem én is ezt az oldalt,és sikeren letöltöttem a sötét tündét...csak hogy a szám 23mp-es .....így most elkezdtem egy másikat :lol:

:lol: Igen, az egy átvezető rész, vannak benne ilyenek a számok között. De ha figyeled, írja a táblázatban a számok hosszát... :roll:
Amúgy az én kedvencem a Noldor... *Sil lefelé pislog az aláírására...*

Tears unnumbered

Több
21 éve 1 hónapja #144717 Írta: Fangi
Fangi válaszolt a következő témában: Filmzene
megnéztem én is ezt az oldalt,és sikeren letöltöttem a sötét tündét...csak hogy a szám 23mp-es .....így most elkezdtem egy másikat :lol:

"Nemegyszer ha érték forog veszélyben, van akinek le kell mondani róla, el kell veszítenie,hogy mások megtarthassák"

Több
21 éve 1 hónapja #144703 Írta: Nilraen
Nilraen válaszolt a következő témában: Filmzene
Köszi mindenkinek! :D

"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."

Több
21 éve 1 hónapja #144702 Írta: Alcarcalimo
Szia Sil, legalább 5mp-vel megelőztél... :D

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.907 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére