Filmzene

Több
21 éve 6 hónapja #117201 Írta: Dace
Dace válaszolt a következő témában: Filmzene
Lenne egy "hozzászólásom". Igaza van svindlernek, hogy a tündéket nem tudja a film olyan jól megcsinálni, mint ahogy sokunk elképzelte.(én a történetből a tündéket szeretem leginkább, mégis hadilábon állok ezzel...)
Mert ugye ha felette állnak az embereknek akkor ember nyilván nem tudja ábrázolni őket. Igaz, hogy a tünde világ, meg ők maguk is "csak" mese. Sajnos. :cry: :cry: :cry: A szívem szakad meg.
Na a lényeg, hogy szerintem azon részek zenéjét, ahol tündékkel találkozik a néző, mégis csak egészen jól csinálták meg. Szerintem. Most láttam a kibővített változatot nemrég először és nagyon megtetszett benne egy rész(de leginkább a zenéje :arrow: ). Amelyben természetesen tündék voltak. :arrow: amit azután Sil jóvoltából meg is találtam a neten. :wink:
És azon felül is az egésznek a zenéje elég jó...
De leginkább az olyan zene tetszik mint a Breath of lifenak az eleje. Meg a "tündék a Szürkerév felé"( az első rész kibővített változatában, gondolom tudjátok melyikre értettem). Szerintetek az gép-zene :?: Én nem tudom hova tenni. Mindenesetre nagyon tetszik. És bocs hogy ilyen sokat írtam. :roll:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 6 hónapja #117197 Írta: Dace
Dace válaszolt a következő témában: Filmzene

Kar'sa írta:

Szméagol írta: Sziasztok!

Be kell vallanom, hogy én a "May It Be" hatására lettem Enya rajongó, de azóta nagyon. A "Lothlórien" c. szám azt a Lórient idézi, amit valaha Laurelindonnak hívtak Azt a Lórient, amit még nem nyomasztott annyi gond. :cry:
Szóval nálam fordítva történt a dolog Kar'sa. :wink:
A legkedvesebb számaim a "Caribbean Blue", "Book of Days", "The Celts" és a "Watermark" c. album minden számát szeretem. Ki ne hagyjam az "On My Way Home"-t.
Természetesen mindegyik más számot is imádom... :D

Szméagol: Egy szóval sem mondtam, hogy a Lothlórien a kedvenc számom.
Igazándiból mindnek megvan a maga varázsa.
(Speciel (per pillanat (hónap/nap/év ???)) a Shepherd Moons-ról az Afer Ventus a kedvencem ( www.enya.tricon.hu :) ))

Mh! Nocsak. Én is (meg gondolom más is...) már régóta ismertem enyát.
Anyukám imádta, amikor én még nem is fogtam fel hogy mi is ez. Folyaamatosan vettük neki az enya cdket, ha nincs is olyan sok. :( Na a lényeg, aztán rákaptam, és azóta is szeretem. :wink:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 6 hónapja #116895 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: Filmzene

Szméagol írta: Sziasztok!

Be kell vallanom, hogy én a "May It Be" hatására lettem Enya rajongó, de azóta nagyon. A "Lothlórien" c. szám azt a Lórient idézi, amit valaha Laurelindonnak hívtak Azt a Lórient, amit még nem nyomasztott annyi gond. :cry:
A legkedvesebb számaim a "Caribbean Blue", "Book of Days", "The Celts" és a "Watermark" c. album minden számát szeretem. Ki ne hagyjam az "On My Way Home"-t.

Szméagol: Egy szóval sem mondtam, hogy a Lothlórien a kedvenc számom.
Igazándiból mindnek megvan a maga varázsa.
(Speciel (per pillanat (hónap/nap/év ???)) a Shepherd Moons-ról az Afer Ventus a kedvencem ( www.enya.tricon.hu :) ))

Kārātārānen a áirâë...

Több
21 éve 6 hónapja #116837 Írta: Minerva
Minerva válaszolt a következő témában: Filmzene
Meg szeretném kérdezni, Enyától a Lothlórient hol lehet letölteni?

"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"

Több
21 éve 6 hónapja #116804 Írta: Nimashilin
Nimashilin válaszolt a következő témában: Filmzene
Augustíne: a Shepherd Moons című albumon van. / tehát ha az eladó mondjuk diszkópatkány, nem fogja tudni, Cúthalion... :? /

My light shall be the Moon, and my path the Ocean.
The fish knows everything.

Több
21 éve 6 hónapja #116798 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Filmzene
Most olvastam, hogy a Cross Borns új albuma (az Álomföld) előreláthatólag egy hónapot csúszik majd (tehát nem jövő héten jelenik meg). :bawling: A CB Szövetségének tagsági kártyáit sem postázták még ki. :cry:

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
21 éve 6 hónapja #116777 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: Filmzene
Sziasztok!

Több
21 éve 6 hónapja #116718 Írta: Cúthalion
Cúthalion válaszolt a következő témában: Filmzene
Na tessék, már másodszor főznek le!!! :oops:

Több
21 éve 6 hónapja #116631 Írta: Kar_sa

Nimashilin írta: Hahóka!
Nem tudom, hányan hallották már a Lothlórien c. számot Enya nénitől, /gondolom, sokan :wink: / de engem először nem is fogott meg. Olyan volt, mint valami űrzene. Aztán mikor másodszor olvastam a könyvet, már teljesen máshogy hallottam. Közelebb állt hozzám, szinte láttam, ahogy hullanak a mallornlevelek... Sóhaj... Mindenkinek ajánlom ezt a csodaszép számot.

Nimashilin!
Én pontosan fordítva voltam:
Először Enya számát hallottam (Nagyon nagy Enya rajongó vagyok!), és annyira megfogott, hogy elolvastam a könyvet (Így már LOTR rajongó is vagyok!)

Ha a tesóm nem olvasta volna már előttem, nem tudtam volna, hogy mi is az a Lothlórien...

(Egyébként Ő nem lett túl nagy rajongó :( )

Hála Enyának, hogy megismertette velem ezt a csodálatos világot! :!: :!: :!:
[size=9:2qq2gxlz] www.enya.tricon.hu
www.fangorn.tricon.hu [/size]

Kārātārānen a áirâë...

Több
21 éve 6 hónapja #116587 Írta: Sil

Cúthalion írta: Augustíne! Van egy baromi jó ötletem: meny be egy zenebótba, 'oszt kérdezd meg, milyen Gyűrűk Urás zenék vannak. SOK SIKERT!

Cúthalion, mi ez a negatív hozzáállás? :? :down: Ez itt a Filmzene topic. Joga van megkérdezni. A topic hagyományai alapján nem minősül off-nak, ha a következő témákról van szó:
- Gy.U. filmzene
- az előzetesek zenéje (pl. Requiem for a Dream)
- Cross Borns
- Enya
- bármilyen egyéb Gy.U. témájú zene
- Gy.U.-s csengőhangok

Tears unnumbered

Több
21 éve 6 hónapja #116555 Írta: Cúthalion
Augustíne! Van egy baromi jó ötletem: meny be egy zenebótba, 'oszt kérdezd meg, milyen Gyűrűk Urás zenék vannak. SOK SIKERT!

Több
21 éve 6 hónapja #116432 Írta: Augustíne
Augustíne válaszolt a következő témában: Filmzene
Nim: én még nem! Hol lehet +találni??!!! :?

ORLANDO 4ever!!!! :mrgreen:

Több
21 éve 6 hónapja #116353 Írta: Nimashilin
Nimashilin válaszolt a következő témában: Filmzene
Hahóka!
Nem tudom, hányan hallották már a Lothlórien c. számot Enya nénitől, /gondolom, sokan :wink: / de engem először nem is fogott meg. Olyan volt, mint valami űrzene. Aztán mikor másodszor olvastam a könyvet, már teljesen máshogy hallottam. Közelebb állt hozzám, szinte láttam, ahogy hullanak a mallornlevelek... Sóhaj... Mindenkinek ajánlom ezt a csodaszép számot.

My light shall be the Moon, and my path the Ocean.
The fish knows everything.

Több
21 éve 6 hónapja #116279 Írta: Cúthalion
Nagyon király a mjúzik! Maszekul lehet rája lazulni! :agree: :evil3:

Több
21 éve 6 hónapja #115933 Írta: Kar_sa

Galadh írta: Nekem nem nyitja meg az enya-oldalt! :bawling:

Galadh: Előfordulhat.
Ha nincs Flash, pl...,
vagy túl lassú...

Ajánlom a
www.enya.org
lapot, ami a legprofibb angol nem-hivatalos Enya lap.

Mellesleg az én (NEM KÉSZ) Enya lapom címe:
www.enya.tricon.hu

Kārātārānen a áirâë...

Több
21 éve 6 hónapja #115686 Írta: Augustíne
Nekem bejön... :wink:

Több
21 éve 7 hónapja #115633 Írta: Prérifarkas
Prérifarkas válaszolt a következő témában: Filmzene
Nekem nem nyitja meg az enya-oldalt! :bawling:

Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"

Több
21 éve 7 hónapja #115631 Írta: Augustíne
Ok! Nem baj! :wink:

Több
21 éve 7 hónapja #115614 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Filmzene

Augustíne írta: Elanor: hát az lehet, de akkor miért nem lehet +találni sehol! Amúgy én nem láttem, de feltehetőleg NEM a May It Be volt, mert elég nehezen lehetne összekeverni Enya hangját Emiliana Torriniéval! :wink:

Aug: ha annyira kell az a klip, megkeresem és felírom neked CD-re. Csalódni fogsz 8O :roll: :(

Több
21 éve 7 hónapja #115562 Írta: Augustíne
Elanor: hát az lehet, de akkor miért nem lehet +találni sehol! Amúgy én nem láttem, de feltehetőleg NEM a May It Be volt, mert elég nehezen lehetne összekeverni Enya hangját Emiliana Torriniéval! :wink:

Több
21 éve 7 hónapja #115446 Írta: Sil
www.enya.com/frame_lyrics.asp - a hivatalos honlapról
www.pathname.com/enya/ - csak a nem angol nyelvűek, de legalább nem számonként külön

Tears unnumbered

Több
21 éve 7 hónapja #115438 Írta: shaira
shaira válaszolt a következő témában: Filmzene
Szméagol: Enya hivatalos honlapján mepróbálhatnád, vagy a sztar.lap.hu-n is az énekesnők között van!

Több
21 éve 7 hónapja #115437 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: Filmzene
Sziasztok!

OFF:
Valaki tudna nekem segíteni?
Enya lemezek dalszövegét keresem (különösen a "Shepred Moons" és a Watermark" c. albumokét (nem tudom ismeritek-e), de akárhogy írom be nem találok semmit. :evil: Lehet, hogy rosszul keresek, de... lehet, hogy a netemmel van valami baj (most).
Köszönöm

Több
21 éve 7 hónapja #115424 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: Filmzene

Augustíne írta: Akkor hogy a fenébe adták le a tv-ben? :wink: (Amúgy ha jól emléxem Esgal látta!) :arrow: Ezt nem értem! :roll: :?

Én úgy tudom, hogy van egy bizonyos "nem hivatalos" változat, amiben a filmből összevágott jelenetek láthatók. Mondjuk, ha ez nem hivatalos, akkor nem tudom, miért adják le a TV-ben... biztos, hogy nem a May It Be volt? ;)

I feel complete when I feel sick inside

Több
21 éve 7 hónapja #115335 Írta: Augustíne
Akkor hogy a fenébe adták le a tv-ben? :wink: (Amúgy ha jól emléxem Esgal látta!) :arrow: Ezt nem értem! :roll: :?

Több
21 éve 7 hónapja #115326 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Filmzene
Aug: Gollum's Song videó TOVÁBBRA SINCS. A filmzene hivatalos oldalán még mindig a COMING SOON felirat virít :(

Több
21 éve 7 hónapja #115306 Írta: Augustíne
jah! a Gollum's Song videójáról senki nem tud semmit? Vk.-től hallottam, h 1x látta, amikor leadták az 1ik zenecsatornán a klipjét! :wink:

Több
21 éve 7 hónapja #115099 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: Filmzene

Kar'sa írta: Egyébként tudtommal a Gollum's Songban nincs is hegedű (csak a végén :?: ) :wink:

Én meg pont az elejére gondoltam. :)

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
21 éve 7 hónapja #115093 Írta: Kar_sa

Cerebrum írta: A Gollum's Song-ra gondoltok?

Naná hogy nem: a rohan témára!

(Egyébként tudtommal a Gollum's Songban nincs is hegedű (csak a végén :?: ) ) :wink:

Kārātārānen a áirâë...

Több
21 éve 7 hónapja #115090 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: Filmzene

Nekem is annyira tetszik a hegedű. "annyira szívszaggató"

A Gollum's Song-ra gondoltok?

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.807 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére