Film <-> Könyv különbségek

Több
21 éve 6 hónapja #115963 Írta: Mimóna&Rándzsa
Mimóna&Rándzsa válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Betelik már egy oldal, vagy még írni kell??????????????
Tudom, nem kell mondani, szőke vagyok!!!!!!!!!!
Pontosabban vagyUNK!!!!!!!

Nem kértünk önjellemzést Mimóna!!!!!!!!!!!!!!
KUSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS, Rándzsa!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Beszélj a saját nevedben......

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 6 hónapja #115962 Írta: Ghargoqurk
Ghargoqurk válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Szerintem nem itt kéne szőkeségeteket megbeszélni ! :evil: :D De hát ti tudjátok...

Vita Verus Nunquam Com Morte Sum

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 6 hónapja #115961 Írta: Mimóna&Rándzsa
Mimóna&Rándzsa válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Most csak azért is csináltunk egy közöset, hogy ne veszekedjük el az egész időt!!!!!!!
Ilyen két valódi szőkét helyen még keresve sem találsz..........
Középföldén..................
Csak itt, és csak most!!!!!!!!!!!
Csak addig, amíg itt szenvedünk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Több
21 éve 6 hónapja #115960 Írta: Mimóna
Mimóna válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Most ugye mindenki szőkének néz minket???????????
Na, ja, mert ez az igazság...................
Hoppá, elszóltam magam................ :oops:
Mi nagyon jól elvagyunk, nem??????????? :?:
Totálra!!!!!!!!!
Ugye nagyon jól illik a témához??????????
Legalább feldobjuk egy kicsit a hangulatot..........
Meg telik a lap.......... ( Rándzsa mondta!!!!!!!!)

"Légy önmagad, úgyis elég hülye vagy!" - holland közmondás

Több
21 éve 6 hónapja #115958 Írta: Rándzsa
Rándzsa válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Nem tehetek róla, hogy nálad van a billentyűzet te foszforeszkáló szőke........... :twisted: :twisted:

Tök el vagyunk mi??????

Ash nazg durbatulúk
Ash nazg gimbatul,
Ash nazg tharbatulúk,
agh burzum-ishi krimpatul.

Több
21 éve 6 hónapja #115957 Írta: Rándzsa
Rándzsa válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Hát ez nem igaz!!!!!!!!!!!!!!!!
Mimóna vagyok, csak Rándzsa szőke, és nem tud kilépni, mielőtt belefirkál a fórumba!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil:

Ash nazg durbatulúk
Ash nazg gimbatul,
Ash nazg tharbatulúk,
agh burzum-ishi krimpatul.

Több
21 éve 6 hónapja #115952 Írta: Mimóna
Mimóna válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

Penngaladiel írta:

Rándzsa írta: Én azt a részt sajnáltam amikor az első részből kihagyták a farkasokat... :cry: :cry:
Egyik kedvenc állatom a farkas ..................Szip..Szip.... :cry: :cry:

Hehe... viszont a második részben jól megkaptuk a vargokat, nem? :wink: :P 8)

Oh, yeah!!!!!! Naná!!!!!!!

8) 8) Bocsi Mimóna , hogy elcsórtam a szövegedet.... :twisted: :?:

"Légy önmagad, úgyis elég hülye vagy!" - holland közmondás

Több
21 éve 6 hónapja #115861 Írta: Dez
Dez válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Biztos, hogy benne lesz a vasudvardi jelenet, látva Szarumán halálának körülményeit... Fenyársalódik majd szegény...

Örömöm, mosolyom nekem már nincsen,
elárvultam nélküled, Drága Kincsem!

Több
21 éve 6 hónapja #115856 Írta: Ghargoqurk
Természetesen én is sokkal jobban értékeltem volna ha a tündék helyett inkább huornok kerülnek oda de ezen már nem lehet változtatni :cry: .

Most erről jutott eszembe hogy még mindig nem kaptam konkrét választ. Reményekdem valaki tud majd biztosat mondani. Szóval a palantír elvétele szerintetek benne lesz a Rotkban? Én nagyon félek hogy kihagyják. Ugyebár Gandalfnak találkoznmia kell Trufával és Peregrin barátunkkal, mivel ez aztán szerepet játtszik a későbbiekben. De azt se felejtsük el hogy a könyvben a Fangornban nem találkoztak a filmben meg igen. Egyszóval a legnagyobb félelmem az hogy mondjuk a bővített TTT-ben benne lesz olyan jelenet trufáékkal és Gandalffal ami megindokolja a vasudvardi találkozás kihagyását és így az egész nem lesz benne a Rotk-ba. Valaki beavatott nyugtasson meg hogy ez nem így lesz !

Több
21 éve 6 hónapja #115854 Írta: Dez
Szerintem viszont a tündeharcosok egyedül csak amiatt kerültek oda, mert a tündéknek lelkiismeretfurdalásuk volt, hogy így magukra hagyják Középföldét. Bár a bővített után többet fogunk tudni... :wink:
Kellettek "ágyútölteléknek", de még velük is leveszett volna a csata a vén kujon maia nélkül. :D
De végül csak győztek a huornok nélkül is a rohírok! És pont ez volt a bajom eredetileg... Mert a fanépnek benne kellett volna lennie a "természettel nem lehet kukoricázni" -tanulság miatt. (Bár az szépen megjelent Vasudvardnál, talán ezért is maradt itt most ki...) A tündéknek nem. Elég az összefogást szimbolizálni Legolas.

Több
21 éve 6 hónapja #115846 Írta: Ghargoqurk
"Nem állok senki oldalán" de azért mégis csak inkább Gandalf véleményét pártolom (ha már mágusok vagyunk :) ). Szerintem az hogy a tündék a Helm-szurdokba mennek pontosan azt mutatja hogy az emberek egyedül nem képesek megküzdeni olyan hatalommal amit Szarumán irányít. A tündék nélkül a csata még a kezdete előtt elveszett volna...

Több
21 éve 6 hónapja #115831 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
A történet lényege, hogy magukra maradva az emberek nem érnek semmit, összefogás kell, tehát szükség volt ott Gimli bátyó fejszéjére, Legsie bébi nyilacskáira és tünde íjjászokra/begurult huornokra. Nem beszélve egy vén, kujon maiáról, aki öregembernek öltözve pattogott a helyszínen. 8) :wink: :wink: :wink: A rohírok tök egyedül elvesztek volna...

Több
21 éve 6 hónapja #115830 Írta: Dez
Kötözködsz, mágus! :D

Ha Legolas lelövi az olimpiai orkot, akkor igen.

Több
21 éve 6 hónapja #115826 Írta: Gandalf
Szerinted kibírták volna a rohírok az ostromot a tündék nélkül Gandalf megérkezéséig? Aligha..

Több
21 éve 6 hónapja #115825 Írta: Dez

Gandalf írta:

Bár sokat segítettek az ostromnál, a csata kimenetelében hasznuk nem volt.

Hát ez kissé ellentmondásos... :lol: :lol: :lol:

Miért lenne az?? Segítettek, de nem tudták legyőzni az orkokat!! :x

Több
21 éve 6 hónapja #115823 Írta: Gandalf

Bár sokat segítettek az ostromnál, a csata kimenetelében hasznuk nem volt.

Hát ez kissé ellentmondásos... :lol: :lol: :lol:

Több
21 éve 6 hónapja #115821 Írta: Dez

Gandalf írta: És a tündék? az ő segítségükre rászorulnak??

A tündék az emberek és tündék régvolt szövetségét felelevenítendő jöttek csak segíteni. Bár sokat segítettek az ostromnál, a csata kimenetelében hasznuk nem volt.

Több
21 éve 6 hónapja #115818 Írta: Gandalf

Dez írta: Azért maradhatott ki, hogy bemutassák, azért az ember sem annyira elveszett faj Középföldén, hogy huornok segítségére szorul... Így viszont kimaradt éppen az a tanulság, hogy a természet nélkül bizony bajosan boldogulunk az életben...

És a tündék? az ő segítségükre rászorulnak??

Több
21 éve 6 hónapja #115645 Írta: adastra
adastra válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

Gandalf írta: Egyébként a "faemberek miért nem segítenek, anyu?" kérdés teljesen jogos... hol maradtak a huornok Helm Szurdokából? Lehet, hogy az a kölök is sejthetett valamit... :roll:

Ez engem is elgondolkoztatott, mivel a filmkönyvben (tudjátok, szép nagy képes album, és Viggo írta az előszót), szóval ott a végén, bemutatják a Helms Deep-i csatát, ábrákkal, leírásokkal - és ott bizony SZEREPELNEK A HUORNOK! Vajon hova vesztek el az album és a film közt??? Lehet hogy a bővítettbe szorultak bele??? :?: :o

"Home is behind
the world ahead..."
www.tar.hu/captainofgondor

Több
21 éve 6 hónapja #115601 Írta: zsuelanor
zsuelanor válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
SOS LOTR-RAJONGÓK!!! A fősulimon szakdolgozat-előkészítés címen kérdőívet kell készítenünk. A választott témám -mi más- A Gyűrűk Ura. Most itt ez a 8 kérdés, és nekem találnom kell olyanokat, akik olvastak és láttak is mindent- és TI pontosan ilyenek vagytok.

Légyszi segítsetek nekem, a válaszokat köszönettel várom:
symbelmine2@freemail.hu
;Egy Gyűrű mind fölött;

Ez a kérdőív azok számára készült, akik olvasták J R R Tolkien A Gyűrűk Ura trilógiáját, és látták mindkét filmet melyeket Peter Jackson rendezett.

Életkora:
Foglalkozása:

A témakör túl nagy ahhoz, hogy 8 kérdéssel le lehetne fedni, ezért a kérdések elsősorban az Egy Gyűrűre és a Gyűrűhordozóra vonatkoznak.

1., Ön szerint Peter Jackson Tolkien elképzeléséhez hűen jelenítette meg Középföldét?

a) Teljesen
b) Nagyjából
c) Úgy-ahogy
d) Alig
e) Egyáltalán nem

2., A szereplőket ugyanúgy ábrázolták a könyvben és a filmekben?

a) Teljesen
b) Nagyjából
c) Úgy-ahogy
d) Alig
e) Egyáltalán nem

3., Hogy visszakerüljön a Sötét Úrhoz, a Gyűrű titkos vágyaik kihasználásával próbál meg elcsábítani majdnem minden szereplőt. Hol ábrázolják jobban ezt a folyamatos csábítást?

a) a könyvben
b) a filmekben
c) mindkettőben

4., A Gyűrű Frodóra gyakorolt hatását jobban ábrázolja

a) a könyv
b) a film
c) mindkettő

5., Frodó ellenállása a Gyűrű csábításával szemben és fokozatos gyengülése jobban érezhető

a) a könyvben
b) a filmekben
c) mindkettőben

6., Elrond Nagytanácsánál a könyvben Frodó önként jelentkezik hogy elvigye a Gyűrűt Mordorba, de a filmben mintha az Egy Gyűrű irányítaná a döntését.

Mi erről a véleménye?

7., A könyvben Frodó és Samu a lehető legjobb barátok és társak, viszont A Két Torony film több jelenete is meghazudtolni látszik ezt.

Ön szerint miért történt ez így?

8., Sok Tolkien-rajongó szerint A Két Torony filmben Faramir jellemét változtatták meg a legnagyobb mértékben.

Ön szerint miért történt ez?

"For not we but those who come after will make the legends of our time."

Több
21 éve 6 hónapja #115585 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

Ilmen írta: Szerintem nem lett annyira Hollywood-os a film, mint amennyire lehetett volna....

...Ha hűen követi a könyvet, akkor talán nem kapott volna ekkora elismerést a film.

Szerintem a Film (akármennyire is át lett írva) nem kapott annyi elismerést, amennyit megérdemelt volna.

A Film - mint film - gyönyörű.
Látványos.
Igazán jó film.

De nem olyan mint a könyv.
És pontosan a Hollywoodiság miatt:
a FOTR-ban az elején végig a lovasok üldözik őket... enyhén átírás... :(

Kārātārānen a áirâë...

Több
21 éve 7 hónapja #115526 Írta: Dez
És engem az nagyon zavart, hogy Gandalf a filmben azt mondja a Fangorn erdőben Aragornéknak, hogy a két ifjú hobbit tegnapelőtt járt erre.
A könyvben teljesen egyértelmű az idő múlása, de itt olyan, mintha csak fél nap választaná el a csapat másik felét a hobbitoktól, és nem 2... Mert az orkrakás még füstöl, Éomerék sem voltak messze még attól a helytől, ahol előző nap éjjel lemészárolták az orkokat. Arra meg a filmben nincs utalás, hogy a Fangornban több napig bolyongtak volna Aragornék. Nekem ezért zavaró, de csak a filmben.

Több
21 éve 7 hónapja #115524 Írta: Dez

Gandalf írta: Egyébként a "faemberek miért nem segítenek, anyu?" kérdés teljesen jogos... hol maradtak a huornok Helm Szurdokából? Lehet, hogy az a kölök is sejthetett valamit... :roll:

Azért maradhatott ki, hogy bemutassák, azért az ember sem annyira elveszett faj Középföldén, hogy huornok segítségére szorul... Így viszont kimaradt éppen az a tanulság, hogy a természet nélkül bizony bajosan boldogulunk az életben...

Több
21 éve 7 hónapja #115502 Írta: Gandalf
Egyébként a "faemberek miért nem segítenek, anyu?" kérdés teljesen jogos... hol maradtak a huornok Helm Szurdokából? Lehet, hogy az a kölök is sejthetett valamit... :roll:

Több
21 éve 7 hónapja #115396 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
No, erre tudok egy ellenpéldát. Mikor először láttam a filmet, jobbfelől két, nagyjából 7 vagy 8 évesnek kinéző gyerkőc ült mellettem. Az egyik mindenesetre nagyon benne lehetett a témában, mert annál a résznél pl. mikor a tündecsapatot mutatják, amint bevonulnak a várba, odasugta a másiknak, hogy "mi a fenét keresnek a tündék Kürtvárban?"...

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
21 éve 7 hónapja #115350 Írta: Nimdraug
Nimdraug válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Hát igen... Az olyan embereket akik csak annyit tudnak a filmről hogy sikeres és csak azért nézik meg azok nem minda történet miatt mennek be. Pl: egy nő a nyolc éves gyerekét elviszi rá. Az ilyen kicsiket ne vigyék el mert nem bírják felfogni a történteket pláne a második résznél.
Egy barátnőm moziban tapasztalta:
"A faemberek miért nem segítenek anyu?"
A kisgyerekek nem tudnak úgy végignézni egy filmet, hogy ne kérdezzenek rá arra, amit nem tudnak és ez gondolom másoknak zavaró lehet.

Több
21 éve 7 hónapja #115289 Írta: Ilmen
Ilmen válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Kar'sa írta

Kar'sa írta: (ugyanis nekem nem nagyon tetszik, hogy egy csomó dolog ki van hagyva a Hollywood-iság miatt :( )

(u.i.: ellenérveket lehet mondani! :D )

Szerintem nem lett annyira Hollywood-os a film, mint amennyire lehetett volna. Az igaz, hogy nagyon sok minden meg lett változtatva a könyvhöz képest, de Tolkien is úgy vélekedett, hogy ha egyszer megfilmesítésre kerül a GyU, akkor nem lehet mindent beletenni.
Másrészt PJ mindenkinek készítette a filmet: rajongóknak és olyanoknak is, akik még soha nem találkoztak Középfölde világával. Ha hűen követi a könyvet, akkor talán nem kapott volna ekkora elismerést a film.

Ú i vethed nâ i onnad.

Több
21 éve 7 hónapja #115250 Írta: bea/mag
bea/mag válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Hát igen! Nehéz eset ez a Gy.U.!!! Mindenkire másképp hat, de egyszerre ugyanúgy is! :)

Az egyik ismerősöm mikor megnézte, azt kérdezte: Most tényleg meghalt Gandalf? Meg hogy Arwen, és Aragorn összejönnek, stb. Pedig sztem nem ez a film lényege!

2_41 menni kéne
gyilkos-e ki megmutatja hogyan kéne élned
és nem hagy maga után mást csak egy képet
/jac/

Több
21 éve 7 hónapja #115162 Írta: bersel
bersel válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Az ember egyedül okos, de ha már csoportban van akkor nem több puszta állatnál! Na erre a legjobb példa a filmnézés csoportosan! Mindig van pár elem akik nincsenek figyelemmel a többiekre!
Mikor utoljára néztem meg moziban akkor két pali majdnem összeverekedett! Az egész fil alatt ezt lehetett csak hallani:
Fogd be szád! Ne lógj a képbe mert..... stb
Csak tudnám ezek miért moziba miért nem boxterembe járnak!

Death! Ride, ride to ruin and the world's ending!

Több
21 éve 7 hónapja #115089 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Előfordul.
Egy csomó emnber például "rettentően aranyos"-nak ( :dead: ) tartja Gollamot.
A nővérem szerint (meg szerintem és minden normális ember szerint szánalmas :quasi: )

Voltak emberek akik egy év alatt eljutottak a MÁSODIK KÖNYVIG!
Idegesítő, nem?
És azt mondják, hogy unalmas!!!
(Pont az Enteknél, ráadásul!)

Vannak viszont akik képesek a közel 2000 oldalas könyvet a film miatt elolvasni.

Legalább erre jó a film... :) :(
(ugyanis nekem nem nagyon tetszik, hogy egy csomó dolog ki van hagyva a Hollywood-iság miatt :( )

(u.i.: ellenérveket lehet mondani! :D )

Kārātārānen a áirâë...

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.685 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére