- Köszönetek: 0
Film <-> Könyv különbségek
- hódica
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
adastra írta: Egen, Galadriel fog monológot mondani a végén.
Csak remélem harmadszorra nem mondja el ezt a I amar...-os beszédét, mert már uncsi...
Hát igen De nem hiszem, hogy sokmindenkinek feltűnt volna, hogy u.azt modogatja De tényleg úgy lett volna jó, ha a RotK végén mondja el megint, mert oda (is) pont illik...
"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Cerebrum
- Nem elérhető
Sesy Olórea: ...remélem harmadszorra nem mondja el ezt a I amar...-os beszédét, mert már uncsi.
Hmmm. Érdekes. Nekem tetszik. Mondjuk ez úgy lett volna jó, ha most a TTT-ben nem mondja el és majd a ROTK végén lenne ez a zárómondat.
adastra: ...a 3. rész csúcspontja a Szürkerév lesz, vagyis hipp-hipp hurrá benne lesz a legszebb rész, és egyben a legszomorúbb.... Nem tudom hogy fogják megoldani, de ha ragaszkodnának a könyvhöz, mindenki zokogva jönne ki a moziból szvsz.
Nem baj az. Ugyis a filmek 90%-a Happy End-el végződik...
Én legalábbis nagyon elkámpicsorodtam amikor becsuktam a könyvet, pedig 2. szorra olvastam.
Igen, ezzel én is így voltam. Éppen ezért én csalódni fogok, ha a ROTK után nem ez az érzés fog hatalmába keríteni...
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ghargoqurk
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Vita Verus Nunquam Com Morte Sum
- adastra
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Shagrat írta: Sziasztok! Nem tartjátok furcsának, hogy akárkivel kezdek beszélni a LotR-ról, mindenképp a film kerül szóba, és ha nem, akkor is a filmbeli karakterről esik szó? Szóval arra akarok kilukadni, hogy mindenki a filmbeli szereplőket "jegyezte meg" és az alapját szimpatizál ill. nem szimptizál a szereplőkkel.
Mert most a film a menő...de vannak olyan fórumok is, ahol kifejezetten a könyvel és Tolkien világával foglalkoznak. Azért ez nem gond, szerintem, mert sokakhoz közel hozta Tolkient (csúnya szóval "reklámozta"), így olyan is beleolvas, aki eddig nem tette volna.
Amúgy nekem, mikor tizenévesen olvastam, Aragorn volt a kedvencem a könyvből, őszintén szólva a többi szereplőre nem is annyira emlékeztem, pontosabban nem tettek rám akkora hatást. Aragornban a titokzatossága ragadott meg, hogy aránylag sokáig nem lehetett tudni, igazából melyik oldalon áll. Izgultam is, hogy a szereplőválasztásnál nehogy elrontsák a képet, ami élt bennem róla! Emléxem, nézegettem-nézegettem az első képet, amit láttam róla (Viggóról) és akkor azt mondtam, na jó, el tudom fogadni Aragornként...Viszont a filmben számomra túl hamar és egyértelműen derült ki, hogy ő JÓ. És sajnálom, hogy kimaradtak olyan jelenetek, amikor egyszer-egyszer a könyvben megmutatja Vándorként is az erejét és fenségét, és akkor ált. mindenkinek tátva marad a szája. A filmben inkább a hezitálására tették a hangsúlyt.
Viszont teszem azt Legolasra abszolút nem emlékeztem, mivel nincs igazán hangsúlyozva a könyvben. Csak hát aztán találtak egy olyan pasit a szerepére, akit úgy csináltak meg, hogy a fél világ rajongóinak csorog utána a nyála, s így már utólag az ember más szemmel olvassa a könyvet is, nem?
Most pl. újraolvasva, Frodó személye sokkal jobban megkapott, mint elsőre. A mordori útjuknak a leírása tök brutális a könyvben, nem tudom, hogy fog ez megjelenni a filmben :
"Home is behind
the world ahead..."
www.tar.hu/captainofgondor
- Shagrat
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Shagrat
- adastra
- Nem elérhető
Csak remélem harmadszorra nem mondja el ezt a I amar...-os beszédét, mert már uncsi...
Á, az a négy sor? Már mért lenne uncsi? Ez mindig csak egy bevezető formula, aztán Galadriel elmondja az eseményeket. Ez egy motívum, ami összeköti a 3 részt, olyasmi, mint az aláírás-idézeteink a leveleink végén. Kifejezi a hozzáállásodat, a viszonyodat a témához. Szerintem Jacksonnál is. Valahol ez a négy sor jellemzi legjobban, amit ő a film (könyv) alapgondolatának vél, és ezért ismétli, nem azért mert nem tud mást kitalálni.
"Home is behind
the world ahead..."
- Lamorak
- Nem elérhető
Sesy Olórea írta: Egen, Galadriel fog monológot mondani a végén.
Igen, az már úgy nagyjából kiderült, h Galadriel a narrátor (és ez érdekes, ha azt nézzük, hogy a film beszélői-látói hogyan oszlanak meg, hogyan viszonyulnak Galadrielhez: az, hogy ki lát és hogyan lát, a filmértelmezés egyik alapkérdése). De ez nem zárja ki, h Samuval végződjön, ahogy kellene is neki.
Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)
- adastra
- Nem elérhető
bersel írta: Szerintem meg úgy lenne jó a vége, h Samu hazaér .........
És itt vége! Semmi monológ csak egyszerűen az egésznek a vége
Azt olvastam a Cinematrixon egy cikkben, hogy a 3. rész csúcspontja a Szürkerév lesz, vagyis hipp-hipp hurrá benne lesz a legszebb rész, és egyben a legszomorúbb....
Nem tudom hogy fogják megoldani, de ha ragaszkodnának a könyvhöz, mindenki zokogva jönne ki a moziból szvsz. Én legalábbis nagyon elkámpicsorodtam amikor becsuktam a könyvet, pedig 2. szorra olvastam (igaz a jó műnek ez a jellemzője: a katarzis = felemel és tönkrever egyben, de a hatásától nem tudsz szabadulni).
Szóval azért gondolom lesz némi feloldás...?
[/quote]
"Home is behind
the world ahead..."
- bersel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
És itt vége! Semmi monológ csak egyszerűen az egésznek a vége
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem nagyon megfelelne ez a megoldás! Főleg, h az összes tünde Valinorban van (bár ez nem akadály egy monológhoz), de azért mégis. Az az egy mondat elég lenne: Well,
I'm back. (bocsi de a magyart már oly rég olvastam, h pontosan nem tudom, h mit mond Samu és hülyeséget nem akarok írni)
Death! Ride, ride to ruin and the world's ending!
- Sesy
- Nem elérhető
Cerebrum írta: És remélem a ROTK is hasonlóképpen fog végződni...
Egen, Galadriel fog monológot mondani a végén.
~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~
- bea/mag
- Nem elérhető
2_41 menni kéne
gyilkos-e ki megmutatja hogyan kéne élned
és nem hagy maga után mást csak egy képet
/jac/
- Cerebrum
- Nem elérhető
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Arden Borough
- Nem elérhető
ennek olyan szerepe van mint a könyvben az 1. rész elején a hobbitok,pipafű stb. leírásnak
és miután megismertük az alaptörténetet azután el is kezdődhet az igazi film
szerintem ez a rész főleg azok miatt kellett, akik nem olvasták a könyvet
Örökké nem eshet...
- Ery
- Nem elérhető
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Cerebrum
- Nem elérhető
Ery írta: Ha már itt tartunk, akkor a FotR elején Galadriel monológját (Megváltozott a világ...) eredetileg a 3. részben Szilszakál mondta Galadrielnek és Celebornnak, amkor azok Vasudvardban találkoztak.
Igen, igen, de szerintem nagyon frappáns megoldás, hogy ezzel kezdték a filmet...
- Ery
- Nem elérhető
Καναπή!
- Ringil
- Nem elérhető
"Minden ember a Holdhoz hasonló;túlsó homályos oldalát senkinek sem mutatja meg"
- bea/mag
- Nem elérhető
2_41 menni kéne
gyilkos-e ki megmutatja hogyan kéne élned
és nem hagy maga után mást csak egy képet
/jac/
- Misteq
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
"Soha nem hittek semmiben!Most semmivé lettek!"
"a hervadás fölé hajolva mosolygok tehetetlen"
- Iras
- Nem elérhető
Az ilyet föl kéne akasztani! Hogy lehet így lealacsonyítani Tolkien munkáját?!?!?!?! :
"Felső-és Alsó-Egyiptom királynőjének szolgálóleánya vagyok én! "
- Penngaladiel
- Nem elérhető
- Barahir
- Nem elérhető
- Sorel
- Nem elérhető
- Leguanember
- Nem elérhető
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
- Cerebrum
- Nem elérhető
- Ery
- Nem elérhető
Uszonyatosak
Καναπή!
- Penngaladiel
- Nem elérhető
- Kar_sa
- Nem elérhető
Ez egy kobold!!!!!! Hogy lehetett így elrontani?!?!?!?!
A törpök meg mint Hófehérke.
A Hobbit meg kis túlzás deréktájt...
Főleg mivel egy csomót fogyott...
HUH... Ki volt ez az állat :
Kārātārānen a áirâë...
- Penngaladiel
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.