Film <-> Könyv különbségek

Több
21 éve 9 hónapja #100947 Írta: bersel
bersel válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Nagyon örülök, h lesz hajó!!!!!! :D Számomra a legjobb rész az volt mikor kibomlik a királyi zászló a vezérhajón! Ha PJ kihagyta volna az egyenl&#337; lett volna számomra a bukással! DE akkor nem hagyja ki és ez NAGYON JÓ.
Már csak azt remélem, h Arwent nem keveri még jobban bele. Az oké h &#337; megcsinálja a zászlót, de remélem nem &#337; viszi el neki és remélem alaposan elkerüli Pelennor mezejét! :x
Másrészt nagyon várom az ostromjelenetet, amikor betörik a város kapuját. Szerintem azt is üt&#337;sre lehetne megcsinálni!

Death! Ride, ride to ruin and the world's ending!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 9 hónapja #100859 Írta: nenya
nenya válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
LESZ HAJÓ! :hello: Tegnap vásároltam meg a Brian Sibley-féle "making of" könyvet súlyos ezrekért, és abban az író említi, hogy látta a Weta műhelyében azt a hajót, amin Aragorn érkezett Minas Tirith alá. Tehát...

"There are many powers in the world, for good and for evil. Against some I have not yet been measured."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 9 hónapja #100857 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Huh, hát pedig az eddigi részeket (f&#337;leg a TTT-t!!) nehéz felülmúlni, de ha sikerül én leszek a legboldogabb ;)

Hajó kérdés: nem lenne jó, ha kihagyná!! Mert az tényleg egy nagyon felemel&#337; pillanat! Filmen látni biztos nagy élmény lenne!

I feel complete when I feel sick inside

Több
21 éve 9 hónapja #100845 Írta: Leguanember
Leguanember válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
A Holtak Ösvénye a márciusi! trailerben benne lesz...
A hajókérdést már említettem errefelé, de nem reagáltak rá. Szerintem a legnagyszer&#369;bb pillanat a könyvben. Ott Aragornékat a Ringló-folyóig követi Tolkien, aztán visszatekintésben van írva a többi részlet. Nem tudom, hogy lehet üt&#337;sre csinálni, de bízom Jacksonban. A most lezajlott angol filmes díjkiosztón(a neve... :roll: ) Sir Ian azt nyilatkozta, hogy percekkel azel&#337;tt kapott egy emilt Petert&#337;l, hogy kész a ROTK, és leny&#369;göz&#337; lett, a legjobb a három közül. Egy embernek tehát már tetszik :twisted: .

TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.

Több
21 éve 9 hónapja #100819 Írta: bersel
A lényeg az, h nem hagyhatja ki!!!!!!! Másrészt meg egy nagyon jó részt hagyna ki! Ami meg a hajókat illeti, sokat hallok olyat, h ki fogja hagyni &#337;ket! :cry:

Több
21 éve 9 hónapja #100818 Írta: Supersonica
Supersonica válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

bersel írta: sziasztok!!!
Csak egy egyszer&#369; kérdéssel fordulok hozzátok. Szerintetek benne lesz a filmben a Holtak ösvénye és Erech köve? Bár mondjuk szerintem nehéz lenne kihagyni de ki tudja!

igen, szerintünk a Holtak Ösvényét nem fogja PJ a maga horrorfilm és paródiarendez&#337;i múltjával kihagyni (s&#337;t, félek, hogy a könyvhöz képest, mennyivel lesz hangsúlyosabb, ugye, a Helm szurdok is csak 20 oldal...)

Több
21 éve 9 hónapja #100816 Írta: bersel
sziasztok!!!
Csak egy egyszer&#369; kérdéssel fordulok hozzátok. Szerintetek benne lesz a filmben a Holtak ösvénye és Erech köve? Bár mondjuk szerintem nehéz lenne kihagyni de ki tudja! Másrészt meg megtartja-e PJ azt, h Aragorn hajón érkezik majd? Nem tudom miért de vhogy van egy olyan érzésem, h ezek nem igazán így lesznek benne a RotK-ben

Több
21 éve 9 hónapja #100024 Írta: Sorel
Sorel válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Szerintem P.J. Frodó esetében a másik három hobbitl és a közte lév&#337; különbséget hangsúlyozta. Frodó sokkal érzékenyebb, kifinomultabb, tündésebb...

Több
21 éve 9 hónapja #100023 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
A Frodós topicban is volt erről szó.. a könyvben Frodó bölcsebb, nemesebb lelkű...

Több
21 éve 9 hónapja #99975 Írta: Penngaladiel
Penngaladiel válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

shark írta:

Gandalf írta: Shark, szerintem meg pont fordítva!

Lehet, hogy mindenki másképpen értelmezi a dolgokat és ez nem baj, de aki akarja az olvassa újra az "I.könyv - Toronyiránt a gombákhoz és az Egy leleplezett összeesküvés cím&#369; fejezetét és majd eldönti :wink:

Igen, de ezeket Frodó ifjúkorában követte el. Gandalf szerintem olyanokra gondolt, hogy a könyvbeli Frodó szembeszállt a rátámadó nazgullal, nem pedig kardját eldobva csúszott-mászott, és az ehhez hasonlók. Nekem nagyon fájt Frodó jellemének ilyen irányú torzulása :cry:

Több
21 éve 9 hónapja #99879 Írta: Antares
Antares válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
A könyvben nekem Samu szimpatikus, viszont a filmben &#337; tetszik a legkevésbé. Mondjuk a könyvben sem tetszik, ahogy Gollammal bánik, de a Végzet Hegyén &#337; is megkegyelmez neki... Frodóval kapcsolatban azt hiányolom a filmb&#337;l, hogy nem érz&#337;dik rajta a bölcsesség, hogy más, mint az átlagos hobbitok. Ezt azért nehéz is lenne vászonra vinni.

Tégy amit akarsz, csak ne árts másoknak

Több
21 éve 9 hónapja #99516 Írta: shark
shark válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

Gandalf írta: Shark, szerintem meg pont fordítva!

Lehet, hogy mindenki másképpen értelmezi a dolgokat és ez nem baj, de aki akarja az olvassa újra az "I.könyv - Toronyiránt a gombákhoz és az Egy leleplezett összeesküvés cím&#369; fejezetét és majd eldönti :wink:

üdv a fogadóban!
pajkosponi.bixerver.hu

Több
21 éve 9 hónapja #99468 Írta: Leguanember
Leguanember válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
A hídon nehezen mennek át Frodóék, mert az kb.ötszáz éve leomlott(bár csak javítottak rajta vmit?), legalábbis Tolkiennél. Úgy tudom, titokban, hajón kelnek át az Anduinon, majd vissza a város alatt húzódó alagutakon jutnak Gollammal... Azt hiszem, több lesz a b&#337;vítés, mint fél óra.

TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.

Több
21 éve 9 hónapja #99454 Írta: Gandalf

Több
21 éve 9 hónapja #99444 Írta: erwianne
erwianne válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Shark!Szerintem is! Úgy értem a könyvben sokkal emberibb a jelleme, jó és rossz tulajdonságokkal (nem tökéletes, mint ahogy senki sem, de a filmben kissé mintha mégis...). A Gy&#369;r&#369; ezeket a rossz tulajdonságokat er&#337;síti fel szerintem a könyvben. A filmben ez nem egésszen így jön le. Szerintem... :?

Több
21 éve 9 hónapja #99443 Írta: Sesy
Sesy válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
...mint ahogy a többi szerepl&#337; is. Könyvben könnyebb karakteres szerepl&#337;ket létrehozni. Na meg, nem igazán szentelnek a hobbitokra elég figyelmet... Sokkal több mindent ki lehetne hozni bel&#337;lük.

~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~

Több
21 éve 9 hónapja #99441 Írta: shark
ne konkrétan vegyétek a szó értelmét csak épp nem tudtam rá jobb kifejezést...
nem úgy értem, hogy nincsenek hibái, meg nem emeli fel a hengját, meg nem hat rá a gy&#369;r&#369; hanem...

... úgy értem, hogy a könyvben egy kicsit rosszfiúsabb és valahogy nekem karakteresebb egyéniségnek t&#369;nik.

üdv a fogadóban!
pajkosponi.bixerver.hu

Több
21 éve 9 hónapja #99437 Írta: Sesy
Sesy válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
shark,

Ezzel a szentes dologgal nem értek egyet.
A magatehetetlenség az igaz, de a könyvben is így van (bár ott inkább csak a RotK-ban - de ott is Samura irányul a figyelem, &#337; hozza a döntéseket meg minden, mert Frodót lefoglalja a harc a Gy&#369;r&#369;vel). Az, hogy Frodó többször is rákiabál Samura, az teljesen kihozza, hogy a Gy&#369;r&#369; Frodó rosszabbik énjét hozza el&#337;, és akkor már nem "szent".

~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~

Több
21 éve 9 hónapja #99431 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
shark: szent??? 8O Ezt most nem teljesen értem, hogy hogy érted...
Igen, tényleg egy kissé magatehetetlen, de sztem PJ ezzel akarta megmutatni, hogy hogyan hat rá a Gy&#369;r&#369;. Azt már el&#337;z&#337;leg mondta PJ, hogy a hangsúly át fog tev&#337;dni Samura, de egyébként sztem nem olyan vészes a dolog.

I feel complete when I feel sick inside

Több
21 éve 9 hónapja #99395 Írta: shark
Én most olvasom újra a könyvet és meglep&#337; a különbség, mert a filmben Frodó szegény úgy van beállítva mintha teljesen "szent" (nem Trufa és Pippin lopnak Zsizsikt&#337;l hanem &#337; és ez egy fontos dolog szerintem)magatehetetlen lenne és Samu csinálna helyette mindent. Mindenkinek ajánlom a könyv folyamatos újraolvasását 8O , mert a film teljesen megváltoztatta a szerepl&#337;k jellemét :cry:

üdv a fogadóban!
pajkosponi.bixerver.hu

Több
21 éve 9 hónapja #99380 Írta: Penngaladiel
Ha jól emlékszem, a könyvben nincs szó Haldír sorsáról, miután a Szövetségt&#337;l elvált.

Több
21 éve 9 hónapja #99375 Írta: Narië
Narië válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Könyvben Haldír elhajózott....Asszem...
Vgy nem? :oops:

Narië

No more blood for oil!

Több
21 éve 9 hónapja #99361 Írta: Misteq
Misteq válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
hmmm..az eléggé fájt hogy Faramirt egy icipicit átírták...Gollam rulz!!!!Haldír isfájt...vagy &#336; a könyvben is mehal?szerintem nem delehet hogy tévedek... :?

"Soha nem hittek semmiben!Most semmivé lettek!"
"a hervadás fölé hajolva mosolygok tehetetlen"

Több
21 éve 9 hónapja #99300 Írta: Penngaladiel
Ma néztem meg a filmet. Arról beszélnek, hogy az orkok elfoglalták a keleti partot, és ez stimmel. Én csak azt nem értem, hogy kerültek Ithiliából - ami a keleti parton van - Osgiliath nyugati részére. Itt maradt ki valami info.

Több
21 éve 9 hónapja #99277 Írta: shark

lupin:

erwianne: DE MÉG MINDIG NEM FÉR A FEJEMBE, HOGY HOGY LEHET AZ, HOGY OSGILIATHBAN A TÚLPARTOT ELFOGLALTÁK AZ ORKOK, AMIKOR A TÚLPART A JÓZAN PARASZTI ESZEM SZERINT A SAJÁT OLDALUK, NEM A MORDOR FEL&#336;LI!

Persze, mert az csak a rendezoi valtozatban lesz benne, hogy atmennek a hidon

Mondjuk azért belerakhatták volna a mozifilmbe...

üdv a fogadóban!
pajkosponi.bixerver.hu

Több
21 éve 9 hónapja #99262 Írta: erwianne
Oh de kis csökkent agyam van! Így már minden világos!
Már leírtam valahova, de megteszem mégegyszer: Ma láttam hatodszor A Filmet, holnap megyek megint megnézni, és egyre jobban tetszik! Igaz egynémely dolog még mindig nem fér a fejembe... :tongue:

Több
21 éve 9 hónapja #99260 Írta: lupin
lupin válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

erwianne írta: DE MÉG MINDIG NEM FÉR A FEJEMBE, HOGY HOGY LEHET AZ, HOGY OSGILIATHBAN A TÚLPARTOT ELFOGLALTÁK AZ ORKOK, AMIKOR A TÚLPART A JÓZAN PARASZTI ESZEM SZERINT A SAJÁT OLDALUK, NEM A MORDOR FEL&#336;LI!

Persze, mert az csak a rendezoi valtozatban lesz benne, hogy atmennek a hidon :-)

Több
21 éve 9 hónapja #98611 Írta: Áfonya
Áfonya válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Hogy még egy kicsit megvédjem a filmkészít&#337;ket (utóbbi közhangulat miatt :wink: ) - itt egy kis részlet abból, amit Fran Walsh mondott a változtatásokkal, ill. egy könyv filmrevitelével kapcsolatban, sztem nagyon jól kifejezi a lényeget.

"It was a huge task to take on the filming of these books. And we wanted to give ourselves some creative latitude. We made a lot of changes &#8211; we did. But the first thing is, that we wanted to make this function as a screen story. That was our starting off point &#8211; don&#8217;t be afraid to make changes!
We really wanted to give the fans of the books something they&#8217;d love, and a story, that would reflect the book in a truthful way. There&#8217;s always a tension between doing that and also creating something which is cinematically satisfying.
So we started off regarding the needs of cinema, and then came back to the needs of the people who love this book. And hopefully we found some sort of balance."

Magyarul is: :D

"Hatalmas feladat volt ennek a könyvnek a megfilmesítésére vállalkozni. Ezért magunknak is szerettünk volna egy kis alkotói szabadságot biztosítani. Sok mindent megváltoztattunk, ez igaz. De a legfontosabb az volt, hogy a történet m&#369;ködjön a vásznon. Ebb&#337;l indultunk ki &#8211; ne félj a változtatásoktól!
Tényleg szerettünk volna olyasmit nyújtani a könyv rajongóinak, amit szerethetnek, és egy olyan történetet, ami h&#369;en adja vissza a könyvet. Viszont mindig van egy bizonyos feszültség aközött, hogy ezt végbevigyük, illetve hogy olyasvalamit hozzunk létre, ami filmes szempontból is kielégít&#337;.
Így tehát el&#337;ször a filmes szükségleteket vettük figyelembe, aztán visszatértünk a könyv rajongóinak a szükségleteihez. És remélhet&#337;leg sikerült megtalálnunk az egyensúlyt."

Hogy ez mennyire igaz, arra a legjobb példa a Harry Potter filmváltozata, ami aztán tényleg tökéletesen követi a könyvet, mégis közel nincs akkora film mint a GYU. :wink:

Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...

Több
21 éve 9 hónapja #98102 Írta: erwianne
Nem akarok senkibe se belekötni, de az, hogy "Heten voltUNK útitársak" az valahogy nekem azt jelenti, hogy abban a hétben mi is benne vagyunk, de inkább nem kötözködöm és felejtsük el.
Írjunk valami másról.
Tegnapmegnéztem ötödször is a filmt és nekem még mindig tetszik. természetesen annak ellenére is, hogy folyvást fikázom, meg hibákat keresek, de szerintem ez egy tök nornmális emberi tulajdonság.
Meg azt is hamar megunnánk, ha másról se szólna a topic, minthogy ilyen jó, meg olyan jó, mert egy id&#337; után csak ismételni tudnánk önmagunkat.
Na mind1.
DE MÉG MINDIG NEM FÉR A FEJEMBE, HOGY HOGY LEHET AZ, HOGY OSGILIATHBAN A TÚLPARTOT ELFOGLALTÁK AZ ORKOK, AMIKOR A TÚLPART A JÓZAN PARASZTI ESZEM SZERINT A SAJÁT OLDALUK, NEM A MORDOR FEL&#336;LI!

Több
21 éve 9 hónapja #97997 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Értsd: Rajtunk kívül még heten.

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.646 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére