Film <-> Könyv különbségek

Több
21 éve 9 hónapja #108228 Írta: Sesy
Sesy válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

Nóli írta: Nem tudom, engem már az is zavart, hogy annak a családnak végigmutatták az útját...életét.. vagy milyét ebben az id&#337;szakban...
Annyi mindent kihagytak, ezek helyett be lehetet volna rakni egyet közülük... :?

Nekem pedig ponthogy tetszett, hogy nem csak a nagy h&#337;sökr&#337;l szól a dolog, hanem a hétköznapi emberek élete is el&#337;térbe kerül...
(és akkor már inkább Arwen nyavajgása helyett raktak volna be valamit, pl. az entvizet!)

~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 9 hónapja #108198 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

Nóli írta: ...engem már az is zavart, hogy annak a családnak végigmutatták az útját...életét.. vagy milyét ebben az id&#337;szakban...
Annyi mindent kihagytak, ezek helyett be lehetet volna rakni egyet közülük... :?

Ez is amolyan hatásvadász dolog volt egy kicsit szerintem...

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 9 hónapja #108169 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

Barahir írta: A legjobban Aragorn és Haleth beszélgetése zavar...ez mi a fenének ? Csak foglalja a helyet

Nem tudom, engem már az is zavart, hogy annak a családnak végigmutatták az útját...életét.. vagy milyét ebben az id&#337;szakban...

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
21 éve 9 hónapja #107713 Írta: Leguanember
Leguanember válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Milyen igaz! Estel, Estel...
Felagund: Na ebbe hogy kavartad bele a marketinget??? Ha minden olyan mozzanatot hálivúdinak titulálunk, amely azért kellett a filmbe, hogy meg ne bukjon(ezt úgy értem, hogy visszahozza a ráköltött pénzt), azaz megnézze rengeteg olyan ember is, aki semmit sem tud a GYU-ról, akkor oda lyukadnánk ki, hogy ez egy hálivúdi film, amelyben van pár értékelhet&#337; mozzanat, meg ennek a jelz&#337;nek elveszne az a bizonyos ironikus jelentése, amiért használni szoktuk. Ha van benne hv-i jelenet, az a lépcs&#337;board. A lóraszállás szvsz még belefér a film(és a könyv) tünde-koncepciójába, csak kicsit béna lett...

TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.

Több
21 éve 9 hónapja #107684 Írta: bersel
bersel válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Hmm egyetértek!!! Szerintem is kell oda Aragorn eme lelki támasza!
Máskülönben miért is lenne &#337; a REMÉNY??????

Death! Ride, ride to ruin and the world's ending!

Több
21 éve 9 hónapja #107659 Írta: Sesy
Sztem nem felesleges a rész, én sokkal több oan részt láttam ott, ami felesleges volt...
Anával egyet értek, ezzel azt mutatták be, hogy Aragorn reményt ad.

Több
21 éve 9 hónapja #107557 Írta: Saczy
Saczy válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
az nagyon nem illett oda......

Elen síla lúmenn omentilelvo!

Több
21 éve 9 hónapja #107554 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

Barahir írta: A legjobban Aragorn és Haleth beszélgetése zavar...ez mi a fenének ? Csak foglalja a helyet

Megmondom én: Marketing!
Kellett bele a romantikus "neféljkisfiammajdcsakleszvalahogy"
Sajnos szerintem ez Hollywood hatása... :x

Felagund

Our knees do not bend easily

Több
21 éve 9 hónapja #107208 Írta: Cerebrum

Barahir írta: Attól függetlenül, hogy csak egy Jackson-féle átköltés, a jelenet nagyon szép !

Igen, nekem a zene is nagyon tetszik, ami közben szól. Mikor az ork lecsap hátulról Haldírra, aki meginog és közben a halott társait nézi...

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
21 éve 9 hónapja #107179 Írta: Barahir
Barahir válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Szerintem Haldír halálával azt akarták érzékeltetni, hogy a tündék. akikt&#337;l a halál távol áll, most megízlelik az emberek végzetét, a halált, úgy hogy önként vállalták ezt azzal hogy a várért harcoltak. Attól függetlenül, hogy csak egy Jackson-féle átköltés, a jelenet nagyon szép !

Több
21 éve 9 hónapja #107011 Írta: Barahir
Nem hiszem el, hogy a filmzenét nem jelölték Oscarra... teljes képtelenség hogy Ezt a csodát nem tudja az Akadémia értékelni mi lehet az oka?

Több
21 éve 9 hónapja #106996 Írta: kriszana
kriszana válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

Azt gondolom, hogy ezzel akarták érzékeltetni Aragorn erejét, s hogy remény adott mindekinek már a jelenléte is. Elhitték neki, hogy van remény. Mindent lehet mondani arra a jelenetre, csak azt nem, hogy fölösleges.

"There is only one journey. Going inside yourself." (Rainer Maria Rilke)

Több
21 éve 9 hónapja #106993 Írta: Barahir
Mit gondoltok ?

Több
21 éve 9 hónapja #106992 Írta: Barahir
A legjobban Aragorn és Haleth beszélgetése zavar...ez mi a fenének ? Csak foglalja a helyet

Több
21 éve 9 hónapja #106957 Írta: Penngaladiel
Penngaladiel válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
A könyvben igen, de a filmben lehet, hogy nem lesznek dúnadánok....

Több
21 éve 9 hónapja #106951 Írta: Leguanember
Üdv!
A b&#337;víettben,benne lesz,hogy Aragorn szabadon engedi,Théodred lovát,Bregót. &#336; veszi a hátára Aragornt...
Jól emlékszem,hogy Aragornnak van saját lova,akit a dúnadánok Halbarad veztésével hoznak északról?

Minden más hiábavalóság.

Több
21 éve 9 hónapja #106915 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Hát igen, ez a lovas dolog eléggé zavaros, már máshol is esett róla szó.
Rátesz egy lapáttal a dologra, hogy az eredti szövegben Aragorn Bregonak szólítja a pacit.
Erre az a lehetséges magyarázat, hogy egy kimaradt jelenetben Aragorn "megismerkedik" egy másik lóval [size=9:34kmuaa0](Théoden lovával???)[/size], és vele találkozik össze a folyóparton. :roll:
Novemberben megtudjuk...

I feel complete when I feel sick inside

Több
21 éve 9 hónapja #106792 Írta: Cerebrum
Igen, azt hiszem a szinkronos verzióban eltoltak valamit...

Több
21 éve 9 hónapja #106754 Írta: Eönwë
Eönwë válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Elnézést, hogy jelentéktelen észrevételeimmel zavarjam köreiteket, de ezt meg kell osztanom. Aragorn lezuhanásakor a lovat Arodnak szólítja. Én úgy emlékszem (kövezzetek meg, ha nem így van :) ), hogy Aragorn lova volt Hasufel és Legolasé (és Gimlié) Arod.
Egyébként Haldír jelenetével én már els&#337;re kibékültem. F&#337;leg, hogy olyan híreszteléseket hallottam, miszerint Arwen érkezik a kürtváriak megsegítésére... :)

I hate the way things change.

Több
21 éve 9 hónapja #106438 Írta: Sorel
Sorel válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Ery, tudom, hogy benne volt a Tiltott Tó, de hogy mi a szerepe az egyáltalán nem derül ki. A könyvben ez egy olyan szép rész...

Több
21 éve 9 hónapja #106143 Írta: Sesy
Gondolom a Banyapóknál nem akartak egy ien beszélgetést, vagy a TTT végére kellett egy kis feszültségoldó.
Remélhet&#337;leg a Végzet-hegyénél benne lesz az, amikor Samu megint err&#337;l az énekr&#337;l beszél...az annyira szép...

Több
21 éve 9 hónapja #106117 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

Ery írta: S&#337;t! Frodó útjából, még pluszt is raktak be. Az ominózus beszélgetés a "rettenthetetlen Samu"-ról meg a regékr&#337;l, a könyv szerint közvetlenül a Banyapók oduja el&#337;tt történik.

Ez igaz, de én ezt nem nevezném "plusznak", csak egyszer&#369;en máshová helyeztek egy szöveget, ahogy máskor is megtették, elég sokszor.

I feel complete when I feel sick inside

Több
21 éve 9 hónapja #106087 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
S&#337;t! Frodó útjából, még pluszt is raktak be. Az ominózus beszélgetés a "rettenthetetlen Samu"-ról meg a regékr&#337;l, a könyv szerint közvetlenül a Banyapók oduja el&#337;tt történik.

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Több
21 éve 9 hónapja #106080 Írta: Leguanember
Üdv mindenkinek!
Ha PJ nem kamuzik, és miért tenné, akkor egy teljes óra pluszt kapunk a b&#337;vítettben! Azt nyilatkozta többször is, hogy emberfeletti szenvedések árán tudták csak megvágni a moziban látott három órára.(hír a mozinetr&#337;l).

Minden más hiábavalóság.

Több
21 éve 9 hónapja #105794 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Frodó útjából szerencsére semmi sem maradt ki, csak a vége tolódott át a 3. részbe.. mindenesetre jóóóó sok mindent hozzátoldtak... és ha jól sejtem, a B&#337;vített Változat csak rátesz még néhány lapáttal.

Több
21 éve 9 hónapja #105758 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Sorel: Nem szivesen kötözködöm, de a Tiltott tó benne volt.

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Több
21 éve 9 hónapja #105750 Írta: Sorel
Sorel válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Az a legszomorúbb, hogy az az ember érzése, hogy a farkas lovasos, és Aragorn ál-halála jelenetek kedvéért feláldozták pl. Faramir, a Tiltott-tó...stb. részletesebb bemutatását.

Több
21 éve 9 hónapja #105370 Írta: Misteq
Misteq válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Hmmm...szerintem is eléggé fájdalmas volt azaz eltérés Haldirral/elnézést nincs hosszu i betum.. :P / de kilehet vele békülni..May úgy nézte meg hogy nem olvasta a 2.könyvet...ebbol azt akartam kihozni hogyha úgy nézed meg mint 1 jóóóóóóó filmet és nem a könyv 100%át várod vissza nem csalódsz akkorát...de Gollamot meg a Helm-szurdokot,meg az enteket,meg egy csaomó mindent nagyon jól adták vissza...húha bocsánat hogy nem viszem most végig a gondolat menetem de mindjárt leüt a rajztanár hogy márt nem a feladatot csinálom..

"Soha nem hittek semmiben!Most semmivé lettek!"
"a hervadás fölé hajolva mosolygok tehetetlen"

Több
21 éve 9 hónapja #105345 Írta: Cerebrum

...szerintem a TTT-ben a legnagyobb (és legfeleslegesebb) eltérés, az Haldír a Helm-szurdokban!

Hááát, nem tudom. Én ezzel már a második alkalommal, hogy megnéztem, kibékültem...

Több
21 éve 9 hónapja #105225 Írta: Supersonica
Supersonica válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

glorfindel írta: szerintem a TTT-ben a legnagyobb(és legfeleslegesebb)eltérés,az Haldír a Helm-szurdokban!

Westu Théoden Hál!!!

Ezt a Haldír topicba ne írd be :) , de olvass bele nyugodtan, pro és kontra megvitattuk már... HALDÍR RÚLZ :lol:

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.650 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére