Film <-> Könyv különbségek

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25152 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Hosszú ideje, mint egy megszállott vártam a filmet, és a hugom végig aggódott és figyelmeztetett az esetleges csalódásra. Nos nem csalódtam. Mivel több mint 20* olvastam a könyvet (kedevenc részeimet többször) pontosan tudtam, hogy NEM LEHET egy az egybe filmre vinni az egészet, és nem is vártam el. A film 3 órás és még így is kevésnek tűnt. A rendezőnek ebbe a 3 órába kellett belezsúfolni az első kötetet ami szerintem elég jól sikerült. Persze hibák és kifogások felmerülhetnek de ezek egy két kivétellel elhanyagolhatóak. De ami a lényeg: a hugom és a barátnőm el fogják olvasni a könyvet, amire eddig hiába próbáltam rábeszélni.<br> Már alig várom a második részt.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25151 Írta: Anonymous
Sziasztok!<br> Szerintem a film fantasztikusan jó, ahogy elénkvarázsolja Középföldét. És az is igaz, hogy egy ilyen nagyszabású regényt nem lehet egy az egyben filmre vinni, mert minimum egy könyvre (nem egy kötetre, hanem ahogy a regény könyvekre van osztva) kellene egy-egy háromórás filmet szánni. Én azt sajnálom, hogy a filmre vitel érdekében tett változtatások itt-ott következetlenné tették a sztorit, legalábbis az első filmet és a könyv egészét összehasonlítva. Lehet persze, hogy a Két torony-ban és A király visszatér-ben feloldódnak majd ezek az ellentmondások, de néhány jelenet elég furcsán vette ki magát (Aragorn egy egész fegyverraktárat hurcolászik magával, majd kardvívásba keveredik a Nazgulokkal stb.). Ehhez képest pl. Arwen szerepe a legkevésbé sem zavaró, mert a történet menetében nem okozott változást. Arwen és Aragorn egymás iránt érzett szerelmét pedig ki kellett fejezni valahogy a filmen, nem csak a kötelező romantika kedvéért került bele az a jelenet.<br> Szerintem egyébként nem feltétlenül kell szeretni Tolkien egész világát és minden írását. Nekem a GYU nagyon bejött, A Babó elment, de a Szilmarilokat alig bírtam végigolvasni, és már semmire nem is emlékszem belőle. Talán ezért is vagyok kritikusabb a filmmel kapcsolatban, mert nekem a történet és a szereplők jelleme és jellemfejlődése az, ami a dolog lényegét adja, és kevésbé a kitalált világ, amelyben a történet játszódik. Peter Jackson ez utóbbira helyezte a fő hansúlyt, és így sajnos elsekélyesedett az előbbi, amiben a könyv szintén fantasztikusan jó volt.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25150 Írta: Anonymous
Valaki írta a fórumon - lehet, hogy nem ebben a topicban -, hogy ez a film nem a fanoknak készült. Debizony azoknak. Van ugyanis kb. 40 millió fan.<br> <br> A film eddigi életem legjobb filmje, de nem közelíti meg a könyvet. Nem is célja. Ez egy Jackson-i adaptáció, és ahogy ő mondta ez az a világ, amit ő elképzelt.<br> <br> Asszony megnézte, neki nem tetszett, olyannyira, hogy el sem fogja olvasni (azért a következő részen ott lesz). De ez nem baj. <br> <br> Hiányoztak nekem is dolgok. A versek, az énekek, Toma és Aranymag.<br> <br> Ellenben Gandalf érkezése, megnövése amikor Bilbó ráförmed, a megye, a Pajkos Póni, Völgyzugoly, Mória egyszerűen az a világ volt, amit elképzeltem.<br> <br> Bizony, ha nem fanként nézed, fel semtűnik, hogy mennyi év telt el Bilbó távozása és Frodó indulása közt, de ha meglátod Bilbót Völgyzugolyban, akkor sejthető. Gandalf halála talán az egyik legjobban elkapott jelenet. A balrog megincsak a képzelet szerinti.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25149 Írta: Anonymous
Sziasztok!!!<br> <br> Én Szolnokon néztem meg a filmet és azt tapasztaltam hogy hiányzott az a rész amikor Galadriel úrnő az ajándékait átadja, és elindulnk a folyón. Rögtön az jött hogy Boromir lerohanja a gyűrűhordozót. Csak nekem hiányzott az a rész vagy nektek is?????????

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25148 Írta: Anonymous
ja!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25147 Írta: Anonymous
Viszont!:-)<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25146 Írta: Anonymous
:o ))<br> Nos, most megyek és alszom. Élvezet volt Veletek vitázni, majd még úgyis találkozunk legközelebb. Aludjatok jól! <br> Namárië<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25145 Írta: Anonymous
Azokat most hagyjuk ki!:-)<br> Tényleg eléggé gáz mindegyik,vagyis majdnem:-)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25144 Írta: Anonymous
Na, ez a stratégia nálam nem jön be. Van, hogy csak azért ülök be egy filmre, hogy jót röhögjek rajta. Imádom a hülye hálivúdi horrorokat, amik véresen komolyan veszik magukat, olyan jót lehet rajtuk röhögni! :o )))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25142 Írta: Anonymous
Tudjátok,az a stratégiám,hogy úgymegyek a moziba ,hogy nemlesz nagy film,és vagy igazam lesz,vagy teljesen elvarázsol.Ez mindig bejön,és nem csalódom.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25143 Írta: Anonymous
Nem vettem annak, semmi baj.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25141 Írta: Anonymous
Én abban reménykedem, hogy nem annyira észrevehetőek és idegesítőek az átírások.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25139 Írta: Anonymous
Annyit tudok az előzetesekből, hogy a látványtervezőnek Oscart adnék. :o )

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25140 Írta: Anonymous
persze, és ezt nem is sérelmezem, nem akartalak megbántani,ha ezt mégis anak vélted,akkor bocs.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25138 Írta: Anonymous
Fari, én még nem láttam a filmet. Azért próbálom magam távol tartani minden véleménytől, mert nem akarom, hogy mivel nem értek egyet a megfilmesítés tényével, úgy menjek oda, hogy ''ez biztos hülyeség lesz''. <br> Csak nem mindig sikerül magamban tartani a véleményemet, és elvégre ez egy fórum... :o )

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25136 Írta: Anonymous
Aragorn, ebben igazad van.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25137 Írta: Anonymous
naszóval csakazt kérdeztem, legalábbis zserettem volna, hogy ha tuddtad, hogy mire számythatsz, akkor miért mentél el rá?mert reménykedtél, hogy netalán nem lesz mindaz igaz, amit a többiek és én is leirtunk?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25134 Írta: Anonymous
Hogy tessék? :o )

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25135 Írta: Anonymous
A Mozi rövid a könyv hosszú!<br> Ez így van rendjén!<br> Az egyik valóság a másik meg az lehet,de csak a képzeletünkben.<br> A lényeg: Akit érdekel majd az elolvassa a könyvet is.<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25133 Írta: Anonymous
és ha tudtad, hogy kb. milyen lesz elmentél rá?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25131 Írta: Anonymous
Lalaith: Ilyenek vannak voltak lesznek, de én ha már egy ember is elolvassa, meg lennék elégedve, és asszem ezt a határt már rég elértük

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25132 Írta: Anonymous
És az mér jó, ha a szereplőkkel képzeled el?<br> Na jó, nem kukacoskodok többet, de akkor is utálom magát a tényt, hogy filmet csináltak belőle.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25129 Írta: Anonymous
Ja, főleg, ha meglátják a terjedelmet, és mint egy kedves osztálytársam oly értelmesen megjegyezte: ''El kéne olvasni, de olyan HOSSZÚ!'' :o DDD

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25130 Írta: Anonymous
Aragorn átlátja a dolgokat..<br> :) )

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25126 Írta: Anonymous
Na igen, ez az. És akkor megint ott vagyunk, hogy hurrá, van egy kasszasiker tömegfilmünk, és senki sem ismeri az eredetit. És ha szóba jön, hogy Gyűrűk Ura, az lesz a reakció, hogy ''ja, azt a filmet én is láttam''... Na, én ettől félek.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25127 Írta: Anonymous
Szerintem igen!Mert igaz a filmet látta,de mikor olvassa a könyvet azonosítani tudja a szereplöket,és jól beletudja képzelni magát.Én amikor most elolvastam sokadszorra,már a szereplöket képzeltem el,és nagyon ott volt!<br> Lepergettmint egy mozi!<br> Csak pár napban!:-)<br> Akit meg igazán megfog akkor elolvas mindent.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25128 Írta: Anonymous
Leleith: miért is ne, de ha meg se adjuk nekik a lehetőséget, hogy valami fogalmuk legyen a Műről, még ha a Filmen keresztül is, akkor helytelenül járunk el.Azt nem vitathatjuk, hogy moziba 1000-szer többen járnak, mit akik kezükbe könyvet fognak...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25124 Írta: Anonymous
hát a film után sokaknak a GyU is tul lassu és bonyolult. akkor a Szilmarilok...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25125 Írta: Anonymous
Pontosan és én ezt is látom, hogy van valami célja is a Filmnek, nem csak az, hogy elszórakoztassa a közönséget, ekkora igénye az átlagembernek szerintem úgy sincs,Akinek tetszett az el fogja olvasni, mert tudja, hogy nincs minden bene a filmben, mert hiányérzete támad, és ez azt fogja eredményezni, hogy sokan fognak könyvet ragadni, és ettől fogva a sorsuk meg lesz pecsételődve

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25122 Írta: Anonymous
:-) <br> Jól mondtad!<br> Miért ne szeressék az emberek?<br> Ezekután talán majd többen olvasnak,és rájönnek mi fontos az életben.

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.669 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére