Film <-> Könyv különbségek

Több
22 éve 7 hónapja #50429 Írta: n8n
n8n válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Könyv, könyv, könyv... :D :lol:

n8n returns

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 7 hónapja #50424 Írta: Galadriel Úrno
Galadriel Úrno válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
grandalfbab: ez is olyan mint az e-mail-és csak éppen gyorsabb és rövidebb infokat, véleményt lehet leírni. Az e-mail inkább hosszab levelezésekra való, gondolom ezt te is tudud mert senki te sem vagy hülye, de könyen lehet mindkettövel írni hosszab, ill. rövidebb levelet. :)

Ai! laurie lantar lassi súrinnen!
Aratsirien

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 7 hónapja #50378 Írta: Fereste
Fereste válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
gandalfbab: ez a fórum arra van, hogy a Gyűrűk Uráról beszéljünk... :)

Több
22 éve 7 hónapja #50376 Írta: gandalfbab
gandalfbab válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

hello :!: :!: :!:

ha szeretnétek velem levelezni a gyűrűk uráról, vagy bármi másról, írjatok az oszibarackban@freemail.hu vagy a cseresznyeben@freemail.hu címre.

kössz-pussz

:lol: 8O :mrgreen: :P :oops:

Több
22 éve 7 hónapja #50303 Írta: Fereste
Cicafül: semmi baj azzal, hogy beírtad :) én is kb úgy képzelem ezt a dolgot, mint te... uff, de yo, hogy nem lett belőle semi :lol:

Több
22 éve 7 hónapja #50296 Írta: Cicaful
Cicaful válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Persze, én sem, csak belegondoltam...és itt most tényleg nem PJ-jellegű adaptációra gondolok (ami szvsz nagyon jól sikerült - akárki akármit mond), hanem inkább olyan Egy nehéz nap éjszakája stílusúra :lol: De mindegy, inkább hagyjuk, csak beírtam, mert hallottam.

"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"

Több
22 éve 7 hónapja #50291 Írta: Fereste
még tegnap írtam egy Bmi hosszú véleményt Elanor megnyilvánulására, de sajnos elveszett az egész, mert amint a mehet gombra kattoltam, a bejelentkezés menü jelent meg, ami már csak azért is érdekes, mert már az elején bejelentkeztem.. na szóval így nem küldte el, és írhattam volna újra az egészet, de erre nem volt (és most sincs) erőm, mert télleg yo sok volt...

Cicafül: erről én is hallotam:) szentem röhejes egy ötlet vot a Beatle részéről.. el sem tudnám képzelni őket, mint a Szövetség tagjait...brüfff...

Több
22 éve 7 hónapja #50289 Írta: Cicaful
Cicaful válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Ma reggel hallottam az Info Rádióban, hogy Paul McCartney elmesélte PJnek az Oscar gálán, hogy a 70es évek elején a Beatles meg akarta filmesíteni a GYU-t, a következő szereposztásban:
Ringo Star lett volna Samu, Paul Frodó, John Lennon Gollamot szerette volna alakítani és George Harrison formálta volna meg Gandalfot.
Beszéltek is erről állítólag magával Tolkiennel, ám ő hosszas tépelődés után nemet mondott. Helyesen tette, de megjegyzem érdekes ötlet. :roll:

"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"

Több
22 éve 7 hónapja #50283 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Az lenne a jó, ha mindenki meg tudná csinálni a saját GYU filmjét... Bár sztem senki sem tudná tökéltetesre megcsinálni, mert a képzelőerőt nem lehet a technika adta határok közé szorítani és az emberek fantáziáját egyetlenegy film sem tudná felülmúlni!
Egyébként sztem, ha Tolkiennak megadatott volna, hogy megcsinálja ezt a filmet (tudom, hogy úgysem akarta volna megcsinálni, és nem is ez volt a hivatása), akkor sem lennénk vele elégedettek!

El kell fogadnunk, hogy mindenegyes rajongónak megvan a saját maga Középföldéje, ami talán egyáltalán nem hasonlít pl. az én Középföldémre.
Ez, amit a filmen látunk Peter Jacksoné, akinek megadatott, hogy megmutassa a világnak, hogy milyen az ő Középföldéje.

I feel complete when I feel sick inside

Több
22 éve 7 hónapja #50282 Írta: Dez
Dez válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Peter Jackson azt mondta, hogy ez a film az ő rajongói filmje, így persze az ő szemszögéből, kicsit az ő olvasatából közvetíti számunkra. Sokaknak éppen ezért nem tetszett: máshogy képzelték el. De szerintem ennél többet nem lehetett volna kihozni a könyvből. A Könyv és a Film is tökéletes külön-külön, mindkettőt meg lehet érteni egymás nélkül is, de azért úgy az igazi, ha mindenki elolvassa és megnézi, hogy véleményt formáljon. Hisz az egyéni vélemények, a rajongók, olvasók, a MI véleményünk a legfontosabb egy - sajnos elhunyt - írónak és egy rendezőnek. Akár pozitív a kritikánk, akár negatív. Hiszen ezért adta ki a könyvét Tolkkien, ezért csinált filmet Jackson: hogy megmutassák a világnak ezt a másik világot. Különben porosodhatott volna egy fiókban a kézirat, és a film sem született volna meg.

Örömöm, mosolyom nekem már nincsen,
elárvultam nélküled, Drága Kincsem!

Több
22 éve 7 hónapja #50281 Írta: Fereste
hát, én naon kritikus szemmel tekintem a filmet (mint mindent:) ) és hogy őszinte legyek, nem is tudom miért, de nem tartom oan nagy művészeti alkotásnak. pedig az, ezt én is tudom, de vhogy a könyv miatt, alábecsülöm a filmet. hogy őszinte legyek én azon is meglepődtem, hogy ennyi oscar jelölést kapott, és hogy végül egyáltalán megkapta azt a 4 díjat... ennek ellenére szeretem a filmet, s élvezet volt nézni meg minden, de számomra akkor sem az igazi... elismerem, hogy naon yo lett, PJ megpróbált ragaszkodni Tolkien világához, és amien tökéletesre csak lehetett, megcsinálta. de én sokkal yobban értékelem a könyvet, és ezután a film nem tűnik oan nagy dolognak. igazából először azon is kiakadtam, hogy egyáltalán lesz film:) és teljesen egyetértek azokkal, akik azért sem nézik meg a filmet, mert akkor tartják igazi tolkien rajongóknak magukat, ha nem nézik meg (a környezetemben 2 ien embert is ismerek). én ezt nem lennék képes megtenni... annak ellenére, hogy naon tisztelem a könyvet, nem bírnám ki, hogy ne lássam a filmet... ezért naon tisztelem ezt az "önmegtartóztató" tulajdonságot...

Több
22 éve 7 hónapja #50277 Írta: Elanor
Jaj, nehogy félreértsétek amit írtam :!: :!:
Én imádom a filmet, nagyon tetszik, meg minden, de sztem a könyv lényegesen jobb, és ehhez hozzájárul persze az is, hogy az ember a saját fantáziáját szabadabban használja, amikor könyvet, mint amikor filmet néz.

Több
22 éve 7 hónapja #50257 Írta: Áfonya
Áfonya válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
A film ugye a könyvnek az adaptációja, ami természetesen egyet jelent azzal, hogy nem pontosan hű a leírt formához. Ennek ellenére szerintem PJ megpróbálta a legtöbbet kihozni a dologból, és szerintem nagyon jól sikerült is neki. Ő maga is megmondta, ez a könyvnek filmes szempontból történő másfajta megközelítése. A könyv természetesen végtelen szabadságot ad az olvasó fantáziájának, míg a film kötött, ennek ellénre én szegényebb lettem volna a film nélkül. :)

Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...

Több
22 éve 7 hónapja #50152 Írta: Elanor
Sztem természetesen jobb a könyv, ezen nem is lehet vitázni!
Én úgy vagyok vele, hogy ez a film végülis nem A Gyűrűk Ura, hanem csak az az alapján forgatott film... lehet, hogy ez így furcsán hangzik, de én így érzem.
És egyébként sztem PJ sem teljesen így képzelte, biztos ő is talált benne hibákat!

Több
22 éve 7 hónapja #50092 Írta: n8n
n8n válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Könyv sokkal jobb... szerintem. túl sok mindent kihagytak

n8n returns

Több
22 éve 7 hónapja #29 Írta: svindler
svindler válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
A régi Könyv-Film ellentétek téma folytatása.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #25530 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Honnan szeditek ezt a 4 és fél órásat? Én azt olvastam, hogy először lesz egy sima DVD, semmi extrával, aztán pedig a 3,5 órás, amin rajta lesz a werkfilm első része is. Nem lehet, hogy abba a 4 és fél órába már bele van számolva a werkfilm is?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #25529 Írta: Anonymous
szerintem nem kell annak 20 év...<br> Egyébként az egész filmre vitel is eléggé a pénzről szólt...de ettől még jól sikerült a film,habár tök sok mindent kihagytak.... :( (

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #25528 Írta: Anonymous
Szerintem ez már csak arra jó, hogy mégtöbb pénzt zsebeljenek be. Ugyebár kiadják a 3 és fél órásat, amit mindenki megvesz, aztán talán fél-1 év múlva piacra dobják a 4 és feleset. Majd gondolom ezt eljátszák a másik két résszel is és végül egy utolsó húzásként díszdobozban borsos áron megvehetjük mind a hármat. Csak mondja vki h nem ural mindent a pénz. :o ( Ki tudja lehet h 20 év múlva még fel is újítják, aztán jöhet megint a mozikba.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #25527 Írta: Anonymous
Szerintem pár woodista 8tudnék ilyet mondani)<br> sajnálja,hogy kihagyták a fürdőzős részeket..............

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #25526 Írta: Anonymous
Winston: az összesen 3 és fél óra- és még ez sem a vágatlan lesz, mert az 4 és fél óra, majd lesz egy újabb dvd... ó, de vajon mikor??

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #25525 Írta: Anonymous
a DVD kiadasban extrakent ott lesz az eredeti vagatlan valtozat. az egesz filmben fel ora elosztva. Lorienben az ajandekozas, beszelgetesek..stb...stb..

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #25524 Írta: Anonymous
b<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #25237 Írta: Anonymous
KÖNYV

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #25238 Írta: Anonymous
lénygre törő, és tömör voltam

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #25523 Írta: Anonymous
Láttátok már, hogy a THE ENCYCLOPEDIA OF ARDA is felrakott egy könyv-film elemzést? <br> Még nem olvastam végig, csak most tévedtem oda....<br> <br> <a href=http://www.glyphweb.com/arda/default.htm> klikk ide

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #25522 Írta: Anonymous
eh, kit érdekel Gandi meg a balrog... lássuk Szméagolt meg Déagolt horgászni!! ;PPPPP

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #25521 Írta: Anonymous
Mi lesz a következő részben? Gandalf és a balrog küzdelme! Szméagol és Déagol horgászat közben! Szméagol gyilkosság közben!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #25520 Írta: Anonymous
Na de mi lesz a következő részekben... én csak amiatt aggódok... no Megye megtisztítása meg ilyesmik?! *hüpp-hüpp*<br> Na de majd nézhetjük Arwent a Helm-szurdokban...eh. :-I

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #25519 Írta: Anonymous
Meg kihagyták azt a részt is, amikor Lórienbe beosonnak az orkok... a tündék meg megölik őket! :-D

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.634 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére