Film <-> Könyv különbségek

Több
22 éve 4 hónapja #70880 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

Áfonya írta: Igen, Lórienben tényleg lehetett volna több jelenet - főleg világosban... így kissé sötétre sikeredett a dolog. :?

Igen, "kicsit" sötét lett Lórien (főleg, hogy a könyvben nappal érnek oda).

Nekem hiányzott Frodó és Gildor találkozása. Így nem derült ki, hogy Frodó különleges, más, mint a többi hobbit, hiszen ismeri a tündéket, kicsit beszéli a nyelvüket is stb.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 4 hónapja #70872 Írta: Ithilgalad
Ithilgalad válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Nekem hiányzott a sírbuckás rész, de Toma nemigazán...De nélküle ott nehezen szabadultak volna... :roll:
Megaz ayándékozás...De igen, az pótolva lesz! :wink:

Legends and epic tales born between these dark lakes For you a new one written with black blood

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 4 hónapja #70871 Írta: Áfonya
Áfonya válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Igen, Lórienben tényleg lehetett volna több jelenet - főleg világosban... így kissé sötétre sikeredett a dolog. :?
Ajándékozás meg lesz, szóval amiatt már nem aggódunk. :D
Amit én még hiányoltam, az az, hogy Samu nem nézett bele Galadriel tükrébe - sztem az is fontos jelenet, bár ha PJ tényleg kihagyja a Megye megtisztítását, akkor kissé elsikkad a jelentősége. :?

Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...

Több
22 éve 4 hónapja #70866 Írta: Thaurwathiwen
Thaurwathiwen válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Sheila: Üdvözöllek köreinkben!

Nekem talán az ajándékozás hiányzott a legjobban, meg kevés Lórien volt, és a Tűz Csarnoka Imladrisban.
Undómiel: És Neked?

"...It's okay, we call it Reid-effect. Happens with children too..."

Több
22 éve 4 hónapja #70863 Írta: Undómiel
Undómiel válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Ugyan már, Sheila! Itt senki nem eszik embert! Bátran mondd csak el, mit gondolsz, itt mindig lesz kivel egyeztetni a nézeteket, vagy éppen egy jót vitatkozni!!! A képbeszúrás pedig nekem sem volt jó ideig az erősségem, ne keseredj el!!!

Lenne egy kérdésem!!! Nektek melyik jelenet vagy rész hiányzott a legjobban az első filmből? Kíváncsi lennék a véleményetekre!!!

Több
22 éve 4 hónapja #70858 Írta: Sheila
Sheila válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Üdv mindenkinek!
Most keveredek ide először, remélem nem zavartok el :heu:
Egyetértek azzal, hogy a láv az amerikaiak fene romantikus lelke miatt kellett a filmbe.
Most megpróbálok beszúrni egy képet, ha nem sikerül, ne röhögjetek ki! :oops:
Rájöttem, hogy ez így nem megy.
Affene. :cry:
[/img]

Több
22 éve 4 hónapja #70854 Írta: Narië
Narië válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Hát én meglettem volna nélküle,de így,hogy már belekerült,szerintem Ok.Meg plusz 2 perc amíg Viggot mutatják (he-he,a kis elfogult...)

Narië

No more blood for oil!

Több
22 éve 4 hónapja #70697 Írta: Undómiel
Én nagyon bírtam Tomát, de tényleg nem lett volna túl ésszerű betenni... A szerelem meg a sok marha amerikainak kell... Európában szerintem nem ragaszkodnak hozzá különösebben... Azért nem volt rossz, na.

Több
22 éve 4 hónapja #70654 Írta: Minerva
Minerva válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Sztem jó, h kimaradt Toma... tisztára, mint egy narkós (bocs, Toma-rajongók :) ), bár lehet, hogy egy jó poént hagytak ki... A szerelmi jelenet meg... no comment. 8O :cyclops: :mad2: :dead: :quasi: :o h: :eek4:

"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"

Több
22 éve 4 hónapja #70634 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

Narië írta: De nekem végülis bejöttek a szerelmes részek,nem azt mondom,nem kellett volna miattuk kivágni Tomát meg az öregerdôt,de valahogy azért beleillettek a film hangulatába,nem?

Sztem nem ezek miatt a részek miatt nem rakták bele az Öregerdős részt, hanem mert túl vontatottnak találták, és úgy gondolták, hogy nem lesz fontosabb hatással a történet további részére (pl. Toma csak egy alkalommal tnik fel az egész történetben, és aki nem olvasta a könyvet, nem igazán értette volna, hogy neki mi a szerepe.)

I feel complete when I feel sick inside

Több
22 éve 4 hónapja #70619 Írta: Narië
Narië válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Hát én is remélem :wink: ...De nekem végülis bejöttek a szerelmes részek,nem azt mondom,nem kellett volna miattuk kivágni Tomát meg az öregerdôt,de valahogy azért beleillettek a film hangulatába,nem?
Evvel kapcsolatban az egyik "intelligens" osztálytársam a film után megjegyezte,hogy valahogy MÁSKÉNT 8O kellett volna folytatni A&A történetét :eek2: :eek4:
Hálisten',idáig nem fajult el PJ....

Narië

No more blood for oil!

Több
22 éve 4 hónapja #70527 Írta: Undómiel
www.tolkienonline.com/gallery/ga ... fm?ID=5669
Remélem sok ilyet látunk majd a hossssssszú DVD-n!!! :D
És Arwen tényleg nem sikerült túl jóra, de Liv azért nem volt annyira rossz! És tényleg igyekszem én is majd kevesebbet bántani!

Több
22 éve 4 hónapja #70521 Írta: hódica
hódica válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

Minty írta: És a sok idő amit Elrondnál töltenek? A filmben alig van valami Völgyzugolyból! :evil:

teljesen egyetértek!! :clown: annyira jól meg volt csinálva Völgyzugoly, meg Hugo is annyira jó volt ( :tongue: ), és erre vannk ott vagy 15 percet.Kár érte... :crying: :shake:

Én sem nagyon kedvelem sem Livet, sem a filmbeli Arwent( a könyvben még nagyon szerettem :roll: ), de szegényeket már annyit szapultuk, hogy kezdem őket sajnálni... :evil2: :wink:

"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."

• rudi
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 4 hónapja #70403 Írta: rudi
rudi válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Elmentem megnezni a filmet, 5 perccel elotte kiolvastam az elso reszt. :)
A vegen Boromir halala teljesen megzavart, neztem a konyvet, hogy hol van,de nem talaltam. De meg aznap elkezdtem olvasni a Ket Tornyot , es amint az elso fejezet cimet meglattam, megertettem.

Több
22 éve 4 hónapja #69988 Írta: Elrond
Elrond válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Shaira: Hopsz tényleg! :idea: :idea:
Azért még nem kell gyilkolni.

The echo of a distant time
Comes willowing across the sand
And everything is green and submarine

Több
22 éve 4 hónapja #69985 Írta: shaira
shaira válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

Elrond írta: Üdv, mindenkinek!

Ja és még valami: Gimli+Galadriel? elanor, niphredil? Ajándékozás? Ezek hol voltak??? És Celebornt mér' rakták be főszereplőnek, amikor egy vagy két mondata volt? Összeségében nagyon tetszett, és alig várom már a Két Toronyt.

Én ölni fogok!!! :twisted: Drága, kedves Elrond! Ha nem tudnád az ajándékozás+még egy pár dolog rajta lesz a 4 lemezes DVD-n, meg videón is kijön.
Ha azokat a kimaradt jeleneteket sikerül megnéznie mindenkinek, majd kitárgyaljuk mi maradt még ki, addig egy szót se! :evil:

Több
22 éve 4 hónapja #69973 Írta: Elrond
Elrond válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Üdv, mindenkinek!

Én 2x-er láttam a a filmet, először úgy, hogy nem olvastam, utána elolvastam gyorsan és elmentem megint. Nagyon tetszett, de hiányoltam Lórient, mert hát a felét kivágták. Legolas és Gimli barátságát csak a végén lehetett észrevenni amikor Gimli Legolasra mosolyog. Ja és még valami: Gimli+Galadriel? elanor, niphredil? Ajándékozás? Ezek hol voltak??? És Celebornt mér' rakták be főszereplőnek, amikor egy vagy két mondata volt? Összeségében nagyon tetszett, és alig várom már a Két Toronyt.

The echo of a distant time
Comes willowing across the sand
And everything is green and submarine

Több
22 éve 4 hónapja #69910 Írta: Lady Paradox
Lady Paradox válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Egyet értek teljesen Undómiel!
Eléggé feminim típus vagyok de, nem sok ez a szerep Arwennek?, ráadásul Liv Taylerhez sem igazán illik, ő nem az a fajta.
Arwen volt a könyvben a kedvenc szereplőm és talán azért tetszett annyira mert nem mondják hogy miket csinál de így kibővítve nem is annyira tettszik mert sokkal hidegebb a karaktere úgyhogy inkább megmaradok a könyv örök hűséges fanatikusának.
Más.
Nem tudja vki ,hogy mindkét DVD verzió a vágatlan lesz e?Csak mert a Relax listáján úgy olvastam hogy a 4 DVD-s en lesz rajta a vágatlan :bawling:

Több
22 éve 5 hónapja #68377 Írta: Undómiel
Nekem nem az volt a legnagyobb sérelmem, hogy kihagytak dolgokat (persze az is), hanem ami benne volt, az sem sikerült olyan mélyre, mint amilyenre kellett volna! Gondolok én itt a szereplők közötti kapcsolatokra! Samu-Frodó, Gimli-Legolas, stb. Szóval ez nekem nem jött át a vásznon! De ami legjobban idegesít az Arwen feltupírozott szerepe, de erről már sokat beszéltem. Úgy gondolom, hogy az övéhez hasonló kreált epizódok helyett lehetett volna mással, a könyvhöz szervesen tartozó jelenetekkel, kitölteni azt a három órát!!!

Több
22 éve 5 hónapja #68364 Írta: Minty
Minty válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
A filmből sok mindent kihagytak amin csodálkoztam is. De vajon mért kellett kihagyni azt a részt amikor Toma megmenti őket a fűzfától? :hein:
És azt amikor a Fródóéknak bekötik a szemét? :(
meg amikor felmászika fletre Gollam Frodóhoz? :evil:
És a sok idő amit Elrondnál töltenek? A filmben alig van valami Völgyzugolyból! :evil:

Akkor lettem a legdühösebb amikor rájöttem, hogy a könyvben nincs benne az amikor Arwen és Aragorn csókolózik! :rmad2:

Na de nem húzom fel magam! Inkább igyunk eggyet! :cheers: Csak vicceltem az ivással! 8) :wink:

Namárie!Nai hiruvalye Valimar. Nai elye hiruva.Namárie!

Több
22 éve 5 hónapja #68106 Írta: Undómiel
Igen, Elanor, az biztos, hogy érdekes, engem eléggé meglepett! Bár azt nagyon értékelem, ha valaki előbb kiolvasta a könyvet, és csak utána ült be a moziba!!! Különben még téves elképzelései lennének bizonyos dolgokról!!! :heu:

Több
22 éve 5 hónapja #68094 Írta: Elanor

Undómiel írta: Elanor, a piros sapesz egyébként kicsit durva! De hát a törp nem kerti törpe! Na mindegy, az a lényeg, hogy legalább a film tetszett nekik!!!

Hát igen...de mondom, hogy a könyv is tetezsett nekik (kinek nem tetszik? ;) ), csak hát ez egy érdekes vélemény (főleg olyantól, aki előbb olvasta a könyvet, mint látta a filmet), hogy a film jobb.
Egyébként nekünk a családból még a bátyám szereti (ő előbb is olvasta, mint én :oops: :) ), az öcsém pedig neki kezdett, de neki sztem még egy kicsit nehéz és hosszú (úgy értve kezdett neki, hogy még régebben elkezdte, de aztán nem folytatta :) ).

Több
22 éve 5 hónapja #68083 Írta: Undómiel
Nálunk szinte az egész család szereti a GYU-t! Édesapám és az öcsém 3-5nap alatt lenyomták a 3könyvet, szóval tetszett nekik, nekem ugye szintén, édesanyámnak még nem volt ideje elolvasni, a filmet sem látta, de amint lesz ideje, megteszi. A családban egyébként megoszlanak a vélemények a filmről. Bár mindenki azt mondja, a könyv jobb volt, mint a film, a bunyós részeket ugye a fiúk nem élvezték! Apának Viggo nem tetszett egyedül, nagy bánatomra, tudniillik nekem ő nagy kedvencem!!! Amikor anak idején kijött a TTT trailere, mindketten otttragadtak kicsit a monitor előtt!!!

Elanor, a piros sapesz egyébként kicsit durva! De hát a törp nem kerti törpe! Na mindegy, az a lényeg, hogy legalább a film tetszett nekik!!!

Több
22 éve 5 hónapja #68081 Írta: Elanor
Képzeljétek, kölcsönadtam a 10 éves unokahugomnak a GYU-t, aki nagyon szeret olvasni (ennek nagyon örülök, hogy ő is ilyen kis ''könyvmoly'', mint én), és elolvasta az anyukája is. Szóval, amikor találkoztam velük legutóbb, kérdezgettem őket, hogy hogy tetszett nekik a könyv (egyébként még csak A Gyűrű Szövetségét olvasták.) Erre kijelentik, hogy a film sokkal jobb (megjegyzem előbb olvasták, mint ahogy a filmet látták volna), meg, hogy a könyv olyan vontatott...én elkezdtem volna mondani, hogy sztem nem iígy van, meg a többi két részt biztosan nem fogják vontatottnak találni, de nem tudtam őket meggyőzni 8O :roll:
Ja, azt még hozzá kell tennem, hogy az unokahugom a tündéket szárnyakkal képzelte el, a nagynéném a törpöket meg piros manósipkával 8O 8O :? :D Szóval elég érdekes, de azért mindezek ellenére örülök, hogy a családom is érdeklődik a GYU iránt (azért azt is el kell mondanom, hogy a könyv is nagyon tetszett nekik! :) )

Több
22 éve 5 hónapja #68012 Írta: Ankalimon
Ankalimon válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

Fíriel írta: Ki az a Balbadilló????? Nem Bombadil????? :lol: Biztos elírtad..... :lol: Ez tetszik, Balbadilló!!!!!!

Bombadil Toma énekli:
Hej hó, no de villa meg olló!
Bumsztara, lallala, fűzfavityilló!
Toma koma, hej, Toma, Bomba-de-dillo!

(Hey dol! merry dol! ring a dong dillo!
Ring a dong! hop along! fal lal the willow!
Tom Bom, jolly Tom, Tom Bombadillo!)

Az igazság a kis álom, amelyben az én elgondolja a világot.
A valóság a nagy álom, amelyben Isten gondolja önmagát.

Több
22 éve 5 hónapja #68002 Írta: Undómiel
Ugye! A sok szerelem helyett értelmes részeket lehetett volna betenni!!! Ezzel egyetlen gond van! Az összes európai GYU-fannak megfelel, az USA-ban viszont senkinek, és a legnagyobb probléma az, hogy az USA egymaga csinál akkora bevételt, mint egész Európa, enyhe túlzással élve! Ez ciki!!!

Több
22 éve 5 hónapja #67952 Írta: Alhana
Alhana válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Eddig össz-vissz 4szer láttam a filmet és nagyon tetszik, bár személy szerint nem bánkódtam volna, hogyha a film tökéletes mása lett vóna a booknak, de hát ne legyünk túl követelődzőek :look: . A szerelmes részek helyett berakhatták volna Bombadil Tomát és a sírbuckákat ill. az Öregerdőt...meg a többi fantastic részt, mert azthiszem mind végignéztük volna a filmet, habár így jócskán (akár 6óra) hosszú nyúlt volna a film. És nemsokára elkezdik a Dragonlance-t is, csak el ne rontsák... :evil:

Több
22 éve 6 hónapja #61770 Írta: Fíriel
Fíriel válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Egy fangorni: Nincs semmi gond!!!!!!! Azt hiszem, ez Toma egyik beceneve. De majd utánanézek! Csak olyan aranyosan hangzik! :lol:
Fru :)

Több
22 éve 6 hónapja #61685 Írta: Egy fangorni
Egy fangorni válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Bocs Fru!

:oops: Biztos igazad van Toma nevét illetően.
Mentségemül szolgáljon, hogy kb. fél éve olvastam az első kötetet
és hát a nevekkel mindíg bajban voltam, ha agy kicsit bonya, akkor csak átsiklok felettük, az első 1-2 betűből következtetek a személyre.
Igérem bepótolom a hiányosságot, és elolvasom újra.

Több
22 éve 6 hónapja #61587 Írta: Minerva
Minerva válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Sztem jó, hogy kihagyták Bombadilt, valahogy nem volt szimpi (bocs, Tom-rajongók :) )

"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.670 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére