- Köszönetek: 0
Film <-> Könyv különbségek
- celebril
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
azt is Tolkien irta?
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Narië
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Hát valahol olvastam a neten,de már meg nem tudnám mondani hol....Talán egy PJ interjúban :hein: ?Tényleg nemtom,annyi helyen böngésztem már,hogy a helyek már összekeveredtek a fejembenÁfonya írta:
Narië írta:
Igen,de rövidebben...Nem vágják ki teljesen,de mondjuk sztem nem lesz benne minden külön harc a banditákkal (úgy emléxem hogy 3 volt),hanem csak egy.Undómiel írta: A MEGYE MEGTISZTÍTÁSA BENNE LESZ A HARMADIK RÉSZBEN!!!
Honnan van ez az infotok? Lemaradtam valamiről? 8O
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- celebril
- Nem elérhető
Remélem hasznomra lesznek az infók!!!
- Old Hawk
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Örülök a jó híreknek! Nagyon szomorú lettem volna, ha kimarad a Megye...
Szoktam őrlődni magamban: Néha haragszom P.J.-re, néha csodálom. Haragszom, mert megkavart egy csomó mindent, benne lesz, csak nem úgy, nem az fogja csinálni és nem ott (Pl. Arwen megjelenése a II.részben, stb.) Ugyanakkor csodálom is, mert mindez EGY ember fejében áll össze képi világgá, meg cselekménnyé. Szóval nincs könnyű dolga P.J.nek!
A lényeg, hogy péntek van és a Megye meg fog tisztulni! Burárum!
Hawk
Old Hawk
Aki szinte már Ent.
- Áfonya
- Nem elérhető
Narië írta:
Igen,de rövidebben...Nem vágják ki teljesen,de mondjuk sztem nem lesz benne minden külön harc a banditákkal (úgy emléxem hogy 3 volt),hanem csak egy.Undómiel írta: A MEGYE MEGTISZTÍTÁSA BENNE LESZ A HARMADIK RÉSZBEN!!!
Honnan van ez az infotok? Lemaradtam valamiről? 8O
Mindenesetre ennek most örül kicsi szívem...
Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...
- Narië
- Nem elérhető
Mallorn:Az is egy megoldás lehet,ha Galadriel a ROTK végén,Aragornék esküvőjen adja oda Samunak.Végüli itt már minden megtörténhet.... ..De megint csak azt mondom,amit eddig:BÍZZUNK PJ-BEN!!!!
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
A Bombadil Toma kalandjai benne van a Tolkien meséi c. könyvben. Szerintem ezek bárhol kaphatóak, idei kiadású könyvek.celebril írta: Nem tudjátok, hol lehet megvenni a következő könyveket?:A Gyűrű kerersése, Bombadil Toma kalandjai ?
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Undómiel
- Nem elérhető
- zsoffija
- Nem elérhető
Tolkien gyerekeinek(és Tolkiennak is,na! )meg ezer csak gratulálni tudok!
"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:
- Old Hawk
- Nem elérhető
IGEN létezik ilyen!!!
Azt nem tudom, hogy magyarul megjelent-e.
Viszont Tolkien úgy kezdte az Középföldés dolgait, hogy mesélt asszem a gyerekeinek. És Bombadil Toma volt az első ilyen mese!!! Később kiadták könyvben is és sokan elkezdték nyaggatni, hogy írjon még ilyeneket. És Tolkien írt! Ezután született meg a Gyűrűk ura, meg a Szilmarillok és a többiek.
Lehet hogy nem tünt fel, de a GYU-ból kilóg Bombadil Toma története! Azért mert az sokkal régebben készült, még az 1920-as évek táján.
üdv: Hawk
Old Hawk
Aki szinte már Ent.
- zsoffija
- Nem elérhető
holmicsoda????????
Old Hawk:(Megye...)Nemtudom,jó kérdés,kiváncsi vagyok.Dehát egyetlen dolgot tehetünk a jó ügy érdekében:megkérdezzük PJ-t... még nem tudom,hogyan
én is kiváncs lennék,na...
meg még egy csomó minden másra is...
pölö visszaút=egyik percben Gondorban,majd hipp-hopp otteremnek a Megyében???
tartok tőle,vhogy úgy lesz...
"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:
- Old Hawk
- Nem elérhető
A Gyűrű keresése Tolkien műveiről szól, azok kiegészítése, illetve megmagyarázása.
A Gyűrű keresése c. könyvet Tolkien fia szerkesztette össze.
Valóban összefoglja az Első kortól kezdődően Tolkien egész világát. Sok esetben előfordul, hogy bizonyos részeket Tolkien fia fejezett be, illetve, közli az egyes történetek különböző változatait. Elmondja a Harmadkor után történteket is. Ki meddig élt, mi történt velük stb.
Szóval félig Tolkien munkájának a dokumentálása, félig pedig újabb információk forrása.
Érdekes és sok új dolgot mond el, ami segít megérteni a Gyűrűk ura egyes eseményeit.
Sajnos aki megérti ezeket a dolgokat, az még sajnálatosabbnak fogja találni, a filmben tett változtatásokat.
Pá: Hawk
Old Hawk
Aki szinte már Ent.
- Elrond
- Nem elérhető
celebril írta: tulajdonképpen A Gyűrű keresése miről szól?
összefoglalója A Gy.u-nak,a Szilmariloknak és a Babónak ?
irjatok róla nekem valamit, röviden !!
Köszi
Több ezer évet ölel át, az első korból is vannak benne történetek, ugyanúgy mint a későbbiekből. Benne van Túrin Turambar, és Celeborn & Galadriel töreténete. Többet nem tudok róla.
The echo of a distant time
Comes willowing across the sand
And everything is green and submarine
- celebril
- Nem elérhető
összefoglalója A Gy.u-nak,a Szilmariloknak és a Babónak ?
irjatok róla nekem valamit, röviden !!
Köszi
- Old Hawk
- Nem elérhető
Kérdésem lenne:
Tételezzük fel, hogy nem lesz benne a Megye megtisztítása a filmben. Akkor haza sem fognak menni? Vagy igen és otthon minden happy lesz? De ha nem mennek haza, akkor rögtön megy mindenki Szürkerévbe? Vagy P.J. Azzal a rendezői fogással fog élni, hogy Megye feldúlva, jönnek négyen...SNITT! :eek4: Képernyő alján: A Megye két év múlva... És virágzik a mallorn, születnek a hobbit gyerekek...
Vagy lehet hogy egyszerűen a Király megkoronázásával vége lesz és Happy End? Akkor nagyon szomorú leszek, mert a Gyűrűk Ura nem fejeződik be a Harmadkor végével és az újnidőszámítással, hanem még két év eltelik. És azalatt sokminden történik...
: Szóval ez lenne a kérdés... :
Sziasztok: Hawk
Old Hawk
Aki szinte már Ent.
- celebril
- Nem elérhető
- Simbelmyne_nrogara
- Nem elérhető
a Lord Of The Rings fogatókönyvéröl van szó....
- Simbelmyne -
" A hajnal mégis az emberek örök reménye " (Aragorn)
- zsoffija
- Nem elérhető
Mit gondolhat,miért...?
Ha lesz ajándékozás,miért ne kaphatna 2 dolgot is? Igazán megérdemli...
Undomiel:van benne valami...
Lara:én is erre céloztam... :smokin:
- Áfonya
- Nem elérhető
Ulmo írta: Lórienben látott valaki mallornfát?
Lórienben nem sok mindent láttunk a nagy sötét miatt...
Baby baby ain't it true
Want a pistol in my hand
- Ulmo
- Nem elérhető
Sil írta: Viszont ezzel az ajándékozásos megoldással nem értek egyet. Így nem a Megyében mallornfa.
Az a gond, hogy Samu kötelet kap megszentelt föld és mallorn-mag helyett? Hát itt jön be a "Megye megtisztítása"-probléma. Ha nem kell újjáépíteni a Megyét, valószínűleg nincs szükség a mallorn magjára sem . Lórienben látott valaki mallornfát?
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Viszont ezzel az ajándékozásos megoldással nem értek egyet. Így nem lesz a Megyében mallornfa.
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Lara
- Nem elérhető
"Samu sietve kioldotta a batyuját,és beletúrt.Meg is találta a gondosan összetekert,ezüstszürke kötelet,Lórien népének keze munkáját.Az egyik végét ledobta a gazdájának.Frodó szeme elől mintha egyszerre eltisztult volna a homály.Vagy a szeme világát nyerte vissza?Látta a himbálózva közeledő szürke kötelet,s úgy tűnt neki,halovány ezüstben dereng."
Akkor talán ezt a részt már nem haggyák ki.
I make my own luck.
- Undómiel
- Nem elérhető
- Ithilgalad
- Nem elérhető
Legends and epic tales born between these dark lakes For you a new one written with black blood
- zsoffija
- Nem elérhető
Köszi,megnyugodtam! :hello:
Illetve,mégsem...MI AZ,HOGY AZ AJÁNDÉKOZÁSNÁL KAP KÖTELET??? :eek4:
Galadriel kijelenti,hogy namaydennekishasznátfogodvennitudom??? :closed:
Vagy a kertészkedéshez,kötözésre??? :look:
- shaira
- Nem elérhető
- Áfonya
- Nem elérhető
zsoffija írta: de mi van Samu kütelével???????????????????????????????????????????????????????????????????????? h: :eek2: :eek4:
Samu az ajándékozásnál kapja meg a kötelet. Valahol van erről egy kép is...
Baby baby ain't it true
Want a pistol in my hand
- zsoffija
- Nem elérhető
- Ulmo
- Nem elérhető
- Ithilgalad
- Nem elérhető
Legends and epic tales born between these dark lakes For you a new one written with black blood
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.