Film <-> Könyv különbségek

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25212 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
például?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25211 Írta: Anonymous
A filmben az a jó, hogy olyan dolgokra is kitér, ami a könyvben rejtetten, vagy scak utalás szinten van meg.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25210 Írta: Anonymous
Szerintem nagyon jó a film, de bármiből csinálnak is filmet, az soha nem lehet pontosan olyan, mint a könyv.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25209 Írta: Anonymous
Az én véleményem ellentétes az előző pocskondiázóéval. Olvastam a könyvet is, ííímádtam, de tetszett a film is. Jók a szereplők(bár Boromir haja, ha jól emlékszem, a könyvben fekete...), a helyszínek egyenesen lenyűgözőek, annyira gyönyörű volt Völgyzugoly, hogy nem is találok szavakat...<br> Persze, biztos csak elfogult vagyok... :)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25208 Írta: Anonymous
Üdv!<br> <br> Én ugyan Star Wars rajongó vagyok, de nagyon szeretem a Gyürűket is.<br> Bár a filmben sajnos csalódtam, ugyan úgy mint a Baljós Árnyakban:-( Remélem a következő rész jobb lesz...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25207 Írta: Anonymous
A könyv (Tolkien élete) szerintem fantasztikus. Jól van felépítve, olvasmányos, rengeteg idézet, levélrészlet és egyéb van benne Tolkientól, külön kitér a műveire... Nekem nagyon tetszett. Amúgy is rég vadásztam már valami életrajzszerű könyvre, mert rengeteg mindenre kiváncsi voltam, és a nagyját ebből meg lehet tudni. Csak ajánlani tudom mindenkinek, akit kicsit mélyebben érdekel Tolkien.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25206 Írta: Anonymous
hát ja kipengeted a zsetont, lefoglaltatod a jegyet. érdekes hogy akik jötek ki az előző előadásról mondak valami hasonlót: És ezek is ezt fogják látni????.....................lehet hogy mostmár értem......

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25205 Írta: Anonymous
ezek a mocsok mozisok:))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25204 Írta: Anonymous
:-)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25203 Írta: Anonymous
valoszinu......elég gyanus váltás volt.....kint volt a vágójel a film oldalán ...<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25202 Írta: Anonymous
suvizol: biztós a vetitős kivágta... :(

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25201 Írta: Anonymous
onering: nekem a moziban volta a tükrös jelenet, azután rögtön boromir jelenete. semmi oszlopok, semmi elindulás........

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25200 Írta: Anonymous
Kösz. Ha lesz pénzem azonnal rávetem magam. Szeretnék többet tudni az öregről, mivel úgy gondolom, hogy ha jobban megismerem, akkor talán a műveit is jobban át tudom érezni. Igaz így nagyon szeretem őket.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25199 Írta: Anonymous
Hisz épp az előbb hivatkoztam rá: Humphrey Carpenter: Tolkien, a Biography. Ford. Koncz Éva és Tótfalusi István (aki a Hobbit versbetéteit is fordította). Nagyon jó könyv, megjelenése óta általánosan bevett és elfogadott, azóta is az egész szakma erre hivatkozik. Hogy magyarul milyen, azt nem tudom, de annyira nem drága (az eredeti, paperbackben 8 font = kb. 3000 Ft), olvassátok el.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25198 Írta: Anonymous
Erre a kérdésre a MERP-ben is kitérnek.<br> Tényleg Lamorak. Megjelent valami könyv Tolkien életéről. Nem olvastad még. Érdekelne, csak kicsit borsos az ára. Ha esetleg te, vagy valaki tud róla mondani valamit, akkor lécci lécci lécci!!!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25197 Írta: Anonymous
Megnézve az indítókérdést, mindenkit emlékeztetni szeretnék, hogy az elterjedt tévhitekkel ellentétben a GyU (a könyv) NEM trilógia, semmilyen értelemben. Egyszerűen egy hosszú könyv, amit először éppen 3 kötetben jelentettek meg (háború utáni papírhiány-- nézzetek utána Carpenterben, most már magyarul is megvan). A GyU egységes egész; ha tagolni kell, 6 könyvre és függelékekre lehet osztani. Sokkal inkább lehetne akkor már hexalógiának hívni, mert a hatos felosztás legalább a szövegből ered.. A hármas felosztás azonban teljesen véletlen, és a szövegben nincs sok alapja.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25196 Írta: Anonymous
MOndjuk a Lorienes részt még lehetne javítani utólag is egy visszaemlékezéses dologgal, ahol megkapja mindenki a maga kis csomagját.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25195 Írta: Anonymous
Hogy tetszik a film?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25194 Írta: Anonymous
Szia, én voltam az előbb is, csak ezek közös gépek, és szokásosan elrontottam mindent.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25193 Írta: Anonymous
szia!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25192 Írta: Anonymous
Hali!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25191 Írta: Anonymous
onering:Eztmár egypárszor említették...<br> Elmentem!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25190 Írta: Anonymous
Eia: nem azt mondtam, hogy így volt jó (vagy könyvhű), csak annyit, hogy a film így ábrázolta. Én is örültem volna, ha Samu is kap (sőt ha már itt tartunk, ha jobban érzem a filmben, mennyire ragaszkodó természet Samu), vagy ha ő is belenéz Galadriel tükrébe -de nem így történt. Nekem egyébként a film nagyon tetszik, kiegészíti a könyvet.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25189 Írta: Anonymous
onering:az ajándékozás akkor lenne teljes, ha mindekinek adna valamit. Így mi lesz Samu dobozával és a többivel? Az is érdekes volt, hogy Lórient elhagyva valahonnan mindegyiőjük szerzett egy tünde-köpenyt...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25188 Írta: Anonymous
suvizol: átmennek a Királyok Oszlopai között (sőt, Aragorn éng meg is jegyzi Frodónak, hogy ezek az ősei, a vérei), ráadásul Galadriel ajándékozását sem hagyták ki. Viszont csak Frodónak adja oda az üvegcsét, a többiek tényleg kimaradtak -de csak két év műlva tudjuk meg, mivel fog Samu világítani Banyapóknál...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25187 Írta: Anonymous
amúgy szia! mindenkinek.. <br> :) ))<br> vége a vizsgaidőszaknak számomra....<br> :) ))))))))))))))))))))))))))))))))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25186 Írta: Anonymous
b. Olórin: A Sörgyári Capricció nekem is nagyon bejött, csak az a baj, hogy egyszer láttam...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25185 Írta: Anonymous
Azért a Lóienes rész hosszabb is lehetett volna..

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25184 Írta: Anonymous
Néha meg úgy tűnik, mintha a vágó hentesbárdal dolgozott volna. Azért ez nem von le olyan sokat a film értékéből.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #25183 Írta: Anonymous
Mithrandir,<br> <br> én megnéztem olyanokat is, meg a Sörgyári Capricciót is meg sok Bódy Gábor filmet is, de ettől függetlenül nem tartom rossznak a GYU-t. <br> <br> Kompromisszum, az biztos. De Én annak örülök, hogyegyáltalán VAN ilyen film. Szinte elképzelhetetlen vállalkozás volt szerintem. Ez nem valami szaros ''Legdrágább az életed 9'' vagy ilyesmi... <br> <br> Egy seregnyi dolog van benne, ami JÓ, és szinte egyáltalán nem látványos, meg egy seregnyi, ami rossz. Meg autó szélvédője Hobbitfalva mezőjén :) <br> <br>

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.642 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére