Film <-> Könyv különbségek
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ilweran
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Köszönetek: 0
"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- cortez71
- Nem elérhető
Aha,ebben van vmi. Végülis lehet, h harmadunokatesók .Cerebrum írta:
Mornambar írta: Hát jobb, mint bűzös urukok közt elrohadni...
Ez nem teljesen tartozik ide, de ennél a résznél, amikor az ork hátulról leszúrja Haldírt, és ő végignéz az elesetteken, és látszanak a lemészárolt tündék és orkok egymás mellett, itt valahogy mindig azt érzésem, hogy ők (mármint a tündék és orkok) tényleg egyek voltak valaha, és ebben a részben, ahogyan ott együtt fekszenek holtan, valahogy ez úgy benne van... És mintha Haldír is pont erre gondolna ebben a másodpercben ("Lám egy a halálunk...") Persze lehet, h. csak én érzem így...
- Cerebrum
- Nem elérhető
Mornambar írta: Hát jobb, mint bűzös urukok közt elrohadni...
Ez nem teljesen tartozik ide, de ennél a résznél, amikor az ork hátulról leszúrja Haldírt, és ő végignéz az elesetteken, és látszanak a lemészárolt tündék és orkok egymás mellett, itt valahogy mindig azt érzésem, hogy ők (mármint a tündék és orkok) tényleg egyek voltak valaha, és ebben a részben, ahogyan ott együtt fekszenek holtan, valahogy ez úgy benne van... És mintha Haldír is pont erre gondolna ebben a másodpercben ("Lám egy a halálunk...") Persze lehet, h. csak én érzem így...
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Mornambar
- Nem elérhető
mornambar-totto.deviantart.com
-tessék voksolni
E-MAIL CÍMEM: rokkertotto@gmail.com
- cortez71
- Nem elérhető
Az volt Haldír életének csúcspontjaMornambar írta:
Isilcala írta: Igen, inkább Arwen miatt került be szerintem is a filmbe. Csak épp, hogy Őt nem látjuk/
Hiszed te... igenis benne van egy fél pillantara...
Amgy Haldír további sorsáról: Trufának segít asszem egy köynvet írni.
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Gandalf írta:
Vagy Arwen miatt...Ja, és 1ébként is az egész helmszurdoki tündés rész csak Haldir miatt került bele a filmbe
Nekem úgy jött le, hogy a tündék, csak azért a mondatért vonultak be: "Volt hajdan egy szövetség emberek és tündék közt. Régen egy volt a küzdelmünk és egy volt a halálunk. E hűség iránt tanúsítunk tiszteletet."
Ez valahogy főhajtásnak tűnt előttem a beleriandi csaták, Ó-idők és a Szilmarilok előtt!
/me itt mindig meghatódik *szip szip*
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Mornambar
- Nem elérhető
Isilcala írta: Igen, inkább Arwen miatt került be szerintem is a filmbe. Csak épp, hogy Őt nem látjuk/
Hiszed te... igenis benne van egy fél pillantara...
Amgy Haldír további sorsáról: Trufának segít asszem egy köynvet írni.
-tessék voksolni
- Penngaladiel
- Nem elérhető
Azért ne becsüljük le Haldír szerepét Rövid, de jelentőségteljes szerep az övé: pl. ő mutatta meg Frodónak és Samunak az elanor nevű virágokatTindomiel írta: [size=9:26zf9ide](Gondolom csak fogadóbiztosnak volt jó...)[/size]
- tindomiel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
[size=9:9b20zhg9](Gondolom csak fogadóbiztosnak volt jó...)[/size]
Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme.
- Isilcala
- Nem elérhető
"A szerelem megszállotja voltam. Kösz hogy kigyógyítottál!" /Moulin Rouge/
- Gandalf
- Nem elérhető
Vagy Arwen miatt...Ja, és 1ébként is az egész helmszurdoki tündés rész csak Haldir miatt került bele a filmbe
- AElfwine
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
3.Aragorn írta: Sejtettem...Haldir a könyvben hogy hal meg? [size=9:1734si6v](Ha egyáltalán...)[/size]
Nem hal meg. Nem is említi utána a könyv.
...eljutni oda, ahová még senki nem merészkedett...
- 3.Aragorn
- Nem elérhető
Eälfwine írta:
3.Aragorn írta: Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de:
Úgy emlékszem, a könyvben úgy volt, hogy Helm-szurdoknál Legolasék arról beszéltek, hogy milyen jó lenne, ha itt lenne 300 tünde harcos. Ezzel szemben a filmben...
Miért, a filmben mi volt? Talán Legolas nem örült a 'felmentőcsapatnak'?
A könyvben tényleg hasonlót említ meg...
Ja, és 1ébként is az egész helmszurdoki tündés rész csak Haldir miatt került bele a filmbe
Sejtettem...Haldir a könyvben hogy hal meg? [size=9:1064vuir](Ha egyáltalán...)[/size]
- AElfwine
- Nem elérhető
Cerebrum írta: Nekem filmen is, könyvben is az első a kedvencem... Jó-jó, tudja az ember, hogy ez egyetlen történet, de mégis mikor először olvastam a könyvet, valahogy úgy éreztem, hogy a FotR "különválik" a másik két könyvtől, amelyek ezzel szemben inkább "összeolvadtak" számomra... Így a mai napig is a fejemben két könyvként jelenik meg a GYU...
Nekem a filmek közül legkevésbé a 2. tetszett...
A könyvet meg valahogy nem lehet széttagolni, hiszen eredetileg egy teljes könyv volt, csak a kiadó szedte több részre. Szóval az egész könyv tetszik nekem
- AElfwine
- Nem elérhető
3.Aragorn írta: Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de:
Úgy emlékszem, a könyvben úgy volt, hogy Helm-szurdoknál Legolasék arról beszéltek, hogy milyen jó lenne, ha itt lenne 300 tünde harcos. Ezzel szemben a filmben...
Miért, a filmben mi volt? Talán Legolas nem örült a 'felmentőcsapatnak'?
A könyvben tényleg hasonlót említ meg...
Ja, és 1ébként is az egész helmszurdoki tündés rész csak Haldir miatt került bele a filmbe
- 3.Aragorn
- Nem elérhető
- Mornambar
- Nem elérhető
A legjobb adaptáció: A Gyűrűk Ura - A Gyűrű Szövetsége
A legjobb bővített: A Gyűrűk Ura - A két torony
A legjobb film: A Gyűrűk Ura - A Király visszatér
-tessék voksolni
- Cerebrum
- Nem elérhető
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Gandalf
- Nem elérhető
- Ille Lórien
- Nem elérhető
Mornambar írta:
Haebrethilien írta:
Haebrethilien írta: sztem az a legfontosabb, h a könyvnek a hangulatáttükrözze a film, és ez a FOTRben maximálisan sikerült. a másik két résznél nem éreztem azt az érzést, h igen, ott vok, vagy nemis tudom megfogalmazni mit, persze azok is teccettek. viszont a FOTR az télleg egy kis műremek.
Végre valaki! Elen síla lúmenn' omentielvo, Haebrethilien!
Mindenki aszondja, az első gagyi volt, meg semmi értelme, de sztem is: a best!
Darkos, félelmetes, gondolkodtató, nézőre ható film!
Teljesen egyetértek! Szerintem is az első a legjobban sikerült film. Szvsz ez adja vissza legjobban a könyv a hangulatát, azt, ami annyira megfogott olvasás közben. A másik két rész is jó, de valahogy kevésbé érezhető bennük az a "GyU-hangulat".
"Elen síla lúmenn' omentielvo."
- Lominas
- Nem elérhető
Engem is zavart a ˝Gyűrű elmegy Gondorba˝, de nem tudok alternatívát. A filmben nem lehetett megcsinálni h fél óráig dumálnak Faramirral.
- cortez71
- Nem elérhető
- Noredhel
- Nem elérhető
Én előbb láttam a TTT-t, és aztán olvastam, és teljesen ledöbbentem, hogy mit csináltak ezzel a kedves fiúval a filmben...
Hogy én hogy izgultam miatta a 3. részben... már persze, olvasáskor, mert a filmben már tudtam, hogy megmenekül...
Toujours pur
kiejtés: "liedesz"
- Mornambar
- Nem elérhető
Haebrethilien írta: én is eléggé meglepődtem, amikor először láttam a 3.részt. az az elküldős jelenet, az kissé durván hatott, de miuátán ülepedett az egész, elgondolkodtam ezen, és sztem nem is volt olyan gáz...úgy értem, h mi, akik olvastuk a könyvet, nyilván tudjuk, h a gyűrűnek milyne hatásai vtak frodóra. de egy "mezei" néző nem veszi észre azt aza pró utalásokból, amiket mi. és sztem ez azért tökéletesen kifejezte, h frodóra erőteljesen hatott a gyűrű. és nem látta az igazságot.
amúgy kissé jobban elkezdtem izgulni enneél a résznéla moziba, mintha mongyuk teljesen a könyv szerint lett vna. de egészen megrázott....viszont miután vége lett a filmnek, a következő előadásra is bementem (nem vok annyira fanatikus, csak furcsán letek megvéve a jegyek:)), és másodszorra már kezdtem megbarátkozni vele....
hozzá lehet szokni a furcsa megoldásokhoz is, mert ezek télleg nem elcseszések, hanem megoldások.
Így elsőre fura, volt, viszont az Odúban mikor hirtelen hiányozni kezdett neki a Samu, na az nagyon ott volt.
Haebrethilien írta: sztem az a legfontosabb, h a könyvnek a hangulatáttükrözze a film, és ez a FOTRben maximálisan sikerült. a másik két résznél nem éreztem azt az érzést, h igen, ott vok, vagy nemis tudom megfogalmazni mit, persze azok is teccettek. viszont a FOTR az télleg egy kis műremek.
Végre valaki! Elen síla lúmenn' omentielvo, Haebrethilien!
Mindenki aszondja, az első gagyi volt, meg semmi értelme, de sztem is: a best!
Darkos, félelmetes, gondolkodtató, nézőre ható film!
Amit hiányoltam belőle, az a kevés kép, de ezt mondták is a RotKEE egyik extráján. (miszerint a FotR-hoz 550, a TTT-hez 700, a RotK_hoz pedig 1400! képet csináltak!)
Meg a 2-3. rész túl világos lett, képileg.
A RotK-hoz pölö totál levettem a fényerőt, mégis olyan világos volt a Banyapók odúja, hogy ihaj!
Faramirt meg a bővítettekben teljesen kijavították.
-tessék voksolni
- Haebrethilien
- Nem elérhető
Phaedra/Namarie írta: Számomra a legdurvább, és szerintem semmivel sem indokolható különbség Faramir jellemének eltorzítása a második részben. Vannak olyan különbségek, maik jók, helyénvalóak a film szempontjából (tündék a Helm-szurdokban, néha nem uyganaz mondja a szöveget, aki a könyvben), de jellembe belenyúlni...
tökéletesen egyetértek. az télleg barbarizmus volt. szerintem. a könyvebne sztem neki volt a legjobb jelleme. nem ő volt a kedvencem, de akkor is ő majdhogynem tökéletes. mondhatni az övé volt a lehetséges jellemek legtökéletesebbike.
"Elveszett, örökre - mondta -, s most minden sötét és üres."
- Namarie
- Nem elérhető
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Penngaladiel
- Nem elérhető
Ha benne lett volna a filmben a jelenet, nem lett volna a feszültség, hogy mi történt a gyűrűvelcortez71 írta: Nekem a legfurcsább az volt A király visszatérben, hogy Samuhoz hogy kerül a Gyűrű? Mert a filmben csak az van,hogy siratja Frodót,meg ne menj oda,ahová nem követhetlek,de én nem láttam,hogy Samu elvette volna a Gyűrűt. Cirith Ungolban meg hirtelen nála volt.
- cortez71
- Nem elérhető
Középföldében gazdag boldog újévet mindenkinek!
Krisztián
- Panda
- Nem elérhető
Én úgy emlékszem, hófoltok voltak ott.Tindomiel írta: Amikor kijutnak Móriából,zöld a fű,meg minden...
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.