Film <-> Könyv különbségek

Több
20 éve 5 hónapja #195728 Írta: Drowse
Drowse válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Szerintem Sorel elijesztett mindenkit... :mrgreen:

"All right, all right. I can take a hint. I know when I'm not wanted. I usually don't pay any attention... but I know."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 5 hónapja #195707 Írta: Neldanel
Neldanel válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Húh, de nagy a csend! :oops: Mi történt ezzel a topiccal? :hein:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 7 hónapja #184110 Írta: Sorel
Sorel válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Kedves fórumozó társak, szerintem sem baj, ha összehasonlítjuk a filmet és a könyvet, nyugodtan lehet kritizáni mindkettőt /észérvekkel alátámasztva/, de maradjunk a GYU-nál, mert az egyéb filmekre és könyvekre vonatkozó eszmefuttatásokat kénytelen leszek törölni!

Több
20 éve 7 hónapja - 20 éve 6 hónapja #183437 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Nézd, valamilyen szinten megértelek, és lehet, hogy a topic kezd egy kicsit "eldurvulni", de gondolj bele abba, hogy egyrészt ez egy ún "adaptált forgatókönyv", ami ugye azt jelenti, hogy először volt egy könyv, és egy idő múlva abból készült a film. Namost az a helyzet, hogy ez alatt a röpke 44-45 év alatt a könyv világsiker lett, és mivel "fantasyról" van szó, mindenki elképzelte a maga Középföldéjét, a maga Aragornját, a maga pelennori csatáját, és még sorolhatnám...
Tehát mindenkinek van egy képe a Gyűrűk Uráról, és ezt most ütköztetik a PJ által rendezett filmmel, ami meg film, tehát más nézőpontjai is vannak, nem csak a történeti hűség.
Ebből adódik a probléma, hogy mindenki folyamatosan összehasonlítgatja a saját adaptációját PJ-ével, és ki így, ki úgy értékeli a filmet.
Ez egy ilyen topic, ahol ki-ki a saját, ilyen vagy olyan véleményének ad hangot, és ez így van jól. :D

Bocs, hogy ilyen hosszú voltam...
Jé, nem is voltam hosszú :lol:

Our knees do not bend easily

Több
20 éve 7 hónapja #183375 Írta: elda
elda válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Figyeljetek!

Én nem tudom miért kell szétszedni egy 11 Oscaros filmet ( + az előző két rész díja, stb.) Számos regényből készült film, adaptáció, mestermű, de sehol nem hallom, milyen kár volt Kenneth Brannagh-nak Shakespeare-t rendezni, L. Oliver-nek, így játszani el Hamletet, Mel Gibson-nak, meg így... :wink:

Nem akarok senki pártján állni, egy parttalan vitában, ahol lassan az a vita tárgya az, hoy hányadik kiadásban olvasta PJ. a könyvet! :) Keressük a nem egyező dolgokat, de lassan mindenről szól ez a fórum, csak nem arról, amiről a Trilógia szól, emberségről, megértésről, hősiességről, önfeláldozásról. Ha C. Tolkien-nen múlt volna, most ezen a filmen sem vitatkoznánk, mert nem engedte volna forgatni, mert nem lenne az eredeti tartalommal tökéletesen egyező....

Jobb lenne nekünk? Szerintetek hányan olvasták el a Trilógiát, a SZILMARILOKAT ennek a filmnek a hatására? :?: :?:

Millióan :!: :!:

Mi, akik itt vagyunk, legalább ne tamáskodjunk ennyire... Sokaknak ez a Film adta meg a kezdőlökést, hogy beleugorjanak, ebbe a világba, ahonnan kilépni érintettség nélkül lehetetlen. :)

Ha idetéved valaki, aki még többet, szebbet akar kapni Középföldéről, azt hiheti minimum haradiak közé cseppent, ha nem a fekete Úr szolgáit olvassa! :evil:

Vegyünk magunkra egy tündeköpenyt, talán eltakar belőlünk valamit, ami nem ide illik! :wink:

A gondolat örök

Több
20 éve 7 hónapja #181379 Írta: Artemisz
Artemisz válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
NAGYONNAGY OFF:

Harmónia RÚLZ....

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
20 éve 7 hónapja #181376 Írta: Felagund

Artemisz (Celebthil) írta: [size=9:3heuvp0k](Bár erős a gyanúm, Felagund, hogy csak magadat próbálod meggyőzni, kevés sikerrel.. :? )[/size]

Gyanúd téves ;)
Már valamelyest megbékéltem a 3. filmmel is.
Megtanultam, hogy nem érdemes fölösleges dolgokon idegesíteni magunkat, keressük a harmóniát.
Megyek is meditálni...
OMMMMMMMMMM!
:mrgreen:

Több
20 éve 7 hónapja #181374 Írta: Artemisz

Felagund írta: De ezzel együtt könyörgöm: próbáljuk meg elkülöníteni a filmet és a könyvet!!!

Tudjuk, tudjuk... :roll:

"Based on the book of J. R. R. Tolkien..."

[size=9:3fogdw6p](Bár erős a gyanúm, Felagund, hogy csak magadat próbálod meggyőzni, kevés sikerrel.. :? )[/size]

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
20 éve 7 hónapja #181372 Írta: Felagund

Drowse írta: Valami werk-filmben volt, hogy Ian McKellen a könyvvel a kezében lófrált állandóan (már amikor nem kellett játszania). Most elképzeltem ahogy odarohan PJ-hez, az orra alá nyomja a könyvet, és sipítva reklamál. :lol:

Ja, azt én is láttam... :lol:

De ezzel együtt könyörgöm: próbáljuk meg elkülöníteni a filmet és a könyvet!!!

Több
20 éve 7 hónapja #181370 Írta: Artemisz
Igen, konkrétan én is erre a werkfilmre célozva tettem fel a kérdést... :wink:

(Ámbár szvsz Viggo nem reklamált amiatt, hogy a könyvben nem is csókolózik Arwen és Aragorn... :twisted: :roll: )

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
20 éve 7 hónapja #181369 Írta: Drowse
Valami werk-filmben volt, hogy Ian McKellen a könyvvel a kezében lófrált állandóan (már amikor nem kellett játszania). Most elképzeltem ahogy odarohan PJ-hez, az orra alá nyomja a könyvet, és sipítva reklamál. :lol:

"All right, all right. I can take a hint. I know when I'm not wanted. I usually don't pay any attention... but I know."

Több
20 éve 7 hónapja #181352 Írta: Artemisz

Drowse írta: Hát azért oan nagyon nem más. Szvsz annyira "véres" változtatások nincsenek benne, pl milyen "remek" ötlet lett volna Trufát vidám néger csávónak megcsinálni. A szőr feláll a hátamon már az ilyesféle gondolatoktól is. :eek4:

Hát... Az az "Arwen a Helm-szurdokban"-féle ötlet is csúcs nagy gáz lett volna.. Nem tudom, ki beszélte le róla végül PJ-t, de örök hálám neki!!!

Jé, tényleg, eszembe jutott egy vicces dolog :D :
Egy csomó cikkben az áll, hogy PJ milyen hihetetlenül elkötelezett rajongó, és megkövetelte az egész stábtól, hogy behatóan ismerjék Tolkient.
Namármost szerintetek előfordult olyan, hogy épp készültek egy jelenetet leforgatni, és egyszer csak vki elkezd sipítani, hogy
Héééé, ez a könyvben nem így van! Ezt most mééér így?!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jaj, ha csak rágondolok, elkap a röhögőgörcs!!!

És vajon PJ mit reagált volna ilyen esetben? :hein: :wink:

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
20 éve 7 hónapja #181351 Írta: Felagund
Igen, az nekem is kellemes csalódás volt, hogy nem vitték túlzásba a "faji egyenlítősdit" és nem láthattunk pl fekete tündéket :eek2:
(nem akarom bántani a négereket, mert komolyan semmi bajom velük, de ez tényleg nem az ő történetük...)

Több
20 éve 7 hónapja #181348 Írta: Drowse
Hát azért oan nagyon nem más. Szvsz annyira "véres" változtatások nincsenek benne, pl milyen "remek" ötlet lett volna Trufát vidám néger csávónak megcsinálni. A szőr feláll a hátamon már az ilyesféle gondolatoktól is. :eek4:

Több
20 éve 7 hónapja #181193 Írta: Rohin
Rohin válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Aragorn nagyon más a filmben.

- Az énekesmadár.
- Úgy ám. A rigó.

Több
20 éve 7 hónapja #180046 Írta: Zazamoukh
Zazamoukh válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Már készült egy film a Galaxis Utikalaúzból. Bár inkább csak olyan fan-film, de megszokható. Néger Ford Prefect :D Hol vagyunk most film-könyv különbségek? Végülis nincs benne, hogy Gyu, de azért...

I live to serve all believers.

Több
20 éve 7 hónapja #179907 Írta: Drowse
Hogy törődnének-e azzal, hogy Zaphod meg Ford unokatestvérek? Nem tartom valószinűnek. Úgy lesznek vele, mint PJ Pippin trolljával. Az első rész egyik kritikájában olvastam, hogy ha egy troll akkora, mint a moriai volt, hogy fog Pip a végén megölni egyet. A válasz: sehogyan. Egyszerűen nem is említik, nem foglalkoznak vele.

Több
20 éve 7 hónapja #179890 Írta: Ellana
Ellana válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

Penngaladiel írta: Ez annak is köszönhető, hogy nem amerikai, hanem új-zélandi film a GYU... Lehet ám, hogy ha amerikaiak csinálták volna, akkor az lett volna, mint a Star Treknél, hogy minden fajban képviseltette volna magát minden rassz :eek4:

Az tényleg hatalmas hülyeség, hogy Ford Prefectet néger játssza... ezalapján Zaphod Beeblebroxnak is négernek kellene lennie, mivel unokatestvérek... vagy ez már nem fogja őket zavarni? :roll:

Amúgy abszolút nem vagyok rasszista én sem, de azért tényleg túlzás, amit az amcsik művelni tudnak...

Nagyon igaz! Szóval le a rasszimzmussal, meg minden, de azért ennek is van határa! Az USA-beliek tényleg olyan szinten anti-rasszisták, hogy az már gyanús, nem csak a szenzáció lehetőségét keresik-e benne.

"Szállani, szállani, szállani egyre
Új, új Vizekre, nagy szűzi Vizekre..."
/Ady: Új vizeken járok/

Több
20 éve 7 hónapja #179884 Írta: Drowse
Olyat is olvastam vhol, hogy Jeff Goldblum játszotta volna Ford Prefectet...
De az is lényeges egy könyv megfilmesítésénél, hogy "rajongók csinálják rajongóknak", és nem pedig pénzéhes hollywood-i pofák. Vagyis inkább az a legfontosabb.

Több
20 éve 7 hónapja #179874 Írta: Penngaladiel
Penngaladiel válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Ez annak is köszönhető, hogy nem amerikai, hanem új-zélandi film a GYU... Lehet ám, hogy ha amerikaiak csinálták volna, akkor az lett volna, mint a Star Treknél, hogy minden fajban képviseltette volna magát minden rassz :eek4:

Az tényleg hatalmas hülyeség, hogy Ford Prefectet néger játssza... ezalapján Zaphod Beeblebroxnak is négernek kellene lennie, mivel unokatestvérek... vagy ez már nem fogja őket zavarni? :roll:

Amúgy abszolút nem vagyok rasszista én sem, de azért tényleg túlzás, amit az amcsik művelni tudnak...

Több
20 éve 7 hónapja #179866 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Állítólag meghatározott százalékban kell afro-amerikaiaknak (haradiaknak :twisted: ) is szerepelnie minden filmben. (Persze lehet, hogy rosszul tudom...)

Drowse írta: ...megcsókolhatjuk PJ lábát, hogy olyan lett a GyU, amilyen.

Márminthogy pl. nem Wesley Snipes játsza Aragornt? :D

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
20 éve 7 hónapja #179863 Írta: Drowse
Feltétlenül meg kell osztanom valamit veletek, mert iszonyú mérges vagyok miatta. Épp most olvastam a Net-en, hogy Douglas Adams Galaxis utikalauz című könyvéből filmet forgatnak. Nem tudom, mennyien ismeritek, vagy szeretitek, nekem az egyik kedvenc könyvem. A készülő filmben az egyik főszereplőt (Ford Prefectet) egy néger színész fogja alakítani! Nem vagyok rasszista, de azért mindennek van határa! Hogy a hozzászólásom kapcsolódjon a topic-hoz megjegyzem, hogy megcsókolhatjuk PJ lábát, hogy olyan lett a GyU, amilyen. Az a sok kis apróság, meg még azok a nagyobb eltérések is megbocsáthatónak tűnnek egy ilyen hír után!

Több
20 éve 7 hónapja #179567 Írta: Haebrethilien
Haebrethilien válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

Barahir írta: És vannak igenis értelmes mozinézők is, akik NEM olvastál a könyvet, és felteszik a kérdést: "És Szarumánnal mégis mi van?"
Mert emlékeznek rá. Sztem a két karakter (Grímával) így lezáratlan, és ha egyben nézik így végig a 3 részt, zavaró.

ez igaz.....

"Elveszett, örökre - mondta -, s most minden sötét és üres."

Több
20 éve 8 hónapja #178701 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

Gandalf írta:

Sil írta: Évközép napja, félrefordítva... :wink:

Nyárközép napja

Bár valóban Midsummer, de a Függelékben kifejezetten Évközép szerepel...

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
20 éve 8 hónapja #178697 Írta: Barahir
Barahir válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

Haebrethilien írta: sztem azzal az 5 perccel tönkre lett vna vágva.én úgy gondolom, h az egy film halála, ha besűrítenek egy dogot pár percbe, h "na má akkor ez is legyen benne".egy filmben ki kell bontani a dolgokat, ugyanúgy,mint a könyvben,csak más eszközökkel.de ehhez a "kibontáshoz" a filmben is idő kell, annak ellenére h lényegesen rövidebb műfay a könyvnél.szal ha bele akaryák rakni, akkor sztem kellett vna rá 10-20 perc kb. mongyuk erre is lehet aszondani, h mi az a 20 perc egy ilyen hosszú filmnek?de ennyi erővel a 3 és fél óra nyugottan elbír még egy felet és íyg tovább,de akkor ezt lehetne a végtelenségig tologatni(amit nem bánnék annyira,mivel a megye megtisztítása és szarumán nagyon hiányzott)
legalábbis én így gondolom

Én nem hiszem, hogy ezen múlt volna, sem azt, hogy a bővítettben ez több lenne 5 percnél (megbízható infók szerint egyébként 7 perc). Mert mit lehet ezen 7 percnél többet pepecselni. És vannak igenis értelmes mozinézők is, akik NEM olvastál a könyvet, és felteszik a kérdést: "És Szarumánnal mégis mi van?"
Mert emlékeznek rá. Sztem a két karakter (Grímával) így lezáratlan, és ha egyben nézik így végig a 3 részt, zavaró.

Több
20 éve 8 hónapja #178644 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

Sil írta:

Drowse írta: (Bocs, ha már volt róla szó.) Van a FotR-ban Szarumánnak egy igen érdekes beszólása: "A Kilenc elhagyta Minas Morgult. Szent Iván éjszakáján atkeltek a folyón, fekete lovasoknak álcázva." He? :confused2:

Évközép napja, félrefordítva... :wink:

Nyárközép napja

Több
20 éve 8 hónapja #178641 Írta: Old Hawk
Old Hawk válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

Felagund írta: Valahogy nem vágom, hogy jönnek az alábbiak a topichoz... :?

[size=9:nw6q5zg6](Nem lehet, hogy OFFoltok?)[/size]

Igazad van és bocs, nem ide akartam írni... Későn vettem észre, amikor kerestem ott ahová akartam írni de nem találtam.

Üdv: Oldhawk

Old Hawk
Aki szinte már Ent.

Több
20 éve 8 hónapja #178606 Írta: Drowse
Csak azért tettem fel a kérdést, mert számora ez olyasmi volt, aminél meg kelett állni. Olyan: Hogy micsinált? Mi van? Hogy is van ez?

Több
20 éve 8 hónapja #178558 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

Drowse írta: (Bocs, ha már volt róla szó.) Van a FotR-ban Szarumánnak egy igen érdekes beszólása: "A Kilenc elhagyta Minas Morgult. Szent Iván éjszakáján atkeltek a folyón, fekete lovasoknak álcázva." He? :confused2:

Évközép napja, félrefordítva... :wink:

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
20 éve 8 hónapja #178557 Írta: Drowse
(Bocs, ha már volt róla szó.) Van a FotR-ban Szarumánnak egy igen érdekes beszólása: "A Kilenc elhagyta Minas Morgult. Szent Iván éjszakáján atkeltek a folyón, fekete lovasoknak álcázva." He? :confused2:

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.656 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére