Éowyn

Több
21 éve 8 hónapja #116549 Írta: Arden Borough
Arden Borough válaszolt a következő témában: Éowyn
Gandalf:igazad van szerintem is egy szimbólum,végülis elég pozitív úgyhogy ne foglalkozzunk a név butaságával

Örökké nem eshet...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 8 hónapja #116545 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Éowyn

Arden Borough írta: a Szilmarilokban "kicsit" fontosabb nőt hívnak Morwennek!
nem tudom miért ezt a nevet kapta a nő?
véletlenül,vagy van vmi utalás a könyvbeli Morwenre??

Igazából én csak azt furcsálom, miért pont egy rohír nő kapta ezt a nevet. A Morwen név nem rohír eredetű... Pl. egy gondori nőnek jobban illett volna. Nincs indoklás, miért éppen Morwen (szvsz kinyitottak egy Tolkien-Enciklopédiát, s itt nyílt ki...)
De egyébként teljesen lényegtelen, hogy hívják: ő A Rohír Édesanya, minden rohír édesanya szenvedésének megtestesítője. Nem is hangzik el a neve a filmben - nem is kell. Ahogy Lurtz neve sem volt benne az előző részben, hiszen ezek majdnem teljesen lényegtelen információk.

Húúúú... elég különösek ezek a fan-artok! 8O Legalább is az én szememben... :wink:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 8 hónapja #116541 Írta: Arden Borough
Igazad van Sil!
a Szilmarilokban "kicsit" fontosabb nőt hívnak Morwennek!
nem tudom miért ezt a nevet kapta a nő?
véletlenül,vagy van vmi utalás a könyvbeli Morwenre??
bocs ha off voltam!

Örökké nem eshet...

Több
21 éve 8 hónapja - 21 éve 8 hónapja #116540 Írta: Arden Borough
Igaz Sil!a Szilmarilokban kicsit híresebb és fontosabb nőt hívnak Morwennek!
nem tudom miért pont ez lett a neve a filmbeli nőnek... :?
bocs ha off voltam!

Örökké nem eshet...

Több
21 éve 8 hónapja #116536 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Éowyn

Nornorë írta: Nem azt a nőt hivják Morwennek, aki a filmben ,amikor jöttek a vad emberek a lányát meg a fiát egy lovon előre küldte? (aztán találkoztak a Helm szurdokban)

De igen, az a nő Morwen. Legalábbis a filmben őt hívják így.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
21 éve 8 hónapja #116518 Írta: Nornorë
Nornorë válaszolt a következő témában: Éowyn
Nem azt a nőt hivják Morwennek, aki a filmben ,amikor jöttek a vad emberek a lányát meg a fiát egy lovon előre küldte? (aztán találkoztak a Helm szurdokban)

" The path of excess leads to tower of wisdom. " / Blake /

Több
21 éve 8 hónapja #116516 Írta: Agoura
Agoura válaszolt a következő témában: Éowyn
Niph,Sil jók a képek :P De ki az a Morwen? :oops: :oops:

Mesés kaland az élet,s benne a legnagyobb rejtély Te vagy!
Niq

Több
21 éve 8 hónapja #116435 Írta: Nefadar
Nefadar válaszolt a következő témában: Éowyn
Niph: jók a képek. :wink:

Nefi

Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu! :sauron1:

Több
21 éve 8 hónapja #116404 Írta: Niphredil/Szméagol
Niphredil/Szméagol válaszolt a következő témában: Éowyn
Sil: a Ted Nasmith-kép nagyon szép, bár Éowyn feje egy kicsit nyújott... A második kép különös, de valamiért tetszik. Megragad valamit Éowynból, amit eddig nemigen láttam képeken.

klikk
rohan.riddermark.com/eowyn.gif
www.pineapplegirl.net/misc/wallpaper/Eowyn.jpg
klikk :arrow: vki egyszer kérdezte, hogy ki az a "csaj" Éowyn mögött. Valahol azt olvastam, hogy az Morwen! 8O

I've seen the moon
And the first sunrise
I'll leave it to the memories
And kiss the wind goodbye

Több
21 éve 8 hónapja #116397 Írta: Sil

Tears unnumbered

Több
21 éve 8 hónapja #116197 Írta: Agoura
Olvastam pár dolgot Patricia Arquetteről(sajna a Mirrel való kapcsolatáról nem ír :( )
P.A.-aki egyébként Nicolas Cage 1.felesége volt-a napokban adott életet második gyermekének.Mostani vőlegényével,Thomas Jane-vel még találtak nevet kislányuknak.
Hát kb. ennyi a lényeg,bocsi ha OFF volt :oops:

Niq

Több
21 éve 8 hónapja #116186 Írta: Arden Borough

Agoura írta:

Arden Borough írta: ezt a Eowyn babát láttátok már (bocs ha igen)
www.herr-der-ringe-film.de/v2/de ... r-1_37.php

Asszem már láttuk,de mind1.Szeintem úgy néz ki,mint egy Barbie baba :? csak a ruha hasonít egy kicsit az erdetihez :?

szerintem se szép :?
Sil:nagyon szépek a fanzineok! :)

Örökké nem eshet...

Több
21 éve 8 hónapja #116138 Írta: Sil
www.chalk-farm-gallery.co.uk/nas70.htm - Na, hoztam még egy Éowyn/Faramirt, ezúttal Ted Nasmith-től. :wink:

Tears unnumbered

Több
21 éve 8 hónapja #115979 Írta: Agoura

Arden Borough írta: ezt a Eowyn babát láttátok már (bocs ha igen)

Asszem már láttuk,de mind1.Szeintem úgy néz ki,mint egy Barbie baba :? csak a ruha hasonít egy kicsit az erdetihez :?

Niq

Több
21 éve 8 hónapja #115815 Írta: Gandalf
Igen, a rohír kardok egykezesek, akárcsak germán rokonaik...

Több
21 éve 8 hónapja #115753 Írta: Arden Borough
Ago:igen és nagyon szép a kép!
Gandalf:rosszul gondolom hogy egy kicsit kicsi a kard markolata a többi részéhez képest (az élhez képest!tudom nem így mondják de nem akarok hülyeséget írni!)
ugy ez a kard egy egykezes kard?
ezt a Eowyn babát láttátok már (bocs ha igen)

Örökké nem eshet...

Több
21 éve 8 hónapja #115750 Írta: Agoura

Niq

Több
21 éve 8 hónapja #115739 Írta: Arden Borough
Sil:nagyon jó a kép! :)
a többi kép is mint szép
a kardja tényleg illik hozzá
és mint kiderült,jól is forgatja
már várom a 3.részben az Eowyn-es csatajeleneteket,meg a nazgul ellenit is :)

Örökké nem eshet...

Több
21 éve 8 hónapja #115734 Írta: Sil
- Volt ez már? Viszonylag új Eiszmann-kép. :wink:

Tears unnumbered

Több
21 éve 8 hónapja #115351 Írta: Nefadar
Arden: jól van na, nem kötöszködök tovább :wink:

Egyetértek Gandlaffal gyönyörű ez a kard, és illik is Éowynhez.
[size=9:5j1rfj1f]Halkan megjegyzem én a Kelta kardokat jobban értékelem és a Száz éves háborús franciákat[/size]

Niph nagyon jók a képek. Főleg a harmadik. 8)

Nefi

Több
21 éve 8 hónapja #115320 Írta: Gandalf
Gyönyörű a kardja! Nem tudom, mondtam-e már, de fegyvertörténeti tanulmányaimnak köszönhetően számtalan germán párhuzamot találtam rajta... látszik, hogy a film fegyverkovácsai alapos kutatómunkát végeztek. És esztétikailag sem egy utolsó látvány! Gyönyörű fegyver, szép, karcsú, kecses, mégis hideg és merev... mint a viselője! :wink: :D

Több
21 éve 8 hónapja #115240 Írta: Arden Borough
Nefadar:tudom csak ebben a számban jellemezve egy kicsit Eowyn és ezért írtam ezt be!(A titkos útban ő az egyik "főszereplő")
nagyon szépek a képek!csak kár hogy az összes háttérkép összeállításakor kb. 5-6 képből válogatnak és abból vágják össze őket :?

Örökké nem eshet...

Több
21 éve 8 hónapja #115186 Írta: Agoura
Nekem a 4.tetszik a legjobban.A harmadikban jó ott az a kard középen,de az aragornos képen nem őt kellett volna hátulról fényképezni :roll:

Niq

Több
21 éve 8 hónapja #115185 Írta: Niphredil/Szméagol
Valami hasonlót gondolok én is. Meg ugye Aragornék érkeztek a háború hírével, és így teljesen úgy tűnt, hogy nincs remény.

Van még néhány:

ez a kedvencem
wallpaper
ez is
meg ez is

I've seen the moon
And the first sunrise

Több
21 éve 8 hónapja #115184 Írta: Agoura
Egyetértek Nefadarral.Aragorn nélkül nem látott semmi szépet az életben,ezért akart meghalni.
Nekem a 2. kép tetszik a legjobban,de a többi is szép :wink:

Niq

Több
21 éve 8 hónapja #115180 Írta: Nefadar
Már előtte is harcolni akart, de szerintem rájött, hogy Aragorn soha sem hagyná ott Arwent és nem hozzá való, így már nem kellett az élet sem neki.
Jók a képek. :wink:

Nefi

Több
21 éve 8 hónapja #115174 Írta: Niphredil/Szméagol
Arden: nagyon szép, Cross Borns rúlz :)
Mit gobdoltok, Éowynt mennyiben befolyásolta az, hogy megismerkedett Aragornnal, olyan szempontból, hogy már elötte is harcolni akart, utána pedig már csak a halált kereste a catában?

wallpaper1
wallpaper2
wallpaper3

I've seen the moon
And the first sunrise

Több
21 éve 8 hónapja #115151 Írta: Nefadar
Arden van még abban ami róla szól nem csak ez az egy szám :wink:

Nefi

Több
21 éve 8 hónapja #114925 Írta: Arden Borough
Niph:jó csak vmi frappáns indokot próbáltam kitalálni :)
eszembe jutott hogy a Cross Bornsnak van egy száma (Bátrak diadala) amelyikben van néhány (egy) Eowynról szóló rész
tehát:Legolas: "láttad testvér,ahogy az árnyék nagyra nőtt,
s Eowyn ott állt a múlt királya előtt?
Arany haján,gyermek arcán
a nyugalom játszott könnyedén,
s nem félt csak állt,lelke tiszta fény."

Örökké nem eshet...

Több
21 éve 8 hónapja #114805 Írta: Niphredil/Szméagol
Arden: nekem az vele a fö problémám, hogy aznap, amikor a várfalon álltak, nagyon hideg szél fújt, és melegen felöltöztek. :D

I've seen the moon
And the first sunrise

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.706 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére