- Köszönetek: 0
Trufa és Pippin (Dominic Monaghan, Billy Boyd)
- Prisca
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Az erő velem van!
"...vidéki angol kispolgárt, aki - megbocsátható rövidlátás - Tolkien szerint a háború sorsát eldöntötte: a négy hobbitot, aki szereti a sört és a hasát, tiszteli anála nagyobbat, kivált a törvényes Királyt, irtózik a nagyotmondástól, de szívós, kitartó, csöppet sem nagyravágyó, megvannak a gyöngéi, korántsem vitéz, ám - legyen bármilyen földhözragadt - civilkurázsival ugyancsak győzi a profi hősöket. És született demokrata; annyira nem állja a zsarnokságot, hogy szabadságjogainak, élete háborítatlanságának védelmében még forradalomra is képes."
Mit gondoltok? Mennyire van igaza Árpi bácsinak?
Amúgy a képek nagyon-nagyon kedvemre valók voltak! És a "hmmmm, keblek!" címet viselhető képnél rögtön meg is néztem videón a verkfilmet! :hello:
"Indul a küszöbről az Út:
ha nem vigyázok, elszelel;
felkötöm én is a sarút,
gyerünk utána, menni kell..."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Dodiee
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- We're under the same sky
- Köszönetek: 7
Telu: Nekem az a rész jellemzi nagyon Trufa és Pippin barátságát, mikor Pippin ott van Morannon kapuja előtt, és a halálról gondolkodik. pontosan nem tom idéézni, de valami olyasmit mond, hogy ha már meg kell halni, jobb lenne Trufával együtt meghalni:)
De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Telumehtar
- Nem elérhető
Jah még az elözőhöz:
Szerintem 3 dolog miatt indultak el Frodóval:
1. A szeretet/barátság...mert az nagyon látszódott hogy Frodót nagyon szerették... hiszen Trufa is mondta...huh...Ha csak annyit kívánsz, hogy kitartsunk melletted jóban-rosszban, mindhalálig... akkor megbízhatsz bennünk. Igen..ebből meglátszik minden....
2. Kalandvágy... bámennyire is féltek vagy honvágyuk volt, mindig megvolt bennük a kalandvágy... Pippin idézve:..... "Akkor, Elrond uram, zárass börtönbe vagy zsákban küldj haza, mert máskülönben utánuk megyek!" Tehát igenis elakartak menni...még azután is hogy elötte találkoztak a Fekete-lovasokkal....meg össze vissza járkáltak...és mégis menni akartak... Nagyon érdekes dolog ez egyébként
3. Kiváncsiság... szerintem ez is hajtotta őket... az új helyek megismerése stb.. de szerintem eleinte fel se fogták hogy hova mennek... azt hitték hogy csak egy jó móka lesz... majd késöbb fogták talán csak fel... talán Gandalf "halála" után... vagy Boromir.... igen az Ő halála után már biztos hogy tudták hogy tulajdonképpen mire is válalkoztak...mert addig belül mélyen hitték azt hogy még bármikor visszatérhetnek a Megyébe és ott minden ugyanolyan lesz mint régen...
A másik dolog amire még ismét visszatérek az Pippin és Trufa barátsága... Tolkien nagyon jól éreztette ohgy igenis kötődnek egymáshoz... Csodálatos... amikor Trufa egyedül van Rohanban és senkivel sem tud rendesen beszélgetni... vagy Pippin Minas Tirithben...amikor találkozik Beregond fiával és rájön hogy utoljára Trufával nevetett igazán utoljára...szép dolog a barátság
Jah nagyon kérlek Titeket ne OFFljatok és ne is chateljetek..felesleges... Dodiee ugyis kitörli
- Inczy
- Nem elérhető
Zsu, az a kép nem semmi!!! Apropó, még van pár letölteni való képem Dom új filmjével kapcs...
Ismeritek ezt a névgenerátort? -> www.barrowdowns.com/middleearthname.asp ?
Írtó jó, és kidobja a hobbitnevet is, nagyon jók jönnek ki, nézzétek meg!! :cool2:
Feel the sunshine
- Rabyn
- Nem elérhető
Hmmm kebel-))
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Ithilgalad
- Nem elérhető
www.boydism.net/multimedia/gifs/ ... efight.gif
www.boydism.net/multimedia/gifs/billyface.gif grrrrrrrrrr...
Képek:
www.boydism.net/multimedia/images/wb21.jpg
www.boydism.net/multimedia/images/wb4.jpg
www.boydism.net/multimedia/images/wb5.jpg
www.boydism.net/multimedia/images/wb12.jpg
www.boydism.net/multimedia/images/wb11.jpg
www.boydism.net/multimedia/images/wb8.jpg
www.boydism.net/multimedia/images/wb7.jpg
www.boydism.net/multimedia/images/wb19.jpg
www.boydism.net/multimedia/images/wb1.jpg
www.boydism.net/multimedia/images/wb20.jpg
Legends and epic tales born between these dark lakes For you a new one written with black blood
- ainawethien
- Nem elérhető
khm.. nővérem hívta fel a figyelmemet erre (nem nehéz kitalálni mire, mert megjelöltem ) : (bár lehet hogy már csak mi látunk ki ilyeneket a képekből... a piszkos fantázia ugyebár...
giraf.elte.hu/~orlando-bloom/in01.jpg
Zsu
Dom is not gay. He's just Lij's boyfriend.
- Agoura
- Nem elérhető
img-fan.theonering.net/rolozo/im ... 0merry.jpg
img-fan.theonering.net/rolozo/im ... 6merry.jpg
img-fan.theonering.net/rolozo/im ... /Merry.jpg
img-fan.theonering.net/rolozo/im ... heoden.jpg
img-fan.theonering.net/rolozo/im ... smerry.jpg
img-fan.theonering.net/rolozo/im ... ebeard.jpg
img-fan.theonering.net/rolozo/im ... hollow.jpg
img-fan.theonering.net/rolozo/im ... alkers.jpg
img-fan.theonering.net/rolozo/im ... mann69.jpg
img-fan.theonering.net/rolozo/im ... ptured.jpg
Mesés kaland az élet,s benne a legnagyobb rejtély Te vagy!
Niq
- Agoura
- Nem elérhető
img-fan.theonering.net/rolozo/im ... pippin.jpg
img-fan.theonering.net/rolozo/im ... elling.jpg
img-fan.theonering.net/rolozo/im ... ippin2.jpg
img-fan.theonering.net/rolozo/im ... Pippin.jpg
img-fan.theonering.net/rolozo/im ... lntir3.jpg
img-fan.theonering.net/rolozo/im ... _Rider.jpg
img-fan.theonering.net/rolozo/im ... _Galen.jpg
img-fan.theonering.net/rolozo/im ... taspip.jpg
img-fan.theonering.net/rolozo/im ... er+son.jpg
img-fan.theonering.net/rolozo/im ... aiting.jpg
img-fan.theonering.net/rolozo/im ... mann90.jpg
Van még több rajz Pippinről és Trufáról,betegyem vagy hagyjam őket??
Mesés kaland az élet,s benne a legnagyobb rejtély Te vagy!
Niq
- Rabyn
- Nem elérhető
Egyébként sztem azért is mentek Frodoval, mert akartak-))
Később meg nem lehetett már csak "úgy" viszafrdulni
- Prisca
- Nem elérhető
- Az erő velem van!
Szerintem a hobbitok eléggé kiszámíthatóak. Szeretik a hasukat, esznek, szeretik a pipafüvet, pipáznak, szép nyugodtan élnek... éldegélnek... nem keresik a kalandot, nem utaznak...
PERSZE ...
...a mi hobbitjaink (mind a négy+egy) nem ilyenek, de szerintem ők a kivételek, amik erősítik a szabályt!
felkötöm én is a sarút,
- Saczy
- Nem elérhető
a képek tök arik!!!!!!!!!!!
Elen síla lúmenn omentilelvo!
- Inczy
- Nem elérhető
Hozzászólva még, hogy miért mentek l Trufáék Frodóval... Igen, egyetértek, hog kalandvágyóak. De Gandalf az első rész elején, amikor Frodót útnak indítja Brí felé, akkor is megáll és azt mondja, hogy "pár hónap alatt megismerheted a hobbitokat, de még 100 év múltán is tudnak meglepetést okozni." Magyarul a hobbitok elég kiszámíthatatlan népség. De ugyanakkor nagyon becsületesek, és segítőkészek, a barátjukért rögötn kiállnak. És Trufa meg Pippin már a Megyében is kitűnt a többi hobbi közül, szal nem mindennapi teremtmények.
Ez a szobor nekem sem tetszik, hupp...
Képeket majd én is fogok felpakolni tar.hu -ra, lesz egy rkat Domo-os. :cool2: Igaz, nyomába sem érhetek Dodie gyűjteményének, de azért megpróbálok a babérjaira törni...
Feel the sunshine
- Lora
- Nem elérhető
/Melilot: tesó, hm......./
Gyöngycem (voltam valaha)
- Melilot
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Melilot
- Rabyn
- Nem elérhető
- Lora
- Nem elérhető
Gyöngycem (voltam valaha)
- Rabyn
- Nem elérhető
iiistenem dejol éreztem magam!!
(Farsang!)
- Ragoran
- Nem elérhető
www.classicxf.com/images/FOTR/am ... nhen4.html
- Dodiee
- Nem elérhető
- Rabyn
- Nem elérhető
Viszont én éccaka tökjót álmodtam!
Azt hogy egy barátnöm és én kijututtnk Londonba egy preimerre és ott volt Dom Billy Elijah és Orlando. És mindenki ott rohangáltu utánuk mi meg szép komotosan bementünk oda ahol ők voltak és beszélgettünk velük én személy szerint Dommal németül-)) de tök vicces volt előszpr nem tudtam mit akarok neki mondani aztán megeredt a nyelvem és állati volt! aztán csörgött az óra.
- Ithilgalad
- Nem elérhető
Gondolatban valceg minden percbe mentek volna haza... (Főleg ott a csaták közepin...)
Kalandvágy... Az elejin lehet h volt benne az is ( Pippin ugye Tuk...) legalábbis egy kicsit...
Legends and epic tales born between these dark lakes For you a new one written with black blood
- Telumehtar
- Nem elérhető
Szó.. éppen azon gondolkoztam hogy ugye a hobbitok egyszerű kis népek...nem szeretik a változást a hosszú beszédeket, a kalandokat stb. Dehát akkor Pippin és Trufa miért válalkozott az egész "küldetésre"? Mi hajtotta Őket? A kalandvágy? Vagy micsoda? Főleg a második és a harmadik rész elején lehet nagyon jól érzékelni hogy mennyire visszavágytak a Megyébe...hogy mennyire honvágyuk volt....de mégis egyszer sem akartak hazamenni... illetve csak gondolatban tették meg...De miért? Mi az ami visszatartotta a két hobbitot?
Kiváncsi vagyok a véleményetekre És előre is bocs az elcont témáért
- Rabyn
- Nem elérhető
- hódica
- Nem elérhető
www.bagendinn.com/images/dom/makingmerry.jpg *nyálcsorgat*
www.bagendinn.com/images/dom/domace7.jpg
www.bagendinn.com/images/dom/domace1.jpg
www.bagendinn.com/images/dom/domace2.jpg
www.bagendinn.com/images/dom/domace5.jpg
www.bagendinn.com/images/dom/domace9.jpg
ezek v.milyen díjátadón készültek
"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."
- Rabyn
- Nem elérhető
Egyébként mégegyszer bocs már párhelyen leszurtak mert ezt beirtam (a lenti hireket) De én télleg ezt olvastam s nem neten hanem tökmáhol.. szal még1x boocs
- ainawethien
- Nem elérhető
Gratula Dodiee!
Az oldalla kapcsolatban szeretném írni, illetve megkérdezni, hogy nem akarja-e esetleg átvenni a Dom-os oldalt (illetve azt beszéltük meg, hogy egybeolvasztjuk Dom-ot Billy-vel, tehát akkor úgy kérdezem, hogy nem akarja-e valaki átvenni a Dom/Billy oldalt. ? Én továbbra is vállalom a dizájn "előállítását", csak frissítésre nincs időm sajnos.
Bár így is lehet hagyni a dolgot, és néha-néha hozzáirogatni valamit(mittomén ha valami nagyon fontos történik velük, pl. valami díj, vagy új film.. csak az ilyen mindennapos frissítésre nincs időm.. pl.: Dom vett egy kis erdőt..stb.. értitek?
Ha valaki aki nagyon el akarná vállalni a dolgot, annak elmagyaráznám mit és hogy kell csinálni, de ha nektek is elég egy ilyen szintű frissítés, akkor én továbbra is vállalom. (pl. ha valakinek egyik héten kedve szottyan interjú fordításra, az lefordítja, és berakjuk pl.. mindenféle rendszerességet kizárva.. nem tom hogy mondjam még máshogy.. remélem értitek.
Pussz;
Zsu
Dom is not gay. He's just Lij's boyfriend.
- Dodiee
- Nem elérhető
tehát, hogy senki ne maradjon homályban, offnak számít:
Minden olyan bejegyzés, ami más, nem a topicszereplő színészekről(értsd: Viggo, Orli, Elijah) szól
Minden olyan bejegyzés, ami különböző szavazásokról, díjakról, nem a topicszereplő színészek ill karakterekkel kapcsolatos filmekről szól
Minden olyan bejegyzés, ami SEMMIBEN nem kapcsolódik topicunk isetnített szereplőihez
Kéretik továbbá mellőzni a közvetlenül egymás után beírt hozzászólásokat. ha már elkülted a bejegyzést, de még eszedbe jutott valami, az elküldött üzit szerkesztheted a bejegyzés jobb sarkában lévő szerkeszt gomb segítségével.
Ha egy kép nem jön be, mielőtt beírnád, hogy "xy, nem működnek a képek", próbáld meg azt, hogy jobbegérrel kattintasz a linkre, és utánna "cél mentése más néven" így lementheted a gépedre. ha ez sem működik, azzal már én se tudok mit kezdeni.
Ha szeretnél berakni egy képet, de nem tudod, a neten hol lehet megtalálni, viszont a gépeden megvan, akkor tudom ajánlani a www.tar.hu-t, ahol egy regisztrálás ellenében igen nagy tárhelyet kapsz, és a képgalériába fel lehet tölteni a gépedről a képeket.
Bármi kérdést, óhaj-sóhajt priviben várok, ha tudok, még esetleg válaszolok is:)
- Dodiee
- Nem elérhető
- Prisca
- Nem elérhető
- Az erő velem van!
De, amint olvastam nem kell aggódnunk az offokért ezentúl, mert megjött Dodiee Took, a fantasztikus felügyelőnk!
JÓ MUNKÁT! És GRATULA!
felkötöm én is a sarút,
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.