Haldír (Craig Parker)

Több
21 éve 7 hónapja #123063 Írta: Supersonica
Supersonica válaszolt a következő témában: Haldír (Craig Parker)
Petíció aláírás Mercy Peak ügyben:

www.petitionpetition.com/cgi/pet ... gi?id=5705

Ha nem is látjuk, segítsünk ;)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 7 hónapja #123062 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Haldír (Craig Parker)
Luine, nekem sem jönnek be. Csak a "hotlink not allowed"... Ha a honlap a craig-parker.net, és a linkek is ugye a craig-parker.net-re mutatnak, akkor a saját képeit nem kéne tiltania a saját honlapjáról... :roll:

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 7 hónapja #123059 Írta: Luine Baenre
Luine Baenre válaszolt a következő témában: Haldír (Craig Parker)
EZEKET A KÉPEKET NÉZZÉTEK!!! :D

www.craig-parker.net/index.php4?view=gal...rap&gallery=intrepid

Csak egy a baj, nekem, meg még egy pár embernek nem jön be nagyítva. :oops: :roll: Nektek bejönnek nagyítva? Mert ha nem, akkor lehetséges, hogy rosszul rakta fel Bear? :roll:

Több
21 éve 7 hónapja #122975 Írta: Lyra
Lyra válaszolt a következő témában: Haldír (Craig Parker)
Én úgy emlékszem h Mandos csarnokaiban yülekeznek, és utána már nem emlékszem :oops: De pl Lúthien és Beren visszatért halandóként

"Ki a csillagok közt él, mint aki rég odaköltözött, most visszatér, s leül a tűz mögött."
Lyra

Több
21 éve 7 hónapja #122953 Írta: Eleniel (csillaglany)
Eleniel (csillaglany) válaszolt a következő témában: Haldír (Craig Parker)
Üdv mindenkinek!
Parker szerintem nagyon jó volt Haldírnak. Nekem kifejezetten tetszett, hogy a tündék sem annyira tökéletesek - így az első részben pl. Haldír túl büszke, majdhogynem lenézi a Szövetség tagjait.
Az különösen jó, amikor Aragorn sindául szól hozzá, és erre felvonja a szemöldökét, mintha azt mondaná: Nocsak, egy ember, aki beszéli a nyelvünket? Ami egy kicsit furcsa, hiszen Leglast és Aragornt tuti, hogy ismernie kelett!
Ehhez képest persze a bővített verzió kicsit más: ott eleve felismeri Aragornt, nem csodálkozik a dolgon. Ebben meg az tetszik, amilyen vésztjóslóan Frodóra néz:
"Valami nagyon gonosz dolgot visztek magatokkal... Nem mehettek tovább." :twisted:

A tündék bevonulása szerintem nagyon el lett találva! Az egyik kedvenc jelenetem - meg az is, ahogy meglepődik a baráti ölelésen! :)
A halála... hát... megkönnyeztem - egy büszke harcos értelmetlen végzete... :cry:
Tényleg szörnyű látni, ahogy egy nemes teremtmény meghal!

Valamit azonban nem értek! A Szilmarilok valami olyasmit ír, hogy a tündék nem halnak meg igazából - ez az ajándék csak az embereknek adatott meg. Hanem a lelkük visszatér... Most hogy is van ez? Emlékeznek a korábbi önmagukra? Ugyanúgy néznek ki, vagy "újjászületnek" más alakban...?

Sail away, sweet sister
(Brian May - Queen) :(

Több
21 éve 7 hónapja #122951 Írta: Agoura
Agoura válaszolt a következő témában: Haldír (Craig Parker)
Gondolom már ismeritek a nagyját,de hátha van vmi újdonság is:
groups.msn.com/32334v15hs58qgi92 ... llery.msnw
groups.msn.com/32334v15hs58qgi92 ... snw?Page=2

Mesés kaland az élet,s benne a legnagyobb rejtély Te vagy!
Niq

Több
21 éve 7 hónapja #122768 Írta: Böszi
Böszi válaszolt a következő témában: Haldír (Craig Parker)
Hát, a könyvben én sem figyeltem fel rá különösebben. Aztán az első filmben (igaz azt előbb láttam minthogy odaértem volna a könyvben),hát, szóval még nem tudtam kicsoda. Aztán a tolkien.hu-n láttam róla egy képet. Első reakció: "Ki ez a vámpír?" (Légyszi ne kövezzetek meg!).
A második filmre meg már úgy mentem be, hogy tudtam:meg fog halni.
Az egyik legszebb rész a tündék bevonulása, de Haldír halálán azthiszem majdnem elsírtam magam. Aztán annyira megkedveltem, hogy fontolgattam "leváltom"-e az eddigi kedvencemet...
Haldír halálát pedig mint az előttem szólók szépnek és meghatónak találom.

Szerintem úgy jó, hogy van könyv is meg film is, de jobb lenne ha a film kicsit hűbb lenne a könyvhöz. Akkor viszont egy csomó jó jelenettől elestünk volna.

Böszi
"Govannas vîn gwennen le, Haldir o Lórien."

Több
21 éve 7 hónapja #122762 Írta: Lyra
Lyra válaszolt a következő témában: Haldír (Craig Parker)
Engem igazából a könyvben nem nagyon fogott meg az ő szerepe. valahogy akkor jobban le voltam foglalva az események forgásával. Nekem is inkább a TTTben fogott meg. Az különösen szép mikor Aragorn megöleli, meg az is szép mikor meghal, pontosan azért amiért Thaur megírta, és nem azért mert én ilyen gonosz vagyok :twisted: .Craig nagyon szépen játsza el ezt a szerepet, csak azt nem értem miért nem mondjuk a ROTKban hal meg ha már feltétlenül meg kellett szegénykémnek halnia, akkor legalább még a köv. részben is élvezhettük volna a látványát. :lol:

"Ki a csillagok közt él, mint aki rég odaköltözött, most visszatér, s leül a tűz mögött."
Lyra

Több
21 éve 7 hónapja #122722 Írta: Thaurwathiwen
Thaurwathiwen válaszolt a következő témában: Haldír (Craig Parker)
Sziasztok!

Én szerettem már a könyvben is Haldírt, de igazán a filmben szerettem meg.
Az első részben nem volt szimpi, sőt......
A bővítettben már megkedveltem oan szépen beszél tündéül (ahh...)
De az a pillanat, amikor igazán megszerettem, az amikor megérkezik a Helm-szurdokba.
A hatások ott nagyon el vannak találva, én megbocsátom PJ-nek, hogy változtatott a könyvön.
S valahogy az egész jelenet "odaillik", így kellett lennie, mondtam magamnak a film közben, mikor csaknem sírtam már.
(jajj....az én érzékeny lelkecském --végigsírtam Helm-szurdokot, de a tündék bevonulását főleg, a meghatottságtól és a szomorúságtól).

Amikor Aragorn megölelte őt, jajj ott én alig tudtam visszafojtani magamban a sírást (moziban azért nem sírunk).

Nekem a kedvenc jelenetem (márha ebben a filmben lehet ezt mondani) Haldír halála (most látom, hogy meg fogtok kövezni érte).
Nem...nem azért mert végre vége, hanem azért, mert egy gyönyörű jelenet, a zene, és maga a cselekmény is eszméletlenül megható.
Craig imádnivalóan hal meg....bocs.

De sokan nem értik meg a jelenet lényegét (egyik osztálytársam (megkérdeztem teccett-e neki a TTT): hát jó vót, de nem tom h egy ember, mé' haldoklik 15 percig, míg egy ork rögtön meghal. na szép gondoltam, hozzá is fűztem valamit, de azt most inkább nem idézném).

Olyan szép.....
("We are proud to fight alongside men, once more.")

Namarië!
Thaur

"...It's okay, we call it Reid-effect. Happens with children too..."

Több
21 éve 7 hónapja #122714 Írta: Luine Baenre
Engem a könyvben nem fogott meg annyira, na persze egy kicsit, de inkább a filmben volt nálam a nyerő! A FotR-ban tényleg egy kicsit tartózkodó és -ha szabad így mondani- nagyképű volt. De a TTT-ben igazán megszerettem! Sztem nagyon jó húzás volt ez a "kis" átírás a könyvtől, de amikor meghalt akkor viszont már nem tartottam ennek. Nagyon megrázott, hogy meghalt. Inkább kevesebbet lett volna a filmben, de akkor a végén ő is elhajózhatott volna Nyugatra a többi tündével együtt. És ott integethetett volna... :)
Szóval attól eltekintve, hogy meghalt a TTT-ben, nekem akkor is a filmben tetszett jobban! :)

Több
21 éve 7 hónapja #122687 Írta: mîr
mîr válaszolt a következő témában: Haldír (Craig Parker)
Hát nehéz kérdés... A filmben (FOTR) egy kicsit túúúl sokat kellett könyörögni neki, hogy beengedje a társaságot Lórienbe, ez nem tetszett. Viszont ez egy kicsit elveszi az élét annak, hogy a könyvben meg csak a törpöt nem akarja engedni belépni.
A TTT-ben ugyan isteni a jelenet, amikor bevonulnak Helm-szurdokba, de ha CSAK a könyv-film szempontból nézzük, akkor nekem nem szimpi semmi olyan cselekmény, ami a könyvben nem volt benne... tehát ez nem tetszik.
Én teljesen a könyv híve vagyok, úgyhogy azt hiszem, mégiscsak a könyv győz. :-)

mîr

Több
21 éve 7 hónapja #122672 Írta: Penngaladiel
Penngaladiel válaszolt a következő témában: Haldír (Craig Parker)
Témafelvetés:

Függetlenül attól - feltéve, ha lehet függetleníteni ;) 8) - hogy Craig játszotta a filmben Haldírt, nektek a könyvben vagy a filmben tetszett jobban Haldír? És miért?

Több
21 éve 7 hónapja #122654 Írta: Penngaladiel
Még egy szavazás, azt hiszem, korábban volt ez is, de most nézzétek, hogy áll Craig:

www.gorgeousgeekyguys.com/cgi-bin/rate.pl
Star quality: 10.
Acting ability: 4.
Sex appeal: 7.

Go Craig!!!! :itscool:

Szavazzatok! :lol:
www.gorgeousgeekyguys.com/craig.html

Több
21 éve 7 hónapja #122648 Írta: Penngaladiel
Találtam egy érdekes fanartot. Nem Haldír, és nem is Craig, de a rajzoló Craignek rajzolta:
yerf.com/dunnjoce/jd_dragonforcraig.jpg
Nekem tetszik. Főleg, mert kék :lol:

Forrás:
yerf.com/dunnjoce/

Több
21 éve 7 hónapja #122645 Írta: Luine Baenre
Ezt nézzétek! Új dizájn! :P

www.craigparker.info/

Több
21 éve 7 hónapja #122505 Írta: Supersonica
Supersonica válaszolt a következő témában: Haldír (Craig Parker)
Köszönjük, én mint németesek mindenképpen ;)

Több
21 éve 7 hónapja #122478 Írta: Penngaladiel
Németesek, figyelem! Itt vannak a Mercy Peak epizódleírásainak német fordításai:

www.craigparker.de/work_tv_mercy.htm

Több
21 éve 7 hónapja #122477 Írta: Penngaladiel

Több
21 éve 7 hónapja #122302 Írta: Luine Baenre
Artemisz egyáltalán baj, hogy hoztál ilyen szépített képet! Csak ez spec- már bocsánat- elég ronda. Az elsőn olyan mintha behúztak volna neki egy bazi nagyot...... :?

Pennie köszi, hogy kijavítottad! (Nekem kevesebb meló :P )

Ja és még egy képecske:

www.craigparker.de/ringcon/con66.htm

[size=9:1v8882bq]Majd ha egyszer több időm lesz, megpróbálom lefordítani a quizt....[/size]

Több
21 éve 7 hónapja #122265 Írta: Artemisz
Artemisz válaszolt a következő témában: Haldír (Craig Parker)

Penngaladiel írta: Artemisz, muszáj neked ilyen szörnyűségekkel sokkolni minket, mint ez az első kép???? 8O 8O 8O

Jaj, bocs!!!! :shake: :shake: Én tényleg csak jót akartam... :crying: :bawling: hiába, ízlések és pofonok...

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
21 éve 7 hónapja #122207 Írta: Penngaladiel
Itt is érdemes körülnézni:
www.isithrade.co.uk/

Több
21 éve 7 hónapja #122202 Írta: Penngaladiel
Artemisz, muszáj neked ilyen szörnyűségekkel sokkolni minket, mint ez az első kép???? 8O 8O 8O

Luine, a kép nekem nem jön be... Nem enged hozzáférni, mint ahogy a kvízhez sem... Viszont megvan, miért: megvették a domaint :D
www.craigparker.de/ néven fut ezentúl.

Sajnos németül nem tudok, pedig lehet, hogy egész jó eredménnyel meg tudnám fejteni a kvízt...

Több
21 éve 7 hónapja - 21 éve 7 hónapja #122180 Írta: mîr
mîr válaszolt a következő témában: Haldír (Craig Parker)
Hát nem tudom... az első kifejezetten visszataszító, a második csak borzalmas... nagyon nem bírom az ilyen "szépített" képeket. Simán sokkal jobb.

Brr, olyan, mint valami idióta, félig kibelezett terminátor. :cry:

mîr

Több
21 éve 7 hónapja #122132 Írta: Artemisz
Artemisz válaszolt a következő témában: Haldír (Craig Parker)
Idessetek, mit találtam itten!!!! GYÖNYÖRŰ!!! [size=9:1bx5m32y](Bocsi, ha már volt! Ritkán járok erre!)[/size]
www.nakedessence.com/gallery/rainhal.jpg
www.nakedessence.com/gallery/haldirheart.jpg

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
21 éve 7 hónapja #122126 Írta: Luine Baenre
Egy háttér:

www.craigparker.de/wallpaper/craigwpglori_800.jpg

És egy kis Percy Peak quiz:

www.craigparker.de/fun_quiz_mp.htm

[size=9:1flhee4q]Pofátlanul kijavítottam a linkeket :P - Pennie[/size]

Több
Több
21 éve 7 hónapja #121928 Írta: Penngaladiel
Gyémánt, egyetértek. Criz sokkal jobb képeket mentett le a DVD-ről, mindjárt megkeresem a linket.
Meg is van:
http://520014517068-0001.bei.t-online.d ... psmain.htm
Zippelve vannak fönt a képek, de érdemes őket letölteni.

És még néhány szép képecske:
www.rtlmail.hu/pozo/image4a.jpg - Craigie valamint Lurtzy baby civilben :lol:
Ezek meg a korábbi Good Morning műsorból:
www.rtlmail.hu/pozo/gm02.jpg
www.rtlmail.hu/pozo/gm04.jpg
www.rtlmail.hu/pozo/gm06.jpg
www.rtlmail.hu/pozo/gm09.jpg

Több
21 éve 7 hónapja #121924 Írta: Gyémánt_Hajnal
Gyémánt_Hajnal válaszolt a következő témában: Haldír (Craig Parker)
Rendben, most aztán naon őszinte leszek

Ennél már rondább képet nem is tudtak volna csinálni róla:

www.martin-scholz.com/craig/ringcon/zoom01.jpg

"És ha egyszer rajtam lánckerék taposna

Alattam a Föld is sírva beomolna."

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.657 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére