Faramir (David Wenham)

Több
20 éve 9 hónapja #171290 Írta: Nilraen
Nilraen válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Ezt az oldalt Sil linkelte be az Éomer topicban,de mivel van rajta David interjú,gondoltam beteszem ide:
theater.nifty.com/lotr/interview_cast13.htm

"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 9 hónapja #171214 Írta: Lora
Lora válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Niniel Nienor írta: Sil, te aztán meg bírod találni a jó és zavarba ejtő képeket..... :lol: :oops:

Az biztos! :)
Nagyon teccnek a képek ;)

Gyöngycem (voltam valaha)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 9 hónapja #170602 Írta: Niniel Nienor
Niniel Nienor válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Sil, te aztán meg bírod találni a jó és zavarba ejtő képeket..... :lol: :oops:

Több
20 éve 9 hónapja #170542 Írta: Silima
Silima válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Köszi, már nekem is szóltak. De akkor is úgy tűnt. ezúton elnézést!
De akkor szegénynek eltörik a pici térde!

Több
20 éve 9 hónapja #170491 Írta: Rubikon
Rubikon válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Jelentem, Faramir megfelelő lába van a kengyelben. Tehát a jobb lába a jobb kengyelben! Csak az eszméletlen testet olyan torz tartásban húzza a ló.

Több
20 éve 9 hónapja #170487 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Faramir jelmezének részletei:
www.gryphonsmith.com/fileg/toron ... ramir.html

És pár kép Davidről mint Diver Dan :wink: :
www.livejournal.com/users/fileg/87906.html

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
20 éve 9 hónapja #170410 Írta: Lora
Lora válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

adastra írta:

Silima/Shagrat írta: hogy kedvenc Faramirunk fodítva üli meg a még kedvencebb lovat? :? Mert mikor az a szép sárga ló behúzza a kapun, az ő BAL lába van béakadva a JOBB kengyelbe. ...

Na és ha épp le akart szállni, vagy levetni magát a nyeregből, Akkor ugye átemeli az ember a lábát a ló háta fölött és ha már az egyiket kiemelte a kengyelből és a föld felé felé nyújtja, a másik meg épp beleakad? Hátha épp lenyilazták? Igy elképzelhető? Még ha kicsit bonyolítottnak is tűnik...

hogy ti miket ki nem találtok :)

amugy azon a lentebbi képen amin rajta van, nekem Quasimodo ugrik be rola!...

Gyöngycem (voltam valaha)

Több
20 éve 9 hónapja #170318 Írta: Kira
Kira válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Artemisz (Celebthil) írta: Tökéletesen! Köszi! Ha elsőre úgy fogalmazol, hogy "önvádló" vagy "önmarcangoló", rögvest leesett volna, bocs.... Ez amúgy nagyon igaz, amit írtál!

Izé... Nem használom a fenti kifejezéseket túl sűrűn (mármint az önmarcangolást...) , de nagyjából ugyanazt fedi le az én kifejezésem is :) (öngyűlölő volt :?: )
Köszönöm, hogy egyetértesz velem :D :P

Megyek, terjesztem tovább a :idea: -t

-Kíra-

"Spread your little wings and
Fly away, Far away, Fly away" - Queen

Több
20 éve 9 hónapja #170269 Írta: Elza Eldaniella
Elza Eldaniella válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Több
20 éve 9 hónapja #170237 Írta: Sil
Mivel végre van olyan progim, amivel le tudom menteni a streamvideókat (amiket ugye nem lehetne lementeni), kicsit elszórakoztam vele, és rögzítettem pár előzetest meg videócskát... Pl a Better than Sex c. filmből... :wink: (És egész jó minőségben.)
Szóval jobb egérgomb, cél mentése más néven... (Nem lesznek fent sokáig, kell a hely...):
Better than Sex előzetes
Rövid jelenetek:
I want sex
So what happened?
Taxi ride
Taxi ride 2
I'll call you

Tears unnumbered

Több
20 éve 9 hónapja #170203 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

adastra írta: Faramirt is eltávolítja az udvarból, legtöbbször Ithiliába küldi, mintha nem is akarná látni.

Ennek van valami tolkieni alapja, vagy csak te gondolod? mert az én novellám szerint meg pont nem engedi el :roll: :) . Amúgy főoldal :arrow: Fan fiction :arrow: Kincső: Ithiliai történet, de még nincs kész.

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
20 éve 9 hónapja #170089 Írta: adastra
adastra válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Artemisz (Celebthil) írta:

adastra írta: Mi van ha anyuci a halálos ágyán mondjuk nem is apucira, hanem Boromirra bízza a kistestvérét (asszem akkor Faramir volt vagy 4-5 éves, Boromir meg ugye már 10).
:roll:

Ez kedves!!!
Ebből is lehetne 1 szép fanficet kerekíteni!

Mondjuk már utaltam rá a Boromiros novellámba, ami most Boromir halála néven van fenn a tolkien.hu-n. De az ott csak egy gondolat...
Még bármi lehet belőle :lol:

Ja, ezzel kapcsolatban: ha van valakinek közületek Faramiros novellája, és nem, vagy nemcsak a tolkien.hu-ra akarja felrakni, én most csinálok a barátnőmmel egy Faramiros oldalt (kicsit David is van), és ott persze lennének fanfic-ek is, úgyhogy aki akarja, azét szívesen fölteszem!

cimem: ad_astra@freemail.hu

(ide lehet küldeni, csak ha lehet rtf-ben vagy txt-ben, mert a magasabb verziószámú doksikat nem mindig tudom elolvadni!)

Az oldal címe: www.tar.hu/captainofgondor

csak még kevés cucc van fönn, talán már a hét vége felé sikerül feltöltenem, amit akarok rá...de persze bővíteni mindig lehet!
:wink:

"Home is behind
the world ahead..."
www.tar.hu/captainofgondor

Több
20 éve 9 hónapja #170085 Írta: Artemisz
Artemisz válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

adastra írta: Másrészt már az is eszembe jutott olvasva a ROTK függelékét, amiben le van írva, mennyire szerették egymást ennek ellenére a testvérek, sőt, hogy gyerekkorukban Boromir volt Faramir védelmezője és támogatója. Mi van ha anyuci a halálos ágyán mondjuk nem is apucira, hanem Boromirra bízza a kistestvérét (asszem akkor Faramir volt vagy 4-5 éves, Boromir meg ugye már 10).

Ez kedves!!!
Ebből is lehetne 1 szép fanficet kerekíteni!

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
20 éve 9 hónapja #170080 Írta: adastra

Tinúviel!Tinúviel! írta:

adastra írta: mondhatni önbizalomhiány(?)

Azzal akérdőjellel teljes mértékben egyet értek! Egy ilyen pasinak mi a bústól van önbizalomhiánya????????????????????????? Ha én David lennék valszínüleg egész nap a tükör előtt ülnék és nézegetném és gyönyörködnék magamban.............. :oops: :roll: :twisted:

Kicsit vissza Davidhez: azért gondoljatok csak bele, Davidet mi is csak most ismertük meg a GYU-ból pedig már vagy 15-20 kisebb-nagyobb filmben játszott. És most lesz 39 éves! Mi a csudáért nem futott még be, ha akkora önbizalma lenne, mint mondjuk Jennifer Lopeznek(aki, nem véletlenül, persze OROSZLÁN, azokat meg nem kell félteni ilyen tekintetben). Viszont egy SZŰZ, mint ő sosem igazán elégedett önmagával, és nem is nagyon tudja eladni magát. Nem tud nomulni, mint pl. kedvenc Orlink (aki BAK), na ő az a típus, aki kiverekszi magának a szupersztárságot! Látjátok máris hány filmben virít a GYU óta! És milyenekben! Hát nem szappanoperákban az biztos! Hanem nagy költségvetésű hollywoodi filmekben (persze másban is).
Persze mondhatnánk Davidre azt is, hogy hát szegénykém ausztál, távol van Hollywoodtól, meg Amerikától. Na de ott van Mel Gibson, Nicole Kidman, Russel Crowe (pedig szvsz Crowe messze van David szexszepiljétől!), ők miért igen, ha David nem? Szóval szerintem ehhez egyéni adottságok is kellenek, ahogy mondani szokták: "az ember sorsa a jellemében rejlik."

"Home is behind
the world ahead..."

Több
20 éve 9 hónapja #170075 Írta: adastra

Kira írta: Mert... Izé, nem biztos, hogy meg tudom magyarázni.
"Denethor ok nélkül utálja, de mert ő az apja, biztos kellett valami oknak lennie, amennyiben nincsen, biztos benne van a hiba, hiszen apja ítélete nem téved, és képes szeretni, hiszen Boromirt szereti.

Így érthetőbb?
-Kíra-

Nekem olyan "elméletem" van erről, hogy az apja az anyja miatt nem csípi a kisebbik fiát. Ugyanis, ha az ember kicsit beleássa magát a háttérsztorikba, akkor az derül ki, hogy Denethor még a feleségét (a dol-amrothi Finduilast, szép Imrahil fejedelem húgát) szerette a legjobban, de persze őt is csak a maga módján. Na most, Faramir inkább ráemlékeztethette, tudjátok, zene, mese szeretete, műveltség, érzékenység...na most a nő alig pár évvel Faramir születése után meghalt (nem bírta a gondori klímát lelki értelemben is). Van olyan vélekedés is, hogy felesége halála után kezdett bekattani, és kezdte használni a palantírt is. Faramirt is eltávolítja az udvarból, legtöbbször Ithiliába küldi, mintha nem is akarná látni. Másrészt már az is eszembe jutott olvasva a ROTK függelékét, amiben le van írva, mennyire szerették egymást ennek ellenére a testvérek, sőt, hogy gyerekkorukban Boromir volt Faramir védelmezője és támogatója. Mi van ha anyuci a halálos ágyán mondjuk nem is apucira, hanem Boromirra bízza a kistestvérét (asszem akkor Faramir volt vagy 4-5 éves, Boromir meg ugye már 10).

"Home is behind
the world ahead..."

Több
20 éve 9 hónapja #170069 Írta: adastra

Silima/Shagrat írta: hogy kedvenc Faramirunk fodítva üli meg a még kedvencebb lovat? :? Mert mikor az a szép sárga ló behúzza a kapun, az ő BAL lába van béakadva a JOBB kengyelbe. ...

Na és ha épp le akart szállni, vagy levetni magát a nyeregből, Akkor ugye átemeli az ember a lábát a ló háta fölött és ha már az egyiket kiemelte a kengyelből és a föld felé felé nyújtja, a másik meg épp beleakad? Hátha épp lenyilazták? Igy elképzelhető? Még ha kicsit bonyolítottnak is tűnik...

"Home is behind
the world ahead..."

Több
20 éve 9 hónapja #170015 Írta: Artemisz
Artemisz válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Kira írta: Öngerjesztő folyamat. Ha igazán próbálkozik valaki, akkor talál okokat. Hibáztatni kell valakit, és ez a vki Faramir esetében önmaga. (mert érzékeny és nem akar másokat hibáztatni...)

Így érthetőbb?

Tökéletesen! Köszi! Ha elsőre úgy fogalmazol, hogy "önvádló" vagy "önmarcangoló", rögvest leesett volna, bocs.... Ez amúgy nagyon igaz, amit írtál!

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
20 éve 9 hónapja #169979 Írta: Niniel Nienor
Tetszik ez a kép! A kosztümökből ítélve, nagyon jó lehet! Tudna valaki mesélni róla egy kicsit?

Több
20 éve 9 hónapja #169902 Írta: Nilraen

Sil írta: Új Van Helsing kép:
www.vanhelsing.net/photos/vh_prd05.jpg

Kicsit nagy ez a ruha rá... 8O

Több
20 éve 9 hónapja #169893 Írta: Sil

Tears unnumbered

Több
20 éve 9 hónapja #169867 Írta: Lyra
Lyra válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
a bővítettben majdcsak kiderül :roll: remélem

"Ki a csillagok közt él, mint aki rég odaköltözött, most visszatér, s leül a tűz mögött."
Lyra

Több
20 éve 9 hónapja #169797 Írta: Nilraen
De az is lehet,hogy egy kisebb filmes baki... :roll:

Több
20 éve 9 hónapja #169796 Írta: Lyra
Biztos, ha még messziről Pippin is úgy látta. Az orkok meg elég ottrombák, nem hiszem hogy figyelték volna, hogy van- e még pulzusa :roll:

"Ki a csillagok közt él, mint aki rég odaköltözött, most visszatér, s leül a tűz mögött."
Lyra

Több
20 éve 9 hónapja #169793 Írta: Aldarion
Aldarion válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Lyra írta: Sztem a ahhoz nem kell nagy udvariasság, hogy vkit fordítva ültess fel a lóra. Sztem élvezték.... :roll: :evil:

Ez is lehetséges... :roll: Bizonyosan azt hitték, hogy meghalt :(

Más lett a világ

Több
20 éve 9 hónapja #169790 Írta: Lyra
Sztem a ahhoz nem kell nagy udvariasság, hogy vkit fordítva ültess fel a lóra. Sztem élvezték.... :roll: :evil:

Lyra

Több
20 éve 9 hónapja #169780 Írta: Aldarion
Aldarion válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Niniel Nienor írta: Szerintem csak az orkok gúnyból fordítva ültették fel a lovára, hogy megalázzák, csak a jelenet eleje kimaradt a filmből, mint az ispotály

Szvsz az orkok nem olyan udvariasak, hogy még fel is ültetnék a lovára :D Sokkal egyszerűbben elintézték volna :? :blackeye: :dead:

Más lett a világ

Több
20 éve 9 hónapja #169658 Írta: Niniel Nienor
Szerintem csak az orkok gúnyból fordítva ültették fel a lovára, hogy megalázzák, csak a jelenet eleje kimaradt a filmből, mint az ispotály

Több
20 éve 9 hónapja #169611 Írta: Silima
Silima válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Hi! Ritkán kerülök netközelbe, így sajnos fórumozni sincs (túl sok) időm, így nem tudom, feltűnt-e már néktek, hogy kedvenc Faramirunk fodítva üli meg a még kedvencebb lovat? :? Mert mikor az a szép sárga ló behúzza a kapun, az ő BAL lába van béakadva a JOBB kengyelbe. Egy csepp fantázia, és rá lehet jönni, hogy a ló feneke felé néz. Hát, tudjátok, a hétvégén kipróbáltam - a ló csak hátranézett, és épp csak azt nem mondta, hogy húzd le magad öreg, teljesen meghülyültél????!!!!! Különben is állati kényelmetlen! 8O De azér mindenkinek figyelmébe ajánlom! A változatosság gyönyörködtet...

Több
20 éve 9 hónapja #169567 Írta: Drizzt
Drizzt válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Én is valami ilyesmit akartam mondani anno :) Nekem még igy, hogy újranéztem még mindig tetszik, ahogy játszotta abban a kevés időben azt a szerepet...és tényleg jobb eredeti hanggal. Pont abból a kérdésből...látjátok egy egyszerú kérdés is elég...látszik, hogy mennyire átlátja a dolgokat...és átlát bizonyos alakokon, amikor megkérdi, hogy azt szeretné-e, ha Boromir lenne itt, és ő halott...abban...a film alapján...nem értek egyet, hogy nem becsülte az apját...ha nem becsülte volna, nem lovagolt volna ki...bár talán inkább szólt az a kilovaglás Boromirnak, mint az apjának, dehát...
Ez megint magánvélemény volt :)

adastra írta: Szigorú is, meg éles eszű, meg szemű, meg igencsak jól látja a dolgokat (pl. tökre tud mindent a Gyűrűről), de nem mondja el senkinek, megtartja magának. Az embereken átlát, és szerintem igenis tisztában van a saját értékeivel, attól még szeretheti az apját, vagy legalábbis kárpótolni akarja Boromirért. De Gandalfot sokkal többre becsüli, és nagyon ad a véleményére. Na és azért nem kell félteni: igencsak beszól időnként az apjának (néha másoknak is). Persze nem durván, de keményen, ha úgy gondolja neki van igaza.
Épp ez a pláne szerintem Davidben, hogy a filmben fele annyi jelenetre nem volt idő, mint a könyvben Faramirnak, mégis, és pont a hangjával meg tudta mutatni, hogy ő mit gondol magáról és másokról. Ezért mondtam, hogy fontos eredeti hanggal hallgatni: nemcsak mert baromi szép a hangja, hanem mert a mélységével mutatja, hogy nem egy nyegle, szipogós kiskölyök, hanem egy FÉRFI, aki tudja mit ér és mit vállal föl.

Több
20 éve 9 hónapja #169516 Írta: Kira
Kira válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Artemisz (Celebthil) írta:

Kira írta: Van egyszer egy egészségesen fejlett öngyűlölete,

Mindössze ezzel nem értek egyet. MIÉRT?

Mert... Izé, nem biztos, hogy meg tudom magyarázni.
"Denethor ok nélkül utálja, de mert ő az apja, biztos kellett valami oknak lennie, amennyiben nincsen, biztos benne van a hiba, hiszen apja ítélete nem téved, és képes szeretni, hiszen Boromirt szereti.
Nem szeret harcolni, de Gondornak most harcosokra van szüksége, nem pedig rám, felesleges vagyok, apám szerint is, és akkor Boromirt sem vonnám el a dolgaitól...
És Boromir miatta halt meg, mert engedte, hogy ő menjen el, és ..."

Öngerjesztő folyamat. Ha igazán próbálkozik valaki, akkor talál okokat. Hibáztatni kell valakit, és ez a vki Faramir esetében önmaga. (mert érzékeny és nem akar másokat hibáztatni...)

Így érthetőbb?
-Kíra-

"Spread your little wings and
Fly away, Far away, Fly away" - Queen

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.633 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére