Istarok

Több
20 éve 5 hónapja #194032 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Istarok

Barazkibil írta:

Tar-Palantír írta: A "Fegyverek és hadviselés" című könyv szerint, a Boszorkányúr eltörte Fehér Gandalf botját (a buzogányával), amikor Minas Tirith ostrománál szembekerültek. (Talán majd benne lesz a bővítettben. :roll: ) Ez egy kicsit lerontja a szememben Gandalf "imázsát". :(

Akkor már két olyan dologról tudok a "Fegyverek és hadviselés"-ben (amit amúgy még csak soha nem is láttam), ami nyíltan és egyértelműen ellentmond a könyveknek. Ha valakinek megvan, nézze már meg a kedvemért, hogy van-e a könyvben valami kitétel, ami kimondja, hogy csak és kizárólag a filmmel foglalkozik, az eredeti könyvvel meg egyáltalán nem!

Ez a bizonyos könyv úgy van megírva, mintha a Gyűrűháború után készült volna Középföldén. És mivel a film képei vannak benne, a film bemutatója idején jelent meg, a szövege pedig túlságosan is ragaszkodik a filmhez, így kijelenthetjük, hogy sokkal szorosabban kapcsolódik a filmhez, mint a könyvekhez. De azért a lektor a nagyobb marhaságokhoz megtette a saját megjegyzését ;)

Ami a bottörést illeti: a könyvben a rendből való kitaszítást jelképezi (legalábbis nekem), és azt, hogy az egyik mágus jóval a másik fölött áll a hatalomban. Ezért kicsit illogikus a Boszorkányúr vs Ganadlf jelenet a filmben :shake:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 5 hónapja #194026 Írta: Endóre
Endóre válaszolt a következő témában: Istarok
Gandalf miért beszélt rémuszokban?

:gandalf2:

A Nap ragyogja be utadat.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 6 hónapja #193750 Írta: Barazkibil
Barazkibil válaszolt a következő témában: Istarok

Tar-Palantír írta: A "Fegyverek és hadviselés" című könyv szerint, a Boszorkányúr eltörte Fehér Gandalf botját (a buzogányával), amikor Minas Tirith ostrománál szembekerültek. (Talán majd benne lesz a bővítettben. :roll: ) Ez egy kicsit lerontja a szememben Gandalf "imázsát". :(

Akkor már két olyan dologról tudok a "Fegyverek és hadviselés"-ben (amit amúgy még csak soha nem is láttam), ami nyíltan és egyértelműen ellentmond a könyveknek. Ha valakinek megvan, nézze már meg a kedvemért, hogy van-e a könyvben valami kitétel, ami kimondja, hogy csak és kizárólag a filmmel foglalkozik, az eredeti könyvvel meg egyáltalán nem!

Több
20 éve 6 hónapja #193659 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Istarok
A könyvben sztem nincs rajta kristály, és a filmben is csak Szarumánén van...
Szerintem díszítő elem...

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 6 hónapja #193654 Írta: Endóre
Nem az anyagára gondoltam, hanem arra, hogy az is valamilyen erőt jelképez.

Több
20 éve 6 hónapja #193653 Írta: Holtak vezére
Holtak vezére válaszolt a következő témában: Istarok
szvsz a hatalmuk jelképe
de nem tudom h. milyen anyagból van...

"A kevesek mi vagyunk ugyan, ám mi tiszta szívvel indulunk csatába, míg amazok sokan, rohadt disznók egytől egyig"

Több
20 éve 6 hónapja #193647 Írta: Endóre
A mágusok butján lévő kristályszerű tárgy micsoda?

Több
20 éve 6 hónapja #193623 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Istarok

Hát ez PJ magánakciója, a Boszorkányúr ilyenre nemigen lenne képes...
(bár Gandalfnál eléggé fogyó eszköz a bot... )
hacsak nem Szauron közvetlen támogatásával...

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 6 hónapja #193622 Írta: Beleg
Beleg válaszolt a következő témában: Istarok
A "Fegyverek és hadviselés" című könyv szerint, a Boszorkányúr eltörte Fehér Gandalf botját (a buzogányával), amikor Minas Tirith ostrománál szembekerültek. (Talán majd benne lesz a bővítettben. :roll: ) Ez egy kicsit lerontja a szememben Gandalf "imázsát". :(

"...nincs semmi sem, csak semmi van, s e semmi én vagyok." - Babits

Több
20 éve 7 hónapja #182209 Írta: amanibhavam
amanibhavam válaszolt a következő témában: Istarok
botja Merlinnek is volt tudtommal... jó régóta hozzátartozik a "mágusképhez"; nehéz lenne megmondani, honnan származik az első "minta"

love is the shadow that ripens the wine

Több
20 éve 7 hónapja #182195 Írta: Artemisz
Artemisz válaszolt a következő témában: Istarok
Felagund:
Igen, valóban erre gondoltam! :wink:

...s mint tudjuk, Tolkien hívő keresztény volt.. hát.. végül is ha jól tudom, mással kapcsolatban is merített a bibliából..

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
20 éve 7 hónapja #182189 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Istarok
Elméletileg tagjai lehettek volna a Tanácsnak, nem?
Elméletileg Radagast is a tagja volt, csak őt elszólították a madarai meg az állatai :D

Gandalf: Artemisz asszem arra gondol, hogy Mózes és Áron (főleg Mózes) csodáiban nagy szerepet játszik a bot (pl kígyóvá változik, azt dugja be a Nílusba, amikor az vérré változik, stb)
Szóval az ő "hatalmuk" is a botjukban összpontosul...

Our knees do not bend easily

Több
20 éve 7 hónapja #182188 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Istarok
Ez a botos kérdés tényleg elég homályos, érdekelne a válasz... :roll:

Más. A két kék mágus nem vett részt egyszer sem a Fehér Tanácsban? Egyáltalán, Középföldére érkezésük után mennyi idő múlva tűntek el nyomtalanul, s ezen idő alatt mikben vehettek elméletileg részt a nyugati vidékekeken?

Több
20 éve 7 hónapja #182171 Írta: Artemisz
Artemisz válaszolt a következő témában: Istarok
Nem tudom, mennyire ide tartozik, de nekem Gandalf botjáról mindig Áron és az ő botja jut eszembe... :roll:
De már kezdettől fogva...
Érdekes, nem?
Vajon tényleg véletlen az egybeesés? :hein:

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
20 éve 7 hónapja #182079 Írta: Felagund
De a hatalmában volt, nem? ;)

Több
20 éve 7 hónapja #182077 Írta: Endóre
Hehe azért, mert eltörte az nem azt jelenti, hogy tudta használni.

Több
20 éve 7 hónapja #182074 Írta: Felagund
:D

Jó kérdés...

Végül is Gandalf tudta használni Sarumanét :arrow: eltörte... :twisted:

Most komolyan: szvsz igen, de nem hiszem, hogy bármikor ilyen helyzetbe kerültek volna...

Több
20 éve 7 hónapja #182072 Írta: Endóre
Egyik mágus tudja használnia másik botját?

Több
20 éve 7 hónapja #180862 Írta: Suhifarok
Suhifarok válaszolt a következő témában: Istarok
Kössssz... :wink: Így már tisztább!

Több
20 éve 7 hónapja #180861 Írta: amanibhavam
amanibhavam válaszolt a következő témában: Istarok
jelentése: bölcs, tudós

love is the shadow that ripens the wine

Több
20 éve 7 hónapja #180856 Írta: Suhifarok
Suhifarok válaszolt a következő témában: Istarok
Ez most nem biztos, hogy nagyon idevág, de talán elfogadható...
Az istár tulképp mit jelent? Azt tudom, hogy mi, csak a szó jelentése homály. :wink:

Több
20 éve 7 hónapja #180833 Írta: Thereon
Thereon válaszolt a következő témában: Istarok
Természetesen sokkal erősebb volt, mint Szürkeként. Én mindenképp mesteremnek tekintem.

Thereon, a vándorló varázsló

Több
20 éve 7 hónapja #179656 Írta: Endóre
Láttátok Radagastról a képet?
Szerintem nagyon jó, én is hasonlónak képzeltem el.

Több
Több
20 éve 8 hónapja #178228 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Istarok

Endóre írta: Gandalf egyszer legyőzött egy balrogot, és mikor fehér mágus lett belőle, lehet hogy még Szauront is letudta volna győzni?

Lehet, de nem ez volt a feladata. Az istérok azért érkeztek, hogy összefogják azokat, akik hajlandók harcolni Szauron ellen. Középfölde problémáját nem oldhatják meg Középfölde lakói helyett.

Több
20 éve 8 hónapja #178219 Írta: Endóre
Gandalf egyszer legyőzött egy balrogot, és mikor fehér mágus lett belőle, lehet hogy még Szauront is letudta volna győzni?

Több
20 éve 8 hónapja #176499 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Istarok

Endóre írta: Amúgy Gandalf biztos, hogy erősebb volt, mikor visszaküldték Középfödére, mert csak úgy simán eltörte Szarumán botját és kitagadta őt.

Miután maga Ilúvatar küldte vissza az Időtlenség Csarnokaiból, természetesen erősebb lett, mint amikor csak a valák küldetéséből ment Középföldére.

Több
20 éve 8 hónapja #176498 Írta: Felagund

Lyra írta: Áhá! Köszönöm!
Még valami:Mikor Szarumán elvette Gandalf botját, hogy tudta visszaszerezni?
[size=9:3u745kwn]/vagy ez off?/[/size]

Én arra szavaznék, ami a filmbeli megoldás is volt, megpedig hogy újat kapott

Több
20 éve 8 hónapja #176479 Írta: Lyra
Lyra válaszolt a következő témában: Istarok
Áhá! Köszönöm!
Még valami:Mikor Szarumán elvette Gandalf botját, hogy tudta visszaszerezni?
[size=9:37adirwr]/vagy ez off?/[/size]

"Ki a csillagok közt él, mint aki rég odaköltözött, most visszatér, s leül a tűz mögött."
Lyra

Több
20 éve 8 hónapja #176187 Írta: Endóre
Amúgy Gandalf biztos, hogy erősebb volt, mikor visszaküldték Középfödére, mert csak úgy simán eltörte Szarumán botját és kitagadta őt.

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.622 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére