Istarok

Több
20 éve 5 hónapja #199808 Írta: Suhifarok
Suhifarok válaszolt a következő témában: Istarok

Anglachel írta: Nos, miért nem indult el Gandalf akkor mikor Bilbonál volt a Gyűrű??
Nem jött rá hogy az az egy Gyűrű? Nos ennyit a Bölcsességéröl. :)

Szóval... Ugyan már, hogy jött volna rá? Nem ő készítette, így gondolom nem vágta kapásból egy arany gyűrűre, hogy hopp, az az Egy. Utána kellett járnia, alaposan meg kellett fontolnia mindent, és szvsz épp azért bölcs, mert nem kapkodott el semmit.... :wink:

Anglachel írta: Nos azt szerintem mindenki látta hogy Gandalf secpec 3 mp. alatt elüldözött 3-4 Nazgult.

Öhm...én csak azt láttam, hogy a Pelennoron bemenekítette Faramirt Minas Tirithbe, és épp hogy sikerült!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 5 hónapja #199802 Írta: Anglachel/Gurthang
Anglachel/Gurthang válaszolt a következő témában: Istarok
Hát sok mondanivalom van:

1.

Gandalf rájön, hogy Frodónál a gyűrű az Egy Gyűrű. Tegyük fel, hogy azonnal ez a sasos ötlet jut eszébe, de a sasokhoz el is kell menni szólni, így Gandalf elindul, de még Frodo lelkére köti, hogy ha történne valami, induljon el Imladrisba. De Gandalf ugye találkozik Radagasttal, aki Sarumánhoz irányítja, és Gandalf miért ne menne a nagy Sarumánhoz, amikor az még segíthetne is? De Sarumán elárulja, és fogva tartja, így Frodo kénytelen elindulni Imladrisba és az ismert kalandok között meg is érkezik, Gandalffal együtt. (Persze lehet olyan változat is, hogy Gandalf magával viszi Frodót a sasokhoz, így elötte Sarumánhoz is, de hát akkor nincs miről beszélni, mert Sarumán azonnal megszerezné a Gyűrűt. )

Nos, miért nem indult el Gandalf akkor mikor Bilbonál volt a Gyűrű??
Nem jött rá hogy az az egy Gyűrű? Nos ennyit a Bölcsességéröl. :)

2.

valák határozottan megtiltották, hogy az istárok teljes hatalmukat megmutassák Középföldén, a feladatuk a népek megynyerése, összefogása volt, nem szállhattak szembe Szauronnal.

Ami a sasos ötletedet illeti: Már másoknak is eszébe jutott. Egyszer egy gyerek írt egy levelet Tolkien-nak, hogy ez mennyivel egyszerűbb lett volna, erre Tolkien válaszul kidolgozta a mordori légvédelmi rendszert...

A valáknak nincs joguk megtiltani szerény véleményem szerint. Azt már eljáccották mikor Melkort elengedték. Szoval tulajdonképpen az egész a valák hibája. Sauron is. Az istaroknak segiteni kellett volna.
Mellesleg ha van ez a nagy tilalom akkor hogy jött össze a Nazgul dolog meg a Balrogos?
Gandalf megszegte a tilalmat.

A védelmi rendszerröl meg annyit hogy érdekes. Honnan lehet letölteni?

3.

Szerintem elég egyértelmű, hogy miért nem működhetett volna: túl feltűnő, a mordoriak seccperc alatt észreveszik, és az egész átment volna egy nyílt légi csatába, amiben Frodóéknak nyilvánvalóan semmi esélyük. Végig nyíltan ki van mondva, hogy a küldetés reménye nem az erőben, hanem a gyorsaságban, de méginkább a titkosságban rejlik. Minden más téren Szauroné az előny.

Nos azt szerintem mindenki látta hogy Gandalf secpec 3 mp. alatt elüldözött 3-4 Nazgult. Hát még 5 Istar. Nos ha levonjuk Szarumánt + a két kéket akkor is dupla eredmény.
Ha jol tudom Sauronnak nincs más légvédelme. Vagyis hogy mi lenne?
Sárkány? Balrog? Nazgulsárkány (vagy hogy hivják :roll: )?
Nos nekem ugy tünnik hogy Gandalfnak több esélye van. (ja és a sasokat kihagytam akik ugyancsak secpec alartt elintézték a Nazgulokat :D )

AURE ENZULUVA!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 5 hónapja #199563 Írta: Angwen
Angwen válaszolt a következő témában: Istarok
Szerintem elég egyértelmű, hogy miért nem működhetett volna: túl feltűnő, a mordoriak seccperc alatt észreveszik, és az egész átment volna egy nyílt légi csatába, amiben Frodóéknak nyilvánvalóan semmi esélyük. Végig nyíltan ki van mondva, hogy a küldetés reménye nem az erőben, hanem a gyorsaságban, de méginkább a titkosságban rejlik. Minden más téren Szauroné az előny.

"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" (Oliver Cromwell)

Több
20 éve 5 hónapja #199532 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Istarok
A valák határozottan megtiltották, hogy az istárok teljes hatalmukat megmutassák Középföldén, a feladatuk a népek megynyerése, összefogása volt, nem szállhattak szembe Szauronnal.

Ami a sasos ötletedet illeti: Már másoknak is eszébe jutott. Egyszer egy gyerek írt egy levelet Tolkien-nak, hogy ez mennyivel egyszerűbb lett volna, erre Tolkien válaszul kidolgozta a mordori légvédelmi rendszert... 8) :lol: :lol: :lol:

Több
20 éve 5 hónapja #199467 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Istarok
Meg milyen lett már volna: Gwaihir megpróbál berepülni a Végzetkatlanba, de sehogy se bír, mert beszorul Frodóval a hátán..

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
20 éve 5 hónapja #199465 Írta: Suhifarok

Namarie/Alatariel írta: Suhifarok, jó a logikád, csak egy ponton hibádzik a dolog: a Sasoknak nem kell szólni, mert ha szükség van rájuk, jönnek maguktól is, nem kell a lekhelyükre menni.. Manwe madarai elvégre..

Akkor jöttek volna, ha ez a megoldás, és mivel nem jöttek... :)

Több
20 éve 5 hónapja #199461 Írta: Namarie
Suhifarok, jó a logikád, csak egy ponton hibádzik a dolog: a Sasoknak nem kell szólni, mert ha szükség van rájuk, jönnek maguktól is, nem kell a lekhelyükre menni.. Manwe madarai elvégre..

Több
20 éve 5 hónapja #199457 Írta: Suhifarok
A valákat illetően Namariével értek egyet, de ezen a Gandalf-sasok dolgon komolyan elgondolkoztam, mégse jött ki úgy a dolog, hogy sikerrel járnának...Nézd:

Gandalf rájön, hogy Frodónál a gyűrű az Egy Gyűrű. Tegyük fel, hogy azonnal ez a sasos ötlet jut eszébe, de a sasokhoz el is kell menni szólni, így Gandalf elindul, de még Frodo lelkére köti, hogy ha történne valami, induljon el Imladrisba. De Gandalf ugye találkozik Radagasttal, aki Sarumánhoz irányítja, és Gandalf miért ne menne a nagy Sarumánhoz, amikor az még segíthetne is? De Sarumán elárulja, és fogva tartja, így Frodo kénytelen elindulni Imladrisba és az ismert kalandok között meg is érkezik, Gandalffal együtt. (Persze lehet olyan változat is, hogy Gandalf magával viszi Frodót a sasokhoz, így elötte Sarumánhoz is, de hát akkor nincs miről beszélni, mert Sarumán azonnal megszerezné a Gyűrűt. :wink: )

Tehát ott vannak Elrondnál. (A nazgulok közben alak nélkül visszatértek Mordorba!)
Jön a Tanács meg minden, és megállapodnak megint a sasos dologban. Mehet az egész Szövetség is sas háton, szvsz mindegy. De akkor is körül néznek még a környéken, (akár a könyvben) és ez simán tart egy hónapig. Közben még a sasokhoz is el kell jutni, valahová a Ködhegységben. Szinte biztos, hogy orkokkal kerülnek összetűzésbe, így Sauron hamar megsejthetné a vállalkozásukat. A nazgulok közben megint kapnak ruhát, meg szárnyas mamlaszt, meg minden mást, és várnak. Jön a Szövetség a sasokon, és összecsapnak a nazgulokkal és még Gandalf sem lehet annyira erős, hogy mind a kilencükkel elbánjon (nazgulkirály meg Sauron is... :roll: ), így a Szövetséggel végeznek, a Gyűrű pedig egyenesen Barad-dur küszöbére esik! :wink:

Nah...öhm...remélem nem hordtam össze sok hülyeséget, csak a gondolataimat írtam le... :roll: :)

Több
20 éve 5 hónapja #199385 Írta: Anglachel/Gurthang

Namarie/Alatariel írta: Szerintem azért sem avatkoztak bele a Valák a középföldei történésekbe a regénybe leírtaknál jobban, mert egyfelől még nem jött el az ideje (Mandos második jóslata), másfelől pedig sokkal nagyobb kárt szenvedett volna Középfölde. Meg ha az ős segítségükkle győznek, soha az életben meg nem tanulják a középföldeiek, hogy hogy küzdjenek a gonosz ellen, és mire kel figyelniük, valamint az egész világ rendje felbomlott volna.

A valák törődtek középföldével, és ennek több nyoma is van: nemcsak a Númenorban történtek muataják, hanem pl. a sasok többszöri szerepe, az Istarok jelenléte, Bombadil Toma és Aranymag ittléte, amikor Frodó Elberethez kiált fel Széltetőn, a Gyűrűlidérc eltűnik, ill amikor Mordorban Samu meglát ey csillagot, és ez megerősíti a szívét- és nem szabad elfelejteni, hogy a Szilmaril az égen ragyog, ami amikortól felkerült, reményt ad a tündéknek.

Szerintem ha Valák eléggé törödtek volna középföldével, meg sem kéne tanulniuk a népeknek védekezni a gonosz ellen.
Ezekkel a segitségekkel a középföldeiek kb. ...
Szoval nem sokat érnek.
Már az is a Valák hibája hogy Sauron egyáltalán még létezik. :roll:

( lehet hogy meg kéne a nevem változtatni Morgothra :D )

AURE ENZULUVA!

Több
20 éve 5 hónapja #199384 Írta: Anglachel/Gurthang

Rochgil írta:

Anglachel írta: Egyszerü:
Mindegyik felpattan egy sasra, az elviszi öket a végzet hegye fölé.
Ha jönnek nazgunok akkor Gandalf meg a többiek elüldözik. Meg még visznek valakit aki bedobja a Gyürüt ( mivel Gandalf nem akarja megfogni). Szerintem gyorsabb és egyszerübb.

Gandalf pont azért nem vitte a gyürüt /ahogy te írtad nem akarta/ mert túl nagyra nött volna a hatalma és ez igaz a többi istárra is szvsz.
akkor ezzel az erövel akár a valák is vihették volna :P
szóval még ha illene is ez a viselkedés hozzájuk, és ha mindegyi középödére jött maia össze is tartott volna emiatt akkor se valósítható+ ez az ötlet...

Figyi, nem hiszem, hogy figyelmesen elolvastad volna. Épp ezért irtam hogy kéne még valakit vinniük. Mondjuk valami erös jellemü embert/hobbitot vagy akárkit. :D

AURE ENZULUVA!

Több
20 éve 5 hónapja - 20 éve 5 hónapja #199383 Írta: Namarie
Szerintem azért sem avatkoztak bele a Valák a középföldei történésekbe a regénybe leírtaknál jobban, mert egyfelől még nem jött el az ideje (Mandos második jóslata), másfelől pedig sokkal nagyobb kárt szenvedett volna Középfölde. Meg ha az ős segítségükkle győznek, soha az életben meg nem tanulják a középföldeiek, hogy hogy küzdjenek a gonosz ellen, és mire kel figyelniük, valamint az egész világ rendje felbomlott volna.

A valák törődtek középföldével, és ennek több nyoma is van: nemcsak a Númenorban történtek muataják, hanem pl. a sasok többszöri szerepe, az Istarok jelenléte, Bombadil Toma és Aranymag ittléte, amikor Frodó Elberethez kiált fel Széltetőn, a Gyűrűlidérc eltűnik, ill amikor Mordorban Samu meglát ey csillagot, és ez megerősíti a szívét- és nem szabad elfelejteni, hogy a Szilmaril az égen ragyog, ami amikortól felkerült, reményt ad a tündéknek.

Több
20 éve 5 hónapja #199382 Írta: Anglachel/Gurthang

Rohin írta: A maiákat azért küldték Középföldére, hogy segítsék az embereket a Szauron elleni harcban. Nem azért, hogy az egészet megoldják hejettük. A gyűrű pedig egyébként sem lehetett volna hasznukra.

Az lehet hogy azért küldték öket, de szerintem nem haragudtak volna rájuk annyira, ha igy csinálták volna. :wink:

Szerintem Sauron nem csak az emberek és tündék és a Köépföldén élö szabad népek ellensége, hanem a Valáké is, ezért is gondoltam.

A valák pedig igazán segithettek volna, hiszen nemhiszem hogy az Emberek lennének a bünösök amiért Sauronnak ekkora hatalma van.
Inkább a Valák, mer szerintem magasrol lesz*rták mi van Középföldével az 1. kor ota. Sauron ellen mikor léptek fel utoljára? :?

Estel Adániel írta: Mert a történet végül Gandalfot és nem Denethort igazolta.

Ez igaz, csakhogy Denethor fel akarta használni a gyürüt, nem pedig így megsemmisiteni a gyürüt igy ahogy én irtam. :)

Az pedig, hogy Frodo meg tudta semmisiteni a Gyürüt nemcsak Gandalf bölcsességén mulott. Szerintem ez inkább mák volt, de föleg Samu kitartása stb. stb. stb. De ez már egy másik történet. :frodo1: :sam2:

Ja és a jó öreg Gollamot ki ne felejtsük! :D
:gollum2:

AURE ENZULUVA!

Több
20 éve 5 hónapja #199379 Írta: Rochgil
Rochgil válaszolt a következő témában: Istarok

Anglachel írta: Egyszerü:
Ha jönnek nazgunok akkor Gandalf meg a többiek elüldözik. Meg még visznek valakit aki bedobja a Gyürüt ( mivel Gandalf nem akarja megfogni). Szerintem gyorsabb és egyszerübb.

Gandalf pont azért nem vitte a gyürüt /ahogy te írtad nem akarta/ mert túl nagyra nött volna a hatalma és ez igaz a többi istárra is szvsz.
akkor ezzel az erövel akár a valák is vihették volna :P
szóval még ha illene is ez a viselkedés hozzájuk, és ha mindegyi középödére jött maia össze is tartott volna emiatt akkor se valósítható+ ez az ötlet...

önreklám: :P

Több
20 éve 5 hónapja #199364 Írta: Rohin
Rohin válaszolt a következő témában: Istarok
A maiákat azért küldték Középföldére, hogy segítsék az embereket a Szauron elleni harcban. Nem azért, hogy az egészet megoldják hejettük. A gyűrű pedig egyébként sem lehetett volna hasznukra.

- Az énekesmadár.
- Úgy ám. A rigó.

Több
20 éve 5 hónapja #199331 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Istarok
Pl. mert a történet végül Gandalfot és nem Denethort igazolta. :)

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
20 éve 5 hónapja #199319 Írta: Anglachel/Gurthang
Miért ne lenne bölcs?
Szerintem bölcsebb mint egy hobbitot inditani Mordorba és bevárni mig Sauron lerohanja a Fehér várost, nem?

AURE ENZULUVA!

Több
20 éve 5 hónapja #199315 Írta: Estel Adániel
Ugyanakkor valószínűleg sokkal kevésbé bölcs, és így az Istarokhoz nem igazán méltó megoldás... ;)

Több
20 éve 5 hónapja #199310 Írta: Anglachel/Gurthang
Egyszerü:

AURE ENZULUVA!

Több
20 éve 5 hónapja #199230 Írta: Suhifarok
Öhm...
Ha Gandalf használta volna a Gyűrűt, csak annyit ért volna el, hogy ő lesz az újabb Sötét Úr!
A maiák hogy fogtak volna össze, mikor kettő eltűnt keleten, egy meg a valák ellen fordult? :roll:
Az emberek már nem voltak olyan erősek, Gondor alig tudta tartani magát, a tündéket pedig szvsz bajosan lehetett volna rávenni egy újabb nagy Szövetségre, mint a Másodkorban, főleg hogy ők is ugyancsak megfogyatkoztak...

Több
20 éve 5 hónapja #199164 Írta: Rochgil
Rochgil válaszolt a következő témában: Istarok

Anglachel írta: Hát ha Sauron is Maia meg Gandalf meg a többi 4 is akkor mér nem nyirták ki egyszerüen Sauront? 5 az 1 ellen nem? Plussz a tündék+emberek+stb.
És még a gyürü is velük volt nem?

Hát én ha Gandalf lettem volna igy csináltam volna.

érdekes elképzelés.... már hogy nyirták volna ki? bekopogtattak volna szauron piros kis kontaklencséjén és helló jöttünk kinyírni? vagy ezt hogy képzelted? nem nagyon értem... :roll:
amúgy azért nem nyírták ki mert nem találtak rá szauronra mert a valák nem kutatták át alaposan Moroth "barlangjait " Utumnóban, sok mindenre nem találtak rá, és utána már bukta /remélem nem kell tovább magyaráni/

önreklám: :P

Több
20 éve 5 hónapja #199144 Írta: Anglachel/Gurthang
Hát ha Sauron is Maia meg Gandalf meg a többi 4 is akkor mér nem nyirták ki egyszerüen Sauront? 5 az 1 ellen nem? Plussz a tündék+emberek+stb.
És még a gyürü is velük volt nem?

Hát én ha Gandalf lettem volna igy csináltam volna.

AURE ENZULUVA!

Több
20 éve 5 hónapja #196539 Írta: Gödrös Zsombor
Gödrös Zsombor válaszolt a következő témában: Istarok
Köszi!

Hát,engemet is érdekelt Radagast. :roll:

Utak találkozása vár,
futok ,a lábam bizsereg-
csak ott lehetnék végre már!
Aztán hová? Ki mondja meg?
:pippin7:

Több
20 éve 5 hónapja #196529 Írta: Artemisz
Artemisz válaszolt a következő témában: Istarok

Eonwe írta: A Gyűrű Kereséses szövegben Curumo is van!

Jah, igaz, most hogy mondod... :oops:

Én azt csak egyszer futottam át...

Mellesleg úgy sajnálom, hogy Radagastról nem tudunk többet! Őt úgy bírom! Amiket Gandalf a Tanácsban említ róla, roppant szimpatikusan hangzanak, és igencsak felkeltették az érdeklődésem... :(

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
20 éve 5 hónapja #196524 Írta: Eönwë
Eönwë válaszolt a következő témában: Istarok
A Gyűrű Kereséses szövegben Curumo is van! Egyébként valóban Szarumánt akartam írni... :wink:

I hate the way things change.

Több
20 éve 5 hónapja #196523 Írta: Artemisz
Artemisz válaszolt a következő témában: Istarok

Eonwe írta: Curumo (Fehér Gandalf),

Köhömmm....

Talán Curunír, és Fehér Szarumán, nem? :wink:

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
20 éve 5 hónapja #196521 Írta: Estel Adániel
Húúú, válasz is van bőven, pl. a Gyűrű Keresésében egy egész fejezet szól az Istarokról... ;)

Több
20 éve 5 hónapja - 20 éve 5 hónapja #196520 Írta: Eönwë
Eönwë válaszolt a következő témában: Istarok
Az istárok halhatatlan maiák (alacsonyabb rendű szellemek), akiket a valák vagy Világőrök azért küldtek Középföldére, hogy az embereket megvédjék és győzelemre vezessék Szauron ellen. Csak álruhában érkezhettek, nem mutathatták ki igazi hatalmukat, nehogy féljenek tőlük. Öten voltak: Olórin (Szürke Gandalf), Curumo (Fehér Szarumán), Aiwendil (Barna Radagast), Alatar és Pallando (Kék Mágusok).

I hate the way things change.

Több
20 éve 5 hónapja #196519 Írta: Gödrös Zsombor
Gödrös Zsombor válaszolt a következő témában: Istarok
Húúú nekem az istárokkal kapcsolatban nagyon sok kérdésem van. :?:
:arrow: Hány évig élnek?
:arrow: Miért jöttek Középföldére?
:arrow: stb...

Előre is megköszönném. :P

Utak találkozása vár,
futok ,a lábam bizsereg-
csak ott lehetnék végre már!
Aztán hová? Ki mondja meg?
:pippin7:

Több
20 éve 5 hónapja #194042 Írta: Estel Adániel
Hát, tekintve, hogy nem sokkal később a térből és időből is kilépett, tulajdonképpen nyugodtan jelentheti azt is akár... nem mind1? :D

Több
20 éve 5 hónapja #194040 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Istarok

Ami a bottörést illeti: a könyvben a rendből való kitaszítást jelképezi (legalábbis nekem), és azt, hogy az egyik mágus jóval a másik fölött áll a hatalomban. Ezért kicsit illogikus a Boszorkányúr vs Ganadlf jelenet a filmben

És amikor a Hídon eltörik a botja Móriában, ez azt is jelenti, hogy akkor kilépett a Rendből?

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.548 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére