Istarok

Több
20 éve 5 hónapja #206277 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Istarok

Anglachel írta: Bocs a gyors reagálásért de ez már kicsit kezd a szerepjátékra hasonlítani. Gandalf magasabb szintű mágus vagy a nazgul magasabb szintű boszmes.?kábé.
De szerintem Gandalf max. 2-3-al bir el ugyanis az Amon sulrol elüldözték. Sauronnal meg nyilván nem bir el mert akkor nem kellett volna Frodot mordorba küldeni

Ez nem így van. Sem Gandalf sem a Boszorkányúr nem nevezhető szerepjátékos értelmeben varázshasználónak, mert nem tanulták a "Mágiát" hanem lényükből fakad. És így szintjük sincsen.
Gandalf lényéből fakadóan erősebb a Boszorkányúrnál, vagy bármelyik nazgulnál, az ellene való győzelmük csakis "sok lúd disznót győz" alapon képzelhetőp el, esetleg úgy, hogy a Gyűrű segítségével Szauron hatalma árad belőlük.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 5 hónapja #206273 Írta: Alatar
Alatar válaszolt a következő témában: Istarok

Anglachel írta: Bocs a gyors reagálásért de ez már kicsit kezd a szerepjátékra hasonlítani. Gandalf magasabb szintű mágus vagy a nazgul magasabb szintű boszmes.?kábé.
De szerintem Gandalf max. 2-3-al bir el ugyanis az Amon sulrol elüldözték. Sauronnal meg nyilván nem bir el mert akkor nem kellett volna Frodot mordorba küldeni

Nem azért küldték el Frodót Mordorba, mert Gandalf nem bírt volna el Szauronnal. (Egyébként megküzdött vele)
Félreérted az egészet.
És ha szerinted az egész lerágott csont, akkor mond meg mi a frankó.
Egyébként azt tudjuk szürkén kikkel és mennyivel bír el, de fehéren.
Az egy másik kérdés.
Gandalf pedig tudta, hogy nem mehet Mordorba Frodóval. Ennek több oka is van, amit most nincs kedvem részletezni.

SZIG

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 5 hónapja #206261 Írta: Anglachel/Gurthang
Anglachel/Gurthang válaszolt a következő témában: Istarok
Bocs a gyors reagálásért de ez már kicsit kezd a szerepjátékra hasonlítani. Gandalf magasabb szintű mágus vagy a nazgul magasabb szintű boszmes.?kábé.

AURE ENZULUVA!

Több
20 éve 5 hónapja #206218 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Istarok

A Szürke Zarándok írta: De akkor mi lett vele? Erről semmit sem tudni?

Valószínűleg békésen eléldegélt a madarai között, és itt él ma is :D

Our knees do not bend easily

Több
20 éve 5 hónapja #205398 Írta: A Szürke Zarándok
A Szürke Zarándok válaszolt a következő témában: Istarok
De akkor mi lett vele? Erről semmit sem tudni?

"Ma már minden út görbe."

Több
20 éve 5 hónapja #205397 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Istarok
Elhajózni egészen biztosan nem hajózott el, csak Gandalf. Lásd pl: "jöttek ők öten ősi messzi tájról / egy tért vissza csak, a többi soha többé"...

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
20 éve 5 hónapja #205387 Írta: A Szürke Zarándok
Mindenesetre érdekes a kék mágusok dolga. Meg azt sem tudjuk, hogy végül mi lett Radagast-tal. Meghalt Középföldén, vagy ott élt továbbra is, vagy később elhajózott.

Több
20 éve 5 hónapja #205383 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Istarok

A Szürke Zarándok írta: Azt a könyvet kiadták már magyarul? Az a History of Middle Earth egy kötete, nemde?

HoME-kötet, igen, de magyarul ez nem jelent meg, csak az első két kötet (Elveszett Mesék Könyve I-II.)

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
20 éve 5 hónapja #205316 Írta: A Szürke Zarándok
Azt a könyvet kiadták már magyarul? Az a History of Middle Earth egy kötete, nemde?

Több
20 éve 5 hónapja #205290 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Istarok

A Szürke Zarándok írta: Valószínű, hogy a kék mágusok dolga egyike a nagy rejtélyeknek, amelyekből van egy pár.

A Kék Mágusok szerepéről a Peoples Of Middle-Earth-ben van némi találgatás, miszerint az volt a feladatuk, hogy folyamatosan megosztva tartsák a keleti népeket, hogy ne tudjanak egyesülni (logikus, nem? :lol: ), mert akkor valószínűleg a puszta számbeli fölényükkel porig tudták volna rombolni Gondort. Azt, hogy a munkájukat jól végezték, bizonyítja, hogy ez nem történt meg. ;)

Our knees do not bend easily

Több
20 éve 5 hónapja #205206 Írta: A Szürke Zarándok
Tehát ezért a szín nem választás kérdése, hanem erő kérdése volt. Ezért lett tehát az erősebb Gandalf fehér, és Szarumán árulása után ezért lett sokszínű

Több
20 éve 5 hónapja #205205 Írta: Alatar
Erről lehet, hogy majd írok valamit, esetleg valami naplószerűséget, hogy Pallando társammal mit tevékenykedtem Kelet-Középföldén (furcsán hangzik :) )
[ NEM Tolkien mű lenne ;) ]
Egyébként nincs semmi rejtély. Egyszerűen felszívódtak, olajra léptek, leléceltek, elhúzták a csíkot, ennyi.
Voltak, elmentek, nincsenek.
A rangsor pedig a színek sötétsége szerint volt megítélve.
Fehér Szarumán
Szürke Gandalf
Barna Radagast
Kék Alatar (ez én volnék :oops: )
Kék Pallando

SZIG

Több
20 éve 5 hónapja #205200 Írta: A Szürke Zarándok
Valószínű, hogy a kék mágusok dolga egyike a nagy rejtélyeknek, amelyekből van egy pár.

Több
20 éve 5 hónapja #205182 Írta: Alatar

A Szürke Zarándok írta: Egyébként valahol esik szó róla, mekkora erejük volt az elveszett Kék mágusoknak. Mert az bizonyos, hogy a sorrend valahogy így lehetett:

Fehér Gandalf - régen Fehér Szarumán
Szürke Gandalf
Barna Radagast

De hova illenek a kékek?

Pallando társammal Keletre utaztunk, és nem láttak minket többé.
Jaj most lebuktam ?! :)

SZIG

Több
20 éve 5 hónapja #205178 Írta: Kegyetlen Gorthaur
Kegyetlen Gorthaur válaszolt a következő témában: Istarok
Nem tudom, de el tudom képzelni azután, hogy elküldték őket Középföldére, ők meg elmentek "biztos távolságra"

(haradi átírás)

Több
20 éve 5 hónapja #205173 Írta: A Szürke Zarándok
De arról semmit sem tudni, hogy végig a jó oldalon maradtak-e?

Több
20 éve 5 hónapja #205162 Írta: Kegyetlen Gorthaur

A Szürke Zarándok írta: Egyébként valahol esik szó róla, mekkora erejük volt az elveszett Kék mágusoknak. Mert az bizonyos, hogy a sorrend valahogy így lehetett:

Szürke Gandalf
Barna Radagast

De hova illenek a kékek?

Ezek alatt. Valahol, asszem a GyU függelékében írja, hogy a nyomukba se értek.

(haradi átírás)

Több
20 éve 5 hónapja #205157 Írta: A Szürke Zarándok
Egyébként valahol esik szó róla, mekkora erejük volt az elveszett Kék mágusoknak. Mert az bizonyos, hogy a sorrend valahogy így lehetett:

Szürke Gandalf
Barna Radagast

De hova illenek a kékek?

Több
20 éve 5 hónapja #205123 Írta: Boro
Boro válaszolt a következő témában: Istarok

A Szürke Zarándok írta: Gondolod, hogy Szarumán képes lett volna egy olyan Hatalom Gyűrűjét kovácsolni, amivel uralhatja egész Középföldét? Ezt szerintem Tolkien is csak afféle soha meg nem valósulható alternatívaként kezelte.

Ezzel egyet értek, egyébként köszi az előszó ajánlását, épp annak olvasása közben gondolkoztam el ezen a kérdésen.

Bd

Több
20 éve 5 hónapja #205056 Írta: A Szürke Zarándok
Gondolod, hogy Szarumán képes lett volna egy olyan Hatalom Gyűrűjét kovácsolni, amivel uralhatja egész Középföldét? Ezt szerintem Tolkien is csak afféle soha meg nem valósulható alternatívaként kezelte.

Több
20 éve 5 hónapja #204821 Írta: Alatar

A Szürke Zarándok írta: Szauron meglátásom szerint a lehető leggyorabban (és hozzáteszem, immár szinte minden akadály nélkül) hatalma alá hajtotta volna egész Középföldét. Valószínű, hogy egyre inkább Mordorhoz hasonlított volna minden, de szerintem legfeljebb ezer évig tudta volna rémuralmát fentartani. Valószínű, ez inkább a világ végét jelentette volna, mint a gonosz örök uralmát. Ez még Morgothnak sem sikerült, pedig ő vala volt!!! Szarumán hatalma is jócskán megnövekedett volna a Gyűrűvel, szerintem nagyjából akkorára, mint Galadrielé, de hát az övét sem tudjuk. Mindenesetre Szarumán árulása után igencsak meggondolatlan tetteket hajtott végre, ha jobban megnézzük. Türelmetlen volt ugyanis a Gyűrű megszerzése ügyében. Valószínű, hogy a Gyűrűvel kapott hirtelen hatalmával sem bánt volna okosabban, s végül a Gyűrű vesztét okozta volna. Amúgy ez így is természetes, hiszen a Gyűrűnek Szauron az Ura és addig nem lettek volna nyugton sem ő, sem a Gyűrűje, míg egymásra nem találtak volna.

Neked is ajánlom az előszót.

SZIG

Több
20 éve 5 hónapja #204819 Írta: Alatar

Boro írta:

Alyr Arkhon írta:

A Szürke Zarándok írta: Persze hogy nem, de mondjuk Fehér Gandalf már érdekesebb. Mindegy, ha a nazgulokban van vmi erő, az csakis Uruké lehet, szerintem.

És a Kilenc Gyűrűé, ami nem tudom, pontosan miféle hatalmat jelent. Ezért is lett volna veszélyes, ha a Gyűrű visszakerül Szauronhoz, hiszen, gondolom, egyfajta közvetlenebb kapcsolat jött volna létre és ezáltal az eredetileg sem gyenge Gyűrűlidércek sokkal erősebbek lesznek, és sokkal inkább ellenfeleivé válhatnak Gandalfnak, mivel Narya hatalma feltárul Szauron előtt...

Ha az EGY visszakerült volna Szauronhoz, akkor alakot tudott volna ölteni.(ha nem akkor szóljatok).És szerintem Gandalf gyűrűje is veszített volna az erejéből.Ekkor lett volna egy MAIA vs. MAIA csata (Gandalf vs. Szauron)
És egy kérdés mi lett volna ha Szarumán kaparintotta volna meg a gyűrűt?Mennyire lett volna erős?

Kiismeri azt hamar, majd egy idő eltelte után elkészítette volna saját hatalom gyűrűjét.
Gy.u. Előszó - J.R.R. Tolkien

SZIG

Több
20 éve 5 hónapja #204816 Írta: A Szürke Zarándok
Szauron meglátásom szerint a lehető leggyorabban (és hozzáteszem, immár szinte minden akadály nélkül) hatalma alá hajtotta volna egész Középföldét. Valószínű, hogy egyre inkább Mordorhoz hasonlított volna minden, de szerintem legfeljebb ezer évig tudta volna rémuralmát fentartani. Valószínű, ez inkább a világ végét jelentette volna, mint a gonosz örök uralmát. Ez még Morgothnak sem sikerült, pedig ő vala volt!!! Szarumán hatalma is jócskán megnövekedett volna a Gyűrűvel, szerintem nagyjából akkorára, mint Galadrielé, de hát az övét sem tudjuk. Mindenesetre Szarumán árulása után igencsak meggondolatlan tetteket hajtott végre, ha jobban megnézzük. Türelmetlen volt ugyanis a Gyűrű megszerzése ügyében. Valószínű, hogy a Gyűrűvel kapott hirtelen hatalmával sem bánt volna okosabban, s végül a Gyűrű vesztét okozta volna. Amúgy ez így is természetes, hiszen a Gyűrűnek Szauron az Ura és addig nem lettek volna nyugton sem ő, sem a Gyűrűje, míg egymásra nem találtak volna.

Több
20 éve 5 hónapja #204804 Írta: Kegyetlen Gorthaur

Boro írta: Ha az EGY visszakerült volna Szauronhoz, akkor alakot tudott volna ölteni.(ha nem akkor szóljatok).És szerintem Gandalf gyűrűje is veszített volna az erejéből.Ekkor lett volna egy MAIA vs. MAIA csata (Gandalf vs. Szauron)
És egy kérdés mi lett volna ha Szarumán kaparintotta volna meg a gyűrűt?Mennyire lett volna erős?

Mit csinált volna Szauron, ha hozzá kerül az Egy? Hogy használja fel?

Egy (gyűrűs) Szauron vs. Fehér Gandalf csatából biztos Szauron került volna ki győztesen, mivel Sz. a 2. legerősebb maia (Melian után)

(haradi átírás)

Több
20 éve 5 hónapja #204798 Írta: Boro
Boro válaszolt a következő témában: Istarok

Alyr Arkhon írta:

A Szürke Zarándok írta: Persze hogy nem, de mondjuk Fehér Gandalf már érdekesebb. Mindegy, ha a nazgulokban van vmi erő, az csakis Uruké lehet, szerintem.

És a Kilenc Gyűrűé, ami nem tudom, pontosan miféle hatalmat jelent. Ezért is lett volna veszélyes, ha a Gyűrű visszakerül Szauronhoz, hiszen, gondolom, egyfajta közvetlenebb kapcsolat jött volna létre és ezáltal az eredetileg sem gyenge Gyűrűlidércek sokkal erősebbek lesznek, és sokkal inkább ellenfeleivé válhatnak Gandalfnak, mivel Narya hatalma feltárul Szauron előtt...

Ha az EGY visszakerült volna Szauronhoz, akkor alakot tudott volna ölteni.(ha nem akkor szóljatok).És szerintem Gandalf gyűrűje is veszített volna az erejéből.Ekkor lett volna egy MAIA vs. MAIA csata (Gandalf vs. Szauron)

Bd

Több
20 éve 5 hónapja #204729 Írta: A Szürke Zarándok
A Gyűrűk Urában meglátásom szerint nem érdemes arról beszélni, hogy az író mit hogy csinál. A Gyűrűk Ura egy Felsőbbrendű Gondviselő Lényben hívő ember szemszögéből a világ sorsához hasonló. Sok gonoszság, szomorúság, de végleg soha nem győzedelmeskedik a gonosz, mint ahogy itt sem. Annak ellenére, hogy néha már nagyon úgy látszik. És az ember csak hiszi azt, hogy magára maradt. Így például a Boszorkányúrnak szügségszerűen el kellett vesznie egyszer, mint ahogy Szauronnak is, méghozzá azért, mert a gonoszságot nem lehet végtelenségig űzni, legalábbis egy lénynek. Végül belebukik saját gonoszságába. S a jónak végül győzedelmeskednie kellett volna, ha éppen Gandalf meg is halt volna. Tolkienban az a fantasztikus, hogy nem a fantáziája vitte a cselekményt a végkifejlet felé (fantáziájából "csak" maga a világ született), hanem engedte, hogy a jó-rossz küzdelem törvényszerűsége hajtsa.

Több
20 éve 5 hónapja #204152 Írta: Alatar

A Szürke Zarándok írta: Meglehet. De azt sose feledjétek, hogy csak a jó tud végleg győzedelmeskedni a gonoszon, mert csak a jó érti a gonosz lényegét, a gonosz nem a jóét. Persze egy nazgul elpusztíthat egy-két istart, egy két tündét, vagy akár egy egész sereget is, de nem arathat végleg győzelmet a gonosz a jón. Még Melkor sem tudott!!! A saját gonoszságának csapdájába esett minduntalan.

Persze azon, hogy a végén ki győzedelmeskedik, azon lehet változtatni az írónak, ez abszolút relatív.
Az író dönti el, mi legyen a vége, az emberi lelkiismeret persze mindig azt követeli, hogy a jó legyen a végső győztes, de bármikor megfordulhat ez. :)
Az írótól függ ;)

SZIG

Több
20 éve 5 hónapja #204137 Írta: A Szürke Zarándok
Meglehet. De azt sose feledjétek, hogy csak a jó tud végleg győzedelmeskedni a gonoszon, mert csak a jó érti a gonosz lényegét, a gonosz nem a jóét. Persze egy nazgul elpusztíthat egy-két istart, egy két tündét, vagy akár egy egész sereget is, de nem arathat végleg győzelmet a gonosz a jón. Még Melkor sem tudott!!! A saját gonoszságának csapdájába esett minduntalan.

Több
20 éve 5 hónapja #204132 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Istarok

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 5 hónapja #204130 Írta: A Szürke Zarándok
Persze hogy nem, de mondjuk Fehér Gandalf már érdekesebb. Mindegy, ha a nazgulokban van vmi erő, az csakis Uruké lehet, szerintem.

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.563 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére