Bombadil

Több
20 éve 11 hónapja #157915 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Bombadil
Ezexerint :mrgreen:
Én se nagyon tudom hová tenni, de ha a Prof írta, el kell fogadni :?

Our knees do not bend easily

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 11 hónapja #157880 Írta: Toma gazda
Toma gazda válaszolt a következő témában: Bombadil
nebaj!
de legalább van rá válasz

Szóval a bomba de dillió hasonlít a valák nyelvére??

:?: :geek:
Milyen foglalkozást vezessek?
:geek: :?:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 11 hónapja #157273 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Bombadil
No, akkor itt húzok egy vonalat:
A további anyázást kéretik priviben elintézni, mert innen törölni fogok ezután minden ilyen hozzászólást. Megértem a felháborodást, de ez itt OFF. Ha mégsem hagyjátok abba, drasztikusabb eszközökhöz fogok nyúlni, magyarul az egészet törlöm, tombombadil hozzászólásától kezdve. :evil:

Toma: Bocs, a tiédet véletlenül töröltem. :oops: Igen, a Valák Muzsikájáról van szó. [size=9:33zvg7ga]Bár nekem leginkább egy olyan megállapítás rémlik Ancalimontól (a táborból), miszerint Bombadilnak ezek a látszólag értelmetlen szavai hasonlítanak legjobban a valák nyelvére. [/size]

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
20 éve 11 hónapja #157158 Írta: Alcarcalimo
Alcarcalimo válaszolt a következő témában: Bombadil

tombombadil írta: A Gyűrűk Ura 1. magyar kiadása már több, mint 20 éves. Vegyétek már a fáradtságot, hogy elolvassátok figyelmesen. :( Akkor talán okosabbakat is hozzszólhatnátok néha. /oldman/

Nos nem érdekel, hogy Sil esetleg ezt kiveszi inen OFF jellege miatt, akkor is leírom...
Mondd csak arany barátom, elképzelhető, hogy a harmadik (!!!) hozzászólásod KIVÉTELESEN ÉRTELMES is lesz, és nem merül ki mások fikázásában, lehülyézésében??? Esetleg megtennéd azt, hogy leereszkedsz hozzánk, abszolút kishülyékhez, aztán felnyitod szemünket a nagyvilágra? Egy másik fórumon ugyebár azzal kérkedtél, hogy Te mily sokszor olvastad Tolkien műveit, alighanem többször, mint mások együttvéve... hmm... nem tudtam, hogy a mennyiségi olvasás a mérvadó, én csak 8X olvastam a GYU-t, Te mondjuk 10X, akkor én hülye vagyok?
Kapjál már egy kicsit a fejedhez... névadó gazdád aligha lenne büszke rád.
Még hozzátenném, kulturált barátom, hogy ez a fajta stílus itt nem menő... esetleg egy ork-nyelvvel foglalkozó topicban, vagy valamelyik valóságshow-chaten biztos megállnád a helyed, de jó lenne, ha itt kissé visszavennél...
Véleményed örömmel meghallgatjuk, vitatkozunk is, ha kell, minket is meg lehet győzni: ÉRVEKKEL, már ha tudod, ez mit jelent. Fejtsd ki, mire gondolsz, támaszd alá érvekkel, tényekkel. És akkor esetleg nem fogsz senkit megsérteni ok nélkül, és mások sem ugranak neked (teljes joggal).
Bocsánatot kérek Sil, a nyilvánvaló OFF miatt, de állatira unom azokat, akik betévednek ide, és az elemi udvariasság szabályait felrúgva minden alap nélkül eljátszák itt az atyaúristent. Bocs.
Alcar

Több
20 éve 11 hónapja #157096 Írta: Sil
tombombadil, mivel te itt új vagy, nem törlöm kapásból az egyébként teljesen offtopic hozzászólásodat. Viszont felhívnám a figyelmedet arra, hogy vannak itt olyanok is (szvsz nem is kevesen), akik nálad sokkal többet tudnak Tolkien műveiről és a Gy.U.-ról általában, és ők nem hülyézik le azokat, akik esetleg még csak most olvassák, és nincsenek tisztában minden apró kérdéssel...

Tears unnumbered

Több
20 éve 11 hónapja #156963 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Bombadil

Nóli írta: Bombadilnak egyáltalán nem illik a krakterébe az, hogy esetleg akár csak egy kicsit lódítson is...
Bombadil bohókás, mégis bölcs és nagyhatalmú.
Max azon a címne hazudhatott volna, ha esetleg elfelejtette hogy mikor s hogyan jött.
De hogy hazudhatott? Szerintem meg se kérdezték! (vagy legalábis mopst nem jut eszembe)

De megkérdezték Bombadilt, hogy ki is ő, sőt Aranymagot is megkérdezték, azt a választ kapták, hogy Bombadil Toma a Gazda. Előbb volt itt mint a fák magvai meg sok egyéb (nem emlékszem mi minden még, de az kétségtelen, hogy mindenki előtt érkezett)
Bővebb választ nem kaptak...

tombombadil: ha a Gyűrűk Ura magyar fordítását ismered csak, akkor bizony elolvashatnál más könyveket is figyelmesen... például egy angol kiadását... (kezdetnek)

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 11 hónapja #156924 Írta: Barazkibil
Barazkibil válaszolt a következő témában: Bombadil
Csak csendben jegyzem meg, hogy a többiek enyhe lehülyézését nem számítva a te hozzászólásodban sem volt valami sok okosság, oldman. Ha valaki állításával nem értesz egyet, akkor szállj vele vitába, és vezesd elő a saját véleményedet. Az, hogy csak úgy minden érv és vita nélkül elkezdesz vádaskodni, hogy itt senki nem olvasta el a könyvet (ami pont ezen a fórumon elég durva sértés), igazán nem járja.

PS: Az Internetes fórumok egyik általános szabálya pedig az, hogy a zöldfülű újonc legyen extra udvarias. Még akkor is, ha ez Magyarországon nem dívik.

Több
20 éve 11 hónapja #156922 Írta: tombombadil
tombombadil válaszolt a következő témában: Bombadil
A Gyűrűk Ura 1. magyar kiadása már több, mint 20 éves. Vegyétek már a fáradtságot, hogy elolvassátok figyelmesen. :( Akkor talán okosabbakat is hozzszólhatnátok néha. /oldman/

Több
20 éve 11 hónapja #154562 Írta: Felagund

Nóli írta: Bombadilnak egyáltalán nem illik a krakterébe az, hogy esetleg akár csak egy kicsit lódítson is...
Max azon a címne hazudhatott volna, ha esetleg elfelejtette hogy mikor s hogyan jött.
De hogy hazudhatott? Szerintem meg se kérdezték! (vagy legalábis mopst nem jut eszembe)

Arról nem is beszélve, hogy:
"Bombadil Toma éneke hasonlított a legjobban a Valák dalára" (részlet Ankalimon Június 13-i Tolkien-klubon elhangzott előadásából)

Több
20 éve 11 hónapja #154429 Írta: Líviusz
Líviusz válaszolt a következő témában: Bombadil
Igaz amit írtok de én csak felvetettem mint lehetőséget.
Lehet, hogy ő az első olyan tünde akinek az apja egy csatában halt meg.
(már ha hazudott Tom)

Több
20 éve 11 hónapja #154399 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: Bombadil
Bombadilnak egyáltalán nem illik a krakterébe az, hogy esetleg akár csak egy kicsit lódítson is...

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
20 éve 11 hónapja #154372 Írta: Felagund
Miért hazudott volna? Az abszolút nem illik bele az ő profiljába

És Elrond is azt mondta róla, hogy ő Iarwain ben Adar (a legvénebb apátlan), és Elrond már csak tudja ;)

Több
20 éve 11 hónapja #154366 Írta: Líviusz
Mondjuk a tündék után érkezett, vagy a tündékkel.

Több
20 éve 11 hónapja #154196 Írta: Toma gazda
Hazudott volna ezt fejtsd ki bővebben miben hazudott volna??

Több
20 éve 11 hónapja #154121 Írta: Líviusz
Ha valaki már írta akkor bocs.
Nekem van egy furcsa teóriám amiért lehet meg fogtok utálni:

Mi van akkor ha Bombadil Toma hazudott?

Miért muszáj , hogy igaza legyen?Annak a 4 jött-ment hobbitnak akár hazudhatott is. És ha hazudott akkor kezdhetjük elölről az egész elemzést.

Amúgy én is komálom Tomát, de ha hazudott akkor egy lépésel arréb vagyunk.

Több
21 éve 1 hónapja #144086 Írta: Sil
Khmm... Offolást kéretik befejezni, és a továbbiakban átmenni ezzel a "ki mennyire volt ismert" témával a Vélemények, kritikák topicba vagy valami hasonlóba...

Tears unnumbered

Több
21 éve 1 hónapja #144065 Írta: Silmalia
Silmalia válaszolt a következő témában: Bombadil

Nóli írta:

Celia írta: Szívesen láttam volna RW-t Bombadilként. Majd ha a Szilmarilokat filmesíti meg valaki (van rá esély), mindenképp figyelmeztetjük az illetőt. :D Pesze, ha akkor még alkalmas lesz RW a szerep eljátszására... (a korát tekintve)

Hol bukkan fel Bombadil a Szilmarilokban?
Mondjuk egykoron PJ úgy csinálta a szereposztást, hogy ne legyenek benne túlságosan ismert színészek, és ennek a kritériumnak RW nem felel meg...

Ne legyenek túlságosan ismert színészek??? Ian Holm??? Christopher Lee??? Cate Blanchett??? Ian McKellen??? bazz... még Elijah Wood is nagyon ismert volt még a Gyűrűk Ura előtt is.. bár közel sem annyira mint az előzőek....!!!!!

"Galadriel: There is nothing we can do for Frodo. The quest will claim his life. You have foreseen this. "

Több
21 éve 1 hónapja #144064 Írta: Lalaith Scarlett
Lalaith Scarlett válaszolt a következő témában: Bombadil
Akkor sajna még nem ismertem a GYU-t:roll: :( :) Miaz, hogy ismeretlenek? Ian Holm, Ian McKellen, Cate Blanchett, Christopher Lee, Hugo Weaving, és még sokan mások is ELISMERT, BEFUTOTT SZÍNÉSZEK voltak... Szerintem csak a fiatalabbak voltak ismeretlenek...

Nagy király hangja zeng a messzeségbe,
Kit akár a halálba is követne a népe...

Több
21 éve 1 hónapja #143991 Írta: Celia
Celia válaszolt a következő témában: Bombadil
Jó van, na! Én csak próbáltam optimista légkört teremteni!!! Ez olyan nagy bak?!!! :D

"..You fall and you crawl and you turn it into..."

Több
21 éve 1 hónapja #143969 Írta: Nóli i linantea

Celia írta: Szívesen láttam volna RW-t Bombadilként. Majd ha a Szilmarilokat filmesíti meg valaki (van rá esély), mindenképp figyelmeztetjük az illetőt. :D Pesze, ha akkor még alkalmas lesz RW a szerep eljátszására... (a korát tekintve)

Hol bukkan fel Bombadil a Szilmarilokban?
Mondjuk egykoron PJ úgy csinálta a szereposztást, hogy ne legyenek benne túlságosan ismert színészek, és ennek a kritériumnak RW nem felel meg...

Több
21 éve 1 hónapja #143968 Írta: Celia
Celia válaszolt a következő témában: Bombadil
Szívesen láttam volna RW-t Bombadilként. Majd ha a Szilmarilokat filmesíti meg valaki (van rá esély), mindenképp figyelmeztetjük az illetőt. :D Pesze, ha akkor még alkalmas lesz RW a szerep eljátszására... (a korát tekintve)

"..You fall and you crawl and you turn it into..."

Több
21 éve 1 hónapja #143965 Írta: Nóli i linantea

Lalaith Scarlett írta: Bocs, hogy így témába vágok, de eszembejutott valami...Szerintetek milyen lett volna Robin Williams Bombadil szerepében :?: Szvsz nagyon jó lett volna... :roll:
(még1X bocs az offért)

CSÚCS! Nagyon szeretem Robin Williamset, szvsz ő az, aki MINDEN szerepet el tud játszani, a ... bármitől kezdve az akármiig! Mindent! És ebben is csúcs lett volna. Miért nem PJ-nek írtad ezt a forgatás előtt?

Több
21 éve 1 hónapja #143504 Írta: Alyr Arkhon

Sil írta:

Alyr Arkhon írta: Egy maia tünde recept szerinti Gyűrűje túlnőtt a valákon?
Ezt nemigen hinném...
Főleg hogy nem is ezzel a céllal készült...

Nem tünde recept szerint készült, Szauron tudása (és tanítása) nélkül a tündék nem tudták volna elkészíteni a gyűrűket.

Én azt olvastam a könyvben hogy kitanulta a tünde kovácsok technikáját, kifigyelte titkaikat és utána készítette el az Egy Gyűrűt.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 1 hónapja #143439 Írta: Lalaith Scarlett
Lalaith Scarlett válaszolt a következő témában: Bombadil
Bocs, hogy így témába vágok, de eszembejutott valami...Szerintetek milyen lett volna Robin Williams Bombadil szerepében :?: Szvsz nagyon jó lett volna... :roll:
(még1X bocs az offért)

Nagy király hangja zeng a messzeségbe,
Kit akár a halálba is követne a népe...

Több
21 éve 1 hónapja #142828 Írta: Sil

Alyr Arkhon írta: Egy maia tünde recept szerinti Gyűrűje túlnőtt a valákon?
Ezt nemigen hinném...

Nem tünde recept szerint készült, Szauron tudása (és tanítása) nélkül a tündék nem tudták volna elkészíteni a gyűrűket.

Alyr Arkhon írta: Gandalf=Manwe?
Max. Manwe küldte, ahogy néha a sasokat is elküldte segítségére. De akkor nem tudott volna meghalni a balrog által...

Gandalf tényleg nem =Manwe. Gandalf =Olórin, és maia.

Tears unnumbered

Több
21 éve 1 hónapja #142816 Írta: Alyr Arkhon

Juraviel írta:

Lalaith Scarlett írta: Most így belegondoltam...szerintemse valószínű. Bombadil pont az ellenkezője a nagyképű, hataloméhes, magát dicsőíttető Erunak, egyszerűen nem férnek össze nálam... :roll:

Én meg tartom magam az előzö állításomhoz, melyet lehetségesnek tartok, hogy Toma lehet,hogy Eru Iluvatar.Bombadil Toma nem nagyképű,távol áll a hatalomvágytól, mely az emberek sajátja,mely pusztulásba fogja taszítani e Világot,mely a Végzet kardélén táncol...

Azt írtam,ha abból indulunk ki,hogy Manwe Gandalf(a Hűségesek szerint),akkor a valák is tartottak a Gyűrű erejétől,mely túlnőtt rajtuk is. Tomára nem volt hatással.És ő is dalol,imád énekelni,imádja a Természetet és Középföldét,akár csak Iluvatar. Talán ő,talán nem(Tolkien levele ellenére)

Óvjanak mindenkit az Őszi alkony Csillagai!

Namarië!

Juraviel

Egy maia tünde recept szerinti Gyűrűje túlnőtt a valákon?
Ezt nemigen hinném...

Gandalf=Manwe?
Max. Manwe küldte, ahogy néha a sasokat is elküldte segítségére. De akkor nem tudott volna meghalni a balrog által...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 1 hónapja #142790 Írta: Toma gazda
én úgy tudom a hűségesek Elendil alá való númenoriak voltak

Több
21 éve 1 hónapja #142769 Írta: amanibhavam
amanibhavam válaszolt a következő témában: Bombadil
Még mindig nem emlékszem, kik azok a Hűségesek, akik szerint Gandalf egyenlő Manwéval...

Megj.: Továbbgondolni persze lehet a dolgokat, de Középfölde univerzumában akkor is Tolkiené a végső szó (vagy akkor már nem Tolkienről beszélünk, s akkor az nem ide tartozik).
Ez persze csak a saját véleményem.

love is the shadow that ripens the wine

Több
21 éve 1 hónapja #142761 Írta: Juraviel.Ihuan.Bedvin
Juraviel.Ihuan.Bedvin válaszolt a következő témában: Bombadil

Lalaith Scarlett írta: Most így belegondoltam...szerintemse valószínű. Bombadil pont az ellenkezője a nagyképű, hataloméhes, magát dicsőíttető Erunak, egyszerűen nem férnek össze nálam... :roll:

Én meg tartom magam az előzö állításomhoz, melyet lehetségesnek tartok, hogy Toma lehet,hogy Eru Iluvatar.Bombadil Toma nem nagyképű,távol áll a hatalomvágytól, mely az emberek sajátja,mely pusztulásba fogja taszítani e Világot,mely a Végzet kardélén táncol...

Azt írtam,ha abból indulunk ki,hogy Manwe Gandalf(a Hűségesek szerint),akkor a valák is tartottak a Gyűrű erejétől,mely túlnőtt rajtuk is. Tomára nem volt hatással.És ő is dalol,imád énekelni,imádja a Természetet és Középföldét,akár csak Iluvatar. Talán ő,talán nem(Tolkien levele ellenére)

Óvjanak mindenkit az Őszi alkony Csillagai!

Namarië!

Juraviel

Elrond: Ónen i-Estel Edain.
Aragorn: Ú-chebin Estel anim.

Több
21 éve 1 hónapja #142723 Írta: amanibhavam
amanibhavam válaszolt a következő témában: Bombadil

ez érdekes láttatása Ilúvatarnak, ilyennel még nem találkoztam

love is the shadow that ripens the wine

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.566 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére