- Köszönetek: 0
Bombadil
- Elanor
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
[size=9:3r7vm3y7]Kedves barátném, Aranymag, most örülsz, hogy Rólad van szó, mi??? [/size]
I feel complete when I feel sick inside
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- amanibhavam
- Nem elérhető
Galadh írta:
Szméagol írta: Hogy kicsoda Aranymag? Előbb azt kéne megfejteni, hogy pontosan ki is Folyó asszony. Szerintem Aranymag egy maia... Ulmo egyik maiája lehet.
Valószínüleg Folyó Asszony Uinen volt, Osse hitvese, tehát akkor Aranymag is maia volt. De a gyu-ban eléggé tündének van mutatva...
ez puszta spekuláció
love is the shadow that ripens the wine
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Galadh: Nem tudom, hova raktam az eszemet tegnap... , de tény, hogy szerintem is maia volt, Ulmo maiája.
Gandalf írta: Bombadil nem Középföldével született.. már korábban...
Mármint Tolkien gondolat világában, vagy a Középfölde mitológiában?
- Prérifarkas
- Nem elérhető
Szméagol írta: Hogy kicsoda Aranymag? Előbb azt kéne megfejteni, hogy pontosan ki is Folyó asszony. Szerintem Aranymag egy maia... Ulmo egyik maiája lehet.
Valószínüleg Folyó Asszony Uinen volt, Osse hitvese, tehát akkor Aranymag is maia volt. De a gyu-ban eléggé tündének van mutatva...
Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Bombadil Középföldével született és Középföldével halt, így szerintem addig élt, amíg Középfölde.
Bombadil a maga ura, ahogy a könyvben is le van írva. Akkora hatalma van, hogy a Gyűrű már nem tudott volna többet adni neki. És ha valkinek van olyan én/öntudata, mint neki, akkor szerintem arra se hathatott a Gyűrű. De Bombadil Tomából csak egy volt.
Hogy kicsoda Aranymag? Előbb azt kéne megfejteni, hogy pontosan ki is Folyó asszony. Szerintem Aranymag egy maia... Ulmo egyik maiája lehet.
- bea/mag
- Nem elérhető
2_41 menni kéne
gyilkos-e ki megmutatja hogyan kéne élned
és nem hagy maga után mást csak egy képet
/jac/
- Misteq
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
"Soha nem hittek semmiben!Most semmivé lettek!"
"a hervadás fölé hajolva mosolygok tehetetlen"
- bea/mag
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
Tolkien szándékosan így akarta, és ha ő így akarta, akkor annak kellett, hogy legyen vmi oka.
Persze, hogy legyen miről topicot nyitni az idióta rajongóinak, s legyen min töprengeniük nyomorult életük szürke hétköznapjain..
- Elanor
- Nem elérhető
I feel complete when I feel sick inside
- bea/mag
- Nem elérhető
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Coralie
- Nem elérhető
Köszi!
Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...
- Vilya
- Nem elérhető
Troll ült kövén, e furcsa lény,
csupasz csontot majszolt szegény;
sok év alatt azt rágta csak,
mert nem volt módja húsra.
Dúsra! Búsra!
Barlangban élt a hegy tövén,
és nem volt módja húsra.
Épp jött Tom arra, nagy csizma rajta,
kérdi:"Hát az a csont mi fajta?
Látom, kié! Tim bácsimé,
ki nyugszik lenn a sírba.
Pírban! Zsírban!
Meghalt no, isten nyugosztalja,
de így fekszik a sírban?"
S a troll: "Te legény, e csont enyém,
mert egy gödörben leltem én.
Már rég nem él bácsid, ne félj,
nem kell már néki e sípcsont.
Pípcsont! Flippcsont!
Hadd rágjam én, éhes szegény,
nem kell már néki e sípcsont."
És Tom: "Noha rég elérte a vég,
így kell csontját csúfolni még?
Ő rokonom" mond konokon,
"ide azzal a csonttal!
Fonttal! Bonttal!
Családi jussom e csont! Elég,
ide azzal a csonttal!"
"Hát jer, rokon! Első fokon
megeszlek, majd csontod szopom!
Friss hús, hahó, az lesz csak a jó!
Nos, téged kaplak én be!
Ménbe! Szénbe!
Rágni friss csontodat fogom,
mert téged kaplak én be!"
Azt hitte tehát, fogott vacsorát,
de rosszul számított a galád,
mert mint kiderült, Tom mögéje került,
s keményen farba rúgta.
Zúgta! Búgta!
Vélte, a troll még adja alább,
ha keményen farba rúgja.
Nos, feltehető, hogy nem tudta ő:
kemény a troll fara, mint a kő,
rúgj akkorát, hogy kidőlnek a fák,
a troll fara meg sem érzi.
Vérzi! Bérzi!
Tom nyögte, s a troll röhögte: "Höhő,
alábad ezt megérzi!"
Tom acsarog, a lába sajog,
amíg csak él, bicegni fog;
nem bánja a troll, ott ül valahol
és csámcsog a régi csonton.
Rontom! Bontom!
Nem fáj néki se far, se farok,
csak csámcsog a régi csonton![/i]
- Cerebrum
- Nem elérhető
Barazkibil írta: Úgy emlékszem, ezt a verset (vagy egy változatát) Samu el is mondja a Gyűrűk Urában.
Ja, Gollamnak énekli el, mikor az értetlenkedik. Mi az az olifánt, drágaszágom?
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Vilya
- Nem elérhető
- Barazkibil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Vilya
- Nem elérhető
Valakinek meg van a J.R.R. Tolkien-tól Bombadil Toma kalandjai?
Nekem meg van és onnan szeretnék egy aranyos kis verset idézni :
Olifánt
Szürke, mint egér,
Háztetőig ér,
Nagy kígyó az orra,
Fák roppannak sorra,
S föld reng, merre mén -
Én vagyok ez, én!
Szarvat hord a szám,
Messzi Dél a hazám,
Fülem leng a szélbe.
Számlálatlan éve
Döngök körbe- körbe,
Sose fekve földre,
Még meghalni sem.
Olifánt a nevem,
Nálam nincs nagyobb,
Óriás vagyok.
Hogyha, meglátsz egyszer,
Többé nem felejtsz el.
Ha sose látsz, félek,
Nem hiszed el, hogy élek.
Pedig Olifánt vagyok,
S igazat harsogok!
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Namarie: Nem, nem. Szeritnem egyáltalán nem. Kifejtenéd, hogy miért gondolod így?
Én nagyon szeretem Bombadilló koma verseit. Egyszerűek és mégis nagszerűek. Legalábbis a legtöbb, mert, amiket út közben énekel azoknak valóban nincs semmi értelmük. de valahogy távol kell tartania a fákat...
A sz.gépes játék nem idevaló...
- Cerebrum
- Nem elérhető
Vilya írta: Egyik osztálytársamnak megvan a Gyűrűk ura számítógépes játékban és kölcsön kértem tőle. Nagy nehezen végig is csináltam, igazából nekem a végén volt bajom azzal a repülő nazgulal.
Fel kell menni Aragornnal az egyik toronyba és onnan kell nyíllal lövöldözni rá...
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Vilya
- Nem elérhető
- Namarie
- Nem elérhető
Gandalf írta: Talán közelebb jutunk a megoldáshoz, ha feltesszük a kérdést: van-e Bombadilnak előzménye vagy párhuzama a világirodalomban? Úgy értem, amit Tolkien akár forrásként vagy ihletként használhatott volna...
Talán Prospero Shakespeare Viharjából?
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Cerebrum
- Nem elérhető
Cúthalion írta: Ne szidd azokat a dalokat, mert - igaz kicsit bárgyúk - szerintem egész jók. És amanibhavamnak még igaza is lehet...ki tudja. :
A FOTR játékkal játszott valaki? Nagyon tetszett benne, mikor Bombadil énekel... Örültem is neki, ha már a filmből kimaradt...
- Vilya
- Nem elérhető
- Minerva
- Nem elérhető
"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"
- Gandalf
- Nem elérhető
- amanibhavam
- Nem elérhető
Aranymag írta: Földönkívüli???? Ez azért...
remélem, senki nem vette komolyan, vagy a Narsilomba dőlök
love is the shadow that ripens the wine
- bea/mag
- Nem elérhető
- Cúthalion
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.