Frodó

Több
22 éve 3 hónapja #68661 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Frodó
Én a szereplőket sohasem a leírásuk alapján képzelem el (mondjuk, Tolkiennél kevés ilyen leírás van...), hanem a jellemük, egyéniségük alapján.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 3 hónapja #68481 Írta: Fimbrethil
Fimbrethil válaszolt a következő témában: Frodó
stzem is joval idösebb Frodo Lijnél de tökéletesen meg voltam elégedve vele

Aki Istenhez beszél, arról azt mondjuk, imádkozik,
akihez Isten beszél, arról azt mondjuk, megőrült.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 3 hónapja #68387 Írta: Leana
Leana válaszolt a következő témában: Frodó
Nem tudom ti hogy vagytok vele (na jó, egy páran már leírtátok, hogy hogyan :) ), de én nem tudom a könyv szereplőit pontosan elképzelni, csak alkatot, halvány körvonalat, de arcot nehezen. A könyv nagy részét már úgy olvastam, hogy tudtam ki kit fog játszani, így nagyon konkrét képet tudtam "szerepeltetni", ami sokkal elevenebbé tette a könyvet. Persze a szereplők külsejét elképzelni nem minden, de sokat jelent. :)

"All we have to decide is what to do with the time that's given to us." (Gandalf)

Több
22 éve 3 hónapja #68367 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: Frodó

Minty írta: Én először a filmet láttam és ztána olvastam a könyvet, de szerintem ez a sorren tökéletes (úgy értem előbb a film aztán könyv) mivel mikor olvasok olyan mintha a moziban ülnék, mert előttem lejátszódik az egész.
:lol:

Csak talán annyi hátránya van ennek a variációnak, hogy nem a képzeleted alakítja ki a szereplők külsejét, hanem a film befolyásolja, hogy hogyan képzeled el őket.

I feel complete when I feel sick inside

Több
22 éve 3 hónapja #68357 Írta: Minty
Minty válaszolt a következő témában: Frodó
Szerintem a film nagyon jó. :agree: csak azt sajnálom, hogy elég sok részt kihagytak belőle ami a könyvben van. pl. amikor Tomával találkoznak
Nagy kár! :cry:

Namárie!Nai hiruvalye Valimar. Nai elye hiruva.Namárie!

Több
22 éve 3 hónapja #68336 Írta: Minty
Minty válaszolt a következő témában: Frodó
Én először a filmet láttam és ztána olvastam a könyvet, de szerintem ez a sorren tökéletes (úgy értem előbb a film aztán könyv) mivel mikor olvasok olyan mintha a moziban ülnék, mert előttem lejátszódik az egész.
:lol:

Namárie!Nai hiruvalye Valimar. Nai elye hiruva.Namárie!

Több
22 éve 3 hónapja #68237 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Frodó

Elanor írta: de talán Frodó egy picit idősebb..

Hát igen... :D

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
22 éve 3 hónapja #68230 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: Frodó
Én is bajban lennék, ah le kéne írnom őt. Vhogy elmosódottan tudom csak elképzelni, tehát nem látom magam előtt tisztán és élesen az acát, csak a főbb vonásokat...
Annyit tudok elmondani, hogy sztem Elijah nagyon hasonlít Frodóra (az én Frodómra legalábbis ;) ), de talán Frodó egy picit idősebb..

I feel complete when I feel sick inside

Több
22 éve 3 hónapja #68152 Írta: Kincső
Én úgy vagyok vele, hogy látom magam előtt, mikor olvasok, de ha megpróbálom elmondani, hogy ilyen a szeme, olyan a haja, akkor nem megy. Egyetlen egy alkalomra emlékszem, azt lehet, hogy álmodtam. Amikor Völgyzugolyban fekszik az ágyban. Világosbarna, vállig érő, hullámos fürtjei vannak (hogy líraian fogalmazzak :wink: ), a szeme persze csukva van, a keze fekszik a fehér paplanon, a szája kicsit nyitva... Hihi... ez most elég murisra sikeredett :D Hát nem tudom, nekem ez maradt meg valószeg álmomból, amikor először olvastam a GyU-t és Völgyzugolynál tartottam. De Elijah is király volt a filmben. Háromszoros hurrá a film összes készítőjének: Éljen! Éljen Éljen! :cheers:

Több
22 éve 3 hónapja #67970 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: Frodó
Sziasztok!

Nekem Frodó (És más se kivéve a legmellékebb mellék szereplőket) egyáltalán nem a film szerint képzeltem! Nem vagyok jó ember (ill. hobbit) leírásában, de azért megpróbálom!
Tehát mélykék szemek, melyek valahogy mindig olyanok mintha szemébe sütne a nap, olyan bölcsen összehúzott szem. Az egész arc határozottságot ésvasakaratot tükröz. Haja szőkés-barna és a barna (világos) a főszín.
:roll: Egyébként őt csak akkor látom magam előtt, ha olvasom a szöveget. De nagyon kedvelem a saját elképzelésemet (és Elijah Woodot is). :wink:

Hát akkor megint... :wink: :wink: :wink: :wink:
Namarie!

Több
22 éve 3 hónapja #67961 Írta: Lara
Lara válaszolt a következő témában: Frodó
Én is előbb láttam a filmet,és a filmbeli szereplőkkel képzeltem el a könyvet.Azért ebből is látszik,hogy PJ király rendező.Miatta olvastam el a könyvet.Nagy taps neki!!! :hello:

I make my own luck.

Több
22 éve 3 hónapja #67947 Írta: Ankalimon
Ankalimon válaszolt a következő témában: Frodó
Én nem ilyennek képzeletem el, de kimondottan pozitívan csalódtam. Ritka szimpatikus és egyben eredeti figurát sikerült formálniuk.

Az igazság a kis álom, amelyben az én elgondolja a világot.
A valóság a nagy álom, amelyben Isten gondolja önmagát.

Több
22 éve 3 hónapja #67926 Írta: Hobbitleány
Hobbitleány válaszolt a következő témában: Frodó
Na jó, akkor mondjuk. Ti ilyennek képzeltétek el Frodót? Mármint természetesen azok, akik előbb olvasták a könyvet, mint látták a filmet.
Nálam úgy volt, hogy láttam vmi előzetesben, hogy majd mittomén hány hónap múlva jön, aztán kaptam meg könyvben. Tehát már tudtam, ki a főszereplő, és ehhez igazítottam a képzeletem. Ti?

-Én elviszem a Gyűrűt-mondta-, bár az utat nem ismerem.

Több
22 éve 3 hónapja #67921 Írta: Ankalimon
Ankalimon válaszolt a következő témában: Frodó

n8n írta: Látta viszont az életben Frodó Galadrielt? mert ugyebár elhajóztak mindketten Nyugatra....
és milyen lehetett a találkozásuk?

Hiszen még a Megyében találkoztak, amikor Galadriel és Elrond elindultak a Nagy Útra... Frodó csatlakozott hozzájuk, és együtt szálltak hajóra Szürkerévben.

Az igazság a kis álom, amelyben az én elgondolja a világot.
A valóság a nagy álom, amelyben Isten gondolja önmagát.

Több
22 éve 3 hónapja #67880 Írta: n8n
n8n válaszolt a következő témában: Frodó
szia Szmé!:milyen Pippintrufa?
amit régebben írtam? mert ha igen, köszi! :hello:
hát igen, az én témám nem valami tsodás....vlki!

n8n returns

Több
22 éve 3 hónapja #67782 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: Frodó
Sziasztok!!

Jaj de jó újra itt! egyszerűen csodás!!!!

N8n!

Nagyon jó az a Pippinstrufassamus beszéd!!!!
A te témádhoz nem tudok hozzászolni most, jeleenleg csak annyit, hogy Frodó valinori tartozkodása megérne egy könyvet.

Tényleg kéne téma!

Több
22 éve 3 hónapja #67766 Írta: n8n
nahát, nézzük csak...
Frodó, Frodó.....
tegyük fel a kérdést, hogy...na, nem, az nem jó....
akkor...ehem...tehát...khm-khhm...izé...
legyen....*n8n kutat abban a gyűszűagyában*....
megvan!!
mégse....
mégis!
Látta viszont az életben Frodó Galadrielt? mert ugyebár elhajóztak mindketten Nyugatra....
és milyen lehetett a találkozásuk?
[size=9:12dm6e3b]najó, megjegyezném, hogy ennél hülyébb kérdét fel sem tudtam volna tenni, de per/pill, ez jött [/size] :oops:

n8n returns

Több
22 éve 3 hónapja #67759 Írta: Hobbitleány
Na mi ez a csönd itt? Ejnye! :nono:
Nasszóval. Vki dobjon föl egy témát, mer' itt punnyadok a nagy semmittevésben. :?

Több
22 éve 3 hónapja #67366 Írta: n8n
hát igen 8O :eek2: :o h: :eek4: :o :roll:

n8n returns

Több
22 éve 4 hónapja #66901 Írta: Hobbitleány
Úr Isten! Most jött ki az az izé kép, amit Astragan rakott be! Úr Isten....

Több
22 éve 4 hónapja #66267 Írta: Kincső
Ezt a legjobb barátnőmmel együtt találtuk ki, ugyanis énekkaron nem sokkal a film megnézése után tanultuk egy iskolai fellépésre, és akkor (meg még most is) nagyon GyU lázban égtünk, és mindenről ez jutott eszünkbe. (Már korábban is olvastuk a könyvet, de a film új lendületet adott a lelkesedésünknek és a barátságunknak.)

Több
22 éve 4 hónapja #66238 Írta: Fimbrethil
Fimbrethil válaszolt a következő témában: Frodó
ismertem ezt a dalt,de sose jutott volna eszembe hogy a GYuhoz hasonlitsam

Aki Istenhez beszél, arról azt mondjuk, imádkozik,
akihez Isten beszél, arról azt mondjuk, megőrült.

Több
22 éve 4 hónapja #66197 Írta: n8n
jó ez a GyU-hoz való hasonlítás! 8)

n8n returns

Több
22 éve 4 hónapja #66177 Írta: Kincső
Ja, bocs, ezt tényleg nem írtam oda ( :? ), pedig elég lényeges... ( :wink: )

Több
22 éve 4 hónapja #66103 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Frodó
Szövegíró: Bródy János

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
22 éve 4 hónapja #65958 Írta: Kincső
Van egy dal, amit akár Samu is énekelhetne Frodónak:

"Nem születtem varázslónak, (Gandalf)
csodát tenni nem tudok,
és azt hiszem már észrevetted:
a jótündér sem én vagyok. (Galdriel)
De ha eltünne az arcodról
ez a sötét szomorúság
Úgy érezném, vannak még csodák.

Hát mit tehetnék érted,
hogy elűzzem a bánatod,
A lelked mélyén megtörjem
A gonosz varázslatot?
Hát mit tehetnék érted,
Hogy a szívedben öröm legyen?
Mit tehetnék áruld el nekem?

Nincsen varázspálcám, mellyel
Bármit eltüntethetek,
S annyi minden van jelen, (Egy Gyűrű)
Mit megszüntetni nem lehet.

Ez a sötét szomorúság,

Hát mit tehetnék...

Nincsen hétmérföldes csizmám,
Nincsen varázs köpenyem.
S hogy holnap már másutt leszek
Sajnos, nem igérhetem.
ez a sötét szomorúság,

Hát mit tehetnék...

(Halász Judit: Mit tehetnék...)

Több
22 éve 4 hónapja #65696 Írta: n8n

Gandalf írta: "Nem egyszer, ha érték forog kockán, van, akinek le kell mondania róla, el kell veszítenie, hogy mások megtarthassák."

igen, igen, igen! 8)
izékép: 8O
Estel: marha jót találtál!!!!!!!!! az az összes tünde szöveg ami a filmben van!!! hahá! :D

n8n returns

Több
22 éve 4 hónapja #65694 Írta: n8n
Szerintem Pippin, Trufa és Samu is érezte, hogy Frodót nem rajongják annyira körbe, és nem annyira figyelnek rá...
dehát mit tudtak volna tenni? elmagyarázni szépen, hogy: "Ide figyeljetek! ne minket éljenezzetek...tessék? hogy szép a páncél? köszi, köszi..hol is tartottam, ja igen, hogy vegyétek észre Frodót is! hogy? ő nem csinált semmit? hogy mi szépen elbántunk a Nagyok népével?..ó, köszönöm...de Frodó....igenis csinált! nélküle nem lennétek! és mi se! hogy hogy ezt meg hogy értem...? ő vitte az Egy Gyűrűt! hogy mi az az Egy Gyűrű?...."
és így tovább...mi is azért értjük ezt az egszet, Frodó szenvedéseit, etc, mert 3 szép vaskos kötetben le van írva (h a többbiről ne is beszéljek) de a hobbitoknak ki magyarázná el? hisz csak Frodó tudná, esetleg Samu. de nem hiszem, h Frodónak jó lenne, ha egyfolytában körül rajongnák (Elanor :wink: ) és beszélnie kéne a fájdalmas emlékeiről... Pippin és Trufa szívesen mesél, nekik nem volt annyi rossz élményük (leszámítva az orkokat) mint Frodónak. persze bizt szeretik Frodót, és örülnek, hogy visszajött, de ott áll mellette Pippin és Trufa, jópár cm-vel magasabban, (ent-ital) gyönyörű Rohani és Gondori ruhában. Frodó más, és mindig is más volt. talán így jobb volt neki...elhajózott Nyugatra....

n8n returns

Több
22 éve 4 hónapja #65312 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Frodó

celebril írta: Szméagol: tetszik a vers!!! Te költötted :?: :D :?:

Szméagol aláírása? Azt Tolkien költötte, ha jól emlékszem. Bővebben a Tolkien életében van róla szó.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
22 éve 4 hónapja #65193 Írta: celebril
celebril válaszolt a következő témában: Frodó
Szméagol: tetszik a vers!!! Te költötted :?: :D :?:

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.568 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére