Frodó

Több
22 éve 4 hónapja #64856 Írta: Hobbitleány
Hobbitleány válaszolt a következő témában: Frodó
Astragan: Nem jön ki a lap!!! Nem látom.. :evil: :x

-Én elviszem a Gyűrűt-mondta-, bár az utat nem ismerem.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 4 hónapja #64566 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: Frodó
Sziasztok!

Szerintem Pippin és Trufa nagyon is észrevették Frodón e változásokat meg azt, hogy őt nem rajogják őt körbe. Trufa és Pippin (főleg Trufa) jobban ismerte Frodót, mint gondolnánk. Végülis régebben ismerik közelebbről, mint Samu. :!: :arrow: Ebből következik, hogy mivel jól ismerték nem tették ezt szóvá, mert érezték, hogy Frodó nem vágyik rajongókra, nem is éreztek lelkiismeret furdalást.
Frodón nagy volt a Gyűrű súlyának emléke jobb neki Valinorban.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 4 hónapja #64499 Írta: Liang
Liang válaszolt a következő témában: Frodó
Bizony,bizony,nagyon szépen köszönjük!
Gandalf:ez szép volt!!!!!!

Üdvözlettel, Beid, A Régi Korok Bajnoka

Több
22 éve 4 hónapja #64474 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Frodó
HOPPÁ! 8O
A kép lehet, hogy izé, de megérte ráklikkelni az "enter"-re, majd a következő lapon a "here"-linkre: :D
A teljes FOTR film-szövegkönyv letölthető az oldalról :!:
Itt a link hozzá
(A tündenyelvű szövegek helyett az angol fordításaik szerepelnek a szövegben, de aki azokra kíváncsi, megtalálja Itt .)

Köszönjük, Astragan! ;)

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
22 éve 4 hónapja #64469 Írta: Astragan
Astragan válaszolt a következő témában: Frodó
FIGYELEM! Kicsit "izé" kép következik...

www.femgeeks.net/tolkien/

Több
22 éve 4 hónapja #64466 Írta: Cicaful
Cicaful válaszolt a következő témában: Frodó
Én ezzel nem a "rossz" értelembe vett bulit értem, hanem arra gondoltam, hogy elhagyta magát - szerintem. És ez nagyon nem volt jó, se neki, se a környezetének. Mert az emberek/hobbitok nem tudnak ezzel mit kezdeni. Érted? Tehát én egy picit csalódtam Frodóban, mikor a végén ennyire magábafordult. Úgy tűnt, mintha feladta volna. Nem érdekelte semmi. Talán ha nem hajózik el Nyugatra, rövid időn belül belehalt volna ebbe az állapotba.

"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"

Több
22 éve 4 hónapja #64445 Írta: Hobbitleány
Igen, Frodó már csak ilyen fura szerzet...De azért jó, hogy nem mindenki "menne bulizni". Ha mindenki ugyanolyan lenne, unalmassá válna a világ. Ebből következik, hogy Frodó egy szines egyéniség, és különbözik a többiektől, tehát valamilyen szinten ki is emelkedik közülük!

Több
22 éve 4 hónapja #64434 Írta: Cicaful
Cicaful válaszolt a következő témában: Frodó
Ez tényleg érdekes 8O Szvsz, észrevették, és talán az elején próbáltak is tenni ellene. De tudod, ez a dolog kétszemélyes. Biztos ismered azt, mikor valakit olyan sokszor hívnál mondjuk bulizni, és mindig azt mondja, hogy 'áh, most nem' meg hasonlók. Akkor egy idő után - már akaratlanul - se hívod, mert úgyis tudod a választ. Talán ez történhetett Frodóval is. Ráadásul Pippinéknek biztos nagyon tetszett, hogy körülrajongják őket, ők a hős hobbitok. Talán arra is gondolhattak, hogy Frodónál ez egy múló szeszély, és bele se gondoltak mekkora teher volt a számára a Gyűrű...

"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"

Több
22 éve 4 hónapja #64415 Írta: Hobbitleány
Vajon Pippinék észrevették, hogy Frodót nem rajongják úgy körbe, mint őket? Samu biztos látta. DE nem tettek ellene semmit.Miért?

Több
22 éve 4 hónapja #64337 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Frodó
"Nem egyszer, ha érték forog kockán, van, akinek le kell mondania róla, el kell veszítenie, hogy mások megtarthassák."

Több
22 éve 4 hónapja #64332 Írta: zsoffija
zsoffija válaszolt a következő témában: Frodó
Nekem azért ez kicsit csalódást okozott. :cry:
De aztán,mélyebben belegondolva,a hősködés nem is illett volna Frodóhoz.
Meg amikor Samu a Végzet Hegyén beszélt neki az őket öveuő legendákról-na,abban sem hitt igazán!(mint már ki vagyon tárgyalva. :oops: )
Meg azért a nagyobb fantáziával rendelkező hobbit-gyerekeket még mindig maga köré gyűjthette volna meséivel-mint Bilbó.Ha akarja,gondolom kivívhatott volna valami "tiszteletet".

"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:

Több
22 éve 4 hónapja #64319 Írta: Dez
Dez válaszolt a következő témában: Frodó
Az, hogy nem törődtek Frodó hőstettével, szerintem összefügg azzal a hobbit-tulajdonsággal, hogy kissé félvállról veszik az életet és a szenvedéseken hamar túlteszik magukat. Pszichológusként nem gazdagodnél meg náluk, az biztos... :twisted:
Ez lehet pozitív és negatív is: pl. oda sem figyelnek arra, vagyis hamar elfelejtik, ha valaki tett nekik valami fontosat, viszont ha baj éri őket, a saját szenvedésüket is hamarabb elfelejtik.

Örömöm, mosolyom nekem már nincsen,
elárvultam nélküled, Drága Kincsem!

Több
22 éve 4 hónapja #64290 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: Frodó
Tudjátok, hogy mi jutott most az eszembe? Ahogy elgondolkodtam erről a dologról, mindig arra lyukadtam ki, hogy szegény Frodó, hogy tehették ezt vele, miért nem becsülték meg jobban, miért nem ''rajongták körbe'' őt is, de most az jutott az eszembe, hogy mi van, ha neki ez a helyzet tökéletesen megfelelt? Vagyis, ahogy őt ''ismerem'' :) úghysem élvezte volna ''reflektorfényt'', ő mindig is visszahúzódó, magábaforduló hobbit volt, főleg a hazatérérsde után. Tehát talán jobb is volt így neki, még akkor is, ha a szíve mélyén biztosan fájt neki egy kicsit, hogy alig törődnek hősi tettével.

I feel complete when I feel sick inside

Több
22 éve 4 hónapja #64250 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

Hobbitleány!
Én még jövök csütörtökig (csak :cry: :cry: )

A hobbitok primitív kis emberkék és nem igazán fogják fel Frodó tettét. Frodó nem hősködik és szerintem nem is akarják megérteni. Szvsz a hobbitok nem akartak tudni a szenvedésről, amit Frodó átélt. Valahogy úgy , mint mikor rosszul érezzük magunkat ha valaki sír mellettünk (akár idegen, akár nem) inkább, hogy úgy mondjam "besöpörték Frodót a szőnyeg alá". :wink:
:roll:

Több
22 éve 4 hónapja #64193 Írta: Liang
Legtöbbször ez így szokott lenni.Ha valaki egy csatában mutatja meg "képességeit" azt többre tartják,mint egy olyat,aki végülis megmentette a világot,de nem harcolt seregek ellen.
Ki érti ezt...

Több
22 éve 4 hónapja #64133 Írta: Ragoran
Ragoran válaszolt a következő témában: Frodó
Pedig Frodó nélkül lehet, hogy már nem is élnének! De ugyanez volt Bríben! A dúnadánok vigyáztak rájuk ők meg 'cserébe' lekezelték őket!

Több
22 éve 4 hónapja #64107 Írta: Hobbitleány
Úgy szeretném fölvilágosítani az összes hobbitot. És úgy sajnálom FRodót. Szerintem ez is egyfajta hősiesség, hogy nem háborodott fel társai sikerén, és hogy az otthonukban jobban tisztelik Pippinéket.

Több
22 éve 4 hónapja #64106 Írta: Ragoran
Ragoran válaszolt a következő témában: Frodó
Teljesen egyetértek! Ezt már vhol én is kifejtettem, de az volt a válasz, hogy a hobbitok ezt nem tudják felfogni, elenben Trufa, Pippin szép páncélban voltak ami imponált Hobbitfalván...Samu meg sokat tett a falu ujraélesztéséért, de Frodót nem látták, amikor a Gyűrűvel viaskodott akkor talán jobban értékelnék...talán...

Több
22 éve 4 hónapja #64104 Írta: Hobbitleány
Szméagol is elment... Mégis hányan vagyunk, akik még bentleszünk a szünetben? Olyan furcsa, hogy mikor olvasom akár ötödször isa GYU-t, mindig úgy érzem, hogy én bele tudnám dobni a Gyűrűt. De persze ottlenni más lenne. Sztem Frodó is úgy hitte, mikor már tudta a célját, hogy neki ez sikerülni fog. Mit gondoltok később nem volt magára mérges? Hogy nem sikerült önmagát na meg a Gyűrűt legyőznie?
Na meg még egy dolog. Az is zavar a történet végén, (de ezt már vhol kifejtettem) hogy Pippint és Trufát jobban becsülik és szeretik a hobbitok,mint FRodót, miután hazatértek. Nem értik meg, nem tudják, hogy Frodó tette értük a többet? Olyan, mintha a hobbitok mindenből kimaradnának. Pedig Frodó többet érdemel!!!!!

Több
22 éve 4 hónapja #63800 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

Szerintem azért nem úgy volt elhataározva ( :!: ), hogy Frodó nem dobhatja be a Gyűrűt, hanem másnak kell. Gondoljatok bele. Ott áll Frodó és azon lamentál mit tegyen, mert Gandalf azt mondta, hogy csak Gollammal együtt dobhatja be. :wink:
Ez egyszerűen így történt és senki sem számított erre a fordulatra.
Frodót meg lehet érteni. Szerintem senki sem bírt volna ott ellenállni a kísértésnek. Gondoljátok el, hogy ott, Sammath Naurban, ahol a Gyűrű készült, mekkora erő támadt Frodóra a Gyűrű révén!
Nem viselkedett máshogy mint ahogy egyetlen Bölcs is elvárta volna!
(Egy KICSIT kusza! :roll: :oops: )

Mindenkinek kellemes napot és boldog szülinapot, akinek van! :wink:
Nem jövök agusztusig! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Namarie!

Több
22 éve 4 hónapja #63269 Írta: Dez
Dez válaszolt a következő témában: Frodó
Szerintem azért szólítja mindenki a keresztnevén egymást - így a kertészek is uraikat -, mert rengetegen vannk egy családban ugyanolyan vezetéknévvel.
Képzeljétek el, ahogy valaki felkiált: "Tuk úr!" Erre meg felkapják harmincan a fejüket... Egyszerűbb az egyénibb keresztnévvel bajlódni.
És talán ez is jelzi, hogy a kapcsolat köztük szorosabb, de ezt nem hiszem, mert tényleg mindenki a keresztnéven szólítja egymást, vagy legfeljebb mindkét nevén.

Örömöm, mosolyom nekem már nincsen,
elárvultam nélküled, Drága Kincsem!

Több
22 éve 4 hónapja #63264 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Frodó
Frodón rajta volt párszor a Gyűrű, úgyhogy nem csoda hogy megkísértette. Az -így utólag :D - nem is lett volna természetes, hogy csak odasétál és bedobja. Erre egyébként önszántából szerintem senki nem lett volna képes.

Visszatérve az 'Uram'-ra Angliában mindenki Mr. a kertészének vagy udvariasságból, bár én még nem hallottam, hogy a keresztnévvel uraztak volna, tehát ez tényleg kicsit nyakatekert... Pippin, Trufa: nem hinném, hogy valaki is urazná egy viszonylag közeli, de mindenesetre jól ismert rokonát... :lol:

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
22 éve 4 hónapja #62957 Írta: Hobbitleány
Elanor: Na azért! :wink:
Most láttam Frodóval a Halhatatlan szerelmet. Pontosabban nem vele mentem el moziba, hanem Őt láttam :lol: Olyan édes !!! :!:

Több
22 éve 4 hónapja #62849 Írta: Liang
Eeeegen,Frodó "csak" elvitte a Gyűrűt.Gandalf viszont utalt rá a Király visszatér-ben,hogy Frodó és Gollam még találkozni fognak a végkifejletnél.Hát ez bejött.

Több
22 éve 4 hónapja #62751 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Frodó
Azért Frodó nélkül Gollam nem lett volna még életben a Végzet-katlanig...

Több
22 éve 4 hónapja #62674 Írta: Elanor

Hobbitleány írta: Sztem igazad van! "Csak" ennyi volt Frodó sorsa, de azért még mindíg ő a legfontosabb ebben a láncban!

Persze, hogy a legfontosabb! Féltem is, hogy a hozzászólásomból az fog kitűnni, hogy esetleg lebecsülném Frodót, pedig ez egyáltalán nem igaz!
Hiszen, ha van is abban vmi igazság, amit írtam, az akkor is egy hatalmas feladat, amit rábíztak!

Több
22 éve 4 hónapja #62597 Írta: Astragan
Astragan válaszolt a következő témában: Frodó
Ez az új szemszög igen érdekes és értelmes. meg az angol szöveg is a filmben jól kifejezte, a legalkalmatlanabb személy kezébe került, azaz ingatható, de arra azért jó lehet-ez már nem a film szövege- hogy elvigye...logikus...

Több
22 éve 4 hónapja #62589 Írta: Hobbitleány
Sztem igazad van! "Csak" ennyi volt Frodó sorsa, de azért még mindíg ő a legfontosabb ebben a láncban!

Több
22 éve 4 hónapja #62559 Írta: Elanor
Eszembe jutott egy igazán érdekes feltéves (milyen kis szerény vagyok, mi? ;) ), a Gollamos topicban már leírtam nagy vonalakban.

Tehát, mint tudjuk, a Gyűrű végül nem Frodó, hanem Gollam segítségével pottyant bele a tűzbe, és azt is tudjuk, hogy amikor Frodó ott tartott, hogy bele kéne dobnia a katlanba azt, akkor bizony egy kicsit meghátrált; őt is a hatalmába kerítette a Gyűrű ereje.

És mi van akkor, ha Frodó csak arra volt alkalmas, hogy elvigye a Gyűrűt a Végzet-hegyéhez, de arra már nem, hogy azt beledobja. Tehát, ugyebár ő volt a ''kiválasztott'', a kiválasztott a feladatra, hogy ő legyen a Gyűrűhordozó, de nem lehet, hogy ő csak az Út elvégzésére választatott ki? Nem lehet, hogy nem is lett volna rá alkalmas, hogy beledobja a Gyűrűt a tűzbe, hogy ő valóban meghátrált volna, mint Isildur?

Tehát nem lehet, hogy őt nem arra választották ki, hogy megsemmísítse a Gyűrűt, hanem arra, hogy azt elvigye a megsemmísítés helyére??

Kíváncsi vagyok, mit gondoltok erről... :)

Több
22 éve 4 hónapja #62485 Írta: n8n
n8n válaszolt a következő témában: Frodó

Yavanna írta:

n8n írta: Off:nem láttátok mostanában Yavannát?

Aki bújt, aki nem itt vagyok! Csak vizsgaidőszakom van! :cry:

ja! értem! akkor sok szerencsét!

n8n returns

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.564 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére