- Köszönetek: 0
Frodó
- n8n
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Szerintem lehetett csíntevő...
de persze, hogy nem volt normális hobbit! az igaz hobbit személyében Csavardi Samut láthatjuk (mint már írta Cic) a különcében pedig Bilbót és Frodót. Igen, Frodóban van valami tündés, de ezt mindig is tudtuk. valami megfoghatatlan, valami más, valami kíváncsi a nagy Világ iránt. A filmben is mit mond Gandalfnak? "tell me everything about the Outside World!" vagy valami nagyon hasonlót...erre mondja (ill kérdezi vsizza) Gand, hogy: "Everything?" Frodót minig is érdekelte, hogy mi van a Világgal. a többi hobbit el volt foglalva a Megyével, meg persze a saját pocakjával
Igen, ő szívesen hallgatta a meséket (igazságokat? is-is) de a többi hobbit is, nem? erre már nem nagyon emlékszem a könyvből, scak a filmből arra, hogy Bilbó szülinapján mesélget ott a sok kis hobbitnak, akik nagyon nagyon nagy szemekkel néztek rá, és hallgattak figyelmesen. (hangefekteket adva néhány rémisztő résznél )
más: valaki azt mondta nekem, hogy Frodó Valinor után visszatér Középföldére, és nagy mesemondóként hal meg...(ott minden Októberben és Márciusban lebetegedne legalább egy hétre, és sose lenne igazán boldog.)ez igaz?
nem, ugye?
ha nem, mi történik vele Valinorban? ott nincs helye a búnak...
n8n returns
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Hobbitleány
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Nem hinném, hogy Frodó a mű elején is olyan visszafogott lett volna, és nem követett volna el kisebb, nagyob csínyeket...Egyébként is nézd meg a filmben akkor a fejét, amikor táncol az elején!!! Azt a kaján vigyort az arcán!!!
-Én elviszem a Gyűrűt-mondta-, bár az utat nem ismerem.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Kincső!
Szerintem Frodó azért nem akarja a vérontást (még az ork keverékekét, banditákét sem), mert úgy gondolhatja elég vérontás volt már a nagy világban. A Homály elmúlt és múljon vele az erőszakos halál is. Frodó különben sem egy vérengző típus békét akar.
Ez meg az én szvsz-em az orkok és minden fajtájuk egykor tünde volt és szívűk mélyén ők is utálják a Sötét Urat, mert ő az oka ennek a nyomorúságos életüknek.
Á! Ez aztán a kusza!
- zsoffija
- Nem elérhető
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Frodó valahogy sokkal komolyabb, nemnagyon tudom elképzelni róla, hogy fő csínytevő lett volna. A hobbitok amúgy sem nagy kalandor hírben állnak. Ne is álltalánosítsunk: Pippin csak 1 Tuk, Trufa pedig csak 1 Borbak... Gondoljunk csak az Öreg Tukra.
Bár lehet, hogy Frodó csak amiatt, hogy idősebb... ( : )
A végén pedig már mindannyian érettebbek, de Frodó a legkomolyabb: nem akar vérontást...
Nektek mi a véleményetek erről? Cicafül?
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Kincső
- Nem elérhető
- Cicaful
- Nem elérhető
Szméagol írta: Sziasztok!
Merre van Cicafül? Már rég nem láttam.
Ohh...Szméagol! Ez olyan kedves volt, köszönöm! Teljesen meg vagyok hatva...de komolyan!! *szip-szip*
Itt vagyok!
Nos Frodó gyerekkorát én nem annyira tudom elképzelni, olyan igazi csintalan kölyökként. Frodóban mindig volt számomra valami megfoghatatlan, tündés. Ez talán Bilbó hatása volt - a történeteivel, melyek a távoli vidékekről és ismeretlen népekről szóltak.
Samu számomra sokkal "kézzelfoghatóbb" hobbit, a maga naívitásával, esetlenségével és arany szívével.
Valahogy Frodó más volt... Nehezn tudom megfogalmazni (pedig ez nem nagyon szokott nekem akadályt okozni ), de számomra nem Frodó volt a központi figura....
ez most nem megy ...legközelebb majd még megpróbálkozok vele, addig összeszedem a gondolataimat...ha még érdekel valakit...
Szméagol: még egyszer KÖSZÖNÖM! Tényleg nagyon jól esett! Egy meleg baráti, ölelést küldök Neked!
"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"
- Kincső
- Nem elérhető
n8n írta: Aragorn is valami 80 éves volt, mikor indul a történet, vagymennyi...
Igen, úgy 80-90... Ehhez képest Viggo M. sem túl öreg... Mondjuk, mint Bríben meg is jegyzi Vándor:
" Idősebb vagyok, mint amennyinek látszom."
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- n8n
- Nem elérhető
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Merre van Cicafül? Már rég nem láttam.
Dez!
Nagyon igazad van! Közelebb hozzá a Borbak, de Tuk is van benne, mert Bilbó a rokona és Bilbóban Tuk (vagy Took ) vér van. Így hát nagyon igazad van!
- naughty
- Nem elérhető
- naughty
- Nem elérhető
ez tök brutális!! mármint,hogy Frodesz ennyire öreg!!
viszont Sean, Dom, Billy mind öregebb Lij-nél!!
a stábból ő volt a legfiatalabb!!!
sőt,ha kiszámoljátok, amikor az első rész készült , még csak 18-19 éves vót!!!!
Óhhh, a kiskorú Lij!!
Egyébként ahhoz képest, hogy Tolkien baromira nem így írta le Fordót(mármint ahogy El kinéz), tödre illik LIj-re a szerep!!
az egyész filmben , olyan tiszta, gyermeki (főleg a nagy kék szemei teszik)
VÉLEMÉNYEM SZERINT JÓ VÁLASZTÁS VOLT!!!
MONDJUK MINDENKI JÓ VÁLASZTÁS VOLT!!!
BÁR ÉN A FILMET ELŐBB LÁTTAM, EZÉRT NEM TUDOK ELVONATKOZTATNI, EZT NÉZZÉTEK EL NEKEM!!!
"He drew a deep breath,
-Well, I'm back-he said"
- Kincső
- Nem elérhető
- Dez
- Nem elérhető
- n8n
- Nem elérhető
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Frodó a legidősebb a négy hobbit közül, még Samu is fiatalabb nála 15 évvel. Frodó a harmadkor 2968. évében született.
Dez!
Frodóban inkább a Borbak vér csörgedezik.
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Yavanna
- Nem elérhető
amanibhavam írta: Frodó vagy tiz-húsz évvel id?sebb volt náluk, úgyhogy nemigen rángathatták a kicsi Frodót...
Ajjaj! Most, hogy így írod, nekem is beugrott ez az aprócska tény. Nagy kár, pedig már olyan jól elképzeltem!
De ettől még Frodó csintalankodhatott és szervezkedhetett a kortársaival is!
"Aure entuluva!"
- amanibhavam
- Nem elérhető
love is the shadow that ripens the wine
- n8n
- Nem elérhető
PJ bizt nem az ujjából szopta. (na, most elképzeltem, ahogy PJ szopja az ujját..... )
tuti, hogy ő is loptt össze, meg vissza! kik is voltak a legjobb barátai? Borbak Trufa ( boldog) és Tuk Peregrin. és ha ők nem csínytevők, akkor egy hobbit sem. biztos belerángatták a dolgokba a kicsi Frodót.
n8n returns
- Yavanna
- Nem elérhető
Na igen...én is ritka rossz gyerek voltam. A nagyim mindig azt hajtogatta, hogy 5 fiúval is felérek rosszaságban! Viszont ami még rosszabb, hogy hajlamos voltam hisztizni. Nos, ha szembe jönne velem az akkori önmagam, lehet, hogy a falra másznék tőle!
"Aure entuluva!"
- Dez
- Nem elérhető
Frodó meg eléggé elkanászodhatott kiskorában miután meghaltak a szülei, mert akire mindenki vigyáz ugyebár, arra tulajdonképpen senki nem vigyáz. El tudom képzelni, ahogy másodunokatesóival bandába szerveződnek és csínyeket követnek el, hogy elüssék az időt. Már akkor kiütközhetett nyughatatlan természete, de a harcias Tuk vért ellensúlyozza higgadtabb Zsákos-vére, így kitűnő szervező lehetett a bandában.
Örömöm, mosolyom nekem már nincsen,
elárvultam nélküled, Drága Kincsem!
- Fíriel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Gandalf
- Nem elérhető
forum.supergamez.hu/forum.php3?ujsag=volgyzugoly -> Ez a Fórum címe...
- Kyra
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
- Kyra
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Namárie!
Nurcúwen
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Ez még most is a kedvenc mondatom
- zsoffija
- Nem elérhető
Szméagol,ez az emlékeztető most úgy orrbavágott,hogy elterültem itten szeretett gépünk előtt...
Merthogy én-biztos a film is befolyásolt -hát,neméppen csirkefogónak képzeltem.Inkább olyan csendes álmodozónak
Dehát,fiatal korában,ugye...
ő is ember...hobbit!
Ez jó téma!
Tessék szépen megvitatni!
"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Nagyon jó. Egyetértek Hobbitleány köszönöm.
Én Bilbót valahogy "idegesítőnek" találtam Frodó mellett, amíg el nem olvastam A babót .
De tulajdonképpen mit gondoltok arról a dologról, hogy Zsizsik gazda valami ilyesfélét mondott: "Persze, hogy emlékszem még, mikor az ifjú Zsákos Frodó volt Bakfölde legnagyobb csirkefogója!"
Ezt vitassuk meg!
OFF
Gandalf!
Mondd el a pontos "Völgyzugoly" címet!
- n8n
- Nem elérhető
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.