Középfölde földrajza

Több
20 éve 3 hónapja #209715 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Középfölde földrajza

amanibhavam írta: Leginkább jelzi, hogy figyelemmel kísérik, mi jelenik meg a világhálón, és nem lehet csak úgy kitenni már bármit, mint akár egy-két évvel ezelőtt. Valószínűleg orosz testvéreink is csak cirillbetűs honlapjuknak köszönhetik, hogy eddig megúszták, de nem lepne meg, ha egy nap az is eltűnne.

Volt már párszor, hogy eltűnt, de átrakták másik szerverre, és most műxik. Mellesleg vannak orosz testvéreinknek kifejezetten angol nyelvű, és jóval copyrightosabb anyagokat tartalmazó oldala is, de eddig valahogy megúszták, valószínűleg ottani, még a magyarországinál is szabályozatlanabb jogi helyzet miatt...

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 3 hónapja #209702 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Középfölde földrajza
Türelmesebb egyedeknek ajánlanám, hogy várjanak év végéig, és akkor magyarul is kézbe vehetik az Atlaszt.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 3 hónapja #209583 Írta: Lominas
Lominas válaszolt a következő témában: Középfölde földrajza
Az atlasz beszerzéséhez ajánlom a Silverland szerepjáték-szaküzletet, Bp. Lajos u. 40 (a Lajos u. a Szépvölgyi útra merőlegesen helyezkedik el, nagyjából a szentendrei HÉV vonalával párhuzamosan).

Nem 2 fillér, de akit érdekel a földrajz, annak megéri.

• gilloth
  • Látogató
  • Látogató
20 éve 3 hónapja - 20 éve 3 hónapja #209582 Írta: gilloth
gilloth válaszolt a következő témában: Középfölde földrajza
[size=9:2sbn25vm]

Ilúvatar Gyermeke írta:

gilloth írta:

amanibhavam írta: Nem tudom, feltűnt-e másnak is, de a Tolkien Estate több siteról is levetette a copyrightos térképeket és szövegeket... (pl. Rolozo, Tolkienion).

ööö... 8O
money?

Szerzői jogok védelme szerintem... S ez valahol érthető is. Nem hiszem, hogy bárki örülne, ha a magas nyomdai költségekkel előállított térképeit a boltban senki sem venné meg, viszont a Netről bárki ingyér' letöltené...[/size]

[size=9:2sbn25vm]Csak halkan jegyzem meg: Az, hogy Ulmo elküld majd nekünk az Atlas of Middle Earth-ből néhány térképet, ez sem túl tiszta dolog... :roll: Mi magyarok nagyon könnyen vesszük ezt... :oops:
Most nem ám megsértődni! 8)[/size]

[size=9:2sbn25vm]Nem sértődök meg... nekik is sokba kerülhet, ezt értem. És akármennyibe kerül... én se örülnék, ha vmit amit én hoztam létre, pláne esetleg jó sok munkával, az emberek "csak úgy" letöltik. Gúny nélkül mondom: meg kell élniük nekik is.
A gond az, hogy ha esetleg itt iszonyú sokba kerül... :? De hát, nem lehet minden a miénk, amúgy sem.
húha, asszem OFF voltam.... :oops: [/size]

Több
20 éve 3 hónapja #209576 Írta: Ilúvatar Gyermeke
Ilúvatar Gyermeke válaszolt a következő témában: Középfölde földrajza

A Szürke Zarándok írta:
Atlas of Middle Earth? Létezik ilyen? Hol lehet megvenni?

Nem tudom, hogy Mo-on most kapható-e. De úgy rémlik, hogy az Astoria környéki Libriben egyszer láttam (az emeleten). Majd hétvégén beugrom oda, s majd írok, hogy van-e. :wink:

Addig is, itt belenézhetsz a könyvbe :lol: : Klikk ide (A csúszkával menj lejjebb, s akkor lehet lapozgatni előre-hátra, a tartalomjegyzék után van néhány térkép... :lol: )

There is no reality. Only perception.

Több
20 éve 3 hónapja #209563 Írta: A Szürke Zarándok
A Szürke Zarándok válaszolt a következő témában: Középfölde földrajza

Ulmo írta: Nimrodel: az Atlas of Middle-Earth könyvben van éghajlati térkép is. Meg növényzeti, meg nyelvi, stb. Ha gondolod, mailben küldök neked egyet.

Üdv
Ulmo

Atlas of Middle Earth? Létezik ilyen? Hol lehet megvenni?

"Ma már minden út görbe."

Több
20 éve 3 hónapja #209561 Írta: Mornambar
Mornambar válaszolt a következő témában: Középfölde földrajza
Akkor most le kell szedni... :)

Több
20 éve 3 hónapja #209548 Írta: amanibhavam
amanibhavam válaszolt a következő témában: Középfölde földrajza
Leginkább jelzi, hogy figyelemmel kísérik, mi jelenik meg a világhálón, és nem lehet csak úgy kitenni már bármit, mint akár egy-két évvel ezelőtt. Valószínűleg orosz testvéreink is csak cirillbetűs honlapjuknak köszönhetik, hogy eddig megúszták, de nem lepne meg, ha egy nap az is eltűnne.

love is the shadow that ripens the wine

Több
20 éve 3 hónapja #209538 Írta: Ilúvatar Gyermeke

gilloth írta:

amanibhavam írta: Nem tudom, feltűnt-e másnak is, de a Tolkien Estate több siteról is levetette a copyrightos térképeket és szövegeket... (pl. Rolozo, Tolkienion).

ööö... 8O
money?

Szerzői jogok védelme szerintem... S ez valahol érthető is. Nem hiszem, hogy bárki örülne, ha a magas nyomdai költségekkel előállított térképeit a boltban senki sem venné meg, viszont a Netről bárki ingyér' letöltené...

[size=9:22gwjbh4]Csak halkan jegyzem meg: Az, hogy Ulmo elküld majd nekünk az Atlas of Middle Earth-ből néhány térképet, ez sem túl tiszta dolog... :roll: Mi magyarok nagyon könnyen vesszük ezt... :oops:
Most nem ám megsértődni! 8)[/size]
De én is kérek szépen térképeket, Ulmo!!! :lol: :lol: :lol:

• gilloth
  • Látogató
  • Látogató
20 éve 3 hónapja #209536 Írta: gilloth
gilloth válaszolt a következő témában: Középfölde földrajza

ööö... 8O
money?

Több
20 éve 3 hónapja #209524 Írta: Mornambar
PRIVÁT:
Olyan térképet én is kéreeeek!!! :) :D ;)

Több
20 éve 3 hónapja #209506 Írta: Ilúvatar Gyermeke

Argeleb írta: Köszi, nagyon jó kis oldal.
Ulmo(v vki más), 2 hozzászólással ezelőtt kértem valamit. Légy oly jó, nézd meg, és segíts ha nem okoz nagy gondot.
Kösz

Ulmora várnod kell, mert a táborban van - ha jól tudom. A népek nagy része ott van... ezért van ilyen pangás... :cry:
De az a javaslatom, hogyha célzottan vkitől kérsz vmit, akkor inkább privit írj neki! :lol:

Több
20 éve 3 hónapja #209479 Írta: Argeleb
Argeleb válaszolt a következő témában: Középfölde földrajza
Köszi, nagyon jó kis oldal.
Ulmo(v vki más), 2 hozzászólással ezelőtt kértem valamit. Légy oly jó, nézd meg, és segíts ha nem okoz nagy gondot.
Kösz

Több
20 éve 3 hónapja #209477 Írta: Ilúvatar Gyermeke

Argeleb írta: Jóreggelt!
Valaki tudna olyan oldalt ahol eredeti Tolkien(esetleg fia) térképek, illusztrációk vannak?

Tolkien illusztrációiról megjelent egy könyv, néhány kép a Neten itt van belőle: www.tolkien.co.uk/frame.asp Kattints a felső sorban az "Artwork"-re, utána a "Tolkien's drawings"-ra! :roll:

(A könyv címe: JRR Tolkien: Artist and Illustrator- de nem láttam még Mo-on :cry: )

A Hobbitban lévő térképet ő rajzolta- Thor térképét is-, de a többit már a fia, Christopher. Itt van néhány: ring-lord.tripod.com/ringlord.html kattints a "Maps"-re!!! :lol:

Több
20 éve 3 hónapja - 20 éve 3 hónapja #209476 Írta: Argeleb

Ulmo írta: Nimrodel: az Atlas of Middle-Earth könyvben van éghajlati térkép is. Meg növényzeti, meg nyelvi, stb. Ha gondolod, mailben küldök neked egyet.

Üdv
Ulmo

Ulmo, nkem is küldhetnél kettőt(+1) az atlaszból: éghajlattérképet, növényzet térképet, ill. egy harmadkori Arda térképet.

argeleb@freemail.hu

Köszi!

Több
20 éve 3 hónapja #209475 Írta: amanibhavam
Helló,

próbálj visszaolvasni a topikban, hátha volt már ilyenről szó... bár nem is tudom... egy földrajzos topikban....

Több
20 éve 3 hónapja #209474 Írta: Argeleb
Jóreggelt!
Valaki tudna olyan oldalt ahol eredeti Tolkien(esetleg fia) térképek, illusztrációk vannak?

Több
20 éve 3 hónapja #209445 Írta: amanibhavam
Nem tudom, feltűnt-e másnak is, de a Tolkien Estate több siteról is levetette a copyrightos térképeket és szövegeket... (pl. Rolozo, Tolkienion).

Több
20 éve 3 hónapja #209352 Írta: Mornambar
Tudtommal nem, de van két bazinagy térképem. Egyik Kelet-Gondor, másik Ny-G :)

Több
20 éve 3 hónapja #207643 Írta: A Szürke Zarándok
Érdekelne, hogy Gondor déli vidékeiről (Dol Amroth, egyéb) hol lehet bővebben olvasni? Tolkien írt valamilyen történetet, ami ott játszódik?

Több
20 éve 4 hónapja #205911 Írta: Mornambar
Ez talán jó:
public.planetmirror.com/pub/merp ... h.us/maps/

Több
20 éve 4 hónapja #205840 Írta: A Szürke Zarándok
Harad, Kelet, Észak térképek engem is érdekelnének.

Több
20 éve 4 hónapja #205817 Írta: Mornambar
Jaj... hú, ki is volt... asszem Aman, de ne egyetek meg, ha nem :)

Más, hogy ON is legyen: tud vki Haradról és a Keletről térképet? Mondjuk ami a MERP-be volt?

Több
20 éve 4 hónapja #205814 Írta: Ulmo

Mornambar írta: Ulmo: tudom, csak kicsit vág ide, de...
A Tolkiennapokon említették, hogy dolgozzák föl T. naplóit, jegyzeteit stb, s akkor úgy 1939 fele jártak (nem meléxem)
Volt vmi haladás azóta?

OFF-ra OFF :)

Erről a dolgoról sajna semmit sem tudok (egész LEP alatt egyetlen előadásra sem jutottam be :( ). De ha megmondod, ki volt az előadó, akitől ezt hallottad, utánaérdeklődök a dolognak.

Több
20 éve 4 hónapja #205812 Írta: Mornambar
Ulmo: tudom, csak kicsit vág ide, de...
A Tolkiennapokon említették, hogy dolgozzák föl T. naplóit, jegyzeteit stb, s akkor úgy 1939 fele jártak (nem meléxem)
Volt vmi haladás azóta?

Több
20 éve 4 hónapja #205670 Írta: A Szürke Zarándok
Igazad lehet, de szerintem, ha nem is konkrétan, de a mi világunkban is inkább visszalépés volt a dolog. Persze csak nagyon kövzetett módon, de a mi gondolkodásunkat is egyre jobban ide láncolták és elszakították a természetfölötti dolgoktól az ilyesfajta felfedezések.

Több
20 éve 4 hónapja #205665 Írta: Ulmo

A Szürke Zarándok írta: Igen, ez érdekes. A Föld lapos volt, majd gömbölyű lett, és ez Tolkien szerint visszafejlődés (mármint ugye "ma már minden út görbe" meg hasonlók.) Mi meg fejlődésnek tartjuk, amikor rájöttek, hogy a Föld gömbölyű.

Két dolgot kell megkülönböztetni:
- Arda gömbölyűvé válása: azért számít visszafejlődésnek, mert Valinor és Eresseä eltűntek a látható világból. A Halhatatlanföldek eltűnésével a világ kevesebb lett, nem csak "kilóra", hanem minőségre is, hsze a tökéleteshez legközelebb álló vidék veszett el a hétköznapi emberek számára.
- a világ gömbölyű voltának felismerése: azrét előrelépés, mert ezzel jobban megismerjük a világot, amiben élünk.

Mornambar írta: A válasz egyszerű: a Föld lapos, van egy határ, azon túl a semmi, ami olyan tengerszerű.
Arda másik oldala meg ismeretlen, sötét föld volt, valszeg nem volt ott semmi (ill. bocsánat: ott is "semmi" volt :) )

Ardát az Ekkaia, a Mindent Körülölelő Tenger veszi körül, azon túl van a Világ Fala, és azon túl az Üresség.
A föld alatt nem kifejezetten "sötét föld" volt, hanem földalatti barlangok, itt vándorolt a Nap és a Hold, mikor nem voltak az égen. Emellett itt készültek a világ vizei is.
Akit bővebben érdekel a téma, ajánlom a HoME-sorozat 4-ik kötetét (Shaping of Middle-Earth), abban is az Ambarkanta c. írást

Több
20 éve 4 hónapja #205641 Írta: A Szürke Zarándok
Igen, ez érdekes. A Föld lapos volt, majd gömbölyű lett, és ez Tolkien szerint visszafejlődés (mármint ugye "ma már minden út görbe" meg hasonlók.) Mi meg fejlődésnek tartjuk, amikor rájöttek, hogy a Föld gömbölyű.

Több
20 éve 4 hónapja #205608 Írta: Mornambar
A válasz egyszerű: a Föld lapos, van egy határ, azon túl a semmi, ami olyan tengerszerű.
Arda másik oldala meg ismeretlen, sötét föld volt, valszeg nem volt ott semmi (ill. bocsánat: ott is "semmi" volt :) )

Több
20 éve 4 hónapja #205569 Írta: Nwalme
Nwalme válaszolt a következő témában: Középfölde földrajza
a Nap-Holdhoz kapcsolódóan: a Szilmarilokban a Hold egy hajón a Nap pedig egy szekéren "utazott"..a mozgásuk úgy van leírva, mint a mi világunkban a Napé és a Holdé körülbelül.viszont azt nem értem, hogy miért úgy van hogy a nNap lebukik a Tengerbe, és a föld alatti sötétségeken keresztül bukkan fel megint(ha nem jól írtam bocs, nem emlékszem szó szerint mindenre, és a könyv sincs most nálam..)???? 8O

...one day i met a precious soul
whose words had touched my heart
his poetry resounded so
it tore my soul apart...

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.569 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére