- Köszönetek: 4
Középfölde földrajza
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Volt már párszor, hogy eltűnt, de átrakták másik szerverre, és most műxik. Mellesleg vannak orosz testvéreinknek kifejezetten angol nyelvű, és jóval copyrightosabb anyagokat tartalmazó oldala is, de eddig valahogy megúszták, valószínűleg ottani, még a magyarországinál is szabályozatlanabb jogi helyzet miatt...amanibhavam írta: Leginkább jelzi, hogy figyelemmel kísérik, mi jelenik meg a világhálón, és nem lehet csak úgy kitenni már bármit, mint akár egy-két évvel ezelőtt. Valószínűleg orosz testvéreink is csak cirillbetűs honlapjuknak köszönhetik, hogy eddig megúszták, de nem lepne meg, ha egy nap az is eltűnne.
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ulmo
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Köszönetek: 0
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Lominas
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Nem 2 fillér, de akit érdekel a földrajz, annak megéri.
- gilloth
- Látogató
Ilúvatar Gyermeke írta:
gilloth írta:
amanibhavam írta: Nem tudom, feltűnt-e másnak is, de a Tolkien Estate több siteról is levetette a copyrightos térképeket és szövegeket... (pl. Rolozo, Tolkienion).
ööö... 8O
money?
Szerzői jogok védelme szerintem... S ez valahol érthető is. Nem hiszem, hogy bárki örülne, ha a magas nyomdai költségekkel előállított térképeit a boltban senki sem venné meg, viszont a Netről bárki ingyér' letöltené...[/size]
[size=9:2sbn25vm]Csak halkan jegyzem meg: Az, hogy Ulmo elküld majd nekünk az Atlas of Middle Earth-ből néhány térképet, ez sem túl tiszta dolog... Mi magyarok nagyon könnyen vesszük ezt...
Most nem ám megsértődni! [/size]
[size=9:2sbn25vm]Nem sértődök meg... nekik is sokba kerülhet, ezt értem. És akármennyibe kerül... én se örülnék, ha vmit amit én hoztam létre, pláne esetleg jó sok munkával, az emberek "csak úgy" letöltik. Gúny nélkül mondom: meg kell élniük nekik is.
A gond az, hogy ha esetleg itt iszonyú sokba kerül... De hát, nem lehet minden a miénk, amúgy sem.
húha, asszem OFF voltam.... [/size]
- Ilúvatar Gyermeke
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
A Szürke Zarándok írta:
Atlas of Middle Earth? Létezik ilyen? Hol lehet megvenni?
Nem tudom, hogy Mo-on most kapható-e. De úgy rémlik, hogy az Astoria környéki Libriben egyszer láttam (az emeleten). Majd hétvégén beugrom oda, s majd írok, hogy van-e.
Addig is, itt belenézhetsz a könyvbe : Klikk ide (A csúszkával menj lejjebb, s akkor lehet lapozgatni előre-hátra, a tartalomjegyzék után van néhány térkép... )
There is no reality. Only perception.
- A Szürke Zarándok
- Nem elérhető
Ulmo írta: Nimrodel: az Atlas of Middle-Earth könyvben van éghajlati térkép is. Meg növényzeti, meg nyelvi, stb. Ha gondolod, mailben küldök neked egyet.
Üdv
Ulmo
Atlas of Middle Earth? Létezik ilyen? Hol lehet megvenni?
- Mornambar
- Nem elérhető
mornambar-totto.deviantart.com
-tessék voksolni
E-MAIL CÍMEM: rokkertotto@gmail.com
- amanibhavam
- Nem elérhető
love is the shadow that ripens the wine
- Ilúvatar Gyermeke
- Nem elérhető
gilloth írta:
amanibhavam írta: Nem tudom, feltűnt-e másnak is, de a Tolkien Estate több siteról is levetette a copyrightos térképeket és szövegeket... (pl. Rolozo, Tolkienion).
ööö... 8O
money?
Szerzői jogok védelme szerintem... S ez valahol érthető is. Nem hiszem, hogy bárki örülne, ha a magas nyomdai költségekkel előállított térképeit a boltban senki sem venné meg, viszont a Netről bárki ingyér' letöltené...
[size=9:22gwjbh4]Csak halkan jegyzem meg: Az, hogy Ulmo elküld majd nekünk az Atlas of Middle Earth-ből néhány térképet, ez sem túl tiszta dolog... Mi magyarok nagyon könnyen vesszük ezt...
Most nem ám megsértődni! [/size]
De én is kérek szépen térképeket, Ulmo!!!
- gilloth
- Látogató
ööö... 8O
money?
- Mornambar
- Nem elérhető
Olyan térképet én is kéreeeek!!!
-tessék voksolni
- Ilúvatar Gyermeke
- Nem elérhető
Argeleb írta: Köszi, nagyon jó kis oldal.
Ulmo(v vki más), 2 hozzászólással ezelőtt kértem valamit. Légy oly jó, nézd meg, és segíts ha nem okoz nagy gondot.
Kösz
Ulmora várnod kell, mert a táborban van - ha jól tudom. A népek nagy része ott van... ezért van ilyen pangás...
De az a javaslatom, hogyha célzottan vkitől kérsz vmit, akkor inkább privit írj neki!
- Argeleb
- Nem elérhető
Ulmo(v vki más), 2 hozzászólással ezelőtt kértem valamit. Légy oly jó, nézd meg, és segíts ha nem okoz nagy gondot.
Kösz
- Ilúvatar Gyermeke
- Nem elérhető
Argeleb írta: Jóreggelt!
Valaki tudna olyan oldalt ahol eredeti Tolkien(esetleg fia) térképek, illusztrációk vannak?
Tolkien illusztrációiról megjelent egy könyv, néhány kép a Neten itt van belőle: www.tolkien.co.uk/frame.asp Kattints a felső sorban az "Artwork"-re, utána a "Tolkien's drawings"-ra!
(A könyv címe: JRR Tolkien: Artist and Illustrator- de nem láttam még Mo-on )
A Hobbitban lévő térképet ő rajzolta- Thor térképét is-, de a többit már a fia, Christopher. Itt van néhány: ring-lord.tripod.com/ringlord.html kattints a "Maps"-re!!!
- Argeleb
- Nem elérhető
Ulmo írta: Nimrodel: az Atlas of Middle-Earth könyvben van éghajlati térkép is. Meg növényzeti, meg nyelvi, stb. Ha gondolod, mailben küldök neked egyet.
Üdv
Ulmo
Ulmo, nkem is küldhetnél kettőt(+1) az atlaszból: éghajlattérképet, növényzet térképet, ill. egy harmadkori Arda térképet.
argeleb@freemail.hu
Köszi!
- amanibhavam
- Nem elérhető
próbálj visszaolvasni a topikban, hátha volt már ilyenről szó... bár nem is tudom... egy földrajzos topikban....
- Argeleb
- Nem elérhető
Valaki tudna olyan oldalt ahol eredeti Tolkien(esetleg fia) térképek, illusztrációk vannak?
- amanibhavam
- Nem elérhető
- Mornambar
- Nem elérhető
-tessék voksolni
- A Szürke Zarándok
- Nem elérhető
- Mornambar
- Nem elérhető
-tessék voksolni
- A Szürke Zarándok
- Nem elérhető
- Mornambar
- Nem elérhető
Más, hogy ON is legyen: tud vki Haradról és a Keletről térképet? Mondjuk ami a MERP-be volt?
-tessék voksolni
- Ulmo
- Nem elérhető
Mornambar írta: Ulmo: tudom, csak kicsit vág ide, de...
A Tolkiennapokon említették, hogy dolgozzák föl T. naplóit, jegyzeteit stb, s akkor úgy 1939 fele jártak (nem meléxem)
Volt vmi haladás azóta?
OFF-ra OFF
Erről a dolgoról sajna semmit sem tudok (egész LEP alatt egyetlen előadásra sem jutottam be ). De ha megmondod, ki volt az előadó, akitől ezt hallottad, utánaérdeklődök a dolognak.
- Mornambar
- Nem elérhető
A Tolkiennapokon említették, hogy dolgozzák föl T. naplóit, jegyzeteit stb, s akkor úgy 1939 fele jártak (nem meléxem)
Volt vmi haladás azóta?
-tessék voksolni
- A Szürke Zarándok
- Nem elérhető
- Ulmo
- Nem elérhető
A Szürke Zarándok írta: Igen, ez érdekes. A Föld lapos volt, majd gömbölyű lett, és ez Tolkien szerint visszafejlődés (mármint ugye "ma már minden út görbe" meg hasonlók.) Mi meg fejlődésnek tartjuk, amikor rájöttek, hogy a Föld gömbölyű.
Két dolgot kell megkülönböztetni:
- Arda gömbölyűvé válása: azért számít visszafejlődésnek, mert Valinor és Eresseä eltűntek a látható világból. A Halhatatlanföldek eltűnésével a világ kevesebb lett, nem csak "kilóra", hanem minőségre is, hsze a tökéleteshez legközelebb álló vidék veszett el a hétköznapi emberek számára.
- a világ gömbölyű voltának felismerése: azrét előrelépés, mert ezzel jobban megismerjük a világot, amiben élünk.
Mornambar írta: A válasz egyszerű: a Föld lapos, van egy határ, azon túl a semmi, ami olyan tengerszerű.
Arda másik oldala meg ismeretlen, sötét föld volt, valszeg nem volt ott semmi (ill. bocsánat: ott is "semmi" volt )
Ardát az Ekkaia, a Mindent Körülölelő Tenger veszi körül, azon túl van a Világ Fala, és azon túl az Üresség.
A föld alatt nem kifejezetten "sötét föld" volt, hanem földalatti barlangok, itt vándorolt a Nap és a Hold, mikor nem voltak az égen. Emellett itt készültek a világ vizei is.
Akit bővebben érdekel a téma, ajánlom a HoME-sorozat 4-ik kötetét (Shaping of Middle-Earth), abban is az Ambarkanta c. írást
- A Szürke Zarándok
- Nem elérhető
- Mornambar
- Nem elérhető
Arda másik oldala meg ismeretlen, sötét föld volt, valszeg nem volt ott semmi (ill. bocsánat: ott is "semmi" volt )
-tessék voksolni
- Nwalme
- Nem elérhető
...one day i met a precious soul
whose words had touched my heart
his poetry resounded so
it tore my soul apart...
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.