Informatikai segítségnyújtás
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- nn ms.j sAw
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
cssforlunch.com/make-the-pre-tag-wrap/ ?Sötét Úr írta: A pre formázásnál a sorokra tördelés alapértelmezetten tiltott, és nem jöttem rá, hogy van-e mód engedélyezni, így a hosszú, de szóközt tartalmazó szövegek sem tördelődnek sorokra.
Ja, Firefox esetén érdemes minden sornál hozzátenni, hogy !important (így mindig ezeket a formázásokat fogja alkalmazni, még akkor is, ha netán lenne a külön stíluslapnál fontosabbnak számító formázás is, közelebb a tartalomhoz, pl közvetlenül benne a html tag-ben: style="...").
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Tegyünk oda békát!!! Vagy Gollamot, amint éppen mohosodik az északi oldala. Vagy az az enteknél van?Idhren írta: Lehet a jobb alsó sarokba kéne vmi zöldet pakolni helyette
Közben rájöttem, és ég a képem, mert egy alapvető bakin csúszott el eddig az egész: a class-t is mindenáron ID-ként akartam megszólítani, nem .-tal kezdtem a nevét, hanem #-tel... Bééééééna!
Ez a megoldás a kedvenc CSS-ünkbe:
.postmsg{
margin-right: 40px !important;
text-align: justify !important;
}
.postmsg-ndate{
margin-left: 60px !important;
}
A .postmsg osztály a hozzászólások törzse, és a jobb margóját hoztam beljebb 40 pixellel - szerintem nálad is elég lesz ennyi a lonchoz, nálam a borostyánhoz még szellős is egy kicsit (ami engem éppen hogy nem zavar).
A .postmsg-ndate osztály a hozzászólás felett az "Elküldve: [dátum]" rész, itt is a borostyánom miatt toltam rajta 60 képpontot. Azért éppen annyit, mert csak. Lehet kevesebbet is, kb. 30 képpont kell, ha az én borostyános képemet használod. A tiedhez kellhet vagy 120 képpont.
Ha a kód-perkód cuccosoknál úgy szeretnéd beállítani a scrollbart, hogy csak akkor látsszon, ha tényleg kell, és mellesleg nem akarod, hogy az a ronda nagy üresség ott virítson alatta, akkor még két dolog kell:
.scrollbox {
height: auto !important;
margin-bottom: 25px !important;
max-height: 200px !important;
}
pre.bb-pre{
overflow-x: auto !important;
white-space: pre-wrap !important;
}
A scrollbox egy konténer, ami helyet biztosít a kód-perkód cuccnak. Fix a mérete, így a hosszú kód sem tolja szét a hozzászólás magasságát. Ha a kód hosszabb a megengedettnél, akkor megjelenik a függőleges görgetősáv, ha nem hosszabb, nem jelenik meg a görgetősáv.
Ahhoz, hogy egy egysoros kódnál ne legyen nagy űr a kód alatt, a rögzített magasságot levettem, és a magasságot automatikusra állítottam, de megadtam, hogy legfeljebb 200 képpont legyen. Ezt az Internet Explorer nem értelmezi! Még szerencse, hogy Firefoxról meg Operáról van szó, mivel azokhoz írkáljuk a stíluslapot...
A pre.bb-pre maga a kód. A pre formázásnál a sorokra tördelés alapértelmezetten tiltott, és nem jöttem rá, hogy van-e mód engedélyezni, így a hosszú, de szóközt tartalmazó szövegek sem tördelődnek sorokra. Viszont az overflow-x beállításával azt elértem, hogy a vízszintes görgetősáv is csak akkor jelenjen meg, ha szükség van rá. Állítólag ezt sem érti az IE, csak quirk módban. Még szerencse, hogy nem kell azt használnunk...
- Idhren
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
De, majd azzal még tökölök, nem tom mit csinálok vele, de az zavaró kicsit.Sötét Úr írta: Viszont a hozzászólások jobb oldalán a lelógó növényzet nem takar bele nagyon a szövegbe, ha az első (pár) sor végigfut? Próbálgattam ezen változtatni a jobb margó növelésével, de még nem sikerült...
Lehet a jobb alsó sarokba kéne vmi zöldet pakolni helyette
Szeretlek Titeket Béláim!!!
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Kezd komoly lelkiismeret-furdalásom lenni Seregrimmel szemben, hogy így átbarkácsoljuk az egyébként gondosan felépített munkáját...
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Köszönetek: 2
Nekem tetszenek...
...valamint Idhren közreműködésével azóta születtek mtt-logóval ellátott gombváltozatok is, melyek itt láthatóak:
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Idhren
- Nem elérhető
Nézzétek, mit alkottam!!!
Tök büszke vagyok, mert még soha semmi ilyent nem csináltam, és most örülök
Az első kép a fórum főoldal, a másik meg már a buherált hozzászólások (Bocsi SÚ, csak elkapott a hév, nem biztos, hogy szebb, mint a tiéd, de én csináltam )
- Gandalf
- Nem elérhető
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
- Cerebrum
- Nem elérhető
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Kar_sa
- Nem elérhető
Úgy nézem sima LPT kábel kell hozzá, amit akár ITT tudsz venni óccsón.Gandalf írta: Kaptunk egy öreg és régi nyomtatót: HP OfficeJet R45-öst. A gond az vele, hogy csak a nyomtatót kaptuk csupaszon, semmi mást, így nincsen hozzá egy madzag se (se leírás, hogy milyen madzagok kellenének).
Tudtommal kell egy madzag a számítógéppel való összekötéséhez, és egy másik az áram alá helyezéséhez (ehhez gondolom valami adapteres cucc is kell pluszban).
Van esély rá, hogy találok valahol megfelelő madzagokat hozzá, vagy olyan régi típus, hogy esélytelen már?
Áramforrásnál úgy nézem van neki adaptere, de az egy univerzális adapterrel kiküszöbölhető, csak nézd meg milyen feszültség kell neki, elvben a bemenetnél ott lesz hangyányi betűkkel...
Cerebrum: MOV, RM, FLV, MKV?
[size=9:2njcrqip]szerk.: Hmm, úgy nézem MOV, RM, FLV igen, lehet kipróbálom. [/size]
Azt mondjuk hozzáfűzném, Cerebrum, hogy a Media Player Classicnak az égvilágon semmi köze a WMPlayerhez meg a májkrémszafthoz.
Ha az mplayernek van hátránya, akkor az a DVD-menük kezelésének totális hiánya. De ott mondjuk a wmplayer sem jeleskedik, olyanokat fagy, hogy az Északi-sarkot is lepipálja.
Kārātārānen a áirâë...
- Cerebrum
- Nem elérhető
Kar'sa írta:
Nem, dehogy, csak szokj le a jól megszokott, hozzád idomult wmplayerről.Kisvakond írta: nagyon szépen köszönöm :hálásan mosolyog: ugye akkor nem kell újratelepíteni???
Mennyivel egyszerűbb, mi?
Érdekes, én mondjuk pont azért szeretek WMP-t használni (különösen a klasszikus változatát), mert az tényleg mindent lejátszik, idáig még nem találkoztam olyan videóval vagy filmmel, ami kifogott volna rajta...
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Gandalf
- Nem elérhető
Tudtommal kell egy madzag a számítógéppel való összekötéséhez, és egy másik az áram alá helyezéséhez (ehhez gondolom valami adapteres cucc is kell pluszban).
Van esély rá, hogy találok valahol megfelelő madzagokat hozzá, vagy olyan régi típus, hogy esélytelen már?
- Kisvakond
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Köszönetek: 0
Kar'sa írta:
Nem, dehogy, csak szokj le a jól megszokott, hozzád idomult wmplayerről.Kisvakond írta: nagyon szépen köszönöm :hálásan mosolyog: ugye akkor nem kell újratelepíteni???
huuuuuuuh :nagykő esik a szívéről: köszi szépen
Mi haszna lenni szívnek, ha parány, múló örömet lát csak???---és kivájta ő szíve
- Kar_sa
- Nem elérhető
Kārātārānen a áirâë...
- Kisvakond
- Nem elérhető
Kar'sa írta:
Használj WINAMPot , az van.Kisvakond írta: őőőő ismét megmutatkozott mennyire nem értek ehhez az izéhez...
szóval már napok óta kért mediaplayer frissítést és megtettem, de nem kellett volna...most nem hajlandó megnyitni a zenéket,windows eredetiség vizsgálatot akar...nah ilenkor mit kell/lehet tenni
Feltelepíteni gyerekjáték, ha esetleg gondot okozna, mindig csak a Nextet, Továbbot nyomogasd neki.
Több fájlformátumot támogat, szebb és jobb meg minden. Videókat ugyan nem tud nagyon lejátszani, de ha azokkal nincs baja a májkrémszaftos lejátszónak.... (mondjuk videólejátszásra meg mplayert ajánlanék, mert sokkal gyorsabb és kevésbé erőforrás-igényes, de csaz az én dilim... )
nagyon szépen köszönöm :hálásan mosolyog: ugye akkor nem kell újratelepíteni???
Mi haszna lenni szívnek, ha parány, múló örömet lát csak???---és kivájta ő szíve
- Kar_sa
- Nem elérhető
Használj WINAMPot , az van.Kisvakond írta: őőőő ismét megmutatkozott mennyire nem értek ehhez az izéhez...
szóval már napok óta kért mediaplayer frissítést és megtettem, de nem kellett volna...most nem hajlandó megnyitni a zenéket,windows eredetiség vizsgálatot akar...nah ilenkor mit kell/lehet tenni
Feltelepíteni gyerekjáték, ha esetleg gondot okozna, mindig csak a Nextet, Továbbot nyomogasd neki.
Több fájlformátumot támogat, szebb és jobb meg minden. Videókat ugyan nem tud nagyon lejátszani, de ha azokkal nincs baja a májkrémszaftos lejátszónak.... (mondjuk videólejátszásra meg mplayert ajánlanék, mert sokkal gyorsabb és kevésbé erőforrás-igényes, de csaz az én dilim... )
Kārātārānen a áirâë...
- Kisvakond
- Nem elérhető
- Idhren
- Nem elérhető
Sötét Úr írta: Komolyan ne vegyétek már, hogy fel van cserélve az R és az L! Csak magyaráztam a bizonyítványomat egy elgépelés miatt...
Tünde: a Z és az X a magyaron van felcserélve. Persze ez nézőpont kérdése, de a legtöbb (latinbetűs) billentyűzeten úgy van, mint az angolon. (Feltéve, hogy nem Dvorak-billentyűzet, de az már klinikai eset...)
Pfű, komolyan megnyugodtam.
Én már mindent el tudok képzelni
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Tünde: a Z és az X a magyaron van felcserélve. Persze ez nézőpont kérdése, de a legtöbb (latinbetűs) billentyűzeten úgy van, mint az angolon. (Feltéve, hogy nem Dvorak-billentyűzet, de az már klinikai eset...)
- Kar_sa
- Nem elérhető
Kikéhem magamnak, nálunk ehhh nincs is a klaviatúhán!Tünde írta: a z és az y az angolban van felcserélve, azt tudom...
a másik meg a raccsolóké tán
Kārātārānen a áirâë...
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
a másik meg a raccsolóké tán
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Minerva
- Nem elérhető
Biztos valami japán hatás, ők nem tudják megkülönböztetni ezt a két hangotIdhren írta: Miért van R-t és L-t felcserélő billentyűzet???
Ez nekem magas, csak a gond van vele...
"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"
- Idhren
- Nem elérhető
Miért van R-t és L-t felcserélő billentyűzet???
Ez nekem magas, csak a gond van vele...
(Már a Z-t és Y-t se értettem, bár abban van ráció, hogy melyiket használjuk gyakrabban.)
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
[size=9:3t2xdw4d]* Sono Polchi Questi Lomani - boccs... [/size]
- Kar_sa
- Nem elérhető
Nemisigaz. A rómaiaknak w-t és r-t felcserélő billentyűzetük van, ugye, Bwian?Sötét Úr írta: Bosszús, de zizz vagyok...! Bocsánat, ezt elgépeltem, de durván ám! (Tudjátok, ez az újfajta magyar billentyűzetem van, amin fel van cserélve az L és az R betű is, hogy ne csak a Z-Y okozzon meglepetéseket...)
(Amúgy a Lómaiaknak még hasznos is lenne egy ilyen...)
Kārātārānen a áirâë...
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
(Amúgy a Lómaiaknak még hasznos is lenne egy ilyen...)
- Kar_sa
- Nem elérhető
De úgy konkrétan. ON
Kārātārānen a áirâë...
- Cerebrum
- Nem elérhető
Snuffles írta:
Muhahá! R!Sötét Úr írta: Celebrum
Hiába no, híresség vagyok.
SÚ: Köszi! Hogy ez nekem nem jutott eszembe...
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Muhahá! R!Sötét Úr írta: Celebrum
"Well, I'm back."
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.