Gondolatok

Több
19 éve 2 hete #275000 Írta: Estelio
Estelio válaszolt a következő témában: Gondolatok

Ethuil írta: A mi műfenyőnk olyan, hogy ha felállítod, rögtön megérzed a fenyőfa illatot :D Ilyet kell beszereznetek :lol:

De jó, ilyenről még nem is hallottam...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 2 hete #274999 Írta: Arzeen
Arzeen válaszolt a következő témában: Gondolatok
A mi műfenyőnk olyan, hogy ha felállítod, rögtön megérzed a fenyőfa illatot :D Ilyet kell beszereznetek :lol:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 2 hete #274998 Írta: Alison West
Alison West válaszolt a következő témában: Gondolatok

Ethuil írta: A télben a :porcokurraltakarttáj: a szuper meg a Karácsony, imádom a Karácsonyt :D nem tehetek róla, kövezzetek meg, de imádom a meglepetéseket, meg azt az illatot :D Éljen a Karácsony :D

Nem szeretem a meglepetéseket, és műfenyőm van... :lol: :mrgreen: De a Karácsony tényleg nagyon jó ;)

Nem a ruha teszi az embert; az ember teszi azt, amire a ruha kötelezi.

Több
19 éve 2 hete #274992 Írta: gillz
gillz válaszolt a következő témában: Gondolatok

Melyanna írta: Az ősz a kedvencem. Főleg a november, amikor a "normális" emberek szuicid hajlamaikkal küzdenek, én vigyorgok... A novemberi ködös-szürke fátyolszerű időben kivirulok, DeadCanDance-t és Arcana-t hallgatok kifulladásig, temetőkben kóborlok, gyertyákat égetek, szagolom a füstös levegőt... (persze, mondhatjátok, könnyű annak, aki Halottak Napja előtt két nappal született :) )
Velem már annyi csoda történt novemberben...

daaaaark :twisted:

amúgy a novembert-szeptembert szeretem a legjobban, az esős-ködös-sötét miatt. mindig örülök az esőnek :pozőr:

need more brainz. yourz. now.

Több
19 éve 2 hete #274987 Írta: Arzeen
A télben a :porcokurraltakarttáj: a szuper meg a Karácsony, imádom a Karácsonyt :D nem tehetek róla, kövezzetek meg, de imádom a meglepetéseket, meg azt az illatot :D Éljen a Karácsony :D

Több
19 éve 2 hete #274986 Írta: Alison West

Ethuil írta: A tél túl hideg a nyár meg túl meleg :D

Ugyanmár, Én 35-40 fokban kezdek felolvadni.. :P Télen meg hibernálva vagyok márciusig. Nekem az ősz már kemény télnek számít. :D A tél meg.. vah.

Több
19 éve 2 hete #274983 Írta: Arzeen
Az ősz az egyik legszebb hónap, de a tavaszt is szeretem :D (ethuil=tavasz) az ősznek olyan jó kis álmos hangulata van, tavasszal meg a mennydörgést és a villámokat szeretem. A tél túl hideg a nyár meg túl meleg :D Ezért jó a két köztes évszak :D

Több
19 éve 2 hete #274982 Írta: Melian
Melian válaszolt a következő témában: Gondolatok
Az ősz a kedvencem. Főleg a november, amikor a "normális" emberek szuicid hajlamaikkal küzdenek, én vigyorgok... A novemberi ködös-szürke fátyolszerű időben kivirulok, DeadCanDance-t és Arcana-t hallgatok kifulladásig, temetőkben kóborlok, gyertyákat égetek, szagolom a füstös levegőt... (persze, mondhatjátok, könnyű annak, aki Halottak Napja előtt két nappal született :) )
Velem már annyi csoda történt novemberben...

Melian
*tiuda meina tiutjandei*

Több
19 éve 2 hete #274977 Írta: Alison West

Elryn írta: Szép ősz van mostanság (Pécsen legalábbis). Kiváncs vagyok, ti hogy élitek meg az őszt?

Az ősz gyönyörű, idén különösen, csak a hideg ne lenne állandóan, minden ősszel...

Több
19 éve 2 hete #274976 Írta: Ancalima Anarórë
Ancalima Anarórë válaszolt a következő témában: Gondolatok
Szép ősz van. A meleg, napsütéses az igazán jó, ahogy Gandalf mondja, de ez nekem inkább már tél, és szeressem a telet :P Csakhát reggel hétkor még sötét van, ami nem jó, utána pedig nagy köd, ami viszont annál inkább, ha van időm sétálni benne zenét hallgatva... Az nagyon hangulatos. De reggel inkább lehangoló.
Én nemigazán szeretem az őszt, inkább a nyarat, amikor naaagyon meleg van, meg a telet, amikor végletesen hideg, sétálsz a hóban, aztán bemész, és forró teát meg egyéb közhelyeket csinálsz... Ebből aztán kiderül, hogy az előző két tél nemigazán elégített ki, hideg ugyan volt, de a havat elhavazta három éve... Remélem idén jobb lesz.
Velem szemben a Hundertwasser- ház be van futtatva öhhm valamivel (sosem voltam jó biológiából), meg az oldalából is fák állnak ki, és most gyönyörűek. Meg hordhatom a kedvenc kabátomat és sálamat.
Azt hiszem, mégiscsak szeretem az őszt.

"... And that was the beginning of fairies..."

Több
19 éve 2 hete #274951 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Gondolatok
Én a napsütéses őszt szeretem, az olyan kirándulós időket. :D

De a ködbe burkolódzó nyirkos reggeleknek is megvan a maga hangulata.

Több
19 éve 2 hete #274942 Írta: Ecthelion
Ecthelion válaszolt a következő témában: Gondolatok
Igen, a héten kifejezetten szép idő van. ;) Amúgy viszont nem szeretem az őszt :? Sem a telet :? (előre is vacogok :D ) Sajnálom hogy már nincs nyár, az a kedvemre való évszak :D Az ősz is és tél is olyan nyomasztó hangulatú számomra. :? Hiányzik a napsütés és a meleg :(
Emellet az ősz az elmúlást is szimbolizálja, amit megen csak nem kedvelek

"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."

Több
19 éve 2 hete #274941 Írta: Elryn
Elryn válaszolt a következő témában: Gondolatok
Szép ősz van mostanság (Pécsen legalábbis). Kiváncs vagyok, ti hogy élitek meg az őszt?

"Hajamba hét csillagot és szalmát tűztem én"

Több
19 éve 2 hete #274697 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Gondolatok
No, ez már kezd itt offtopic lenni, tessék átvonulni vele a Vallás topicba! :wink:

Több
19 éve 2 hete #274695 Írta: Arzeen

Theala Vandron írta: Engem a szüleim keresztény módra neveltek, de úgy, hogy közben nyitottak más vallások felé is. Meg vagyok keresztelve jártam hittanra, voltam elsőáldozó, aztán a papunk kipécézett magának, mert ministrálni akartam, és kitiltott a templomból, azzal, hogy a lányok egytől egyig az ördög teremtményei. Azóta nem voltam templomban... :roll: Most a wicca vallással ismerkedem, de kezdem gyerekesnek tartani... Apa buddhista könyveket olvas, anya unitárius istentiszteletre jár, az egyik húgom sátánkeresztel a nyakában lófrál, a másik katolikus iskolában tanul. Ilyen a jó család... :lol:

Az a fő hogy jól meglegyetek :D NEm hogy kitör a vallási háború nálatok. Én olvastam buddhista könyveket és akkor az egyik ateistából lett nagy keresztény családi barát rám szált, hogy így miért nem járok templomba, meg hogy úgy miért nem imádkozom :P A legjobb az, hogy közben meg természetgyógyászhoz jár, és akor a telefonja nélkül még WC-re se megy. Az ilyet nem bírom :?

Több
19 éve 2 hete #274690 Írta: Theala Vandron
Theala Vandron válaszolt a következő témában: Gondolatok
Az Istenben higgy, ne az Egyházban! - mondta valamelyik hitújító református, és én teljesen egyetértek vele. Az Egyház (bármelyik egyház) emberekből áll, emberek alkotják a törvényeit, és így emberi hibákat is követnek el. Az Egyház nem adhat mást (szerintem), csak a valahová tartozás érzését, ami nagyon jó, de az őszinte hithez nem elég. A hithez nem egy szervezett közösségre van szükség, hanem lélekre. Azok a régi, szegény parasztemberek, akikről Fredegár beszélt, épp ebben voltak jók: Istenre bízták magukat, nem az Egyházra.

Engem a szüleim keresztény módra neveltek, de úgy, hogy közben nyitottak más vallások felé is. Meg vagyok keresztelve jártam hittanra, voltam elsőáldozó, aztán a papunk kipécézett magának, mert ministrálni akartam, és kitiltott a templomból, azzal, hogy a lányok egytől egyig az ördög teremtményei. Azóta nem voltam templomban... :roll: Most a wicca vallással ismerkedem, de kezdem gyerekesnek tartani... Apa buddhista könyveket olvas, anya unitárius istentiszteletre jár, az egyik húgom sátánkeresztel a nyakában lófrál, a másik katolikus iskolában tanul. Ilyen a jó család... :lol:

<:3)~ <:3)~

Több
19 éve 2 hete #274686 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Gondolatok
Nekünk általánosban a Kalevalát is elmesélték meg a Germán regéket:)

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
19 éve 2 hete #274684 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Gondolatok

Panniii írta: Kincső: Ez így jó. Gondolj bele ha mindenki egyforma lenne. (...) Azt pedig írtam már valahol, hogy több út is vezet a hegytetőre, de a végén ugyanúgy fölérhet mindenki. Az már más kérdés hogy az odavezető út a legcsodálatosabb, és nem a hegytető maga.

Egyetértek; eddig nem jött le? :)

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
19 éve 2 hete #274678 Írta: Annis
Annis válaszolt a következő témában: Gondolatok
Kár hogy ezeket nam nagyon tanítják az iskolában. kivéve a görögöt, mert az a többinek az alapja. Pedig érdekes, hogy más népek honnan erdeztették magukat, illetve a vallás a kultúra alpja, amit szintén érdemes megismerni.

Nem minden vándorút céltalan /J.R.R. Tolkien/

Több
19 éve 2 hete #274677 Írta: Arzeen
Nekem az hozza meg a boldogságot, a hitre nézve, ha a világ összes vallásáról tudhatok valamit, az indián vallástól a japán sintoizmusig. :wink:

Több
19 éve 2 hete #274674 Írta: Annis
Kincső: Ez így jó. Gondolj bele ha mindenki egyforma lenne. és tiszellek a hitbeli kitartásodért. És mint mondtam mindenki találja meg azt ami boldoggá teszi. Ha neked a hit hoz boldogságot akkor csodálatos dolog hogy megtaláltad, és így tovább. Nekem az alkotás hozza meg a megnyugvást és az energiát, ezért azt csinálom. Ezért vagyunk különbözőek, és jó dolog látni mások nézőpontját is. Azt pedig írtam már valahol, hogy több út is vezet a hegytetőre, de a végén ugyanúgy fölérhet mindenki. Az már más kérdés hogy az odavezető út a legcsodálatosabb, és nem a hegytető maga.

Több
19 éve 2 hete #274673 Írta: Arzeen
Én nemtudom megmondani hogy vallásos vagyk-e vagy sem. MEg vagyok keresztelve, református vagyok, konfirmáltam is, olvastam a Bibliát is de mégis van a könyvespolcomon egy Bhagavad-gíta, ami kissé sem keresztény :wink: Nem vagyok jó hívő, templomba nem járok, a papnővel aki a hittant tanította összevsztem, így át kellett iratkoznom etikára, de a helyi lelkészel meg nagyon jól megvagyok. Engem félig meddig neveltek hívőnek, bár én minden vallásból kaptam egy keveset, a mi családuk nagyon vegyes keresztyén család. Fele arányban katolikus, fele arányban református. Az biztos hogy csapnivaló katolikus lennék, meg az nekem már egy kissé fanatikus, de a nagynénémet mégis nagyon szeretem, sokat beszélgetünk vallásos dolgokról, pedig ő hittanár. Olyan sokszor megkérdezik hogy hiszek-e Istenben, és nincs semmi frappáns válaszom. Magam se tudom mit mondhatnék, azt hogy talán? NEhéz dolog a mai világban eldönteni hogy vallásos vagy nem vallásos legyen-e az ember.

Több
19 éve 2 hete #274672 Írta: Kincső
Akkor mondok valamit: van elég elfoglaltságom, amiben örömömet lelem, vannak barátaim; nekem is olvastak mesét a szüleim és minden döntést megbeszélnek velünk (a tesómmal) már kiskorunk óta; de nem valláscentrikusan neveltek, mert ők sem "napi hívők", akik mindennap imádkoznak, és minden vasárnap templomba járnak; megtanítottak imádkozni de nem erőszakolták, hogy minden este tegyem, elvittek hittanra de nem kérték számon a hitem, voltak évek, amikor el is távolodtam Istentől; saját döntésemből mentem konfirmálni (ellentétben a hugommal aki szegény csak követte a példát); és íme, most azt hiszem egyedül én állok napi kapcsolatban Istennel a családból; és a hitem nélkül nem tudom elképzelni az életem. :) És szerintem nem tudom elmagyarázni, mit jelent ez, úgyhogy abba is hagyom. :P
(De ettől persze más lehet ezzel másképp, mert különbözőek vagyunk. :wink: )

Több
19 éve 2 hete #274670 Írta: Annis
Bögyös Fredegár: Nyilvánvalóan vannak olyanok, akik divatból dobják el a hitüket, vagy vesznek fel más vallásokat, én csak annyit akartam mondani, hogy ezzzel sem lehet általánosítani.
A nevelésről csak annyit, hogy attól még hogy nem ,ondják, hogy Isten teremtette a Földet, és nem Ádám és Éva történetét mesélik este, attól még kaphat egy gyermek nagyon jó nevelést. A szüleim rengeteg tanító célzatú mesét olvastak nekem, és nagyon sokat beszélgettünk. És amikor bántottak, akkor azt éreztenm, hogy biztosan a másiknak van valami gondja, amit azzal próbál eltakarni, hogy rám akaszkodik. Fontos a megbocsátás, de nem csak vallásos emberek képesek megbocsátani. A lényeg az, hogy a szüleink mit tanítanak nekünk a világról. Én még Micimackón nőttem fel, aki mindig megoldotta a konfliktusokat, mert kitalált valamit. engem kreativitásra és az emberek elfogadására neveltek, de mindezt nem a vallás útján. Mégis ember lett belőlem.
Az elpártolást pedig úgy értettem, hogy az e gyerek, akit vallásosan neveltek kiskorában feltétel nélkül hisz Istenben. Utána eljön az ifjukori természetes kételkedés időszaka amikor fölmerülnek benne azok a filozofikus kérdések, amik mindannyiunkat foglalkoztatnak. Majd amikor valami nagy csapás éri, akkor vagy megszilárdula hite, vagy teljesen elveszik. De még ilyenkor is visszatérhet idősebb korában. Ez csak egy lehetőség.
Bár nekem a legtöbb gondom az intézményesített egyházakkal van. Éna saját lelkemben érzem hogy mit hiszek és mit gondolok, és nem bírom ha szabályok mondják ki hogyan imádkozhatom stb. De ez a legtöbb vallásra érvényes. Ettől függetlenül tiszetlem a vallásos embereket, és az egyik legkedvesebb barátném is mélyen vallásos, csak azt nem szeretem amikor tőlem is elvárják hogy az legyek. Kölcsönös toleranciára van szükség.

Kincső: Nem csak a hit segíthet át a nehézségeken. Nekem például a barátaim segítettek nagyon sokat, akikkel mindenről lehetett beszélgetni, úghogy hetenet egyszer összeültünk és "megváltottuk a világot" aztána családom akikkel nem veszekedtünk, hanem próbáltuk megbeszélni, és megoldást találni az adott problémára. És legfőképp ott volt a kézművesség. Azon múlik az egész, hogy megtalákd azt a terültet ahol ki tudsz kapcsolódni, és ami megnyugtat, és amikor gondjaid vannak akkor ott éld ki amgad, és ott vezesd le a feszültséget. Legyen ez akár sport, akár olvasás, akár a hit. A fontos az, hogy jól érezd magad, mert akkor el tudja felejtetni veled a hétköznapok problémáit.

Több
19 éve 2 hete #274669 Írta: Kincső

Rabyn írta: Úgy csinálja, hogy mondjuk naplót ír:) Vagy néha kiborul és dühöng egyet. (az egy gy? vagy kettő?) És sokat sokat sokat beszélget az őseivel meg a barátaival. Abból is lehet deppelős tini akinek van hite. Mmint ilyen egyházas.

"egyházas" :)
Beszélgetés télleg hasznos.

Több
19 éve 2 hete #274664 Írta: Rabyn
Úgy csinálja, hogy mondjuk naplót ír:) Vagy néha kiborul és dühöng egyet. (az egy gy? vagy kettő?) És sokat sokat sokat beszélget az őseivel meg a barátaival. Abból is lehet deppelős tini akinek van hite. Mmint ilyen egyházas.

Több
19 éve 2 hete #274663 Írta: Kincső
Fredegár érvelése nagyon jó :itscool:
A hit átsegít a nehézségeken, én is már rég feladtam volna vagy "tinidepis" lennék a hitem nélkül. Így meg sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok :) Aki hit nélkül képes erre, az nemtudom, hogy csinálja, nagyon jó természete van :P
(persze, lehet h. hasonlóképp áll a dolgokhoz, mint pl. én, csak nem hitnek nevezi hanem Sorsba/Szerencsébe vetett bizalomba vagy mittudomén)
Sorry fáradok, ez most kevéssé lett értelmes... :oops: :)

Több
19 éve 2 hete #274652 Írta: Rabyn
Nem én se örülök a Trinanoni békeszerződésnek, de ez ellen akkor kellett volna hisztizni az akkor élőknek nem pedig rombolni ennek nevében most... Visszacsinálni nem lehet. Tulajdonképpen még örülhetünk, hogy csak ennyit vettek el tőlünk mert többet akartak. (a hungaristáknál arra értettem, hogy trinanot akarják vissza, hogy a trinaoni határok előtti magyarország területét)
Bárlassan úgys megszűnnek az országhatárok előbb utobb minden ország belép az EUba...

Több
19 éve 2 hete #274643 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: Gondolatok
Én ennyi idősen nem tudom eldönteni, hogy hiszek-e vagy sem. Néha igen, mert elkőpzelhetetlen, hogy ne legyen valaki (nem tudom, hogy buddha, isten vagy akárki), aki irányít. De ha arr a sok rosszra gondolok, ami történik, nem értem, hogy ha van, hogy engedheti ezt meg. Csecsemőhalál, háború, járvány...
De erről azt hiszem felesleges vitatkozni, mert ez az ember legbesőbb magánügye.
Sokan csak akkor hisznek, amikor bajba kerülnek és nem tudnak egyedül kimászni belőle. Akkor bezzeg imádkoznak. Azt hiszem nekem nem egy istenképem van, hanem egy általános "valaki" akivel néha jó elbeszélgetni, perlekedni.
Talán más is van így vele.
De azt nagyon nem szeretem, ha valaki rám akarja erőszakolni a hitét vagy nemhitét.

A hungaristákat én is nagyon ellenszenvesnek tartom, de valaki attól még lehet jó magyar, hogy nem hangoztatja úton-útfélen. Ha valakinek összeszorul a szíve és könnybe lábad a szeme, ha hallja a himnuszt, akkor az valószínűleg szereti a hazáját. No meg milyen jó a határon átlépve hazai földre lépni. Még a levegő is más, mint 5 méterrel odébb. Nem?

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Több
19 éve 2 hete #274641 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: Gondolatok

Ethuil írta:

Rabyn írta: A hungaristák szerintem nem normálisak. Követelik vissza trianont meg nagyban rombolnak meg mittomén még mit csinálnak és persze lenézik azt aki nem az ő elveiket vallja. Legalábbis nekem ilyen tapasztalatim vannak.

És te akkor most egyetértesz a trianoni szerződéssel??? Mert velünk eleve úgy tanítatták hogy CSAPÁS volt a magyarokra nézve!
A hungarista kifejezést most hallom először :? ilyen is van? nem is tudtam...

Én sem értek egyet a Trianoni szerződéssel, CSAPÁS volt tényleg az országra, de az is igasság, hogy NEM lehet visszacsinálni. Lehetetlen!

A "hungaristák" egy erősen nacionalista szerveződés Magyar országon, akik mindenféle "vissza a felvidéket, erdélyt, bácskát..." és hasonló jelszavakat kiabálnak.
Minden országban vannak hasonló csoportulások...

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.731 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére