- Köszönetek: 0
Gondolatok
- Estelio
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
De jó, ilyenről még nem is hallottam...Ethuil írta: A mi műfenyőnk olyan, hogy ha felállítod, rögtön megérzed a fenyőfa illatot Ilyet kell beszereznetek
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Arzeen
- Nem elérhető
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Alison West
- Nem elérhető
Ethuil írta: A télben a :porcokurraltakarttáj: a szuper meg a Karácsony, imádom a Karácsonyt nem tehetek róla, kövezzetek meg, de imádom a meglepetéseket, meg azt az illatot Éljen a Karácsony
Nem szeretem a meglepetéseket, és műfenyőm van... De a Karácsony tényleg nagyon jó
Nem a ruha teszi az embert; az ember teszi azt, amire a ruha kötelezi.
- gillz
- Nem elérhető
Melyanna írta: Az ősz a kedvencem. Főleg a november, amikor a "normális" emberek szuicid hajlamaikkal küzdenek, én vigyorgok... A novemberi ködös-szürke fátyolszerű időben kivirulok, DeadCanDance-t és Arcana-t hallgatok kifulladásig, temetőkben kóborlok, gyertyákat égetek, szagolom a füstös levegőt... (persze, mondhatjátok, könnyű annak, aki Halottak Napja előtt két nappal született )
Velem már annyi csoda történt novemberben...
daaaaark
amúgy a novembert-szeptembert szeretem a legjobban, az esős-ködös-sötét miatt. mindig örülök az esőnek :pozőr:
need more brainz. yourz. now.
- Arzeen
- Nem elérhető
- Alison West
- Nem elérhető
Ethuil írta: A tél túl hideg a nyár meg túl meleg
Ugyanmár, Én 35-40 fokban kezdek felolvadni.. Télen meg hibernálva vagyok márciusig. Nekem az ősz már kemény télnek számít. A tél meg.. vah.
- Arzeen
- Nem elérhető
- Melian
- Nem elérhető
Velem már annyi csoda történt novemberben...
Melian
*tiuda meina tiutjandei*
- Alison West
- Nem elérhető
Elryn írta: Szép ősz van mostanság (Pécsen legalábbis). Kiváncs vagyok, ti hogy élitek meg az őszt?
Az ősz gyönyörű, idén különösen, csak a hideg ne lenne állandóan, minden ősszel...
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
Én nemigazán szeretem az őszt, inkább a nyarat, amikor naaagyon meleg van, meg a telet, amikor végletesen hideg, sétálsz a hóban, aztán bemész, és forró teát meg egyéb közhelyeket csinálsz... Ebből aztán kiderül, hogy az előző két tél nemigazán elégített ki, hideg ugyan volt, de a havat elhavazta három éve... Remélem idén jobb lesz.
Velem szemben a Hundertwasser- ház be van futtatva öhhm valamivel (sosem voltam jó biológiából), meg az oldalából is fák állnak ki, és most gyönyörűek. Meg hordhatom a kedvenc kabátomat és sálamat.
Azt hiszem, mégiscsak szeretem az őszt.
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
De a ködbe burkolódzó nyirkos reggeleknek is megvan a maga hangulata.
- Ecthelion
- Nem elérhető
Emellet az ősz az elmúlást is szimbolizálja, amit megen csak nem kedvelek
"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."
- Elryn
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
"Hajamba hét csillagot és szalmát tűztem én"
- Gandalf
- Nem elérhető
- Arzeen
- Nem elérhető
Az a fő hogy jól meglegyetek NEm hogy kitör a vallási háború nálatok. Én olvastam buddhista könyveket és akkor az egyik ateistából lett nagy keresztény családi barát rám szált, hogy így miért nem járok templomba, meg hogy úgy miért nem imádkozom A legjobb az, hogy közben meg természetgyógyászhoz jár, és akor a telefonja nélkül még WC-re se megy. Az ilyet nem bíromTheala Vandron írta: Engem a szüleim keresztény módra neveltek, de úgy, hogy közben nyitottak más vallások felé is. Meg vagyok keresztelve jártam hittanra, voltam elsőáldozó, aztán a papunk kipécézett magának, mert ministrálni akartam, és kitiltott a templomból, azzal, hogy a lányok egytől egyig az ördög teremtményei. Azóta nem voltam templomban... Most a wicca vallással ismerkedem, de kezdem gyerekesnek tartani... Apa buddhista könyveket olvas, anya unitárius istentiszteletre jár, az egyik húgom sátánkeresztel a nyakában lófrál, a másik katolikus iskolában tanul. Ilyen a jó család...
- Theala Vandron
- Nem elérhető
Engem a szüleim keresztény módra neveltek, de úgy, hogy közben nyitottak más vallások felé is. Meg vagyok keresztelve jártam hittanra, voltam elsőáldozó, aztán a papunk kipécézett magának, mert ministrálni akartam, és kitiltott a templomból, azzal, hogy a lányok egytől egyig az ördög teremtményei. Azóta nem voltam templomban... Most a wicca vallással ismerkedem, de kezdem gyerekesnek tartani... Apa buddhista könyveket olvas, anya unitárius istentiszteletre jár, az egyik húgom sátánkeresztel a nyakában lófrál, a másik katolikus iskolában tanul. Ilyen a jó család...
<:3)~ <:3)~
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Kincső
- Nem elérhető
Panniii írta: Kincső: Ez így jó. Gondolj bele ha mindenki egyforma lenne. (...) Azt pedig írtam már valahol, hogy több út is vezet a hegytetőre, de a végén ugyanúgy fölérhet mindenki. Az már más kérdés hogy az odavezető út a legcsodálatosabb, és nem a hegytető maga.
Egyetértek; eddig nem jött le?
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Annis
- Nem elérhető
Nem minden vándorút céltalan /J.R.R. Tolkien/
- Arzeen
- Nem elérhető
- Annis
- Nem elérhető
- Arzeen
- Nem elérhető
- Kincső
- Nem elérhető
(De ettől persze más lehet ezzel másképp, mert különbözőek vagyunk. )
- Annis
- Nem elérhető
A nevelésről csak annyit, hogy attól még hogy nem ,ondják, hogy Isten teremtette a Földet, és nem Ádám és Éva történetét mesélik este, attól még kaphat egy gyermek nagyon jó nevelést. A szüleim rengeteg tanító célzatú mesét olvastak nekem, és nagyon sokat beszélgettünk. És amikor bántottak, akkor azt éreztenm, hogy biztosan a másiknak van valami gondja, amit azzal próbál eltakarni, hogy rám akaszkodik. Fontos a megbocsátás, de nem csak vallásos emberek képesek megbocsátani. A lényeg az, hogy a szüleink mit tanítanak nekünk a világról. Én még Micimackón nőttem fel, aki mindig megoldotta a konfliktusokat, mert kitalált valamit. engem kreativitásra és az emberek elfogadására neveltek, de mindezt nem a vallás útján. Mégis ember lett belőlem.
Az elpártolást pedig úgy értettem, hogy az e gyerek, akit vallásosan neveltek kiskorában feltétel nélkül hisz Istenben. Utána eljön az ifjukori természetes kételkedés időszaka amikor fölmerülnek benne azok a filozofikus kérdések, amik mindannyiunkat foglalkoztatnak. Majd amikor valami nagy csapás éri, akkor vagy megszilárdula hite, vagy teljesen elveszik. De még ilyenkor is visszatérhet idősebb korában. Ez csak egy lehetőség.
Bár nekem a legtöbb gondom az intézményesített egyházakkal van. Éna saját lelkemben érzem hogy mit hiszek és mit gondolok, és nem bírom ha szabályok mondják ki hogyan imádkozhatom stb. De ez a legtöbb vallásra érvényes. Ettől függetlenül tiszetlem a vallásos embereket, és az egyik legkedvesebb barátném is mélyen vallásos, csak azt nem szeretem amikor tőlem is elvárják hogy az legyek. Kölcsönös toleranciára van szükség.
Kincső: Nem csak a hit segíthet át a nehézségeken. Nekem például a barátaim segítettek nagyon sokat, akikkel mindenről lehetett beszélgetni, úghogy hetenet egyszer összeültünk és "megváltottuk a világot" aztána családom akikkel nem veszekedtünk, hanem próbáltuk megbeszélni, és megoldást találni az adott problémára. És legfőképp ott volt a kézművesség. Azon múlik az egész, hogy megtalákd azt a terültet ahol ki tudsz kapcsolódni, és ami megnyugtat, és amikor gondjaid vannak akkor ott éld ki amgad, és ott vezesd le a feszültséget. Legyen ez akár sport, akár olvasás, akár a hit. A fontos az, hogy jól érezd magad, mert akkor el tudja felejtetni veled a hétköznapok problémáit.
- Kincső
- Nem elérhető
Rabyn írta: Úgy csinálja, hogy mondjuk naplót ír:) Vagy néha kiborul és dühöng egyet. (az egy gy? vagy kettő?) És sokat sokat sokat beszélget az őseivel meg a barátaival. Abból is lehet deppelős tini akinek van hite. Mmint ilyen egyházas.
"egyházas"
Beszélgetés télleg hasznos.
- Rabyn
- Nem elérhető
- Kincső
- Nem elérhető
A hit átsegít a nehézségeken, én is már rég feladtam volna vagy "tinidepis" lennék a hitem nélkül. Így meg sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok Aki hit nélkül képes erre, az nemtudom, hogy csinálja, nagyon jó természete van
(persze, lehet h. hasonlóképp áll a dolgokhoz, mint pl. én, csak nem hitnek nevezi hanem Sorsba/Szerencsébe vetett bizalomba vagy mittudomén)
Sorry fáradok, ez most kevéssé lett értelmes...
- Rabyn
- Nem elérhető
Bárlassan úgys megszűnnek az országhatárok előbb utobb minden ország belép az EUba...
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
De erről azt hiszem felesleges vitatkozni, mert ez az ember legbesőbb magánügye.
Sokan csak akkor hisznek, amikor bajba kerülnek és nem tudnak egyedül kimászni belőle. Akkor bezzeg imádkoznak. Azt hiszem nekem nem egy istenképem van, hanem egy általános "valaki" akivel néha jó elbeszélgetni, perlekedni.
Talán más is van így vele.
De azt nagyon nem szeretem, ha valaki rám akarja erőszakolni a hitét vagy nemhitét.
A hungaristákat én is nagyon ellenszenvesnek tartom, de valaki attól még lehet jó magyar, hogy nem hangoztatja úton-útfélen. Ha valakinek összeszorul a szíve és könnybe lábad a szeme, ha hallja a himnuszt, akkor az valószínűleg szereti a hazáját. No meg milyen jó a határon átlépve hazai földre lépni. Még a levegő is más, mint 5 méterrel odébb. Nem?
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Ethuil írta:
És te akkor most egyetértesz a trianoni szerződéssel??? Mert velünk eleve úgy tanítatták hogy CSAPÁS volt a magyarokra nézve!Rabyn írta: A hungaristák szerintem nem normálisak. Követelik vissza trianont meg nagyban rombolnak meg mittomén még mit csinálnak és persze lenézik azt aki nem az ő elveiket vallja. Legalábbis nekem ilyen tapasztalatim vannak.
A hungarista kifejezést most hallom először ilyen is van? nem is tudtam...
Én sem értek egyet a Trianoni szerződéssel, CSAPÁS volt tényleg az országra, de az is igasság, hogy NEM lehet visszacsinálni. Lehetetlen!
A "hungaristák" egy erősen nacionalista szerveződés Magyar országon, akik mindenféle "vissza a felvidéket, erdélyt, bácskát..." és hasonló jelszavakat kiabálnak.
Minden országban vannak hasonló csoportulások...
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.