Gondolatok
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
erről manapság kevesebbet hallani, mert nem divattéma, meg mert azért a heroinisták rosszabbak.
A könnyűdrogokkal érdekes a helyzet, a marihuánát pl azért tiltatták be egyrészt mert amikor ez történt (20-as 30as évek, USA először) akkor ott amúgyis betiltósdi volt a divat, másrészt mert a textilipari cégek ki akarták ütni a kendert mint konkurrenciát.
A "könnyű" drogok egy jó része érdekes módon teljesen legális az arab országokban, és sokáig legális volt Európában is (a Monte Christo grófjában két pofára eszik a hasist (asszem a hasist... ) mégse lesznek függők/halnak bele/ölik le egymást) mégsem omlott össze a társadalom meg a civilizáció. (a középkorban pedig mindenki félrészeg állapotban volt, és érdekes módon azért sem omlott össze a civilizáció)
Amiért én támogatnám a legalizálást az a droghasználók egészsége. Mert mi van most? Az összes drog kis- és nagykereskedő baromi gyorsan keresni akar az üzleten, ezért aztán csak azzal nem keverik a kábítószereket, ami nem jut eszükbe. Így egyrészt ki tudja mivel mérgezik a vásárlóikat, másrészt meg kiszámíthatatlan dózisokat adnak el, így aztán könnyű meghalni túladagolásban.
A "kemény drogok"at persze tiltanám, csak nem külön kategóriában, hanem szimpla méregként. Elvégre arzént meg ciánt se szokás venni a patikában...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Tünde
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Köszönetek: 1
icke írta: Korhatár megadása (mondjuk 16 év), bizonyos helyeken tiltás (mint a dohányzást általában), egyéb módosító intézkedések, és mehet a kocsi.
És te úgy látod, hogy elég érett ehhez a magyar társadalom? Amikor a kórházi wc-ben és a suli wc-ben is rágyújt?
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Alison West
- Nem elérhető
Estel Adániel írta:
A MÁV ezen az áldatlan helyzeten már javított azóta, de sajna az ilyesmi könnyen előfordulhat manapság is egyes vendéglátóipari egységekben (mármint a nem megfelelő légtérelválasztás)...
Hát a kedvenc törzshelyemen alul van a dohányzó, és felül a nemdohányzó, hogy jól felszálljon a füst. Logikus. Mindez azért, mert a nemdohányzóban alig szoktak lenni, és az később nyit, és ne mászkáljanak fel oda idő előtt. Hát gratula.
Drogok: Remzy mamával értek egyet; meg ha egyszer legalizálják a könnyűdrogokat, akkor belelkesülnek az emberek, és a keményebbeket is akarják már. Az meg hova fog vezetni.. Néhány éven belül káosz lenne, mert ha a könnyűt megkapják, addig nem nyugszanak, amíg a kemény is meglesz.
Nem a ruha teszi az embert; az ember teszi azt, amire a ruha kötelezi.
- icke
- Nem elérhető
Nimrocco mirimafea írta: ICKE,mostmár cigizel?
Üdvözletem!
Nimrocco: nem dohányzom, csak rágyújtok, mint azt szoktam mondani Magyarán nem veszek cigit, nem bagózom rendszeresen, de ha társaságban vagyok, ahol mások szívják a füstöt, akkor kérek egy-két szálat
Drogokról meg. A könnyűdrogok legalizálásának témakörét nagyjából a valláshoz tudnám hasonlítani, ahol ugyanúgy nincs semmi esély, hogy a két oldal bármelyike meggyőzze a másikat Ez persze nem azt jelenti, hogy nincs értelme beszélni róla, sőt...
Hogy Jacopo kérdésére válaszoljak: szerintem némely könnyűdrogokat igenis legalizálni lehetne, sőt, kéne, a nehezebb anyagok viszont maradjanak csak illegálisak. Legalizálható könnyűdrognak tartom például a marihuánát. Hülyeség, amit mondanak róla, hogy "a heroin előszobája", meg hasonlók. Fiziológiai függőséget nem okoz - magyarán tudtommal nincsenek elvonási tünetek, maximum a hatást hiányolhatod (pszichológiai függés) -, aránylag gyorsan kiürül, és nincsenek maradandó mellékhatásai. Ugyanakkor a hihetetlenül elbarmolt magyar drog- és egyéb törvénykezés értelmében ha csak rágyújtasz egy füves cigire, és elcsípnek vele, onnantól kezdve priuszod van, büntetett előéletű vagy, tehát minden további marhaságodért - gyorshajtás, ilyesmik - jóval nagyobb büntetést kapsz.
Emellett sok helyről hallani, hogy ha legális lenne a cucc, mindenki azt szívná. Marhaság, tömören. A mai magyar mentálhigiénés állapot mellett csak az nem szerez füvet és szívja el, aki nagyon nem akar. Mindenkinek vannak ismerősei, akik egy-két héten belül aránylag jó áron szereznek neki füvet - és keveseket tart vissza a büntetendőség Damoklész-karja. Nem füvezne több ember, mint most, a különbség csak annyi lenne, hogy nem bujkálva, lapítva, a fű alatt szervezve tennék. Persze nem azt mondom, hogy az Örs vezér téren holnaptól azt lehessen hallani, hogy "száázééé a paprikaaa, ezerééé a fűűű!", se nem azt, hogy akárhol akárki szívhassa az anyagot. Korhatár megadása (mondjuk 16 év), bizonyos helyeken tiltás (mint a dohányzást általában), egyéb módosító intézkedések, és mehet a kocsi.
icke
ignis sum quae contra frigus ardet
- Tünde
- Nem elérhető
Semelyiket, soha, semmilyen mennyiségben és minőségben.Jacopo Belbo írta: Nektek mi a véleményetek a különféle könnyű- és keménydrogok legalizációjáról/tiltásáról? Melyiket, és miért igen/nem?
Mert, ha iszol, néha, bulikon az kiürül és talán nincs hosszú hatása a májadra. Ha drogot szedsz, szívol néha, akkor a hatása miatt egyre többször érzed úgy, hogy no csak méegyszer egy kicsit. Aztán egyre sűrűbben és egyre keményebbet. Nem hiszem, hogy áll az a tétel, miszerint mindenki meg tudja állni, és tudja hol a határ. Az összes drogos, aki leállt azt mondja, hogy ő is kicsiben kezdte, aztán mi lett belőle. Ha el sem kezded akkor nincs miről leállni. No persze ez érvényes minden szenvedélyre. Csak mire egy drogos a végső stádiumban tart, addigra a szüleivel, barátaival, környezetével megszakad a kapcsolata, mert mindent elkövet a pénzszerzés érdekében. Hallottatok már olyan dohányosról, aki ölt volna a pénzért, hogy cigit vegyen. No drogosról már hallhattunk eleget. Aki a saját anyját megöli 1000-2000 forintért az már nem ember és ezt a drog teszi vele. Mert kell neki. Nem tehet róla. Eluralkodott rajta. Hát ezért nem engedélyezném soha, semelyiket.
Lehet kicsit szenvedélyes voltam, de láttam drogosokat, annál szörnyűbb nincs, mint mikor egy ember már állatnak sem néz ki.
Amerikában akarták mostanában engedélyeztetni a rákosoknak a fájdalomcsillapítás miatt, de én arra sem engedném, mert visszaélésekhez vezethet. Adjanak szintetikus gyógyszert, az is hat.
- Jacopo Belbo
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Viszont, azt szeretném megkérdezni, h Nektek mi a véleményetek a különféle könnyű- és keménydrogok legalizációjáról/tiltásáról? Melyiket, és miért igen/nem?
"- Véges-végig csak a lebzselés vonzott az univerzum lehetőségei közül, igaz? - kérdezte Buzger John"
- Tünde
- Nem elérhető
- Rabyn
- Nem elérhető
Én azt nem értem, hogyha a nagyokosok odafent tudják, hogy mennyire borzasztó a levegő az országban illetve a világon akkor miért nem korlátzzák mndjuk az autokat? Én gutaütést tudok kapni az autúoktól. Néha nagyon jó, hoyg van persze, de amikor valaki a szomszéd utcába autoval megy az már szánalmas..
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
A MÁV ezen az áldatlan helyzeten már javított azóta, de sajna az ilyesmi könnyen előfordulhat manapság is egyes vendéglátóipari egységekben (mármint a nem megfelelő légtérelválasztás)...
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Tünde
- Nem elérhető
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Tünde
- Nem elérhető
Dru írta:
Alison West írta: . Egy sokat dohányzó ember nem veri a gyerekeit csak azért, mert pl. nem kapta meg a napi cigimennyiségét... (Jó, persze attól még lehet, hogy van ilyen elmebeteg, de nem jellemző :quasi: )
A fenéket nem. Ha a gyerekre hat a dohányzásellnes propaganda, s eldugja apuka cigijét, h. az egészségesebb legyen, felkészülhet néhány pofonra.
A cigi kőkemény függőséget okoz.
Ha az apuka normális és a gyerek is, akkor ezt megbeszélik normálisan és nem ilyen dedós módszerrel intézik el a dolgot.
Szerintem egy kicsit már túlzásba viszik ezt az antidohányos dolgot. Mindenkinek ugyanannyi joga van. Aki dohányzik az menjen kijelölt helyre és ne ott fújja a füstöt, ahol nem szabad. Aki nem dohányzik és olyan helyre megy ahol már többen dohányoznak vagy kijelölt dohányzóhely az ne fanyalogjon, hanem menjen odébb. Lassan már a gyilkosokkal lesznek egy színvonalon, akik dohányoznak. Mindenki utálja és üldözi őket. Pedig: a dohányosnak pont olyan állampolgári jogai vannak, mint a nemdohányosnak. Nem mehet étterembe, kocsmába se lassan, mert ott is be akarják tiltani. Akkor legyenek elkülönített helységek: dohányzó és nem dohányzó. Az 1800 években is volt egy dohányzószalon, ahol külön vacsora után rá lehetett gyújtani. Mi ennek a mai korban az akadálya? Közben meg papolunk az egyenjogúságról meg a demokráciáról.
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
Dru írta:
Alison West írta: . Egy sokat dohányzó ember nem veri a gyerekeit csak azért, mert pl. nem kapta meg a napi cigimennyiségét... (Jó, persze attól még lehet, hogy van ilyen elmebeteg, de nem jellemző :quasi: )
A fenéket nem. Ha a gyerekre hat a dohányzásellnes propaganda, s eldugja apuka cigijét, h. az egészségesebb legyen, felkészülhet néhány pofonra.
Kőkemény függőség. Ez tény.
A többi, amit írtál... nos az akkora általánosítás, alighanem kiragadott példa, hogy max a "kapitális baromság" szóösszetétellel tudnám jellemezni. Már bocs.
- Alison West
- Nem elérhető
Dru írta:
Hátbasszus... Egyre jobban utálom a bagósokat.
- Dru
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
- Nimrocco mirimafea
- Nem elérhető
- Alison West
- Nem elérhető
Panniii írta: Én írtam de ez leginkább a barátaimra vonatkozott, mivel más dohányosokkal nem szoktam huzamosabb ideig együtt lenni. Egyébként amíg betartják az alapvető udvariassági formulákat, addig miért ne?
CSak ne fújja az arcomba, mert azt ki nem állhatom. De nem fogom megtiltani neki. Biztos nekem is vannak olyan szokásaim amiket mások nem szeretnek, de nem szólnak. Akkor én milyen jogon tiltsam meg? De mindezt csak addig amíg normális keretek között csinálja.
Végülis barátokkal tényleg engedékenyebb az ember, jobban belegondolva azért nekik Én sem szoktam mindig beszólni, ha rágyújtanak... Amikor a példát írtam, akkor mondjuk főleg "idegenekre" gondoltam
- Annis
- Nem elérhető
Alison West írta:
Ha valaki kérdés nélkül rágyújt, azt viszont legszívesebben lerúgnám. Valaki már írta, hogy ha megkérdezik őt, hogy zavarja-e, úgyis azt mondja, hogy nem, hát Én viszont azt mondom, hogy ha valakit zavar, akkor mondja meg, hogy igen, zavarja. Lesz még annak a dohányosnak más alkalma arra, hogy szívja, nem feltétlenül az antidohányosok orra alatt kell azt tennie.
Én írtam de ez leginkább a barátaimra vonatkozott, mivel más dohányosokkal nem szoktam huzamosabb ideig együtt lenni. Egyébként amíg betartják az alapvető udvariassági formulákat, addig miért ne?
CSak ne fújja az arcomba, mert azt ki nem állhatom. De nem fogom megtiltani neki. Biztos nekem is vannak olyan szokásaim amiket mások nem szeretnek, de nem szólnak. Akkor én milyen jogon tiltsam meg? De mindezt csak addig amíg normális keretek között csinálja.
Nem minden vándorút céltalan /J.R.R. Tolkien/
- Alison West
- Nem elérhető
Elryn írta: Egy kérdés: tényleg sokan kezdenek azért dohányozni, hogy beálljanak a sorba, és sokan csak azért nem, mert nem akarnak beállni?
Én nem azért nem dohányzom, mert nem akartam beállni a sorba, hanem szimplán azért, mert büdös, gusztustalan, drága, és szétmarja a nyálkahártyáimat, és úgyis mégrezem magam sok mással, ebből inkább nem kérek.
Ha valaki kérdés nélkül rágyújt, azt viszont legszívesebben lerúgnám. Valaki már írta, hogy ha megkérdezik őt, hogy zavarja-e, úgyis azt mondja, hogy nem, hát Én viszont azt mondom, hogy ha valakit zavar, akkor mondja meg, hogy igen, zavarja. Lesz még annak a dohányosnak más alkalma arra, hogy szívja, nem feltétlenül az antidohányosok orra alatt kell azt tennie.
Alyr Arkhon írta: A dohányzás szerintem is az "üldözendő rossz" kategóriába tartozik, sokkal inkább mint pl az alkohol vagy a koffein.
Azért, mert a koffeint meg az alkoholt nem tudod mások képébe fújni, hogy az zavarja őket. Viszont annyiban tényleg az alkohol rosszabb, hogy ha valaki cigizik, az attól még nem lesz elmebeteg egy idő után, és nem karambolozik részegen, és egy dohányos nem ver meg senkit csak azért, mert "túlszívta magát", pl. egy merevrészeg emberrel ellentétben... Egy sokat dohányzó ember nem veri a gyerekeit csak azért, mert pl. nem kapta meg a napi cigimennyiségét... (Jó, persze attól még lehet, hogy van ilyen elmebeteg, de nem jellemző :quasi: )
- Arzeen
- Nem elérhető
Én soha semmit nem kérdezek komolyan! CSak úgy érdkelene, hogy mennyire voltak profik anno a mesterlövészek?Alyr Arkhon írta:
Ethuil írta:
Ez érdekes, gondolom a mesterlövészek inkább éjszaka figyeltek fel a lángra?Alyr Arkhon írta:
Ethuil írta:
Alyr Arkhon írta: 3 embernél többen egy gyufáról nem gyújthatnak rá - ha kíváncsiak vagytok elmondom miért
Miért??? :hein:
Ez a hagyomány a búr háborúban keletkezett, (ami arról is nevezetes hogy az angolok ott találták fel és alkalmazták a koncentrációs tábor intézményét) méghozzá azon egyszerű oknál fogva, hogy a búr mesterlövészek akik meglátták a gyufa lángját, a negyedik cigarettára készültek fel a lövésre. (azaz a negyedik embert lelőtték)
Ezt ugye most nem komolyan kérdezted?
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Ethuil írta:
Ez érdekes, gondolom a mesterlövészek inkább éjszaka figyeltek fel a lángra?Alyr Arkhon írta:
Ethuil írta:
Alyr Arkhon írta: 3 embernél többen egy gyufáról nem gyújthatnak rá - ha kíváncsiak vagytok elmondom miért
Ez a hagyomány a búr háborúban keletkezett, (ami arról is nevezetes hogy az angolok ott találták fel és alkalmazták a koncentrációs tábor intézményét) méghozzá azon egyszerű oknál fogva, hogy a búr mesterlövészek akik meglátták a gyufa lángját, a negyedik cigarettára készültek fel a lövésre. (azaz a negyedik embert lelőtték)
Ezt ugye most nem komolyan kérdezted?
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Arzeen
- Nem elérhető
Ethuil írta:
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Ethuil írta:
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Arzeen
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
A cigarettának minimális hagyományai voltak, amiket már amúgysem trendi tartani (pl hogy 3 embernél többen egy gyufáról nem gyújthatnak rá - ha kíváncsiak vagytok elmondom miért).
A leginkább azért nem szeretem, mert kifele füstöl, így mérgez engem és mindenkit aki a füstfelhőbe ér, és én kapok tüdőrákot miatta. (mellesleg büdös is) És környezetszennyezés... (az égő csikk eldobása meg főleg)
Persze amint kitalálják a kifelé nem füstölő cigarettát (amint ezt már pár bejegyzéssel ezelőtt javasoltam) a problémáim nagyrésze elmúlik.
Felvilágosítás: Hozzánk egyszer ált. isk. be jött védőnő ilyen órát tartani, de egyszerűen nem merte. Helyette berakott egy oktatófilmet a pubertásról (ami már a könyökünkön jött ki) majd hirtelen ötlettől vezérelve azt mondta, hogy kérdezzünk mi...
Egy osztálynyi 13 éves gyerek majd pont egymás előtt fogja bevallani hogy hiányosak az ismeretei. (az enyémek még igencsak hiányosak voltak, és szerintem a többiekéi is, pedig közülük már többen párkapcsolódtak egy ideje) Úgyhogy egy bátortalan kérdés után (amit egy fiú tett fel egy lány helyett aki nem merte) hogy hogy kell csókolózni, az óra végetért, és a védőnő büszkén beírhatta hogy mi már mind rohadtul fel vagyunk világosodva, hozzánk képest a francia enciklopédisták sehol sincsenek. (ez utóbbit persze nem írta)
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Arzeen
- Nem elérhető
Rabyn írta: mindenki függ:))
Én a napfénytől és az emberektől, a könyvektől. Ha valamelyik nincsen meg akkor kicsit rosszabb kedvem lesz. Illetve télen a hótól.. Olyan szép amikor az egész város cukormázba öltözik....
Nálunk is vágni lehet a füstöt a tanáriban. Olyan mókás amikor azok a tanárok papolnak a cigizés rossz szokásairól akik maguk is dohányosok...
A könyvfüggőség még eszembe sem jutott, ma matekon inkább olavastam, mert olyan jó részhez értem mikor becsengettek, a tanár meg bánta is... A hó, az rulez, mikor reggel felkelsz, kinézel az ablakon és minden olyan mintha porcukros lenne, fák, házak, mezők, ahhhhh....
Nekünk hála Erunak, jó biosztanárnőnk volt nem ugrottuk át a szaporodásos részt, sőt elméjedtünk abban, hogy milyen felelőségekkel jár a gyerekválalás stb. Szerintem még egyetemen sem veszik olyan pontosan a spermium felépítését, mint mi átvettük néhány hete aztán a dogában kérdés: mi az a tesztoszteron, hirtelen nem is tudtam hogy hogy fejezzem ki magam, így elég mulatságos lett (persze pozitív irányban)
- Leguanember
- Nem elérhető
Maguk dohányosok mint a népesség egy csoportja is ellenszenvesek lehetnének... de adjunk csak arcot nekik, válasszunk közülük, idézzünk fel egy dohányos ismerőst! Ellenszenvet érzünk? "Gyilkolhatnékot"?
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
- Timona
- Nem elérhető
Szerintem ez csak egy adalék a végső döntésnél, az már rég rossz, ha valakit kizárólag ez motivál.Elryn írta: Egy kérdés: tényleg sokan kezdenek azért dohányozni, hogy beálljanak a sorba, és sokan csak azért nem, mert nem akarnak beállni?
A tolerancia pedig nem csak e téren hiányzik a világunkból, sajnos.
"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos
- Elryn
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Timona, ebben a kérdésben én leginkább a toleranciát hiányolom. Lassan a dohányosokat közveszélyeseknek, fertőző betegeknek, a dohányzást pedig üldözendő rossznak állítják be, pl a médiában. És legmélyebb tiszteleltem a kivételeknek.
"Hajamba hét csillagot és szalmát tűztem én"
- Timona
- Nem elérhető
Nekem szerencsém volt, mert a biosztanárom mikor az emberi szaporodás témához értünk nem ugrotta át, nem kertelt, inkább a tőle megszokott poénos módon felvezette a dolgot, még a nemi szerveket is felrajzolta a táblára, de úgy hogy majdnem lelógott róla, hát volt is kacagás, főleg amikor a következő óratartó meglátta, hogy mi maradt a táblán
Szerintem szükség van erre a módszerre, mert a szülők jórésze otthon elmismásolja a kérdést, hiszen az iskolában ezt úgyis elmondják...
A dohányzásról meg csak annyit, hogy engem soha nem tudtak még rávenni, hogy rágyújtsak.
Ciki? - Nekem nem.
Miért? - Mert apám 16 éves kora óta keményen dohányzik és bár minden kerek évfordulónál megfogadja, hogy ő most leszokik, mégsem sikerül neki, mert már annyira az élete része, hogy bárhogy próbálja nincs hozzá elég elszántsága és addig nem is lesz, amíg komolyabb egészségügyi problémái nincsenek. Hát ezért plusz annó 12- 13 éves lehettem, amikor először cigivel kínáltak, minden osztálytársam ekkor már dohányzott, én nem voltam hajlandó megkóstolni sem, így újabb okot szolgáltattam arra, hogy csúfoljanak. Sose szerettem beállni a sorba vagy követni a trendeket.
Ez is egy olyan dolog, amit mindenkinek magának kell eldönteni a tények ismeretében.
Aki dohányzik tegye, aki meg nem ne tegye, csak tudni kell ezt elfogadni és tolerálni egymást, mindkét félnek meg kell hozni a maga áldozatát a másikkal szemben, ennyi.
"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.