Gondolatok
- Narmo
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Ithilwen írta: .A kérdés így az, hogy joga van e bárkinek megmonani, hogy kiken lehet példátsatuálni :
Szerintem egy ember nem dönthet ilyesmiben és nem is ítélkezhet.
Igen,valami ilyesmire gondoltam a morbidnál.. meg a Boldog Új év..háát.. sztem,aki átélte nem érzi annak..
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ithilwen
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
- Köszönetek: 0
De -ha már sokan elfelejtik-legalább nekünk nem szabadna szem elől téveszteni, hogy az élet mekkora érték és nem csak a természet része ennek, hanem az ember is.
Igen,hogy ez fordítva is igaz,azt azok akik folyamatosan rombolják a világot, nem szívesen fogják fel. De mi ne sűllyedjünk le az ő szintjükre.
A kérdés így az, hogy joga van e bárkinek megmonani, hogy kiken lehet példátsatuálni :
Az áldozatok is ugyan olyan emberek mint bárki más. Ugyan olyan bűnösek és ártatlanok is , mint bárki más!
Velünk együtt.
Szerintem egy ember nem dönthet ilyesmiben és nem is ítélkezhet.
"Állítsátok meg a közgazdászokat!"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Narmo
- Nem elérhető
- Estelio
- Nem elérhető
- Holtak vezére
- Nem elérhető
de a többieknek is igaza van, akik sajnálják az áldozatokat.
viszont egy magánvélemény-->nem az áldozatokat kell sajnálni hanem akik a rokonaik voltak és még élnek. az áldozatok lehet h már egy jobb világban vannak.
"A kevesek mi vagyunk ugyan, ám mi tiszta szívvel indulunk csatába, míg amazok sokan, rohadt disznók egytől egyig"
- Estelio
- Nem elérhető
- Namarie
- Nem elérhető
Narmo Poice írta:
elodyke írta: Földrengés:
szvsz ez ott és azokat és akkor kellett mert megérdemelték meg minden.
Akkoris ha akármit mondatok.
Miért..? :
Elodyke, ha szerinted a csecsemő és gyermek áldozatok megérdemelték, akkor ne haragudj, de valami súlyos gond van a lelki és morális dolgaiddal.
Ki mit érdemel meg, nem tudhatjuk, és nem a mi dolgunk ezt megítélni. Tudod: ne akarj túlbuzgón igazságot és halált osztani. Márcsak azért sem, mert ez nem a te dolgod. Az enyém sem. Nekünk most egy dolgunk van: ha tudunk, segítsünk azzal, és úgy, ahogy módunkban áll.
Más: ha Te veszel oda Elodyke, nem gondolod, hogy maradhat aki megsirat? És fordítva: neked senkid nem lenne, akit siratnál és gyászolnál? Nincs, akit szeretsz, akit féltesz?
Ha hiszed, ha nem, nekem pl. fájna, ha valamelyikőtöknek baja esne, és az is, ha neked esne bajod, elodyke. Remélem, ilyen és ehehz hasonló katasztrófa itt nem következik be.
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- elodyke
- Nem elérhető
hát hajrá..bea/mag írta:
Megérdemeletééék????? Hány ember halt meg? Ennyi erővel pusztuljon ki az emberiség, nem is az emberiség a világ, mert megérdemeljük...
velem akár kezdhetik is...
de ha nem velem kezdik, nekem az is mind1
... Aztán rájövök: az álarc én magam vagyok.
- _Neo
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Galmir írta: De ez egyáltalán nem biztos, szóval ne kezdjetek atombunkereket építeni, mint Szalacsi bácsi , de nem árt ezen elgondolkozni.
2 gondolat:
1. Szalacsi bacsi nem epit semmilyen bunkert, csak Arpad
2. a palya marad a regiben, csak a Fold forgasa lassul valamelyest, de ennek az egadta vilagon semmi koze nincs semmilyen foldrengeshez.
"Ötszáz, bizony, dalolva ment
Lángsírba velszi bárd:
De egy se birta mondani
Hogy: éljen Eduárd. -"
- bea/mag
- Nem elérhető
Megérdemeletééék????? Hány ember halt meg? Ennyi erővel pusztuljon ki az emberiség, nem is az emberiség a világ, mert megérdemeljük...
2_41 menni kéne
gyilkos-e ki megmutatja hogyan kéne élned
és nem hagy maga után mást csak egy képet
/jac/
- Telcontar
- Nem elérhető
- Panni
- Nem elérhető
Szívem szerint én is ezt tenném... Nagyon kéne ez az egy nap veletek, és hihetetlenül boldoglennék, ha én is ott lehetnék. De /me az iskolapadot fogja koptatni egész nap, várhatóan jó néhány sorstársával együtt :crying: :bawling: :bawling: :bawling: És emiatt nagyon le vagyok törve :bawling:
Azért lélekben veletek leszek, és sok sikert minden szereplőnek, előadónak,rendezőnek és szervezőnek!
ON
"Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz." (Wayne Dyer)
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
- Ithilwen
- Nem elérhető
Én is hallottam, hogy a föld elmozdult , vagy el fog mozdulni , de nem a pályája változik, hanem a tengelye mozdul vagyis nem közelebb kerülünk vagy távolabb a Naptól, hanem a bolygó más részei kerülnek esetleg forgása közben pl.:közelebb hozzá, így az egyes területek éghajlatában okozhatna változást. De Timona írta, hogy az amúgy is folyamatosan jégkorszakból- felmelegedésbe megy át és vissza.
Azt is hozzátették később mikor itt-ott kicsit jobban megijettek ettől a kelleténél, hogy minden földrengés okoz ilyen elmozdulásokat, így ez egyeltalán nem meglepő. Sőt az elmozdulást sem feltétlenül horizontálisan kell érteni , ugyanis lehet az vertikális is. Pl.:Hogy egyes szigetek jobban kiemelkednek a vízből és ehhez hasonlók (pl.:hegyek emelkedése).
Ami az áldozatokkal történt borzalmas. Hogy megérdemelték- e?
A világ azon része az egyik legszegényebb még ha tele is van túristaparadicsommal.
Szerintetek ők úgy egészében valóban megérdemelnek ilyesmit?
Hogy az emberiség megérdemelt- e egy ilyen leckét.... nos félek a válsz nem lenne túl pozitív. De vajon meg lehet- e határozni, hogy kin lehet úgymond példát statuálni?
- Narmo
- Nem elérhető
Miért..? :
- Timona
- Nem elérhető
Sri Lankán volt és cunaminak hívják- magyarul szökőár, már ha erre gondolsz 150 ezer áldozat az eddigi becslések szerintGalmir írta: Az időjárásról: volt ez a HATALMAS földrengés, a szerencsétlen áldozatokkal, akik rengetegen vannak ...
Azért nem kell kelteni a pánikot, szerintem elég megszokott dolog, hogy a Föld folyamatosan változik és átrendeződik, így volt ez eddig is, így lesz ez után is... Most a szigetet 30 m- el rakta odébb a víz, ha jól emlékszem. Ettől még nem fog a Föld pályája olyan erőteljesen elmozdulni, hogy esetleg 100 év múlva megsüljünk ahhoz nagyobb dologra lenne szükség, szerintem ez légből kapott spekuláció...Galmir írta: A Földet ez annyira megrázta, h elmozdulhat a pályájáról, persze csak évek múltán lesz érezhető, és közelebb v. távolabb kerülünk a Naptól. Tehát 100 év múlva megfagyhatunk vagy megsülhetünk AKÁR
Az éghajlatunk pedig egyfolytában változik, ez a most tapasztalható felmelegedés egy tengeri áramlat esetleges megszűnésének is köszönhető (nem jut eszembe, hogy melyik), arról nem is beszélve, hogy ha jól tudom a mai napig is kifelé haladunk egy jégkorszakból...
"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos
- elodyke
- Nem elérhető
... Aztán rájövök: az álarc én magam vagyok.
- Galmir
- Nem elérhető
Az időjárásról: volt ez a HATALMAS földrengés, a szerencsétlen áldozatokkal, akik rengetegen vannak , és ennek még az is lehet a következménye, hogy:
A Földet ez annyira megrázta, h elmozdulhat a pályájáról, persze csak évek múltán lesz érezhető, és közelebb v. távolabb kerülünk a Naptól. Tehát 100 év múlva megfagyhatunk vagy megsülhetünk AKÁR. De ez egyáltalán nem biztos, szóval ne kezdjetek atombunkereket építeni, mint Szalacsi bácsi , de nem árt ezen elgondolkozni.
(Ezt hallottam vhol)
A tudósok most számítják a hatását a rengésnek. Egyébként Kína területén volt 3 hatalmas katasztrófa,1920-ban, 1927-ben és 1976-ban, kettő 200 000-es áldozati számmal, a harmadik 255 ezressel.
Ez nagyon szörnyű dolog. Nagyon.
Hallgatni arany.
- Narmo
- Nem elérhető
Ithilwen írta: Az én baráti köröm- a az a kicsike- is jobbára azokból a bizonyos "két lábon járó" emberekből áll, kik, ha csak kiejtem a számon a (pl) tünde szót félrehuzzák a szájukat és furcsaán pillantgatnak felém, miözben csak úgy virít a szemükből a "Jajj, már megint ezzel jön!" felkiálltás. De ők -és azt hiszem ezzel igen nagy szerencsém van- soha nem mondanák ki ezt, mert nem akarnak megbántani.
Szerencsés vagy,mert nem mondták még neked. Hasonló esetben az én barátaimnak nevezett valakik, legyintenek és lenézően megjegyzik,hogy "Na kezdi már a hülyeséget!" .. Ez általában nagyon rossz,de szerencsére van olyan(akit igazán barátnak tekintek és semmi köze az MTT-hez), aki érdeklődik és nem állít le,hogy micsoda hülyeségek, pedig valszeg még nem is látta a filmet sem. Ő az igazi barát..
Az időjárásra nem lehet mit adni. Teljesen kiszámíthatatlan. Emlékeztek,mikor pár évig nem esett szinte semmi hó, utána köv évben meg 1,5m hirtelen lehullott. (A kutyusomat, aki mégis husky,tehát fizikailag nem a szavannákra született, úgy kellett kimenteni a hóból,mert teljesen eltakarta.) Hátha most is ez következik, hátha jövőre kutyaszánnal közlekedünk suliba, meg mindenhová.. Ne legyen úgy.. (de tegnap nálunk esett )
- _Phelan_ (Caranthír)
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Még 1 dolog:
Van egy elmélet... az... "kreatív" káoszról...
A tudósokat úgy lehet elképzelni, mint az építő rendet. Bizonyos alapokból kiindulva, logikus következtetéseket vonnak le stb. A saját véleményem persze, hogy ez szvsz idegen és... szürke...(Bocs Szürke:) ) de mind1 ( igen gyertek fizikusok meg matematikusok ). Tehát.. .emelett pedig van az álmodás... a fantáziák világa... az úgymond kreatív káosz ,amit hmmm igenis nagyon tudok becsülni. Pédla rá, mondjuk egy természetes tehetséggel rendelkező zeneszerző, aki mindenféle előtanulmány nélkül játszik ( hmm van iylen persze ez így kicsit túlzás de előtanulmáyn alatt évek klasszikus zenei tanulását értem...).
Ennyi.
Blessed Be!
Then you'll see, tears won't wash this away, Memories of the years that started the pain
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
Sajnos az ellentábor, a "mindenokésnincsittbaj" szólamot szajkózók (sponsored by olajcégek, mágnások, multik, stb, hadd ne említsek cégneveket) általában azzal jönnek, hogy áááá nézzük csak meg az átlaghőmérsékletet, az alig emelkedett pár tized fokot... Ja. Ez így van. Az átlag maradt, nem is azzal van a baj, hanem a szélsőséges értékekkel... Nézd meg a nyarat... gyerekkoromban a 25 fok kánikulának számított, most nem ritka a mi mérsékelt éghajlatunkon a tikkasztó, 35 fokos, száraz nyár, és a nagyon kemény tél... a mostani is szélsőség, ez tény, de van olyan sanda gyanúm, hogy lesz ez még így se... még vagy 2 hónap van a naptári télből... s jó pár éve nagyon hideg van télen. Rengeteg a hurrikán, a tornádó, lényegesen több, mint régen. Nem vagyok meteorológus, ez ügyben kevés a tudásom, de azt azért én is látom, hogy valami bibi van...
Sajna a világ egy darabig nem fog változni. Ezért én a nagyipart és politikusokat hibáztatom (mi pedig tőlük függünk: üzemanyag, energia, stb...). Közlekedésünk már 50-60 éve elavult. De amíg van olaj pl. addig a kedves olajmágnásoknek NEM érdekük a másik energiaforrás keresése... Született erről pár érdekes mű, tudom sokan nem tartják nagyra pl. Egely Györgyöt, de érdemes elolvasni a Tiltott taláálmányok könyvét. Nem kell mindent készpénznek venni, de van benne jó néhány figyelemre méltó gondolat...
- Lara
- Nem elérhető
Szóval:titeket nem rémiszt meg jelenlegi időjárásunk?Süt a nap(ami még nem is olyan rossz,sok ember örül neki),de alig vannak mínuszok és még mindig nem esett nagyobb mennyiségű hó.Szerintem ez félelmetes.Mostmár teljes mértékben elhiszek mindent amit a globális felmelegedésről mondanak.Decemberben ez az időjárás nem normális.Kinézek az ablakon és ha nem tudnám hány fok van azt hinném közeledik a nyár.Reménykedjünk,hogy ez csak egyedi eset és jövöre lesz havunk!Mit gondoltok erről?
I make my own luck.
- Telcontar
- Nem elérhető
Léli írta: Furcsa kettősség: a világ nagyon jól megvan álmodozó művészek nélkülis, de ha egy tudós, vagy bárki olyat álmodik, melyet egyszer megvalósítanak.... nos, ilyenek nélkül viszont nem lennénk meg, mert ez a haladás. Ez az, ami továbbviszi az emberiséget, ami javulásra, fejlődésre készteti.... az más kérdés, hogy nem mindig jó irányba fejlődik...
Teljesen másképp gondolom. Az inspirációt az álmodozó művészek hozzák, a tudósok sokszor az ő nyomdokaikon haladnak. Ritka az a nagy találmány, amely piaci igények felmérésén alapul és nem egy álmon (speciel az internet ilyen volt).
Gondolj pl Verne regényeire. Ő nem tudós volt és annyi minden megvalósult az általa leírtakból...
Persze sok dologban helytálló, amit mondasz, de azért érződik a reál beállítottság értékrendje.
- Léli
- Nem elérhető
Rabyn írta: De miért félnek az emberek álmodozni? miért félnek a meséktöl? És mi miért nem félünk? Annyi félék vagyunk és mégsem félünk álmodozni, reménykedni, elmerülni egy történeteben, zenében. Mások mért félnek ettöl? és mért van, hogy a Felnöttek kiölik a gyerekekböl a mese szeretetét?
Hadd idézzek neked a Nagy Sándor, a hódító c. filmből: "Az álmodozók koloncok." Szerintem érdemes megfontolni Furcsa kettősség: a világ nagyon jól megvan álmodozó művészek nélkülis, de ha egy tudós, vagy bárki olyat álmodik, melyet egyszer megvalósítanak.... nos, ilyenek nélkül viszont nem lennénk meg, mert ez a haladás. Ez az, ami továbbviszi az emberiséget, ami javulásra, fejlődésre készteti.... az más kérdés, hogy nem mindig jó irányba fejlődik...
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Inczy
- Nem elérhető
Viszont Ithilwennel abszolut egyetértek, főleg amit a végén mond!!! Ez annyira így van! Maximum annyi pozitívuma van a dolognak, h olykor igenis az utadba botlik olyan, aki nem teljesen vak, csak becsukta a szemét. Annak segíthetsz újra látni. Talán ez is éppen az egyik feladatod...
Feel the sunshine
- Ithilwen
- Nem elérhető
Az én baráti köröm- a az a kicsike- is jobbára azokból a bizonyos "két lábon járó" emberekből áll, kik, ha csak kiejtem a számon a (pl) tünde szót félrehuzzák a szájukat és furcsaán pillantgatnak felém, miözben csak úgy virít a szemükből a "Jajj, már megint ezzel jön!" felkiálltás. De ők -és azt hiszem ezzel igen nagy szerencsém van- soha nem mondanák ki ezt, mert nem akarnak megbántani.
Rémes lehet olyan emberek környezetében lenni, akik így viszonyulnak ehhez, mint azok akikről írtatok. Annál inkább így gondolom, mikor eszembe jut, hogy engem még az a szánakozó pillantás is, hogy fel tud bosszantani,(persze a lehető legenyhébb értelemben) és ilyenkor - mint ahogy többen írtátok- engem is elfog az a kényszer, hogy megértessem velük, miért is szeretem annyira ezt a más fajta világot. És persze az ilyen próbálkozásaim -akárcsak nektek- többnyire kudarcal végződtek. Ekkor persze én is mindig feltettem a kérdést, hogy akkor mégis mit lehet tenni?
Végül arra a következtetésre jutottam, hogy erre a kédésre nincs válasz. A hiba nem bennünk és nem is bennük van. A probléma forrása ugye az, hogy nem értik, hogy lehet kitalált dolgokhoz így ragaszkodni? Nem hinném, hogy azok akik megbántanak ilyenekkel titeket rosszszándékból tennék (persze itt is vannak kivételek). És azt sem gondolom, hogy az értetlenségük oka az lenne, hogy félnek az álmodozástól, vagy -legalábis a legtöbb esetben- a másságtól.
Az ok sokkal inkább abban keresendő, hogy az emberek nagy része- sajnos- ebben a mai világban elvesztette azt a képességét, hogy rá tudjon csodálkozni a világ szépségeire. Tudom, hogy ez látszólag nem egészen ide vág, de igyekszem megmagyarázni, hogy értem. Ha egy tájképet néztek, amin egy hófödte hegy van mi jut róla eszetekbe? És mit gondol róla a "realista" barátotok, aki szintén azt a képet nézi? Ha megkérdezitek róla valami olyasmit fog mondani, hogy "egy nagyon szép tájat, szivesen elmennék oda stb." Ti is csak ennyit gondoltok róla? Vagy más érzések is előtörnek? Remélem jól mondom, hogy igen. (Persze csak magamból tudok kiindulni.)
Ő, a barát nem érzi azt,a mit ti, mert nem tudja azt érezni. Túlságosan megszokták a dolgokat olyannak, amilyenek. A hegy természetesen szép, hisz annak kell lennie.Ez a felfogás bele ivódott a lényükbe és kiszorította, ami előtte ott volt. Nem látnak túl a dolgokon, mert nem képesek rá!
Ez nem negatív tulajdonság, félre értés ne essék! Csak egy igen sajnálatos tény.
Pont így nem tudják megérteni azt sem miért ragaszkodik valaki a kitalációhoz. Nem tudnak túllátni a valóság határain, mert nem képesek rá. Tegyük fel,hogy tudnátok beszélgetni a kutyátokkal.Próbáld megértetni vele, hogy milyen kék az ég! Hát persze, hogy - elnézést, de- hülyének nézne, hisz nem látja! Nem képes rá!Azt sem tudja, hogy létezik! Nem látja a színeket, ahogy a "realisták" nem látják a "világ színeit". Márpedig a meséket is csak az tarthatja szépnek, aki képes arra, hogy szépnek lássa. S így azt hiszem nincs értelme, hogy megpróbáljuk meggyőzni őket az igazunkról, mint ahogy annak se, hogy meggyőzzük a süketet arról, hogy milyen szép a "A Négy évszak", hisz úgysem hallja.
Perzse ez csak egy gondolat.
Az persze ezzel nincs megoldva, hogy miért is akarnak ők minket meggyőzni arról, hogy az egész "Középföldésdi és egyébb" csak butaság, értelmetlen stb. Miért nem képesek megtartani maguknak a véleményüket, hisz ha igazán szeretnének megértenék, hogy minket ez tesz boldoggá stb.
Talán pont azért amiért mi is meg akarjuk őket győzni a mi igazunkról. És ahogy mi sem értjük, hogy ők miért nem értik!
Mert ahogy a kutyád nem érti, mit hadoválsz össze valami színekről, úgy te sem érted, hogy hogy nem látja őket, mikor ott vannak? /A biológiai magyarázattól kéretik eltekinteni. /
Nem tudom mennyit segít a mini-monológom azokon,akiket megbántottak. Nekem személy szerint, azét jól esik így látni a dolgokat és nem bánkódni, még akkor is, ha lehet nagyot tévedek.
Minden esetre azért fel a fejjel, mert amíg van olyan aki megért, addig nem vagy egyedül!
- Telcontar
- Nem elérhető
(egyik példa: három különböző isten van, akik önálló személyek - explicite!!! Direkt rákérdeztünk, hogy így érti-e!!! Másik példa: először: a gyerekek nem engedelmeskednek a felnőtteknek, ezért válik a világ bűnössé, majd nem sokkal utána: a gyerekek bűntelenek, ezért jobban tudják, mi a helyes, mint a bűnös felnőttek)
Az én hobbim a szélsőséges nézetű emberek... legyen szó vallásról, sportról, politikáról, erkölcsről, tudományról... és igen szórakoztató, mellesleg tanulságos.
- gilloth
- Látogató
A szülők MINDENT(na jó, sok mindent:) ) jobban tudnak: mivel idősebbek, úgy vélik: ne kövesse már el ugyanazt v más hibát a gyerekem is, neki legyen jobb.... nem értik, h nem biztos, h attól lesz jobb ha a "bölcsebb" által kiszabott utat követi és h mindenkinek a saját útját kell követni...
Az én szüleim is félnek a fictiontól, értsd minden ami nem a földön jár. Mikor HP 1 részt néztem, Anyu közölte: nem csoda h nem tudsz aludni. (amitől én télleg nem tok alni, azt nem olvasom el 1nél többször, sőt kerülöm azt a stílust is) de eleve bármi ami fikció, kitalált, amiben olyan dolgok, lények vannak, amik nem élnek itt a földön. De azt nem tudom, h ez nekik mért akkora gond. Akárkinek. Tényleg félnek? V unalmas nekik? Érthetetlen? V csak piszkálódni akarnak? Nem tudom.... (itt már nem (csak) a szüleimről van szó....)
A Fanatikus sokszor belemenekül vmibe, és engedi h az kitöltse az életét. Fél, v dühös, v nem találja magát v a helyet ahova tartozik.... De most már "vannak új barátai (eszméi) akik majd megvédik.... őt nem lehet csak úgy rugdosni.."
Persze könnyen meglehet h tévedek....
- Elmoth
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.