- Köszönetek: 0
Gondolatok
- Thorin
- Látogató
Szerintem az olaj úgy kb 30 vagy kevesebb évig elég.Azelőtt az ilyen kocsiknak nem lesz neagy divatja.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ringbearer
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Őt választották meg.
Mindig csak a pénz...
Nem engedik a találmányokat nem engedik szabadalmaztatni.
"Szabad országban, szabads állampolgárok csak azt tehetik, amit szabad."
"Be the change you want to see." Gandhi
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Úgy látszik ez itt a különcök klubja...
Ha egy magánakvaló embert ki akarsz szakítani a magyányból, nagy haecot kell vívnod, mert fél minden újtól, és a magányt már nagyon megszokta. Megszokta, hogy nem jár el sehova, ha hívjátok sem, vagy ha mégis elmegy akkor komoly százalék van rá, hogy nem érzi jól magát, és biztosan nem tud feloldódni...
Éppen ezért a következő alkalommal már biztosan nem megy el. Sőt, sehova sem megy...
Egyre inkább magába fog zárkózni, és vagy önerőből kitör, vagy örökre bent marad.
Az ilyenekkel nagyon finoman kell bánni, szépen lassan beavatni a dolgokba, mindig nagyon türelmesnek lenni. Nem csak azt tudatni vele, hogy egyenlő tagja a társaságnak, de megtudni mi iránt érdeklődik.
Ha megtudtad, beszéltesd, mutass érdeklődést... Ja és még valami: soha ne többen menjetek oda!! Max 2-en, de legjobb egyedül!
Amit itt leírtam, saját tapasztalat (na igen, még a legjobb pszihológus is csak akkor tudja, mit jelent egy probléma, ha maga is átélte)... Én merem remélni, hogy sokat fejlődtem társadalmi téren, de sosem árt elfelejteni, hogy valaha magányos volt az ember. Ha valamivel egyedül kerül szembe, még jól jöhet...
Most már sejthetitek, mi volt az oka, hogy eddig nem mentem talira.
De (remélem) megtaláltam azt a társaságot, ahol nem vagyok kívülálló...
Az olajhelyzetről:
40-50 év????
Ugyan már, csak nem gondoljátok, hogy ennyi időnk van???
10-15 év a max. amíg a még van kőolaj...
Aztán...
Amerikában számtalan olajkutat bezártak, ami nem volt annyira gazdaságos. Az USA "gyarmata" Kuvait, Izrael, és Mexikóval is egyre jobb a kapcsolata...
De ezzel csak azt éri el, hogy minél jobban lemarad...
Először Japánban fognak elterjedni az új technológiák, aztán Európában (ha Európát végre felrázná valaki, sokkal jobban állnánk, de megszoktuk, hogy itt van Amerika...)
és csak a legvégén az USA ban...
Tele van új technológiával a világ, de csak lassan terjed... (a plazma TV-t is már mikor feltalálták... )
Már feltalálták az elektromos áramnál gyorsabb energia"szállítót" is, de amíg nincs szükség rá, nem fogják használni...
A Föld túlnépesedett, de hogy belássuk, ki kell lépnünk, változás kell. Lehet lassú változás, és békés, mint a reneszánsz, de lehet gyors és erőszakos is. (az utóbbi időben a második a divat)
A közeljövőben változás lesz, és én remélem, hogy kivételesen a győztes oldalra fogunk állni...
(ne feledjétek: a Sas birodalmai eddig mindig elbuktak, és sohasem békében)
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Álmos
- Nem elérhető
varda írta: Darkman! Hova tűnt az optimizmusod?
Az még mindig megvan Dehát ezek a tények sajnos
Huhú
- Kincső
- Nem elérhető
Varda: Nem tudnád kicsit bővebben kifejteni? Nem szoktam éjnek évadján palantírokat nézegetni (igaz, máskor sem nagyon... ).
Egyik legjobb barátnőm azt mondta még régebben, hogy én vagyok az osztály csodabogara. De azért szeretem a mostani osztályomat jobban, mint az alsóst (8osztályos gimibe járok), mert itt nem vagyok annyira "különc". Ha belegondolok, ott mindenkivel jóban voltam ugyan, nem is piszkált senki, de a "legjobb barátnőm" tul. képp az a lány volt 4 évig, akivel egy oviba jártam. De ő is csak azért, mert ugyanarra a játszótérre jártunk, közel laktunk egymáshoz, és amikor még kisebbek voltunk, felváltva vittek-hoztak a szüleink. Hát igen, van egy nagyon rossz emlékem is. Nálunk 3.-tól voltak DÖK (diákönkorm.) tagok, és 3.-ban én voltam meg egy fiú. Rendesen jártunk a gyűlésekre, beszámoltunk mindenről, stb. szóval nem éreztem úgy, hogy valamit rosszul csináltunk volna. 4.-ben azután újra szavazott az osztály, hogy kik legyenek a DÖK-ösök. Aki vállalkozott, annak felírták a nevét a táblára, és "titkos szavazást" tartottunk. (2 emberkéről volt szó, szóval 2 nevet kellet írni.) Kb. 30-an voltunk, az ugye 60 szavazat. Hát én egyet sem kaptam. (A fiú persze kapott, mert majdnem mindegyik fiú rá szavazott.) Hát ez volt az a pont, ahol kiborultam. Sírva mentem haza. Azután persze megbékültem, de azért ez nagyon rosszul esett. (Igaz, a mostani osztályom kárpótol: teljesen egyhangúlag m,egszavaztak idénre is. )
A mostani osztályomban két olyan is van, akivel nagyon jóban vagyok. És sokan, akikkel még. Az egyik Zsófi, aki szintén GyU rajongó - ott volt velem az október 23-i kószás talin, és ő is imád olvasni mint én, a másikat pedig Szilvinek hívják, neki egyelőre beletört a foga a Babóba meg a GyU-ba is (majd megnézetjük vele a filmet, hátha az hat), viszont vele nagyon jókat szoktunk a sulitól a buszmegállóig beszélgetni "komoly" dolgokról.
Na, jóéjszakát, kisregényem véget ért.
Kincső
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Áfonya
- Nem elérhető
Az emberi agresszivitás úgy látszik az idő haladásával egyenes arányban nő.
Hogy a Legyen Ön is Milliomos c. játékban a 40 millió brutto összeg és kézhez csak 20at kapsz? Hogy a kenderrel lehetne helyettesíteni fát ruha és papírgyártás tekintetében? Hogy a nyereményjátékoknál már előre megvan a nyertes?
Ill. hogy egy nyertesnek azért nem fizettek ki több millió Ft-ot, mert nem került adásba az a jaték, amiben ő ezt az összeget megnyerte. Egyszerűen azt mondták, hogy a TV nem adta le, nincs műsor, akkor nincs pénz se. Ennyi.
Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...
- Ringbearer
- Nem elérhető
Próbálj vele sokat dumálni, ha nem is vagy olyan jó barátja, de tudod, hogy ezzel sokat segítenél neki, akkor azért próbáld meg!
A diszkópatkányhoz nem tudok mit fűzni, mert én olyan ember vagyok, ha valakit bántanak rögtön leordítom a fejét ([size=9:w9ft1rlf]s néha jogtalanul[/size] )
Mondjuk az is igaz, hogy negyon jó osztályom van, és velem még ilyen soha nem fordult elő.
Egyszer volt, hogy egy ilyen nagyképű, diszkopatkány gyereket, meg akartak verni.
Az egész sulinak hót elge lett belőle, mert rengeteg gyereket megalázott. letérdeltette maga elé, és ilyenek...
Szóval a fél iskola (!) megbeszélte, hogy megverik ezt a gyereket!
Egy délután megcsinálták. Én láttam, de nem hittem, hogy ilyen komoly lesz a dolog. Nem verték, csak letérdeltették és megszégyenítették.
A tanárok tök ki voltak bukva, hogy nem vették észre a szervezést, és mindenkinek aki ott volt bevágtak egy igazgatói intőt.
A gyerek utána csak lehajtott fejjel ment a suliban.
Mostmár ugyanolyan szemét, de visszafogottabb.
Szerintem igenis jót tett a gyereknek, de a tanárok nem így gondolják, hogy ezt így nem lehet csinálni akkor sem!
Ami szép a dologban. Van egy gyerek (akit én utálok), aki a szóban forgó nagyképű srácot megvédte! Egyedül odament és védte a barátját!
"Be the change you want to see." Gandhi
- Varda Tintallë
- Nem elérhető
Clip írta:
Nem tudom olvastátok-e a Legyek ura c. könyvet (tisztára GYU a címe ) (nem tom ki írta ), abban pont ez volt.zsoffija írta: A gyermeki szadizmus meg...:::
A Legyek ura c. könyv eseményeit azért meglehetősen nem köznapi, úgy is lehetne mondani, hogy extrém körülmények váltják ki.
Láttátok viszont a "Jó fiú" c. filmet, nemrég ment vmelyik palantíron éjnek évadján. (Elijah Wooddal az egyik főszerepben.) Érdekes történet, és nehéz kérdést vetett fel.
Különben minden agresszivitásnak meg lehet találni az okát, és kezelni is lehet szvsz. Pont erre vannak a gyermekpszichológusok, mint Brisa is pl.
Namárie!
Varda Tintallë
I anwe harya limbe antar... / Az igazságnak sok arca van...
- Varda Tintallë
- Nem elérhető
Namárie!
Varda Tintallë
- Varda Tintallë
- Nem elérhető
Cicafül írta: Ám elég komoly lesz a Közel-keleti országok gazdasági helyzete, mikor (40-50) év múlva kimerülnek a koolajforrások. Ugrásszeruen megno majd a világ "szegényeinek" a száma - ami most se kicsi, kb 3,5 milliárd ember.
....
Ám - bocsánat - de pénzhez is intelligencia kell, annak használatára. Amíg ez nincs meg az emberekben, hiába adsz nekik pénzt, nem lesznek tole se jobbak, se szebbek, se okosabbak. És az a pénz szépen eltunik, mintha nem is adtál volna nekik.
Itt van a titok nyitja, ebben a hozzászólásban. Az a 40-50 év elég egy társadalomnak arra, hogy felkészüljön a váltásra, feltéve, hogy felismeri ennek szükségességét és ennek érdekében cselekszik. Az arab országok nem egységesek ebben a tekintetben, van ahol vannak azért erre mutató tendenciák.
Namárie!
Varda Tintallë
- Namarie
- Nem elérhető
A szellemi fölény is lehet irritáló. Nálam például pont az volt a baj, hogy olvasós gyerek lévén, bizonyos témából többet tudtam, mint az osztály legjobb tanulói.( Nem én mondom, tanároktól hallottam vissza). Ráadásul zárkózott voltam. Pluszba szemüveges és göndör.
A gimiben jobban elfogadtak, érdekes módon pont a fiúk, noha lány vagyok, és nem egy kifejezett szépség.
Én továbbra is fenntartom, hogy a közösségnek is kell nyitni, és ha az első próbálkozás kudarcba fullad, addig kell próbálni, míg nem sikerül. Beszélgetni kell vele, mit szeret, mi érdekli, eljönne-e moziba stb. Hosszú és nehéz munka. Figyelembe kell venni, hogy félhet is. Éreztetni kell vele, hogy úgy szeretitek, amilyen. Gondolom, nem pukkancs típus.
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Cicaful
- Nem elérhető
Általánosban - foleg 6-7ben - engem is piszkáltak - akkor ezt nagyon nehezen viseltem. Egyszer olyan is történt, hogy sírva rohantam haza, ami persze még jobban tetszett az engem piszkálóknak és újabb támadási felületet adtam. 8ra kissé rendezodtek a dolgok, majd a középiskolában teljesen új lappal indítottam - volt osztálytársak nélkül. Ám az egyik legviccesebb dolog az volt, hogy egy osztályba jártam az egyik volt évfolyamtársammal, aki ún az "iskola réme" volt - mivel egyszeruen szóval tudott bántani és olyan fellépése volt, hogy mellette mindenki csak alárendeltnek érezte magát. Picit féltem tole, hogy én egy osztályba kerülök vele - mivel jóban volt az engem szapulókkal. Ám már általánosban sem voltak ellentéteink, és rá kellett jönnöm, hogy ez a srác teljesen nem olyan, amilyennek kinéz. Azt nem mondom, hogy nincs alapja, de közel sem olyan, mint amilyennek híresztelik.
"Tényleg azért nem engedik forgalomba a vízhajtású kocsikat, mert akkor az olaj tozsde megbukna? Ezt nem tudtam... De mit várok a mai emberiségtol...? "
Valamilyen szinten mélységesen elítélendo, sot én el is ítélem!!! Ám elég komoly lesz a Közel-keleti országok gazdasági helyzete, mikor (40-50) év múlva kimerülnek a koolajforrások. Ugrásszeruen megno majd a világ "szegényeinek" a száma - ami most se kicsi, kb 3,5 milliárd ember.
Az amerikaiak ezért küzdenek most annyira Irakért - az utolsó években az olaj ára az egeket fogja verdesni, és ebbol a pénzbol az amcsik maguknak is akarnak.
A világot alapvetoen a pénz mozgatja - már elég régóta. És azon a bizonyos létrán az kerül egyre feljebb, akinek van. Ám - bocsánat - de pénzhez is intelligencia kell, annak használatára. Amíg ez nincs meg az emberekben, hiába adsz nekik pénzt, nem lesznek tole se jobbak, se szebbek, se okosabbak. És az a pénz szépen eltunik, mintha nem is adtál volna nekik. Egyszeruen én azt mondom, hogy kezdjük kinoni, mind a Földet, mind társadalmi kereteinket. Túlnépesedtünk.
"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Álmos
- Nem elérhető
Tényleg azért nem engedik forgalomba a vízhajtású kocsikat, mert akkor az olaj tőzsde megbukna? Ezt nem tudtam... De mit várok a mai emberiségtől...?
Sőt! Tudtad hogy amióta egészségtelen és mesterséges adalékanyagokat raknak az élelmiszerekbe ( E250..stb ) azóta emelték a gyógyszerárakat is? Hogy a kettő összefügg? Hogy az influenza járványokat és az arra kitalált gyógyszereket mesterségesen robbantják ki az orvosok? Hogy a Legyen Ön is Milliomos c. játékban a 40 millió brutto összeg és kézhez csak 20at kapsz? Hogy a kenderrel lehetne helyettesíteni fát ruha és papírgyártás tekintetében? Hogy a nyereményjátékoknál már előre megvan a nyertes?
Az egész világ egy nagy becsapás
Huhú
- Léli
- Nem elérhető
A mai fiatalok....
Én már csak így emlegetem ezt a jelenséget. És az az igazság, hogy megérteni sem tudom. MIért jó az neki, ha megveri az említett máski fiút? Élvezi? Aki az ilyet élvezi, nem komplett... Nálunk szerencsére nem ilyen durva a helyzet. Csak 1-2 fiú szokott 1-2 kiszemelt áldozatot (persze engem is) cikizni, de csak szóban. Én ezt egyszerűen elintézem: Nem hallom meg a dolgot. A szemébe nézek, aztán továbbmegyek (érdekes hatást vált ki belőlük ). De ami általánosban volt... Tulajdonképpen az sem volt ennyire durva. A lényeg az, hogy 7. évvégén visszajött az osztályunkba egy srác, aki még alsóba velünk járt. Akkor kedves, barátságos gyereknek ismertük... De hetedikre megváltozott (állítólag, mert elváltak a szülei). A tanároknak visszabeszélt, senkit sem tisztelt... Az osztályunkban viszont volt annyi összetartás, hogy kollektívan mindenki utálta. Ő volt azt egyetlen, aki az osztályunkban verekedést kezdeményezett azalatt a 8 év alatt. De az volt a legérdekesebb, hogy voltak "világos" pillanatai. Ilyenkor történtek olyanok, hogy odament valakihez, és szépen (!) megkérte, hogy magyarázza el neki az anyagot... 8O Az ilyen embereket soha nem fogom megérteni...
Én egyébként tui, hogy a fiú mellé álltam volna, és azonnal szólok a tanárnak, hogy tegyen valamit. Cseppet sem érdekel, hogy utána esetleg engem is összever, de annak a fiúnak is meg kéne tanulnia, ha valami "rosszat" tesz, akkor azért bűnhődnie kell.
Hosszú és eredményes életet
Telcontar Léli
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Kincső
- Nem elérhető
Mik vannak : 8O
- Namarie
- Nem elérhető
Clip! William Golding írta, film is van belőle.
Igaza van Alarataionnak. A felnőtteken is múlik, hova jut a világ. Hosszan mesélhetnék, miket látok, láttam.
A másik: az erőszakot erőszakkal nem lehet megállítani. Az intézettel csak annyit lehet elérni, hogy megkeseredjen a gyerek, és csak azért is csinálja, még durvábban. Nem használ, ront. Őt is szeretni kell, és elfogadni, de meg kell vele értetni, hogy ez így nem oké.
Más: egyszer valaki itt a koliban mindenáron verekedni akart, mert őszerinte elvitték előle a liftet. Hiába magyaráztam, hogy hárman voltak bent, akkora csomagokkal, hogy ő nem fért volna be, nem értette. Mindenáron ki akarta szedni belőlem, kik voltak azok, hogy megverhesse őket. Én nem mondtam meg. Majdnem nekem jött, senki nem mert szólni, ráaadásul nem vagyok egy harcos alkat, a srác meg bokszolt. Úgy nézett ki, nekem jön. Én meg szép nyugodtan közöltem vele, hogy tudom, kik voltak, meg azt is, hol vannak, de mert ilyen szándékkal akar odamenni, nem mondom meg. Eredmény: motyogott valamit, és szépen elhúzott.
Én is ezt teszem. Minden jót.
- Clip
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Nem tudom olvastátok-e a Legyek ura c. könyvet (tisztára GYU a címe ) (nem tom ki írta ), abban pont ez volt.zsoffija írta: A gyermeki szadizmus meg...:::
Szerencsére velem még nem történt ez meg, a mostani és a volt osztályom is normálisokból áll össze. Nincs "diszkópatkány", max. alkoholista
Nem is tudom, mit kezdem volna egy ilyen esetben. Valszeg semmit, csak legközelebbre kigondoltam volna valamit.
Más: könnyen el tudom képzelni, h van valami új energiaforrás, csak titokban maradt, max az amcsi hadsereg használja. A közel-keleti olajállamok (Kuvait stb) az olaj nélkül nem élnének meg.
Üdv: Clip
Baruk Khazâd! Khazâd aiměnu!
Törpök fejszéi! Rajtatok a törpök!
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Én is valahol egy magányosabb lélek vagyok és mikor elegem van mindenkiből bizony félrevonulok és nem tud érdekeni a többiek véleménye (sosem adtam sokat a közvéleményre). Eleinte piszkáltak, de én szócsatába "keveredtem" velük és utána békén hagytak.
Ez a példa meg az itt felvetett többi talán a természetes szelektáció eredménye lehet.
Én minden eseteben az "elesett" mellé álltam volna. Ő nem tud semmit tenni a rossz indulat ellen, mert az belérögzülve, hogy ő mindenkinek alárendeltje. Az ilyen gyermekekre, akikre nem hat az intő meg egyéb "badarságok", szóval kell támadni... Talán ez egy kicsit durva, de alaposan le kell bombázni az önérzetét. Általában ez segít. Kicsit vérzett a feje? 8O Ha egy csepp vér elhull már intézetbe dughattják a gyereket, aki sérülést okozta.
Tényleg azért nem engedik forgalomba a vízhajtású kocsikat, mert akkor az olaj tőzsde megbukna? Ezt nem tudtam... 8O De mit várok a mai emberiségtől...?
- zsoffija
- Nem elérhető
Szóval...én is vhogy úgy látom a helyzetet,ahogy Alyr... (Alyr:velem ez oviban volt így... bár,ma így visszagondolva.én voltam az oka...és télleg jobb elfelejteni!)
Annyira azért nem súlyos az eset,mondom...a cs'sztetés állandó(és szerintem ez sokkal-de sokkal rosszabb sérüléseket okoz belsőleg,mint külsőleg...),de verekedés(hálistennek-egyenlőre)még nincs...kivéve eztetet itten...
Szóval rendőrök lefújva.
Namarie :Hogy miért nem csípik a fiút?mert zárkózott,a természete miatt... ő hibája is...(ha látják,hogy egyedül vagyok,félrevonulok-néha olyan kedvem van...-,néha rám is rámszállnak.Ha sebezhetőnek látnak.Gondolom,ilyesmi miatt vagyunk társas lények:egységben az erő,stb...)
Amúgy 9.esek,azaz alsősök vagyunk...
A gyermeki szadizmus meg...:::
Régen ugyebár azért nem voltak ilyenek a gyerekek...ennyire.De ez az agresszivitás kinőhető,vagy elétformává növi ki magát?
(más felnőtt lesz abból a gyerekből,aki BöbeBabát :tongue: -meg ilyesmiket...- nézett a tvben,mint aki mondjuk Pokémont vagy Dragonballt néz?)
Bár azért a jellemünk is fejlődik az iddők során....
Na,ennyit a keveset írásról...meg a tanulásról... szijasztok!
"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Üdv!
A világ minden civilizáció alatt, amikor javult az életszínvonal, és nem a megélhetésért kellett gürcölni, veszített erkölcsösségéből. (lásd Róma, stb)
Aztán jött a bukás...
Mindig egy bukás és egy újjászületés felé haladunk...
Ha egy gyerek szétszed egy játékot, vagy összetör és csapkod és nem azért, hogy megtudja, mi van benne, meg kell neki magyarázni, hogy ez fáj a játéknak. Rossz neki.
Ha ez elmerad, azt sem fogja fel, hogy a másiknak fáj, ha ő valamit csinál.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Aralataion
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Pl: a kisgyereket régen megtanították, hogy vigyázni kell az értékekre. Ma láttam egy kislányt aki a műanyag fröccsöntött babáját odacsapkodta a buszon a korláthoz. DÖBBENET! Ha egy tárgyra képtelenek vagyunk vigyázni (ami ránk hasonlít!), hogyan várhatjuk el, hogy egymásra figyeljünk és vigyázzunk.
Igazából az anyát nem értem. Még csak fel se tűnt neki az egész...
a kezemmel most mindenféle íveket rajzolok, amiből kiolvashatod a nevem ha tudsz gondolkodni az én fejemmel.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Nem semmi probléma, és nagyon ismerős (mondhatni belülről ismerem a dolgot, szenvedő alanyként. Mesélhetnék, de ami elmúlt elmúlt, azóta javult a helyzet, meg tudom védeni magam-remélhetőleg)
Fontos: Ha szemétkednek valakivel, soha sem erővel kell ellenük fellépni, mert a diszkópatkányoknak nemcsak szíve, de esze sincs, tehát nyugodtan megtesz bármit akkor is ha biztosan megszívja.
Tanárhoz fordulni jó ötlet de rontja a hírnevet, szokott lenni az emberben betyárbecsület. (én még akkor sem árultam el a tetteseket, amikor velem szemétkedtek, és így is megbűnhődtek eléggé, de mivel látták, hogy nem sikerült semmit elérniük, abbahagyták)
Tanárnak csak úgy érdemes szólni, hogy utána ne legyen közismert, hogy Te szóltál. Ha van kapcsolatod a vezetéssel (igazgató, v. helyettes) hozzájuk menj, minél magasabb szintről érkezik az intő annál jobb, és elejtheted mintegy véletlenül, hogy a gyerek szülei csak akkor hiszik el a dolgot, ha behívja őket beszélgetni.
Az illető legközelebb kétszer is meggondolja, hogy bárkibe belekössön.
Verekedni csak akkor érdemes, ha van valaki az osztályban aki egy-két ütéssel elintézi a gyereket (harcművészek előnyben), és miután ez megtörtént, el kell neki mesélni, hogy bármi történjék is a bántottal, bármikor, akkor komolyabban is kaphat.
Persze fennáll a veszély, hogy sulin kívül megvár és ott hatalmaskodik ahol a tanárnak már nincs hatalma, de ez esetben fel lehet jelenteni (most nemrég történt az a gyilkosság. BIZTOSAN ki fognak menni a rendőrök)
ennyi jutott most eszembe
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Namarie
- Nem elérhető
Az illetékes szerintem azért nem szól, mert ezek után nem mer, és úgy érzi, nincs is kihez fordulnia.
Kérném a FIÚKAT, meg ha van köztünk tanár vagy szülő, hogy szóljanak az esethez, mit lehet tenni.
- E. Eia Ayna
- Nem elérhető
Namarie írta: Szerintem az kéne, hogy nagyon határozottan a megvert mellé álltok, többen is.
De ki állna mellé, ha nincs barátja? Vagy.. lehet hogy mellé állnának, csak félnek...
Nemtom, nekem volt egyszer egy hasonló esetem, ahol megpróbáltam közbelépni, a végén meg én szívtam meg...
Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.
- Namarie
- Nem elérhető
Az osztálytársaid meg valószínűleg azért vihogtak, mert nem tudtak mást tenni. Bízom benne, hogy van normális is az osztályotokban.
- Kincső
- Nem elérhető
- zsoffija
- Nem elérhető
-az eset nem volt annyira komoly(csak kicsit vérzett...),inkább a folytonosság a bsszantó
-nem hiszem,hogy az illetékest különösebben érdekelné egy osztályfőnöki...
-magamat nem is féltem,max nem kéne tesiznem...á,úgy nem bántana senki de vhogy sohasem voltam különösebben önálló,mások egyetértése nélkül nem cselexem.Saynos.Néha kéne.És én nem vagyok éppeg egy "szószóló" vmi...
-meg ha az illetékes nem szól,nem biztos,hogy akarná,hogy más szóljon helyette...
-zsoltiKÁnak vannak más szép húzásai is...
Dehát tudom,hogy ilyenkor szólni kéne vkinek...
mert mást nem áll módomban tenni.
Ennek viszont semmi foganatja nem senne...
És amikor az aluljáróban azt látom,hogy egy csapat nyálasbunkóhülyekölyök körülvesz és rugdos egy hajléktalant? (ugyanez az eset...)
akkor kinek szóljak?
(ja persze,a rendőr,haha... )
"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:
- Kincső
- Nem elérhető
- Brisa
- Nem elérhető
Darkman írta: Na most akkor remélem a kitörölt nem tudom hány sok hozzászólást bemásoljátok ide megint, mert különben nagyon nagyon szomorú leszek
:crying:
Hát sajnos, mind elveszett. Svin sem tud mit csinálni. Kár reménykedni...
És a noldás vázlatok... brühühü :bawling: :bawling: :bawling:
Brisa
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.