BESZÉLGETŐS topic

Több
18 éve 5 hónapja #291276 Írta: Arzeen
Arzeen válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Hát szlovákiában fele ilyen bonyolult sincs az érettségi, meg a pontszámítás... :roll: Ilyenkor áldom az eget, hogy Felvidékre születtem 8)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 5 hónapja #291269 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Jó mondjuk nekem lassan má mindegy, hogy miylen csak négyes legyen:DD

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 5 hónapja #291261 Írta: Rayan
Rayan válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Nóli: a felvételi tájékoztatóban explicite ott van. (az eleje felé)

tiltsátok be a kisbetűt

Csinci

Több
18 éve 5 hónapja #291258 Írta: Meleth_lin
Meleth_lin válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Hát igen, de akkor hülyén van ez az egész, nem? Na mindegy... Inkább hallgatok, és örülök annak, hogy nekem csak két év múlva kell végigszenvednem ezt. :roll:

"(...)That's the most important part of the story: the ending.
This one... is very good. This one's perfect."

Több
18 éve 5 hónapja #291257 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Ha 33%-ot érsz el, akkor már annyit pontot vesztettél a 30-ból, amit egy érettségire kaphatsz, hogy már olyan lesz az a plusz 7 pont, mint halottnak a csók.

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
18 éve 5 hónapja #291255 Írta: Meleth_lin
Meleth_lin válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
33%? Szóval durván az egyharmada? Az nem is olyan vészes... Bár mire én érettségizek, addigra lehet megváltoztatják megint az egész rendszert. :P :D

"(...)That's the most important part of the story: the ending.
This one... is very good. This one's perfect."

Több
18 éve 5 hónapja #291254 Írta: Nóli i linantea
ha megvan a 3-as érdemjegy, megvan a +7 pont. De nem tom hogy vannak a jegyek...
Ellenben... Hogy van a pontszámítás? x százalék y pontos dolgot hol lehet megtudni? nem találom...

Több
18 éve 5 hónapja #291243 Írta: Ryana
Ryana válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Dehogy, 60tól már ötös. :D

Szép hely a boldogság! Úgy odavitorláznék! Ott napfürdőzik egy szál tangában az összes műanyag játék!

Több
18 éve 5 hónapja #291224 Írta: Rabyn
33%tól? nem hatvantól?

Több
18 éve 5 hónapja #291221 Írta: Ryana
Ryana válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Bögyös Fredegár írta: Még egy kérdésem is lenne: az emelten hány százalék elérésétől kapom meg a plusz 7 pontot? És a szóbeli mennyit tesz ki az írásbeli mellett az emelt szintű érettségiben %-ban? Kicsit tájékozatlan vagyok a saját érettségimmel kapcsolatosan.

33%-tól jár a pluszpont.
És melyik tárgy? Mert nem mindegy. Matek emelt: írásbeli 51+64 pont, szóbeli 35 pont. Magyar emelt: írásbeli 100 p, szóbeli 50 pont. Töri emelt: írásbeli 90 p, szóbeli 60 p. Szóval mindnél más. Középszintnél pláne. Nem kaptatok ilyen éreccségis tájékoztatót? Abban benne van mind.

Szép hely a boldogság! Úgy odavitorláznék! Ott napfürdőzik egy szál tangában az összes műanyag játék!

Több
18 éve 5 hónapja #291208 Írta: Nóli i linantea
töriesszék: II. József és a felvilágosult abszolutizmusa (rövid)
Az egyház szerepe a középkori mindennapokban (rövid)
Megtorlás 56 után (hosszú)
én ezeket írtam. Aztán volt még Szövetségi rendszerek, Dualizmus, Károly Róbert... más nem jut eszembe.

Több
18 éve 6 hónapja #291202 Írta: Bögyös Fredegár
Bögyös Fredegár válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Argeleb írta: Ez a feladat nem is vészes, a maradékok ötösével ismétlődnek (5, 4, 1, 3, 9), és 110 osztható 5-tel, így 0,2 a keresett valószínűség.

Na ez az, ami nem jutott nekem eszembe 4 óra alatt... :?

Több
18 éve 6 hónapja #291178 Írta: Argeleb
Argeleb válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Bögyös Fredegár írta: Zene füleimnek a logaritmusos és trigonometrikus egyenletek...
Emeltem asszem a második feladat kapásból deriválás volt (bár szerintem az még a legegyszerűbbek közé tartozott). Aztán voltak még egyéb kis vicces szivatós feladatok...
Egyet megosztok veletek, így az érettségi után talán nem fogtok már meglincselni (kivéve ti, sorstársaim, szerencsétlen nyomorult emeltesek, kiknek még hátra van egy jó kis szóbeli...).
Szóval egy mértani sorozat első tagja 5, hányadosa 3, és a sorozat 110 tagú. Mekkora a valószínűsége annak, hogy ebből a 110 elemből olyat válaszunk ki, ami 11-gyel osztva 1 maradékot ad? Hmmm... egész fincsi, ugye?

Ez a feladat nem is vészes, a maradékok ötösével ismétlődnek (5, 4, 1, 3, 9), és 110 osztható 5-tel, így 0,2 a keresett valószínűség.

A töri esszéket tudja már valaki? Emeltszintűre is kíváncsi lennék.

Több
18 éve 6 hónapja #291135 Írta: Rabyn
nekem csak a magyar adhat plusz pontot. Szerintem nem fognak felvenni. De lesz egy évem újra készülni és nyelvvizsgázni és jogsit letenni és megtanulni még ezt azt. Nem tudom, hogy jobban járok-e. Talán igen.

Több
18 éve 6 hónapja #291131 Írta: Bögyös Fredegár
Bögyös Fredegár válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Zene füleimnek a logaritmusos és trigonometrikus egyenletek...
Emeltem asszem a második feladat kapásból deriválás volt (bár szerintem az még a legegyszerűbbek közé tartozott). Aztán voltak még egyéb kis vicces szivatós feladatok...
Egyet megosztok veletek, így az érettségi után talán nem fogtok már meglincselni (kivéve ti, sorstársaim, szerencsétlen nyomorult emeltesek, kiknek még hátra van egy jó kis szóbeli...).
Szóval egy mértani sorozat első tagja 5, hányadosa 3, és a sorozat 110 tagú. Mekkora a valószínűsége annak, hogy ebből a 110 elemből olyat válaszunk ki, ami 11-gyel osztva 1 maradékot ad? Hmmm... egész fincsi, ugye?

Még egy kérdésem is lenne: az emelten hány százalék elérésétől kapom meg a plusz 7 pontot? És a szóbeli mennyit tesz ki az írásbeli mellett az emelt szintű érettségiben %-ban? Kicsit tájékozatlan vagyok a saját érettségimmel kapcsolatosan.

Több
18 éve 6 hónapja #291130 Írta: Nóli i linantea
és az is jó, hogy azonos tudással több pontot vesztesz emelten mint középszinten. Vagyis lehet hogy több potot vesztesz az emelt szint miatt mint 7, amely esetben jobban ,egérte volna a közép :D

Több
18 éve 6 hónapja #291126 Írta: Rayan
Rayan válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Az emelt szintűvel az a zsír, hogy megfelelő százalékúnak is kell lennie (mármint magas százalékúnak), különben semmit sem ér a plusz 7 pont. Hehehe :)

tiltsátok be a kisbetűt

Csinci

Több
18 éve 6 hónapja #291122 Írta: Nóli i linantea
Argeleb: Vigyázz, mert meglincselnek! Én akárki külsősnek mondtam, hogy könnyű volt a matek, mingyá nekem ugrott... Pedig én nem is vagyok 5ös matekos...
Hát, az várható volt, hogy kellenek az emelt szintűk és nyelvvizsgák. Nekem 21 pluszpontom lesz (ha sikerülnek az emeltek), de siratom azt a 3-at. (hát, ez telik)

Több
18 éve 6 hónapja #291113 Írta: Argeleb
Argeleb válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Látom, hogy jobb ha nem említem meg, hogy mit is tanulok...

Megint ilyen könnyűre sikeredett az érettségi? Mert akkor nyelvizsga, vagy emeltszintű nélkül nem sokra megy az ember (lehet, egy sem lesz elég). Még jó, hogy már túl vagyok ezen. Már csak a törire vagyok kíváncsi, nincs meg véletlenül valakinek a feladatsor? :D

Jelentkezett valaki emeltszintűre valamiből?

Több
18 éve 6 hónapja #291111 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Feanor Faelivrin írta: Tudom én csak olyan jó érzés néha kötekedni :)

De csak azzal, akivel értelme van. Alyrral szvsz nincs, vagy legaláábis ebben a témában nincs. Igenis tartalmas hozzászólásokat ír/írzt, és nem olyan sokat ír modiként, hogy az adja ki a hozzászólásai negy részét. Bocsánat, ezt nem cseszegetésnek szántam, nem is bántásnak.

Érettségi: én a matekfeladatokról még nem tudok, de a magyar középszinten eléggé meglepődtem.

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
18 éve 6 hónapja #291110 Írta: Rabyn
fuuj:D
jó nekem akkor is kellett mert én matekból hülyébb vagyok mint a sokévi átlag. Estel és Szürke rá a tanú: )

Ja télleg hajnali három körül kaptam egy sms-t :) )) éppen az infovizsgáról álmodtam:D

Több
18 éve 6 hónapja #291108 Írta: Nóli i linantea
Nem nagyon kellett függvénytábla ehhez a dologhoz. Én 18as feladathoz használtam cosinus tételt, de mint később kiderült, csak azért, mert túlbonyolítottam...
Az oldja meg a két egyenletet-eset én választottam nem megoldandónak, mert az a vetélkedős az überprimitív csukló/számológéppötyögtető gyakorlat volt...
A logaritmus és szinuszos az elején meg könnyű volt, ha rájöttél egy apróságra... Új változót kell bevezetni sin x-re, ill 3^x-re (9^x=(3^2)^x). És onnan egyszerű másodfokú egyenlet: x^2-2x-3=0 mindkét esetben! :)

Több
18 éve 6 hónapja #291106 Írta: Rabyn
Na nekem örülök ha egy darab ötösöm lesz érettsigin. Mellesleg a bőcsészeknek nem kő a matek: ) Matekfüzet égetés leszen szombaton.

Mellesleg nem sokat érek a függvénytáblával ha nincsen benne ami nekem kell:D

Több
18 éve 6 hónapja #291103 Írta: Feanor Faelivrin
Feanor Faelivrin válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
de hasznos a továbbtanulás érdekében

"A mosoly a leger

Több
18 éve 6 hónapja #291100 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Feanor Faelivrin írta: az már ténleg majdnem ötös :D

Nem kell mindenből ötösre érettségizni.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
18 éve 6 hónapja #291099 Írta: Feanor Faelivrin
Feanor Faelivrin válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
az már ténleg majdnem ötös :D

"A mosoly a leger

Több
18 éve 6 hónapja #291098 Írta: Alyr Arkhon

Laurelen írta:

Alyr Arkhon írta:

Rabyn írta: azért nekem a logaritmusok és a 18as feladat kisit nem tetszett. Meg az oldja meg akét egyenletet. őőőőőh... Hát az egyiket megpróbáltam a másikat nem. a sin, cos ilyen szutykok se mentek soha. Pedig mennyit szenvedtünk vele 10-ben Szürkével:)) De elfelejtettem őket... És mostmár soha nem is fogom újra megtanulni:D

bennevan a függvénytáblában. ha jólemlékszem

szólott a bölcsész... :D

Aki majdnem négyesre érettségizett anno matekból. Asszem 3 pont hiányzott.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
18 éve 6 hónapja #291097 Írta: Laurelen
Laurelen válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Alyr Arkhon írta:

Rabyn írta: azért nekem a logaritmusok és a 18as feladat kisit nem tetszett. Meg az oldja meg akét egyenletet. őőőőőh... Hát az egyiket megpróbáltam a másikat nem. a sin, cos ilyen szutykok se mentek soha. Pedig mennyit szenvedtünk vele 10-ben Szürkével:)) De elfelejtettem őket... És mostmár soha nem is fogom újra megtanulni:D

szólott a bölcsész... :D

"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)

Több
18 éve 6 hónapja #291094 Írta: Alyr Arkhon

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
18 éve 6 hónapja #291092 Írta: Rabyn
azért nekem a logaritmusok és a 18as feladat kisit nem tetszett. Meg az oldja meg akét egyenletet. őőőőőh... Hát az egyiket megpróbáltam a másikat nem. a sin, cos ilyen szutykok se mentek soha. Pedig mennyit szenvedtünk vele 10-ben Szürkével:)) De elfelejtettem őket... És mostmár soha nem is fogom újra megtanulni:D

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 3.409 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére