BESZÉLGETŐS topic

Több
18 éve 8 hónapja #286250 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Illuin, Panniii: Nos, igen, ilyenkor kell kompromisszumokat kötni.

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 8 hónapja #286243 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Melyanna írta: Kedves Kispajtások!!!

Gyertek támogató, játszó, lelkes tömegnek!!!

Így jár aki csak most jön haza a munkából - hát erről lemaradtam :bawling:

De ***** vagyok, hát ma még csak csütörrtök van!!! Akkor lehet, hogy megyek :lol:

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 8 hónapja #286231 Írta: Annis
Annis válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Illuin írta:

Panniii írta: Talán de kérdés mennyit tudott volna föladni önmagából. Mert minden egyes lépéssel veszített volna abból aki volt.

Hm... Ez engem nagyon emlékeztet arra a manapság nagyon divatos mondásra-eszmére, hogy: "Valósítsd meg önmagad! Ne hagyd, hogy bezárjanak, csak a saját célodnak élj!" Ez persze sok örömet okoz az egyénnek, csak a sok önmegvalósítás közben esetlegesen fájdalmat okozhatnak másoknak, vagy épp másokat akadályoznak a céljaik megvalósításában. Pl. ebben az esetben a mászós pasi biztos nagyon boldog volt, csak épp a párjára nem gondolt eléggé, akit elvileg a legjobban szeretett a világon.

[size=9:38zafyvs]Ui. Remélem nem bántottam meg senkit, nem az volt a célom![/size]

Ez igaz, de ha a párja szerette akkor azért szerette aki, és nem azért akit látni szeretett volna benne. És ha föladja önmagát az a párjának ugyanúgy fájt volna. bár kár ezen filozofálni elvégre ő meghalt mi pedig nem tudhatjuk mit gondoltak vagy éreztek valójában de egy párkapcsolatban is úgy lehet boldog mindkét fél ha nem kell egymásért föladniuk az álmaikat, hanem támogathatják egymást és támaszai leehtnek egymásnak ezeknek a acéloknak a megvalósításában.

Nem minden vándorút céltalan /J.R.R. Tolkien/

Több
18 éve 8 hónapja #286228 Írta: Melian
Melian válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Kedves Kispajtások!!!

Gyertek támogató, játszó, lelkes tömegnek!!!

Andrew Murray: Az egyetlen eredeti Tolkien-kvízkönyv bemutatója

Alexandra Könyvpalota (Nyugati tér)
Panoráma Terem
Február 24. péntek, 16:00

Gyűrűk Ura és Babó kvízjáték könyvnyereményekkel!
Házigazda: a Ciceró Könyvstúdió és a Magyar Tolkien Tolkien Társaság

Gyertek minél többen!!!

Melian
*tiuda meina tiutjandei*

Több
18 éve 8 hónapja #286224 Írta: Illuin
Illuin válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Panniii írta: Talán de kérdés mennyit tudott volna föladni önmagából. Mert minden egyes lépéssel veszített volna abból aki volt.

Hm... Ez engem nagyon emlékeztet arra a manapság nagyon divatos mondásra-eszmére, hogy: "Valósítsd meg önmagad! Ne hagyd, hogy bezárjanak, csak a saját célodnak élj!" Ez persze sok örömet okoz az egyénnek, csak a sok önmegvalósítás közben esetlegesen fájdalmat okozhatnak másoknak, vagy épp másokat akadályoznak a céljaik megvalósításában. Pl. ebben az esetben a mászós pasi biztos nagyon boldog volt, csak épp a párjára nem gondolt eléggé, akit elvileg a legjobban szeretett a világon.

[size=9:1m4hu0ji]Ui. Remélem nem bántottam meg senkit, nem az volt a célom![/size]

"Te is hüje, ő is hüje, csak én vagyok okos, mert nekem a segemben is felyem van."
Weöres S.

Több
18 éve 8 hónapja #286189 Írta: Annis

Heledir írta: Igazából a szenvedélyét folytathatta volna családalapítás után is, csak max. nem kötél nélkül mászna, és nem a legéletveszélyesebb falakon, mert végülis az élény megmaradt volna neki, és a feleségének sem kellet volna úgy aggódnia miatta, és még a srác is életben marad.

Talán de kérdés mennyit tudott volna föladni önmagából. Mert minden egyes lépéssel veszített volna abból aki volt. Ahogy elnéztem ő a veszélynek és a lehetetlennek pontosabban az adrenalinnak élt. Ha túl nagy biztonságban csinálta volna akkor szerintem már nem érezte volna ugyanazt mint amikor kötelek nélkül szabadon és a világ uraként hódíthatta meg a szikláit.

Több
18 éve 8 hónapja #286176 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
FIGYELEM! Szolgálati közlemény!
Holnap, február 23-án nem fogok 18:00-ra odaérni, hanem leghamarabb f-hn7-re. Jegyet venni akkora gyertek, vagy várjatok meg. Elnézést, így alakult. :roll:

Továbbra is jegy_farsang@yahoo.co -ra várjuk a maileket, egy csomó emberről sejtjük-tudjuk h. jön, de nem jelezték ezt írásos formában vagy fizetéssel. :idea:
Valamint aki süti/rágcsa/üditő helyett szendvicsalapanyagot hozna, aztovábbrais írjon a kincso@tolkien.hu címre!!!

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
18 éve 8 hónapja #286169 Írta: Kiszhobbit
Kiszhobbit válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Panniii írta: Talán azért mondta, hogy ez az utolsó mert szerette a párját annyira hogy feladja érte az álmait. És talán azért szakadt el a kötél, hogy úgy halhasson meg hogy éppen azt csinálja amit szeret, de ne kelljen feladnia az álmait.
Mert aki ennyire komolyan és ilyen szeretettel csinál valamit az nem megkomolyodik vagy kiég hanem lemond róla valamiért legyen az szerelem, család, vagy születendő gyermek. De így nem maradt ott a tüske benne hogy feladta az életét és azt amit szeretett. Ki tudja meddig bírta volna nélküle.

Igen,nekem is ez jutott eszembe, [size=9:28jup1av](csak én nem tudok ilyen jól fogalmazni :lol: [/size]) Szal tényleg nagyon szép dolog volt tőle,hogy feladta (volna) az álmait,de szerintem ugyse tudott volna élni nélküle...csak ha tényleg annyira nagyon szerette a párját...
Amugy tényleg tiszta pókember... :lol:
Szeggény... :(

Merielle i evellon

Több
18 éve 8 hónapja #286167 Írta: Heledir
Heledir válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Igazából a szenvedélyét folytathatta volna családalapítás után is, csak max. nem kötél nélkül mászna, és nem a legéletveszélyesebb falakon, mert végülis az élény megmaradt volna neki, és a feleségének sem kellet volna úgy aggódnia miatta, és még a srác is életben marad.

„Neked csak arról kell döntened, mihez kezdj az idővel, amely megadatik.”

Több
18 éve 8 hónapja #286153 Írta: Annis

Nóli írta:

Well-of-Souls írta:

olorin.papa írta: Az lett volna az utolsó ugrása... megígérte a párjának, hogy nem csinálja többé... :(

Na de nem értem, mi a gond. Tényleg az volt az utolsó ugrása, és nem csinálta többé :D

MEKKORA SZÍVÁS! És milyen morbid. Az élet kegyetlen, és az ilyesfajta szemétséget rosszul bírom. Miért szakadt el a kötél? És miért akkor amikor amikor végre kezdett felnőni, hogy nem kockáztatja az életét csupa szórakozásból?
Mert tudom azt modntam, jó ha valaki ennyire gondtalanul élvezni a dolgot, de egy idő után meg kell komolyodnia. És ezek szerint meg is tette, hisz azt mondta hogy ez az uccsó. Mert ugye egy különleges utolsó alkalom kell, de ez így nem igazságos... :(

Talán azért mondta, hogy ez az utolsó mert szerette a párját annyira hogy feladja érte az álmait. És talán azért szakadt el a kötél, hogy úgy halhasson meg hogy éppen azt csinálja amit szeret, de ne kelljen feladnia az álmait.
Mert aki ennyire komolyan és ilyen szeretettel csinál valamit az nem megkomolyodik vagy kiég hanem lemond róla valamiért legyen az szerelem, család, vagy születendő gyermek. De így nem maradt ott a tüske benne hogy feladta az életét és azt amit szeretett. Ki tudja meddig bírta volna nélküle.

Amúgy a videón valóban látszott hogy emlékezetből csinálta máshogy ezt már nem is lehet, de én is végig attól féltem hogy leesik. Ironikus de amikor egy hegymászó vagy bárki elkezd fölfele mászni hirtelen mindenkinek az jut eszébe hogy biztosan le fog esni. Ez a helyzet kicsiben az anyai ösztönökkel is. Ha a kicsi elindul, az anya azonnal látni kezdi a potenciális forrásokat ami ráeshet vagy amiben megbotlik...

Több
18 éve 8 hónapja #286139 Írta: Tünde

Alison West írta:

Nóli írta: nem kiégett az ember hanem egyszerűen kiélte magát

Kiélte magát, ez a jó szó. Jöhet a családalapítás.

Egyébként most nézem.. Ez a pasi a Pókember!! Még a ruhája is piros-kék. :lol:

Izzadt a tenyerem amíg néztem a videót :lol: Még másodszorra is :lol:

Több
18 éve 8 hónapja #286137 Írta: Alison West
Alison West válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Nóli írta: nem kiégett az ember hanem egyszerűen kiélte magát

Kiélte magát, ez a jó szó. Jöhet a családalapítás.

Egyébként most nézem.. Ez a pasi a Pókember!! Még a ruhája is piros-kék. :lol:

Nem a ruha teszi az embert; az ember teszi azt, amire a ruha kötelezi.

Több
18 éve 8 hónapja #286134 Írta: Well-of-Souls
Well-of-Souls válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

olorin.papa írta: Alapvető hibát követett el, amikoe egy kötelet másodszor is fel akart használni, ráadásul még hagyta is pár napig kint a természetben.
Az árát megfizette. :(

Nem az volt önmagában a hiba, hogy kétszer használt fel egy kötelet. A kötélben ébredő erő egyedül az eséshossz és a kiengedett kötélhossz hányadosától függ, ami ebben az esetben ugye 1. 1-es eséstényezőig pedig lágy esésről beszélünk, és ilyeneket egy dinamikus, előremászásra tervezett kötélnek tucatszámra kell kibírnia. A hiba ott volt, hogy esés után nem nézte végig a kötél állapotát (ki tudja, mióta használta már...), és ráadásul kint hagyta a szabadban, ahol kontrollálhatatlan hatások érhették. A megdöbbentő az egészben az, hogy ilyen kolosszális, elemi hibáért a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség alapfokú vizsgáin további kérdezősködés nélkül kivágják az embert, pedig ugye kis hazánk nem éppen egy sportmászó nemzet...

Alighanem megint Harrernek lesz igaza, amikor a túlzott rutin miatti felelőtlenkedés veszélyeire hívja fel a figyelmet....

Man in general, if reduced to himself, is too wicked to be free.
Joseph de Maistre

Több
18 éve 8 hónapja #286130 Írta: Tünde

Nóli írta: Rosszul fejeztem ki magam... Vaagy... Nem is tudom. Arról van szó, hogy kezdett "lehiggadni" de ez sem jó szó rá... Kicsit... nyaf. Még mindíg nem tudom kifejezni magam. Értem mit mondasz és én nem teljesen erre gondoltam. A lényeg hogy egy idő után az ember nyugodtabbá válik és nem tesz nyaktörő mutatványokat, de ez még nem jelent semmi negatívat, nem kiégett az ember hanem egyszerűen kiélte magát eléggé és mostmár nem ebben keresi a nemistudommit a boldogságot szórakozást, hanem valami mély nyugost lelki békében a párjával. Vagy valami ilyesmi.

Gondolom valami olyasmire gondoltál, hogy kezdett felelősségteljesebb lenni. Főleg a családja irán, hisz ezek az emberek tudják, hiogy minden benne van a pakliban, de a családjuk nem hiszem, hogy 100%san elfogadja így őket, hisz szeretik és féltik. Általában akkor hagyják abba az ilyen kockázatos dolgokat, amikor gyereket szeretnének és nem kockáztatnak az Ő érdekében.

Több
18 éve 8 hónapja #286124 Írta: Nóli i linantea
Rosszul fejeztem ki magam... Vaagy... Nem is tudom. Arról van szó, hogy kezdett "lehiggadni" de ez sem jó szó rá... Kicsit... nyaf. Még mindíg nem tudom kifejezni magam. Értem mit mondasz és én nem teljesen erre gondoltam. A lényeg hogy egy idő után az ember nyugodtabbá válik és nem tesz nyaktörő mutatványokat, de ez még nem jelent semmi negatívat, nem kiégett az ember hanem egyszerűen kiélte magát eléggé és mostmár nem ebben keresi a nemistudommit a boldogságot szórakozást, hanem valami mély nyugost lelki békében a párjával. Vagy valami ilyesmi.

Több
18 éve 8 hónapja #286121 Írta: Finwe
Finwe válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

MEKKORA SZÍVÁS! És milyen morbid. Az élet kegyetlen, és az ilyesfajta szemétséget rosszul bírom. Miért szakadt el a kötél? És miért akkor amikor amikor végre kezdett felnőni, hogy nem kockáztatja az életét csupa szórakozásból?
Mert tudom azt modntam, jó ha valaki ennyire gondtalanul élvezni a dolgot, de egy idő után meg kell komolyodnia. És ezek szerint meg is tette, hisz azt mondta hogy ez az uccsó. Mert ugye egy különleges utolsó alkalom kell, de ez így nem igazságos...

Mi az hogy kezdett felnőni?:) Honnan tudod hogy nem volt felnőve?
Nem attól felnőtt valaki hogy nem kockáztatja az életét, hanem attól hogy vállalja a kockázatot és a felelőssséget. Magyarul ha leesik, csontjait töri és megbénul esetleg akkor nem nyafog hanem elfogdja, mondván benne volt a pakliban

Több
18 éve 8 hónapja #286111 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Alapvető hibát követett el, amikoe egy kötelet másodszor is fel akart használni, ráadásul még hagyta is pár napig kint a természetben.
Az árát megfizette. :(

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Több
18 éve 8 hónapja #286101 Írta: Nóli i linantea

Well-of-Souls írta:

olorin.papa írta: Az lett volna az utolsó ugrása... megígérte a párjának, hogy nem csinálja többé... :(

Na de nem értem, mi a gond. Tényleg az volt az utolsó ugrása, és nem csinálta többé :D

Mert tudom azt modntam, jó ha valaki ennyire gondtalanul élvezni a dolgot, de egy idő után meg kell komolyodnia. És ezek szerint meg is tette, hisz azt mondta hogy ez az uccsó. Mert ugye egy különleges utolsó alkalom kell, de ez így nem igazságos... :(

Több
18 éve 8 hónapja #286062 Írta: Gilg (Gwindorn)
Gilg (Gwindorn) válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Well-of-Souls írta: Na de nem értem, mi a gond. Tényleg az volt az utolsó ugrása, és nem csinálta többé :D

Ehh, és tényleg... bár attól tartok nem egészen így tervezte... :(

Több
18 éve 8 hónapja #286060 Írta: Well-of-Souls
Well-of-Souls válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Man in general, if reduced to himself, is too wicked to be free.
Joseph de Maistre

Több
18 éve 8 hónapja #286059 Írta: Gilg (Gwindorn)
Gilg (Gwindorn) válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Alison West írta: www.wildthingsphotography.com/

Tényleg gyönyörűek! :)

Remzy_mama/Tünde írta:

Well-of-Souls írta: Ha már döbbenet - ezúttal egy hozzám közelebb álló műfajból:
www.devilducky.com/media/36803/

Hát ennek se lennék az anyja...

Meg tudom érteni.. :roll: végig azon járt az agyam nehogy leesssen, de megcsinálta! 8O

Több
18 éve 8 hónapja #286048 Írta: Tünde

Well-of-Souls írta: Ha már döbbenet - ezúttal egy hozzám közelebb álló műfajból:
www.devilducky.com/media/36803/

Hát ennek se lennék az anyja...

Több
18 éve 8 hónapja #286047 Írta: Alison West
Na jó, inkább valami kellemesebbről beszéljünk :D
Ez megint egy lélegzetelállító oldal, de ez azért, mert hihetetlenül gyönyörű képek vannak rajta... :P

www.wildthingsphotography.com/

Több
18 éve 8 hónapja #286046 Írta: Alison West

olorin.papa írta: én mondjuk nem tudok angolul :oops: , de hallottam a paliról.
A világrekord megvolt, csak nem szedték le a köteleket, hanem pár napig kint maradtak felszerelve.
Amikor kimentek, a manus még akart egyet ugrani, csak úgy szórakozásból...
De a kötél nem bírta, és elszakadt.
Az lett volna az utolsó ugrása... megígérte a párjának, hogy nem csinálja többé... :(

Úristen... Na jó, ezektől kikészülök.

Több
18 éve 8 hónapja #286045 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Alison West írta:

Supersonica írta: In the early darness of Novemeber 23, 1998, Dan Osman was killed in a 1,200-foot fall from Yosemite National Parks Leaning Tower.
Following a jump of some eleven hundred feet -a world record- the rope broke at a point nearly two hundred feet above his harness.

Hát ez szép.. Hányan halhattak már meg világrekord-kísérlet közben...

én mondjuk nem tudok angolul :oops: , de hallottam a paliról.
A világrekord megvolt, csak nem szedték le a köteleket, hanem pár napig kint maradtak felszerelve.
Amikor kimentek, a manus még akart egyet ugrani, csak úgy szórakozásból...
De a kötél nem bírta, és elszakadt.
Az lett volna az utolsó ugrása... megígérte a párjának, hogy nem csinálja többé... :(

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Több
18 éve 8 hónapja #286044 Írta: Alison West

Supersonica írta: In the early darness of Novemeber 23, 1998, Dan Osman was killed in a 1,200-foot fall from Yosemite National Parks Leaning Tower.
Following a jump of some eleven hundred feet -a world record- the rope broke at a point nearly two hundred feet above his harness.

Hát ez szép.. Hányan halhattak már meg világrekord-kísérlet közben...

Több
18 éve 8 hónapja #286042 Írta: Supersonica
Supersonica válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Finwe írta:

Szegény meghalt? Ez nem jó. De miért volt jó az neki, hogy az életét tette kockára? Mert gondolom azért halt meg, mert lepottyant.

honnan esett le? milyen magasról?

biztos azér volt neki jó mer élvezte:):P

In the early darness of Novemeber 23, 1998, Dan Osman was killed in a 1,200-foot fall from Yosemite National Parks Leaning Tower.

Az egész hír
:arrow: itt

Több
18 éve 8 hónapja #286041 Írta: Alison West

Heledir írta: Azt nem tudom, h milyen magasról esett.
De én nem tudnám azért az életemet veszélyeztetni, mert élvezem azt amit csinálok.

Mér, és a kaszkadőrök? 8) Azok is élvezik ám, nem azért csinálják, mert olyan jól meg lehet élni belőle. Persze ez sem elhanyagolható, de csakis amerikai kaszkadőröknél. Aki magyarországon kaszkadőrnek megy, az hülye, vagy tényleg szereti amit csinál :mrgreen:

Amúgy a falmászó srác nagyon tud.. Tyű. 8O

Több
18 éve 8 hónapja #286037 Írta: Nóli i linantea
Szerintem meg állati jó lehet valamit annyira felszabadultan élvezni, hogy "hát ha belehalok, hát akkor belehalok... *vállrándít*"

Több
18 éve 8 hónapja #286035 Írta: Heledir
Heledir válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Finwe írta:

Szegény meghalt? Ez nem jó. De miért volt jó az neki, hogy az életét tette kockára? Mert gondolom azért halt meg, mert lepottyant.

honnan esett le? milyen magasról?

biztos azér volt neki jó mer élvezte:):P

Azt nem tudom, h milyen magasról esett.
De én nem tudnám azért az életemet veszélyeztetni, mert élvezem azt amit csinálok.

„Neked csak arról kell döntened, mihez kezdj az idővel, amely megadatik.”

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 3.556 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére