BESZÉLGETŐS topic

Több
19 éve 8 hónapja #249703 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Arden Borough írta: FONTOS!
akinél vannak az alábbi könyveim,lécci jelezze azt nekem,és adja vissza!!
-R.A. Salvatore - Kristályszilánk
-Anne Rice - Boszorkányok Órája 1-2
-Anne Rice - Lasher
-Anne Rice - Táltos
-Anne Rice - Kárhozottak Királynője
szórjon nekem egy privit vagy egy emilt lécci,aki tud róluk vmit,köszi!

Arden, azt hiszem ezt csúnyán bebuktad... :D :P

Our knees do not bend easily

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 8 hónapja #249679 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
[size=9:xngqo8z3]Egy apró megjegyzés, ajánlom mindenki figyelmébe, aki netán nem olvasta volna még:

freeblog.hu 2005. március 30-án 2:38:03-kor írta: Mostanában megint kezd elszaporodni a "a freeblog szupport nem törli azonnal a haragosom blogját, de majd jól kitalálom a jelszavát, ún. feltöröm, majd beleszemetelek" hozzáállás.

Hát hadd közöljem ezennel a freeblog hozzáállását a dologhoz: ZÉRÓ TOLERANCIA.

Először is, a korrekt elintézési ügyrendről. Ha valakinek problémája van valamelyik bloggal (mert a volt pasija és kitereget, mert összevesztek matekórán a padtársak, cserébe egymást fikázzák a blogon stb.)

megpróbálják egymás között elintézni
ha nem megy, akkor akinek problémája van, ír a freeblog kontaktnak, kulturáltan vázolva a helyetet. NEM kezd el követelőzni, hogy mondjuk meg az ellenség nevét, IP címét, emailját, vagy, hogy hol lakik a macskája
ezután a freeblog a saját hatáskörébe vonja a helyzetet, levelezik, szankcionál, problémamegold
ellenben NEM kezdjük el a másik blogját piszkálni, hátha a születési dátuma a jelszó (és kedves bloggerek, NE személyes adat legyen a jelszavatok)
Ez utóbbi ugyanis a szolgáltatás rendjének megzavarásának minősül, az ilyet pedig a következőkkel jutalmazzuk:

a renitens egyén IP-jét a freeblogból kitiltjuk
a renitens egyén blogját LETÖRÖLJÜK (a harakiriből meg ugyebár nincs feltámadás)
Néha komolyan, mintha egy sulinetes cseten érezném magam.

[/size]

Kérés: pls NE reagjatok rá!! (legalábbis ne itt)
fölösleges szvsz itt a fórumon is túltárgyalni a témát. :idea:

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 8 hónapja #249659 Írta: Meleth_lin
Meleth_lin válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
[size=9:1g9n452i]Most a Jakupcsekben az volt a kérdés, hogy mi történik azzal, akit morgultőrrel szúrnak le? :D Voltak ilyen válaszok is, hogy semmi különös, fehér mágus lesz, összetöpörödik (hová töpörítenék már szegény kicsi hobbitokat?!? :D )... De tudta a kisgyerek (gyerekadás van...)... sőt, végigment minda 12 kérdésen, tök ügyes! :roll: [/size]

"(...)That's the most important part of the story: the ending.
This one... is very good. This one's perfect."

Több
19 éve 8 hónapja #249656 Írta: Meleth_lin
Meleth_lin válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Toma gazda írta: ighazából én az összes külföldi nyelvet rühellem

Én a németet utálom, de ha tanulnám, biztos megszoknám egy idő után... Az angolt szeretem [size=9:g18yg6bo](de a jelenlegi angoltanáromat utálja az egész osztály, olyanokat csinál, hogy hú :? )[/size], a spanyolt imádom :D , meg nemrég láttam Az élet szép c. filmet (iszonyatosan jó film, nézze meg mindenki!), eredeti olasz nyelven, és azóta az olaszt is imádom. Érdekes, hogy nagyon hasonlít a spanyolhoz, de egyes hangokat teljesen máskép ejtenek, de jól hangzik mindkettő. :D
Egyébként én, ha tehetem, mindig eredeti hangon nézem meg a filmeket, úgy az igazi szerintem! :roll:

"(...)That's the most important part of the story: the ending.
This one... is very good. This one's perfect."

Több
19 éve 8 hónapja #249646 Írta: Arden Borough
Arden Borough válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
FONTOS!
akinél vannak az alábbi könyveim,lécci jelezze azt nekem,és adja vissza!!
-R.A. Salvatore - Kristályszilánk
-Anne Rice - Boszorkányok Órája 1-2
-Anne Rice - Lasher
-Anne Rice - Táltos
-Anne Rice - Kárhozottak Királynője
szórjon nekem egy privit vagy egy emilt lécci,aki tud róluk vmit,köszi!

Örökké nem eshet...

Több
19 éve 8 hónapja #249633 Írta: Toma gazda
Toma gazda válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
ighazából én az összes külföldi nyelvet rühellem

:?: :geek:
Milyen foglalkozást vezessek?
:geek: :?:

Több
19 éve 8 hónapja #249609 Írta: Narmo
Narmo válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Permi meg Star Wars-t nézett németül :? Nem egy kellemes érzés ... :D De elviselhető.. Gut.. !! :D

Több
19 éve 8 hónapja #249605 Írta: Timona
Timona válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Ne bántsátok már a német nyelvet könyörgöm, én se rajongok az angolért mégsem szapulom agyba- főbe ;)

"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos

Több
19 éve 8 hónapja #249604 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
el nem tudjátok képzelni, mennyire kibaszentül rühellem a német nyelvet... :) még szerencse, hogy nem kellett soha tanuljam, már rég kiütéseim lettek volna.

"Well, I'm back."

Több
19 éve 8 hónapja #249562 Írta: Léofwine
Léofwine válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Németül minden jó..... :lol: (bocsássatok meg, de kissé elfogultvagyok, 12 éve tanulok németet, és nem tudnék nyelvvizsgázni belőle, utálom... :? )

"Végignézett rajtunk, nem szólt semmit csak sírvafakadt!"

Több
19 éve 8 hónapja #249547 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Egyébként al egjobb a Rajzfilm németül magyayr felirattal.D

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
19 éve 8 hónapja #249541 Írta: Ancalima Anarórë
Ancalima Anarórë válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Ille / Lórien írta:

Estelio írta:

Léofwine írta:

Meleth_lin írta: Sziasztok!

Képzeljétek, vasárnap este a német RTL-en NÉMETÜL néztem GyU-t! :D
Olyan fura pl tündéket németül hallani! És az az akcentus, amivel a tünde nyelvű szövegeket mondták... :D Hát mit mondjak, érdekes volt...

Romantikus lehetett...mármint úgy értem a német nyelv eleve olyan romantikus hangzású! :D Gondolj csak a címre: HERR DER RINGE!!!!!!!
Bár lehet, hogy csak cinikus vagyok... :lol:
Egyébként én oroszol szívesebben végignézném.... :roll: 8) :lol:

Sajna én csak a végét láttam, kb attól, hogy Frodó leesett Amon Henről. Az hogy kivágták a durva részaket szörnyen felbosszantott. Remélem az RTL klubbon nem csinálnak ilyet, mert akkor beírok nekik de olyat hogy a hajuk szála égnek áll. Ez, kérem szépen, szentségtörés a javából. Egyébként a hangjuk egész jó volt. A tünde beszédet nem tom milyen lehetett. Én japánul nézném meg vagy kínaiul meg arabul. :lol:

Én is csak a végét láttam. Nem bírtam megállni, hogy oda ne kapcsoljak, és kíváncsi voltm, hogy hangzik németül. Tényleg elég furcsa volt, de nemcsak a kemény hangzása, hanem a német szinkronhangok is. Pl. Gimliét sztem nem igazán találták el. Valahogy nem volt elég mély.

Na akkor arra varrjatok gombot, hogy nekem meg a magyar szinkron a fura (merhogy kétszer láttam max magyarul, hússzor németül, többi kétmilliárdszor meg angolul.) De nekem[size=9:1rcwfk1e]Gollam magyar szinkronja nem teccik...[/size] :oops:

"... And that was the beginning of fairies..."

Több
19 éve 8 hónapja #249534 Írta: Rabyn
nem:DD ennyit írt:DD kézzel egy-egy oldal volt..

Több
19 éve 8 hónapja #249510 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Rabyn!
Nekem a a "Fekete folt" volt az éretségi tételem, és egy kicsit többet írtam róla, :roll: és szögesen más volt a vélemépnyem is...
Kicsit többet nem írtaz osztálytársad?

A másikat csak olvastam, és nem formáltam véleményt róla... :oops: majd talán egyszer...

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Több
19 éve 8 hónapja #249506 Írta: Gilg (Gwindorn)
Gilg (Gwindorn) válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

olorin.papa írta: :eek2: Csak válaszoltam!
Ha meggyógyulok,l akkor megyek, majd pénteken kiderűl... :quasi: :dead:

Akkor jobbulást!

Több
19 éve 8 hónapja #249494 Írta: Eruntale/Hanna
Eruntale/Hanna válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Rabyn, az osztálytársad összesen ennyit írt, vagy ezek csak részletek belőle?

Több
19 éve 8 hónapja #249493 Írta: Ille Lórien
Ille Lórien válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Estelio írta:

Léofwine írta:

Olyan fura pl tündéket németül hallani! És az az akcentus, amivel a tünde nyelvű szövegeket mondták... :D Hát mit mondjak, érdekes volt...

Romantikus lehetett...mármint úgy értem a német nyelv eleve olyan romantikus hangzású! :D Gondolj csak a címre: HERR DER RINGE!!!!!!!

Sajna én csak a végét láttam, kb attól, hogy Frodó leesett Amon Henről. Az hogy kivágták a durva részaket szörnyen felbosszantott. Remélem az RTL klubbon nem csinálnak ilyet, mert akkor beírok nekik de olyat hogy a hajuk szála égnek áll. Ez, kérem szépen, szentségtörés a javából. Egyébként a hangjuk egész jó volt. A tünde beszédet nem tom milyen lehetett. Én japánul nézném meg vagy kínaiul meg arabul. :lol:

Én is csak a végét láttam. Nem bírtam megállni, hogy oda ne kapcsoljak, és kíváncsi voltm, hogy hangzik németül. Tényleg elég furcsa volt, de nemcsak a kemény hangzása, hanem a német szinkronhangok is. Pl. Gimliét sztem nem igazán találták el. Valahogy nem volt elég mély.

"Elen síla lúmenn' omentielvo."

Több
19 éve 8 hónapja #249492 Írta: Olorin.papa

Gilgolwen Nimrandir írta:

olorin.papa írta: Jaj! Most vettem észre, hogy túlvagyok a félezren! :dance: :smokin:

Hát mer' be nem áll a szád :lol: (bocsi nem lehetett kihagyni ;) ) Egyébként gratula! :cheers: :D Ugye ott leszel a győri talin!!?

:eek2: Csak válaszoltam!
Ha meggyógyulok,l akkor megyek, majd pénteken kiderűl... :quasi: :dead:

Több
19 éve 8 hónapja #249490 Írta: Gilg (Gwindorn)
Gilg (Gwindorn) válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

olorin.papa írta: Jaj! Most vettem észre, hogy túlvagyok a félezren! :dance: :smokin:

Hát mer' be nem áll a szád :lol: (bocsi nem lehetett kihagyni ;) ) Egyébként gratula! :cheers: :D Ugye ott leszel a győri talin!!?

Több
19 éve 8 hónapja #249445 Írta: Olorin.papa

Kincső (Thilanna) írta: Bocsi hogy belerondítok a témába, de nem tudja valaki, hol lehet gipszport szerezni :?: :!:
Nagyon megköszönném a segítséget! :o :wink:

Bármelyik háztartási- festék- vagy építőipari boltban...
Nincs mit... 8)

Jaj! Most vettem észre, hogy túlvagyok a félezren! :dance: :smokin:

Több
19 éve 8 hónapja #249436 Írta: Estelio
Estelio válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Gandalf írta: Az Indiana Jones-filmeket is anno vágva adtál le a németek... :roll:

Az RTL klub is csinált már ilyet. pl. Hatodik érzék. teljesen értelmetlen lett, mondjuk én már előtte láttam. De már más is mondta más filmnél.
Akkor talán nem ilyen időpontra kéne kitenni egy filmet, vagy 16 karikát tenni a sarokba. Egyszerűbb, nem?

Több
19 éve 8 hónapja #249435 Írta: Trinkler
Trinkler válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Fio írta:

Léofwine írta:

Én is néztem németül. Hááááát........ :D
Leo: én inkább a kínai mellett voksolnék. ;)

Azér' szlovákul sem lehetett semmi :lol:

Több
19 éve 8 hónapja #249434 Írta: Gandalf

Több
19 éve 8 hónapja #249433 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Bocsi hogy belerondítok a témába, de nem tudja valaki, hol lehet gipszport szerezni :?: :!:
Nagyon megköszönném a segítséget! :o :wink:

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
19 éve 8 hónapja #249430 Írta: Estelio
Estelio válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Léofwine írta:

Több
19 éve 8 hónapja #249408 Írta: Rabyn
izébigyó.. gondokodztam rajta, hogy betegyem-e ezt ide, de érdekelne a véleményetek..NEM én írtam hanem az osztálytársam, és amikor kölcsön adta a füzetét akkor gépeltem be. Szal csak a véleményetek érdeklne:)
Ez két Mikszáth novella elemzése, saját véleménnyel.. és ez még a jobbak közé tartozik.. (megj. e csak beadta mint házidolgozat)

Az a fekete folt

E mű főszereplője egy számadó juhász: Olej, aki nem akarta a hercegnek adni a lányát a brezinai akolért és az egész nyájért cserébe, mert félti a becsületét. Inkább hagyja a lányát elszöktetni, de cserébe még is megkapja a birtokot és a nyájat. Kétségbeesik, hogy rosszhírét fogják ezért kelteni, s felgyújtja az egész akolt a nyájjal együtt. (Pedig míg a lánya megvolt az volt minden álma Tamásnak, hogy egy szép napon az egész brezinai akol az övé lesz…)

Szerintem Olej nem viselkedett valami okosan és átfontoltan. Nem tudom, mit törődött azzal, hogy rosszhírét keltik…
Én a helyében biztos nem így cselekedtem volna. Én elfogadtam volna a birtokot és a nyájat, s átengedtem volna neki a lányt. Hisz’ a lány is szerette a herceget a herceg a lányt, én meg megkaptam volna a birtokot, s így mindenki boldog lett volna. A becsületem pedig megmaradt volna hisz kit bántana az, hogy én ezt cselekedtem. Az emberek amúgy is rosszindulatúak (tisztelet a kivételnek!) s minden kis hibáját kibeszélik az embernek. Én biztosan nem foglalkoztam volna vele, hogy ki mit mond. Ha jólesik nekik beszéljenek ki. Ez ellen úgyse tudok tenni semmit! Akkor meg miért is érdekelne mások véleménye?!

Bede Anna tartozása

E kis történet arról szól, hogy egy nő: Anna elkövetett valamit, amiért fél év fogházat róttak ki rá. El is megy a kis hölgy a bírák elé, s átnyújtja a lapot, amiért már el is akarják őt kísérni a fogház felügyelőhöz. De közben kiderül, hogy a végzést nem ő kapta, hanem a testvérnénje : Bede Anna, ő pedig Bede Erzsi. Erzsi csak azért ment, hogy tudassa a bírákkal, hogy Anna meghalt, s hogy ő azért jött, hogy ő szenvedje el helyette azt a fél évet, nehogy nénje adósa maradjon bárkinek is. Természetesen Erzsit hazaengedték, Annát pedig ártatlannak nyilvánították. Így hát minden jóra fordult.

Hogy őszinte legyek, nem nagyon tudom és értem, hogy Anna mit követethetett el, de valószínűleg én is ezt tettem volna amit Erzsi…
Én is megvédtem volna a halott hozzámtartozóm becsületét! Szerintem ez egy szép és önzetlen cselekedet volt Erzsitől. És a bíróság is helyesen döntött, hogy nem ítélte el őt, s hogy, ártatlannak nyilvánították Annát. Ez így van rendjén. Legalább minden megoldott.

Több
19 éve 8 hónapja #249379 Írta: Fio
Fio válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Léofwine írta:

Én is néztem németül. Hááááát........ :D
Leo: én inkább a kínai mellett voksolnék. ;)

"Egy vonatnál nem az a fontos, hogy merre megy, hanem hogy legyen bátorságod felszállni rá!"

Több
19 éve 8 hónapja #249370 Írta: Léofwine
Léofwine válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

"Végignézett rajtunk, nem szólt semmit csak sírvafakadt!"

Több
19 éve 8 hónapja #249364 Írta: Rabyn
Köcc:))
És kb mennyi idő egy ilyen tanfolyam?

Több
19 éve 8 hónapja #249361 Írta: Timona
Timona válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Rabyn írta: Sziasztok!

óriási kérdésem lenne. Kitaláltam magamnak, hogy még ebben az évebn leteszem érettségi előtt a német nyelvből a középfokút. Kérdésem lenne, hogy hol érdemes, mennyibe kerülhet, milyen előkészítőre érdemes járni, stb stb..

Hát Rigót nem ajánlom az kész horror,
Műszaki Egyetemes jobb a Rigónál emberileg és anyagilag kb ugyanannyi,
ZDF (Goethe Institutos) nem vészes ami a követelményt illeti, de k***a drága (23500.- csak a vizsga).

Előkészítők több helyen is vannak kb 25- 26 e Ft egy turnus, érdemes az adott nyelvvizsgatípusra felkészítőt választani (mindenhol van szintfelmérés, attól függően sorolnak be egy csoportba); ha magántanárhoz jársz az is ennyire jön ki kb végösszegben és nekem a csoportos foglalkozás pl jobban bejött.

"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 3.500 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére