- Köszönetek: 0
BESZÉLGETŐS topic
- Altaris
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Acho
- Nem elérhető
- Köszönetek: 5
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- James
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
www.geographic.hu/index.php?act= ... =2&id=7199 találtam, ami érdekesebb lehet.
(Ha nagyon zavar, Lujzát tedd ki egy bokor (de sztem jó a fa is) tövébe, ott ellesz, azt olvastam. )
- Randír
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Szerintem tedd ki te is így,bár nemtudom,hogy télen mi lesz vele.
A szívünk mélyén mindannyian utazók vagyunk – vagy futók./Dominic Vernius gróf(Dűne)/
- Namarie
- Nem elérhető
Vagy három hete felfedeztem az ablakom felső részén, kb. 3 méteres magasságban egy koronás kersztespókot. (Kikéri magának, ő nem Ungimami kolleginája, és különben is, amióta ő van, a szúnyogpopuláció örvendetesen csökkent. )
Elneveztem Lujzának. Lujza éjjel vadászik, nappal pedig az ablakkeretbe gömbölyödve alszik.
A következő kérdéseim vannak:
1. meddig él szerintetek egy koronás keresztespók?
2. Mit csináljak Lujzával?
Bántani nem akarom, de azt sem, hogy a lepedőmből másszon ki, mint tavaly valamelyik kollegája, én meg hajszál híján szívgörcsöt kapjak, és azt se nagyon szeretném, ha millió meg egy kis Lujza özönlené el a szobámat.
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- James
- Nem elérhető
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Én csak azt mondtam el, hogy mit csinál anyukám aki PR manager De tény hogy van marketinges végzettsége iskeshu írta: Nóli a reklám, azért főleg a marketinges feladata
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- Altaris
- Nem elérhető
Ulmo írta: drótposta = e-mail
ebből lett a drótpostagalamb.. nemde?
keshu: uh.. ez így tényleg... gagyi... vacak... nincs rá kulturáltabb szó. (Hasonlít a micsinizünk/talcsizunk/napcsiszemcsi kifejezésekhez.... )
Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/
- Ulmo
- Nem elérhető
Esgal írta: lásd pl. a dezodort eredetiből magyarul kb. porlasztónak lehetne fordítani, ami aránylag viccesen hangzik.
Inkább szagtalanítónak, ha ragaszkodunk a szó szerinti fordításhoz. A magyar nyelvben születtek már érdekes próbálkozások idegen szavak, kifejezések megfeleltetésére: pl villámposta/drótposta = e-mail
- Esgal
- Nem elérhető
Attila írta:
James írta: Valaki megtudná monani, mit takar pontosan a píár menedzser? Mint foglalkozás. Köszi előre is.
Hát tudod ez volt a régi elnevezése a szóvivőnek Nem értem, hogy miért kell minden szót angolul mondani ha annak van egy szép magyar megfelelője is. Ok, hogy az angol a világnyelv de azért szerintem ezt nem kéne. Pl. nem értem, hogy ha valaki tart egy előadást akkor miért mondják azt a kultúrális műsorokba, hogy x és y ekkor és ekkor tartott egy performanceot.
nomármost, a performance az műfajmegjelölés is lehet, ennek nem feltétlenül megfelelője az előadás, ezt így kell mondani, mert ez a neve. és a szóvivő, ahogy elhangzott, az sem pr menedzser. ezt azért hívják így, mert nincs rá jobb. maga a public relations is egy nehezen fordítható fogalom, lentebb, azt hiszem, elég jó összefoglalása hangzott el ennek. de a manager vagy menedzser is ilyen: nincs igazán megfelelője. néha jobb meghagyni az eredetit lásd pl. a dezodort eredetiből magyarul kb. porlasztónak lehetne fordítani, ami aránylag viccesen hangzik.
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- keshu
- Nem elérhető
azaz erősségek, gyengeségek, lehetőségek, veszélyek
"A haldoklás magánügy. Ne hörögjünk!"
- Altaris
- Nem elérhető
keshu írta: Én meg például attól mászok a falra, amikor mindenképp magyarítani akarnak és pl SWOT elemzés, helyett azt mondják, hogy GYELV. nem tudom, ha meg hallomezt a szót a falat tudnám kaparni.
ömm... a SWOT mit jelent??... *irtótudatlanazilyenangolkifejezésekből...
- Flamme
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Ne legyél túl szép, mert üvegkoporsóba fektetnek, mint Hófehérkét, azt meg nem viszi a fénymásoló.
- keshu
- Nem elérhető
Attila írta: Hát tudod ez volt a régi elnevezése a szóvivőnek
Azért a PR menedzser több mint a szóvívő.
Én meg például attól mászok a falra, amikor mindenképp magyarítani akarnak és pl SWOT elemzés, helyett azt mondják, hogy GYELV. nem tudom, ha meg hallomezt a szót a falat tudnám kaparni.
- Attila
- Nem elérhető
James írta: Valaki megtudná monani, mit takar pontosan a píár menedzser? Mint foglalkozás. Köszi előre is.
Hát tudod ez volt a régi elnevezése a szóvivőnek Nem értem, hogy miért kell minden szót angolul mondani ha annak van egy szép magyar megfelelője is. Ok, hogy az angol a világnyelv de azért szerintem ezt nem kéne. Pl. nem értem, hogy ha valaki tart egy előadást akkor miért mondják azt a kultúrális műsorokba, hogy x és y ekkor és ekkor tartott egy performanceot.
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- keshu
- Nem elérhető
Bár a kettő azért közel áll egymáshoz. A PR-osra inkább a hosszú távú gondolkodás a jellemző. Tehát hogy egy megbízható, környezet- és társadalomtudatos vállalkozás képét fessék meg.
Kedvenc példám, amúgy a különbségre azok a Danone túrórudi reklámok:
-Rosszcsontrudi - marketing
-teggy rudi(segíted vele a beteg gyerekeket) - PR
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Őőőő...
Public relations.
Ő tartja a kapcsolatot a vevőkkel, reklámokat csinál/rendel, meg rendezvényeket, meg katalógusokat...
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- keshu
- Nem elérhető
- James
- Nem elérhető
- Encsi
- Nem elérhető
KATT
'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'
- Altaris
- Nem elérhető
És azt hogy lehet működésbe hozni?Sil írta:
Simán lementhetők .flv fájlként (azt pl az FLV Player meg elvileg a VLC is viszi), Firefoxhoz van is egy halom kiterjesztés erre a célra. Fast Video Download, Video Downloader és társai.dorwinion írta: Én ügyes vagyok, de ez az egy feladta a leckét.
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Simán lementhetők .flv fájlként (azt pl az FLV Player meg elvileg a VLC is viszi), Firefoxhoz van is egy halom kiterjesztés erre a célra. Fast Video Download, Video Downloader és társai.dorwinion írta: Én ügyes vagyok, de ez az egy feladta a leckét.
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Dreamer_KF
- Nem elérhető
Phaedra/Namarie írta: Erősen offtopik, de kérem Dreamert, hogy ne moderáljon, ha lehet. Segítséget szeretnék kérni, és egyben elmondani, mi is történt tegnap este, amitől megvadultam.
Írtam egy levelet, amikor eltűnt a képernyőről minden, majd amikor visszajött, valami ordenáré mennyiségű gyermekponó tűnt fel a képernyőn. Mindez könyvtárban. Valamelyik "kedves" látogató ezzel fogalakozik.
Szóltam a könyvtárosnak, de valami hihetetlen módon elöntötte az agyamat a vér, gondolom, nem csodálkoztok rajta.
Tőletek azt kérném, hogy tájékoztassatok arról, ha tudtok, hogyha iylesmivel találkozok valahol, kihez lehet eljuttatni az oldal címét?
Köszönöm előre is!
"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair
- Ulmo
- Nem elérhető
dorwinion írta: Én ügyes vagyok, de ez az egy feladta a leckét.
Nézz privit.
- Acho
- Nem elérhető
- dorwinion
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Ha nevetek, boldog leszek. Ezért tovább nevetek...
- Ulmo
- Nem elérhető
dorwinion írta:
Dreamer_KF írta:
Méghogy a dicső Gorthaurnak nem volt humorérzéke!
Ezt ki tudja leszedni? És hogyan? Nekem nem engedi... :bawling: (Igen, ez egy nagy tragédia számomra... )
Youtube-ról nem szokás "leszedni" videókat, általában csak online nézhetők. De aki ügyes, az le tudja menteni
- Acho
- Nem elérhető
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.