Tolkien Klub

Több
20 éve 1 hónapja #220367 Írta: Nimrocco mirimafea
Nimrocco mirimafea válaszolt a következő témában: Tolkien Klub
Na,van már vmi info?Azért jó lenne,ha nem 8-án írnátok be az infokat :P

"Similis simili gaudet"
Téma zárolva.
  • gilloth
  • Látogató
  • Látogató
20 éve 1 hónapja #219276 Írta: gilloth
gilloth válaszolt a következő témában: Tolkien Klub

Angwen írta: Nos, mivel sajnos a szeptemberi alkalom helyszín hiányában elmaradt (még egyszer bocsánat), ezennel ünnepélyesen meghirdetem az októberit, méghozzá 9. szombatra.
(A helyszín továbbra is függőben, de ne aggódjatok, MEGLESZ!)

:hello: :hello: :hello: :dance: :hello: :hello: :hello: :dance: :hello: :hello: :hello:
Téma zárolva.
Több
20 éve 1 hónapja #219268 Írta: Nimrocco mirimafea
És időtartamilag hánytól órától hányig óráig tartana kb?

"Similis simili gaudet"
Téma zárolva.
Több
20 éve 1 hónapja #219251 Írta: Angwen
Angwen válaszolt a következő témában: Tolkien Klub
Nos, mivel sajnos a szeptemberi alkalom helyszín hiányában elmaradt (még egyszer bocsánat), ezennel ünnepélyesen meghirdetem az októberit, méghozzá 9. szombatra.
(A helyszín továbbra is függőben, de ne aggódjatok, MEGLESZ!)

"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" (Oliver Cromwell)
Téma zárolva.
Több
20 éve 1 hónapja #219150 Írta: Nimrocco mirimafea
És mikorra várható a következő Tolkien Klub?
(meg hol? :P )

"Similis simili gaudet"
Téma zárolva.
Több
20 éve 1 hónapja #219021 Írta: _Neo
_Neo válaszolt a következő témában: Tolkien Klub

Angwen írta: Emberek, sajnálattal kell közölnöm, hogy a szombati TK helyszín hiányában elmarad. Elnézést azoktól, akik már betervezték maguknak, de semmilyen helyet nem sikerült eddig találni. Dolgozunk az ügyön.

Anno felajanlottam a koleszban levo sporttermet/nagyeloadot...

"Ötszáz, bizony, dalolva ment
Lángsírba velszi bárd:
De egy se birta mondani
Hogy: éljen Eduárd. -"
Téma zárolva.
Több
20 éve 1 hónapja #219009 Írta: Artemisz
Artemisz válaszolt a következő témában: Tolkien Klub

Angwen írta: Emberek, sajnálattal kell közölnöm, hogy a szombati TK helyszín hiányában elmarad. Elnézést azoktól, akik már betervezték maguknak, de semmilyen helyet nem sikerült eddig találni. Dolgozunk az ügyön.

Vihíjjj! :D

Nem kell a kórusselejtezőn végig azon agyalni, hogy miről maradunk le!!! :hello: :up:

[size=9:1mk95sq0]Bocsánat.... :oops: [/size]

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!
Téma zárolva.
Több
20 éve 1 hónapja #218952 Írta: Angwen
Emberek, sajnálattal kell közölnöm, hogy a szombati TK helyszín hiányában elmarad. Elnézést azoktól, akik már betervezték maguknak, de semmilyen helyet nem sikerült eddig találni. Dolgozunk az ügyön.

Téma zárolva.
Több
20 éve 1 hónapja #218753 Írta: Nimrocco mirimafea
Jó lenne már vmi infot kapni,mert kicsit közel van 25-e :roll: , főleg egy vidékinek nem mindegy,h mikor és hova kell menni...

"Similis simili gaudet"
Téma zárolva.
  • gilloth
  • Látogató
  • Látogató
20 éve 1 hónapja #218508 Írta: gilloth

Nimrocco mirimafea írta: Hol lesz a TK és hánytól hányig?

Csatlakoznék a kérdéshez[size=9:2uf6lv4t], bár még nem 100 %, h tudok menni[/size]. :)

+1 kérdés: ha új helyszín, hogy lehet odatalálni? 8O
[size=9:2uf6lv4t](réginél, gondolom, vissza lehet olvasni :) )[/size]
Téma zárolva.
Több
20 éve 1 hónapja #218352 Írta: Nimrocco mirimafea
Hol lesz a TK és hánytól hányig?

"Similis simili gaudet"
Téma zárolva.
Több
20 éve 1 hónapja #217530 Írta: Angwen
FIGYELEM, FELHÍVÁS!
Mint azt olvashattátok, a szeptember 25-ei Tolkien Klub témája "a dúnadánok a Harmadkorban". Ha bárkinek van ezzel kapcsolatos vagy kapcsolatba hozható képzőművészeti alkotása (portré, makett, rajzolt térkép, stb.), felolvasható verse, rövidebb novellája, esetleg színdarabfélesége, vagy lenne kedve/ihlete valami hasonlót létrehozni a közeljövőben, kérem, keressen meg E-mailben! ( angwen@tolkien.hu )

Téma zárolva.
Több
20 éve 1 hónapja #217263 Írta: Morgana
Morgana válaszolt a következő témában: Tolkien Klub
Orulok, hogy jo kezekbe kerult a Klub.
Legyetek ugyesek - es tavasszal talalkozunk.

:)

S. P. Q. L.

"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."
Téma zárolva.
Több
20 éve 2 hónapja #216667 Írta: Ankalimon
Ankalimon válaszolt a következő témában: Tolkien Klub
Angwennel együtt a következő koncepciót készítettük el:

ÁLTALÁNOS KONCEPCIÓ
A Tolkien Klubot a tavalyi évhez hasonlóan havi rendszerességgel szerveznénk minden hónap második szombatján, kivéve a szeptembert, amikor idő hiányában 25-re halasztanánk, és a januárt, amikor az ünnepekre és a Születésnapra való tekintettel a rendezvény elmaradna. Ez így négy-négy alkalmat jelentene ősszel (szeptember, október, november, december) és tavasszal (február, március, április, május) egyaránt. Ezeken az alkalmakon szeretnénk egy-egy érdekes, lehetőleg kevéssé ismert tolkieni témakört minél alaposabban végigjárni. Elsősorban az elszánt Tolkien-rajongókat (ebbe nem feltétlenül csak az MTT-tagok tartoznának bele) céloznánk meg, de igyekeznénk a programokat úgy felépíteni, hogy a témákban kevésbé jártas személyek is bekapcsolódhassanak.

Egyik célunk az lenne, hogy minél több kreatív tevékenységet tudjunk beépíteni az előadásokba, valamint minél jobban aktivizáljuk és bevonjuk a hallgatóságot. A Klub programjainak a felépítése a következő lenne:
• Egy a témához kapcsolódó előadás (nagyjából egy óra terjedelemben), melybe valamilyen kreatív tevékenység (akár rövid színdarab/felolvasás, akár rajzolt, festett, illusztrációk, vagy bármi ehhez hasonló – fél óra terjedelemben) is be lenne építve.
• Egy rövidebb (körülbelül fél órás) előadás a fő témához kapcsolódó nyelvészeti témáról vagy az írásrendszereket érintő kérdésről
• Egy Kvíz, vagy „ki mit tud” féle vetélkedő az aktuális témával kapcsolatos kérdésekkel feladatokkal, fél óra terjedelemben.
• Egy, a témával kapcsolatban felmerülő tágabb erkölcsi, világnézeti dilemma részletes, közös megvitatása szervezett módon, az álláspontokat képviselő előre felkészült képviselőkkel, és a közönség bevonásával. Tervezett időtartam, másfél óra.
Ezen kívül folytatnánk a tavalyi nyelvleckéket és írásoktatást is. Mivel ezek a témakörök közé szervesen nem illeszthetőek be, a Klub többi programjától elkülönítve, valószínűleg azok előtt kerülne rájuk sor, nem a Klub programjaként, de úgy, hogy akit ez is érdekel, annak ne kelljem kétszer elmennie, hanem egy délután végigülhesse ezt a programot és a Tolkien Klub hivatalos programját is.

TERVEZETT TÉMAKÖRÖK
A nyolc alkalom során a következő témákat járnánk körül. Ehhez a témához kötődik a nagy előadás, a kreatív kiegészítésel, a vita és a nyelvi szekció is:
1. A dúnadánok a harmadkorban – Arnor és Gondor létrejöttéről, virágkoráról és bukásáról, a bukás okairól, valamint a kószákról.
2. A másodkori Eriador – a tündék királyságairól, a Gyűrűk készítéséről és Annatarról.
3. Az emberek csoportjai – a különböző embernépek (elsősorban a kevésbé ismertek, a nem az adanok közé tartozók) eredetéről és történelméről, beleértve Éorl történetét.
4. Númenor – a sziget virágkoráról és bukásáról, Aldarion és Erendis történetéről, Szauron Númenorba hozataláról és ottani tevékenységéről, a halandóság kérdéséről.
5. Varázslat, varázslás Középföldén – a természetfölöttiség kérdéséről, a varázslás különböző előfordulásairól.
6. Hétköznapok Valinorban – a tündék mindennapjairól, életmódjáról, városairól, szokásairól a Boldog Birodalomban.
7. A törpök – eredetükről, sorsukról, történelmükről, céljukról Ilúvatar tervében.
8. A sötét oldal – a gonosz lényekről: fajtáikról, keletkezésükről, sorsukról, lehetőségeikről.
A klub helyszíneként elsősorban egy komolyabb kulturális intézményt keresünk (Művelődési ház, Millenáris), aki válallalja 50-100 fő elhelyezésére alkalmas terem biztosítását szombat délutánonként, a lehető legnagyobb saját hírveréssel, és azt, hogy a belépődíj nem magasabb, mint 400 Ft (MTT tagoknak 200 Ft). Ha ilyent nem találunk, akkor a Zöld Macskát fugjuk használni (előreláthatóan ők szívesen fogadnak minket), vagy szóba jöhet a saját helység is, majd ha lesz.
A programokat az eddiginél mindenképpen szélesebb körben kell reklámozni, a pesti estbe és a nagyobb internetes portálok programkínálatába be kellene kerülni. A Klub tevékenységébe szponzorként be kellene vonni a mostanában megjelenő Tokien témájú könyvek kiadóit, elsősorban közös reklámokat és tárgynyereményeket várva tőlük.
Az elképzeléseink közé tartozik, hogy mind ősszel, mind tavasszal legalább 1-1, de inkább 2-2 alkalommal vidéki városokban is megismételjük az adott havi előadást. Miskolc, Pécs, Szeged és Győr a tervezett helyszínek.

Az igazság a kis álom, amelyben az én elgondolja a világot.
A valóság a nagy álom, amelyben Isten gondolja önmagát.
Téma zárolva.
Több
20 éve 2 hónapja #216651 Írta: amaryllis
amaryllis válaszolt a következő témában: Tolkien Klub
Mikor lesz az első Tolkien Klub???
Nagyon fontos lenne tudnom!!!
Bár gondolom időben kiírjátok majd, de sajnos nem tudok minden nap feljönni az oldalra.... :(
Előre is köszi!!!
Téma zárolva.
Több
20 éve 2 hónapja #216646 Írta: Lamorak
Lamorak válaszolt a következő témában: Tolkien Klub
A beérkezett pályázatok (1, azaz egy db) áttekintése után a vezetőség úgy döntött, hogy a 2004-2005-os Tolkien Klub rendezvényeit Angwen és Ankalimon fogják szervezni.

Minden további kérdést vagy itt a topikban tegyetek fel (megbeszélésre), vagy személyesen (priviben, mailben, stb.) a szervezőknek (megválaszolásra).

Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)
Téma zárolva.
Több
20 éve 2 hónapja #216582 Írta: Finwe
Finwe válaszolt a következő témában: Tolkien Klub
Üdv!

Hát egy kicsit lemaradtam a dolgokról, szal nem tudom beszállhatnék a TK szervezésébe e még. Kreatív foglalkozásokat szívesen szerveznék, lennének ötleteim :) . Akik megnyerték a pályázatot kérem szépen válaszoljanak nekem.
Téma zárolva.
Több
20 éve 2 hónapja #216290 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Tolkien Klub
Ma éjfélkor jár le a határidő...

Brisa
Téma zárolva.
Több
20 éve 2 hónapja #215988 Írta: Ille Lórien
Ille Lórien válaszolt a következő témában: Tolkien Klub
A TK-val kapcsolatban:
Engem elsősorban az előadások érdekelnek. Szerintem legyenek majd köztük általános, ismeretterjesztő és tudományos, elemző jellegűek is. Mindenképpen foglalkozzunk olyan dolgokkal is, amiknek Magyarországon csak nehezen hozzáférhető forrásokban lehet utánanézni.
Folytatódhat a nyelvlecke is. Esetleg nem lehetne egy kezdő kurzust is indítani? Vagy hol lehet megszerezni a leckék elejét?

"Elen síla lúmenn' omentielvo."
Téma zárolva.
Több
20 éve 2 hónapja #215143 Írta: Gumipók
Gumipók válaszolt a következő témában: Tolkien Klub
Hivatalos felhívás

A Magyar Tolkien Társaság pályázatot hirdet a 2004. őszi félév Tolkien Klubjának megszervezésére és lebonyolítására. A rövid koncepciót és a szervezői csapat tagjainak bemutatását tartalmazó leírást a vezetoseg@tolkien.hu címre várjuk 2004. szeptember 5. (vasárnap) éjfélig .

A keretek:
A Klubnak legalább havonta egyszer kell megrendezésre kerülnie. (Jó lenne, ha még szeptemberben lehetne az első.) A programok kiválasztása és összeállítása a pályázókra van bízva. Mindössze annyi megkötés van, hogy egy ismeretterjesztő előadásnak mindig kell lennie, valamint kötelességük lehetőséget biztosítaniuk a kreatív és egyéb csoportok alkotásainak bemutatására (pl. kiállítás képekből, színpadi művek, írásoktatás, nyelvtanítás stb.).
A kijelölt főszervezőnek és csapatának kell biztosítani a rendezvény helyszínét, megszervezni a programokat, gondoskodni a promócióról, valamint az egyes klub-alkalmak lebonyolítása is feladatuk közé tartozik.
Téma zárolva.
Több
20 éve 2 hónapja #215137 Írta: Eneira
Eneira válaszolt a következő témában: Tolkien Klub
Én is ott voltam az idei Tk-okon, legnagyobb örömömre. Néhány válaszom lenne:
Jobban érdekelnének a mélyebb témák, és olyanok, amik nehezen hozzáférhetőek. Ezekről érdekes lenne hosszabb előadást hallani, de jómagam inkább a "közönségbevonásos" előadások, viták, stb. híve lennék, ahogy erre volt is nem egy példa. :D Nagyon érdekes, élvezetes volt. Meg kreatív
A nyelv pedig...pl. nem folytatódhatna a quenya? Csak halkan kérdezem. :oops:
Kvízjátékok jók lennének, bár meglepő hirtelenjében, más viszont nem hiszem, hogy beleillene a TK-ba, márcsak az idő rövidsége miatt sem. A novellák meg végképp élvezhetetlenek lennének szvsz.

Boldogok azok, kik nem láttak, mégis hisznek.
Téma zárolva.
Több
20 éve 2 hónapja #214946 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Tolkien Klub

Ankalimon írta: Videofelvétel a legjobb tudomásom szerint nem készült.

De, a legelsőn, Morgana előadásán még készült by me (aztán vagy nem voltam ott, vagy nem tudtam kamerát vinni, vagy késve mentem, vagy ilyesmi).

"...asztaltalan szó-malaszttal..."
Téma zárolva.
Több
20 éve 2 hónapja #214928 Írta: Eldamyn
Eldamyn válaszolt a következő témában: Tolkien Klub
A nyelvészetre, írásokra én is vevő lennék. Tényleg! A quenya nyelvleckéket honnan lehet megszerezni, mert tudtommal a neten nincsenek fenn. Vagy igen?

"Én akkor is betöröm ezt a lovat!" /Léod utolsó mondata/
Téma zárolva.
Több
20 éve 2 hónapja #214896 Írta: Ankalimon
Ankalimon válaszolt a következő témában: Tolkien Klub
Hát. Az én előadásomnak biztosan nincs írott formája. De a többi előadó lehet, hogy rendesebb volt. A quenya nyelvtanfolyamnak viszont biztosan van valami írásos anyaga, amit Varda készített, de az lehet, hogy csak egy feladatsor minden foglalkozáshoz.

Videofelvétel a legjobb tudomásom szerint nem készült.

Az igazság a kis álom, amelyben az én elgondolja a világot.
A valóság a nagy álom, amelyben Isten gondolja önmagát.
Téma zárolva.
  • gilloth
  • Látogató
  • Látogató
20 éve 2 hónapja #214803 Írta: gilloth
Ööö.. nekem egy fura kérdésem lenne. :roll:
Szóval arra lennék kíváncsi, h pl a tavalyi előadások közül ha vmelyik le van-e írva, v felvéve videóra, ilyesmi, és hozzáférhető-e. :?: Mert engem nagyon érdekelnének. Nem tudom van-e más is így. :?:
Remélem, nem tűnök pl szemtelennek, ilyesmi...
Előre is köszi ha tudtok válaszolni. :)
Téma zárolva.
Több
20 éve 2 hónapja - 20 éve 2 hónapja #214801 Írta: Orsie
Orsie válaszolt a következő témában: Tolkien Klub
Nah én is leírnám a véleményem a TK-val kapcsolatban...

Ankalimon írta: Inkább kevesebb hosszabb, vagy több rövidebb ismeretterjesztő előadást látnátok szívesen?

Kevesebb de hosszabb jobb lenne.

Ankalimon írta: A témák inkább mindenki számára érthető ismeretterjesztő jellegűek legyenek, vagy az már uncsi és inkább a tudományos igényű elemzések kerüljenek sorra?

Vannak, kiknek még biztosan nem uncsi az első verzió, mert nem mindenki mélyedt még el ennyire a témában, de a másodikra mindenképp szükség van. Nem lehetne esetleg mindkettő? :roll:

Ankalimon írta: A témák mélyégüket tekintve inkább átfogó, általános jellegűek legyenek (földrajz, hadviselés, filozófia, stb...) vagy inkább a tolkieni mitológia mélyebb rétegeit, a kevesek által ismert magyarul meg nem jelent forrásokat feldolgozó speciális témák az érdekesek?

én a másodikat támogatom, mert ez szvsz sokkal izgalmasabb téma és az általánis jellegű információknak számos helyen utána lehet nézni, ez viszont kevéssé hozzáférhető.

Ankalimon írta: Szerintetek érdemes-e folytatni a tolkien nyelvészeti kurzusainkat? És ha igen akkor inkább egy-egy nyelv alaposabb, tanfolyami rendszerű "megtanulása" legyen a cél, vagy inkább minél több nyelv, írásrendszer, nyelvészeti forrás felvillantása lenne a célszerű?

Mindenképp érdemes folytatni. Azt nem tudom mások hogy gondolják, de engem nagyon érdekelnek a különböző írásrendszerek...

Ankalimon írta: A témák koncentráljanak a tolkieni mitológia eredeti, a professzor által készített írott forrásaira, vagy terjedjenek ki a különböző adaptációkra is? Azaz legyen-e illusztrációkra vonatkozó, filmes, szerepjátékos, képregényes, stb. téma is a programban?

Az adaptácó mindenképp fontos, színesíti az előadásokat, és mindenképp érdemes lenne róla vitatkozni illetve beszélgetni.

Ankalimon írta: Mi a szerencsésebb programforma: a klasszikus előadás (roppant okos előadó, csendes áhitattal figyelő hallgatóság... ;) ), vagy a kötetlen beszélgetés/vita egy-egy témáról egy vitavezető irányításával, esetleg egy-egy adott téma körüljárása két-három előre felkészülő előadó közreműködésével, akik különböző aspektusait dolgozzák fel az általános témának és egymással is vitatkozva, a közönséget is bevonva ütköztetve adják elő a különböző álláspontokat?

Manapság előtérbe került az interakicó, nem véletlenül. A közönségnek is jobb, ha aktív résztvevője az előadásoknak, mintha csak passzívan figyel, hallgat. A visszacsatolás az előadó dolgát is megkönnyíti és beszélgetés közben további érdekes gondolatok merülhetnek fel, amiből lehet tanulni.

Ankalimon írta: Milyen módon lehetne bevonni a Tolkien Klub munkájába a megszokott ismeretterjesztő/tudományos/nyelvészeti témák mellett az MTT más jellegű aktivitásait? Lehet-e/szabad-e játékokat is felvenni a programba? És ha igen milyeneket (szerepjáték, társasjáték, kvíz szerű vetélkedők, stb)?

Szerintem itt maximum a kvíz szerű vetélkedő illeszthető be, a többi nem ide tartozik...

Ankalimon írta: Érdemes-e valamilyen kreatív tevékenységet folytatni a Klub fogallakozásain (éneklés, rajzolás, üvegfestés, gyöngyfűzés, stb...)? Vagy lehetőséget adni a kreatív tevékenységet űzők produkcióinak bemutatására (kórus, színdarab bemutatók, képzőművészeti kiállítás, vers/novella felolvasás)?

Hasonlóan az előző ponthoz, ezek szvsz nem a TK profiljába tartoznak, és bár érdemes velük foglalkozni, de semmiképp sem a TK keretein belül.

"in the real dark night of the soul it is always three o'clock in the morning."
Téma zárolva.
Több
20 éve 2 hónapja #214719 Írta: Patiszon
Patiszon válaszolt a következő témában: Tolkien Klub
Kedves Ankalimon!

Jelen esetben a kevesebb több, azaz inkább hosszabbak legyenek az előadások, szerintem.
Én tudomyányos igényű előadásokra is nyitott lennék.
A magyarul meg nem jelent dolgok nagyon érdekelnének :)
Engem az írásrendszerek jobban érdekelnek, mint egyes nyelvek, nem vagyok eléggé kitartó ebben a tekintetben :)
Örülnék, ha lenne adaptációkról is szó persze, csak a 'komolyabbakról')
Mindkét előadásforma legyen, hiszen az ütköztetésbe nem mindig lehet bevonni a hallgatóságot, ám a 'normál' előadásnál néha más is ki szeretné fejteni véleményét.
Homo ludens ugyebár :) Én csak örülnék, ha különféle játékok is lennének (mondjuk kvíz), mert ez is csak érdekesebbé teszi a Tolkien Klubot.
A kreatív program a TK-n belül nem hinném, hogy sikerülne. Arra külön időpontot és helyszínt kellene szervezni, mivel ezek általában több időt és helyet igényelnek. A bemutatókat viszont én is támogatnám!
Rám számíthattok, ott leszek ;)

1ébként a helyszín megvan már?

A barát dolga az is, hogy szemére vesse barátjának, ha ostobaságot akar elkövetni.
Téma zárolva.
Több
20 éve 2 hónapja #214601 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: Tolkien Klub
De jó, ezekszerint ősztől ismét lesz TK? :D :hello: Akkor megyek! :)
Akkor egy nagyon tömör véleménynyilvánítás, vagy mifene :) :

Ankalimon írta: a kevesek által ismert magyarul meg nem jelent forrásokat feldolgozó speciális témák az érdekesek?

Ez érdekesen hangzik. :)

Ankalimon írta: a klasszikus előadás (roppant okos előadó, csendes áhitattal figyelő hallgatóság... ), vagy a kötetlen beszélgetés/vita egy-egy témáról egy vitavezető irányításával

Mindkettő! :D

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
Téma zárolva.
Több
20 éve 2 hónapja #214596 Írta: Araniel
Araniel válaszolt a következő témában: Tolkien Klub
TK-val kapcsolatban:
Én voltam mindegyiken, nekem nagyon tetszett. Véleményem szerint inkább kevesebb hosszabb program legyen, mint sok rövid. Sokszor kicsúsztunk az időből, nem mindig volt idő mindent alaposan kibeszélni. A nyelvoktatást szerintem lehetne folytatni, az sokmindenkinek tetszett, csak amint már említettem, az idő volt kevés. Jelenleg más nem jut eszembe.
Namarie

Odi et amo. Quare id faciam, fortasse requiris: nescio, sed fieri sentio et excrucior.
Téma zárolva.
Több
20 éve 2 hónapja #214558 Írta: Léli
Léli válaszolt a következő témában: Tolkien Klub
Most csak egyre reagálnék [size=9:20d8v93n](mer éhes vagyok, és épp indultam enni :) )[/size].

Ankalimon írta: Érdemes-e valamilyen kreatív tevékenységet folytatni a Klub fogallakozásain (éneklés, rajzolás, üvegfestés, gyöngyfűzés, stb...)? Vagy lehetőséget adni a kreatív tevékenységet űzők produkcióinak bemutatására (kórus, színdarab bemutatók, képzőművészeti kiállítás, vers/novella felolvasás)?

A "kötetlen" éneklést (vagy akár csak a GyU-s dalokra szorítkozva is) szerintem fölösleges a TK-ba belevinni. Egyrészt akik ott vannak "külsősök", azok nem elég bátrak ahhoz, hogy énekeljenek, ráadásul nem garantált az énekelni vágyók (és tudók!) megfelelő száma.
Rajzolás és egyéb kreatív cucc: naneee.... ez szerintem cseppet sem illik az MTT profiljába. Legalábbis a TK kereteibe nem... Kapolcson még elment, de...
A már meglévő kreatív csoportok bemutatkozását viszont támogatnám. Méghozzá úgy, ahogy az a... nemtudom a nevét, szóval ahogy Kapolcson csináltuk, az az úr beszélt a GyU-hoz (és egyéb művekhez) köthető zenékről, és mi énekeltünk hozzá 3 dalt. Valami ilyesmit lehetne csinálni, hogy pl. "zenei" előadáshoz fellép a kórus, illetve hogy bizonyos előadástémák/beszélgetéstémákhoz írni és előadni rövid, 2-3 szereplős színdarabokat. Olyanokat, amiknek van mondanivalójuk, és arról beszélni (pl. jó/rossz Középföldén), vagy "csak" magának a témának egy részletét mondja el (pl. a mi Berenes darabunk, amit LEPre megcisnálunk), és az be lenne illesztve az előadásba. Az emberek, ha látják, könnyebben megjegyzik/megértik a dolgokat...
Vers/novella felolvasás: Hátőő.. rólam köztudott, hogy az ilyet nem pártolom, mert szerintem egy novellát mindenki másként olvas, és így mindenkinek meg van az igénye rá, hogy úgy ismerje meg. Verssel is valami hasonlóképpen lehet.

[size=9:20d8v93n]A többihez meg majd ha visszajöttem...[/size]

"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.453 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére